زمانی که وبسایت وردپرسی خود را راه اندازی میکنید و تصمیم میگیرید اولین نوشته سایت خود را منتشر کنید حتما با بخش برچسب ها در وردپرس برخورد خواهید کرد. دسته و برچسب های وردپرس این امکان را فراهم میکنند تا کاربران راحت تر بتوانند به محتوای مورد نظر خود در وبسایت شما دسترسی پیدا کنند. این کار باعث سازماندهی بهتر محتوا خواهد شد. در حقیقت با برچسب گذاری مشخص میکنید که تعدادی از نوشته های شما در یک صفحه به نمایش گذاشته شوند تا مخاطب آنها را ببیند. در ایجاد برچسب ها در سایت وردپرسی بایدها و نبایدهایی وجود دارد. در صورت برچسب گذاری درست و استاندارد میتوانید تجربه کاربری بسیار شیرینی را رقم بزنید و به بازدیدکننده کمک کنید تا محتواهایی مرتبط با موضوع مد نظرش را پیدا کند که باعث خلق ارزش میشود اما در صورت عدم رعایت استانداردها، ممکن است به سلامت وبسایت خود آسیب وارد کنید. در این راهنما باهم یاد میگیریم که برچسب در وردپرس چیست و چه کاربردی دارد و اینکه چطور روی نوشته ها برچسب بگذاریم.
برچسب در وردپرس چیست؟
حتما مفهوم تگ یا برچسب را در پلتفرم های مختلف شنیده اید، تقریبا همگی این ها یک مفهوم دارند. فرض کنید چند نوشته با موضوعات مختلف دارید که هر کدام در یک دسته بندی قرار گرفته اما برخی از این نوشته ها دارای وجه اشتراک هستند، در چنین شرایطی میتوانیم آرشیوی از برخی نوشته ها بسازیم و در اخنیار بازدیدکنندگان قرار دهیم تا دسترسی راحت تری به محتوای مورد نظر داشته باشند.
به طور پیش فرض قابلیت دسته بندی و برچسب گذاری فقط برای نوشته های وردپرسی فعال است اما با تغییرات کوچک میتوانید این قابلیت را برای برگه ها هم فعال کنید. برچسبها زیر عنوان نوشته یا انتهای محتوا نمایش داده می شوند و کاربر با کلیک روی هر کدام به آدرس مربوط به برچسب هدایت خواهد شد. بنابراین برچسب میتواند در خلق یک تجربه شیرین برای کاربر مفید باشد. اما چطور برچسب تعریف کنیم؟
کاربرد مهم برچسب ها
برچسب گذاری در وردپرس یکی از مهم ترین اقداماتی است که می توانید برای سئو و بهینه سازی وب سایت خود انