آموزش های وردپرس

آموزش حذف کامل افزونه وردپرس و اطلاعات آن از دیتابیس

حذف کامل افزونه وردپرس و نحوه حذف افزونه از هاست وردپرس یکی از مسائل مهم در سایت‌های وردپرس هست که کمتر کاربری به این موضوع اهمیت میده. مطمئنا برای شما هم پیش اومده که نیاز به افزونه‌ای داشتید تا با استفاده از اون قابلیتی را در سایت خودتون استفاده کنید، اما بعد از نصب افزونه در وردپرس و استفاده از افزونه دیدین چیزی که به دنبالش بودین واقعا اون نیست و مجبور به غیرفعال کردن و در نهایت پاک کردن افزونه از وردپرس خودتون شدین. اما موضوع به این سادگی‌ها که فکر کنید نیست، گاهی اوقات پیش میاد که اقدام به حذف یک افزونه از وردپرس می‌کنیم و در ظاهر میبینیم که افزونه پاک شده اما بعد از مدتی که وارد هاست خودمون میشیم میبینیم که در پوشه مربوط به افزونه‌ها همچنان پوشه افزونه پا برجاست. یا در نمونه دیگه میبینیم که افزونه از وردپرس پاک شده و اثری ازش در صفحه افزونه‌ها وجود نداره اما وقتی وارد phpmuadmin میشیم و سری به دیتابیس می‌زنیم جداول وردپرس را که بررسی می‌کنیم همچنان افزونه در دیتابیس وجود داره.

در این آموزش از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد دارم تا به نحوه حذف کامل افزونه از وردپرس بپردازم که با استفاده از این آموزش میتونید به صورت کامل افزونه را از پیشخوان وردپرس، هاست وردپرس و دیتابیس وردپرس کاملا پاک کنید تا اثری از افزونه در سایت شما به جای نمونده باشد.

آموزش حذف کامل افزونه وردپرس

وقتی که اقدام به حذف افزونه از وردپرس می‌کنید طبق معمول به مسیر افزونه‌ها در پیشخوان وردپرس رفته، افزونه مورد نظر را انتخاب می‌کنیم.

  • حالا اگر افزونه فعال بود برای اینکه امکان حذف اون را داشته باشیم باید ابتدا افزونه را غیرفعال کنیم و سپس اقدام به حذف افزونه کنیم.
  • اگر افزونه غیرفعال بود مستقیما میتونید روی دکمه پاک کردن افزونه کلیک کنید تا افزونه از وردپرس حذف شود.

حذف کامل افزونه وردپرس و نحوه حذف افزونه از هاست وردپرس

بعد از اینکه روی دکمه پاک کردن کلیک کنید افزونه از سایت حذف میشه، اما برای اطمینان از اینکه افزونه از وردپرس حذف شده یا خیر لازمه تا ابتدا وارد هاست خود شده و سپس به مدیریت فایل در هاست مراجعه کنید و ببینید که آیا پوشه‌ای از افزونه در هاست وجود داره یا خیر.

آموزش حذف کامل افزونه وردپرس از هاست

برای این منظور بعد از اینکه وارد هاست خودتون شدید روی گزینه File Manager کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایل‌ها در هاست وارد شوید، سپس به مسیر /public_html/wp-content/plugins/ مراجعه کرده و کلیه پوشه‌های موجود در هاست را بررسی کنید. هر یک از این پوشه‌هایی که در پوشه plugins قرار داره مربوط به یکی از افزونه‌هایی هست که ازش استفاده می‌کنید.

حذف کامل افزونه وردپرس و نحوه حذف افزونه از هاست وردپرس

اما در این بین برخی افزونه‌ها هم وجود دارند که علاوه بر پوشه خودشون برخی اطلاعات را در پوشه دیگری نگهداری می‌کنند که لازمه به صورت کامل پوشه‌های موجود در این دایرکتوری را بررسی کنید و اگر احساس کردید هر یک از پوشه‌هایی که در این دایرکتوری وجود دارند مربوط به افزونه‌ای هستند که اونو از وردپرس حذف کردید میتونید پوشه مورد نظر را از هاست خودتون حذف کنید. برای اینکه بتونید بهتر تشخیص بدین که آیا پوشه‌ای اضافه در این مسیر وجود داره یا نه میتونید تعداد پوشه‌های موجود در این دایرکتوری را با تعداد کل افزونه‌ها که در پیشخوان وردپرس به شما نمایش داده میشه مقایسه کنید.

البته به این نکته توجه داشته باشید که قبل از انجام هرگونه کاری برای حذف پوشه از مسیر افزونه‌ها ابتدا اقدام به تهیه یک فول بک آپ کامل از وردپرس بکنید و سپس اقدام به حذف کنید که اگر مشکلی پیش اومد بتونید با برگردوندن نسخه پشتیبان به حالت اول برگشته و مشکلات را برطرف کنید. نکته دیگر اینکه همیشه افزونه‌ها در یک پوشه قرار نداره و ممکنه شما افزونه‌ای نصب کرده باشید که بسیار ساده بوده و تنها یک فایل از اون در پوشه plugins وردپرس وجود داشته باشد. مثل افزونه Hellow World وردپرس که بعد از نصب وردپرس به صورت پیشفرض در وردپرس نصب شده و وجود داره.

آموزش حذف کامل افزونه وردپرس از دیتابیس

در آخرین مرحله برای حذف اطلاعات یک افزونه به صورت کامل از وردپرس نوبت به دیتابیس وردپرس میرسه تا با بررسی جداول وردپرس که برای هر افزونه در دیتابیس وردپرس یک یا چند جدول تعلق میگیره بررسی کنید که اگر هر یک از این جدول‌ها مربوط به افزونه‌ای بودند که حذف شده‌اند اقدام به حذف این جداول از وردپرس بکنید. برای این منظور بعد از اینکه وارد هاست خود شدید به مسیر phpmyadmin مراجعه کرده و سپس مشابه تصویر زیر از منوی سمت چپ دیتابیس وردپرس خودتون را انتخاب کنید تا جداول وردپرس در اون نمایش داده شوند.

حذف کامل افزونه وردپرس و نحوه حذف افزونه از هاست وردپرس

حالا همونطور که در تصویر میبینید کلیه جداول وردپرس که مربوط به افزونه‌ها و خود وردپرس هستند در این صفحه نمایش داده میشه که اگر هر یک از این افزونه‌ها مربوط به افزونه‌ای بوده که اونو پاک کردید ابتدا جدول مورد نظر را انتخاب کرده و سمت روی گزینه Drop که در سمت راست و برای هر جدول قرار داره کلیک کنید تا از دیتابیس حذف شده و برای همیشه اطلاعاتی از افزونه‌ها که نیازی بهشون ندارید و افزونه را هم از سایت حذف کردید را حذف کنید.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید تا نسبت به حذف کامل افزونه و اطلاعات آن از وردپرس اقدام کنید. اگر در رابطه با حذف افزونه وردپرس از دیتابیس و حذف افزونه از هاست سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.
4.3/5 - (23 امتیاز)

علی یزدان پرست

حدود 8 سالی هست که در زمینه میزبانی وب به صورت تخصصی فعالیت می کند و علاقه زیادی به کسب تجربه در زمینه بازاریابی اینترنتی و تجارت الکترونیک دارد، علی یک کارآفرین خستگی ناپذیر است و با انرژی حیرت انگیزی تمام قسمت های میزبان فا را توسعه می دهد، علی به سبک حرفه ای و انحصاری خود زندگی می کند و خط فکری خاصی را همیشه دنبال می کند، او رفتار هایی کاملا متفاوت نسبت به سایر مدیرانی که تا به حال دیده اید دارد...

‫۱۳ دیدگاه ها

  1. سلام
    ۱. چگونه تشخیص بدیم که جدول او دیتابیس مربوط به کدوم افزونه است؟
    اگر از روی اسمش قابل تشخیص نبود!
    ۲. افزونه های پاکسازی دیتابیس همین کار را انجام میدهند؟

    1. سلام و وقت بخیر،
      1. باید کدهای افزونه را بررسی کنید و ببینید که چه تیبلی در دیتابیس براش اضافه خواهد شد.
      2. بله این افزونه‌ها هم همین کار را انجام خواهند داد.

  2. با سلام و خسته نباشید
    من قصد پاک کردن جدول مربوط به افزونه subscribe_reloaded_subscribers در دیتابیس دارم ولی ارور دریافت میکنم در عکس زیر میتوونید مشکل رو ببینید ، لطفا راهنمایی کنید.

    [URL=http://uupload.ir/view/cq8v_erorr_php_admain.jpg][IMG]http://uupload.ir/files/cq8v_erorr_php_admain_thumb.jpg[/IMG][/URL]
    http://uupload.ir/files/cq8v_erorr_php_admain.jpg

  3. خوب بود ولی قسمت آخر (شناسایی افزونه حذف شده) کمی مبهم بود، ما که نتونستیم افزونه را پیدا کنیم، کاش کمی واضح تر گفته بودید.

    1. سلام، این مورد به آشنایی شما با وردپرس و دانشتون بستگی داره که باید با استفاده از نام جداول و اطلاعاتی که داخل هر کدوم قرار داره، بتونید تشخیص بدین که مربوط به افزونه مدنظر هست یا خیر!

  4. با سلام و سپاس از آموزش شما
    برخی افزونه ها مانند BBPress وجود دارند که در دیتابیس جدولی ایجاد نمی کنند اما با حذف آن، بطور کامل حذف می شود و در پوشه plugins هم اثری از آن ها وجود ندارد اما وقتی مجددا نصب می کنیم، ملاحظه می کنیم تنظیمات شخصی سابق ما قبل از این که بخواهیم تنظیماتی انجام دهیم، وجود دارد،
    برای از بین بردن این تنظمیات چه باید به نحوی که حالت پیش فرض قبل از نصب روز اول باشند.
    با تشکر

    1. با سلام دوست عزیز
      دلیل این اتفاق این است که داده های مربوط به تنظیمات افزونه ها در جدول wp-options دیتابیس هاست شما ذخیره می شود. برای پاک کردن اطلاعات افزونه پاک شده می توانید به این جدول مراجعه کرده یا اینکه مسیر example.com/wp-admin/options.php را دنبال و اطلاعات مربوط به افزونه مورد نظر را حذف نمایید.
      موفق و پیروز باشید

  5. سلام؛ من یه مدت افزونه wp smush داشتم الان که حذف کردم پیام های مربوط به افزونه در قسمت گذاشتن عکس شاخص و گالری هست. باید چیکارکنم؟
    این پیام ها هستن:

    “تصویر برجسته باید اندازه حداقل 1200 توسط 675 پیکسل داشته باشد.”
    “اندازه پیشنهادی تصویر: 1200 در 675 پیکسل.”
    “تصویر انتخاب شده خیلی کوچک است ( 701 توسط 429 پیکسل). باید حداقل 1200 با 675 پیکسل داشته باشد.”

    جداول دیتابیس افزونه روهم پاک کردم ولی همچنان هست. لطفا کمک کنید.

  6. با سلام
    خیلی از افزونه ها برای خودشون جدول جداگونه درست نمیکنن و از جداول پیشفرض وردپرس استفاده میکنن که جستجو در داخل اونا کار حضرت فیله
    مثلا جدول آپشن عین یه انبار کاهه مگه میشه داخلشون دیتای درست شده رو پیدا کرد
    البته میشه با سرچ کردن این کارو انجام داد ولی دیتای درست شده توسط پلاگین رو فقط خود سازنده پلاگین میدونه و میتونه سرچ کنه
    کاش یه افزونه ای برای این کار معرفی میشد و کاش همه پلاگین ها گزینه ای برای پاک کردن دیتای خودشون داشتن
    من به زبان لاتین هم چیزی کامل برای این کار پیدا نکردم
    لطفا اگه کسی میدونه بیاد بگه
    با سپاس

  7. سلام وقت بخیر
    بنده یه افزونه و دیتابیسش رو کامل حذف کردم. الان که همون افزونه رو نصب میکنم دیتابیش دوباره ایجاد نمیشه و افزونه خطای دیتابیس میده
    چطور میتونم کاری کنم که دیتابیس افزونه مجدد ایجاد شه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *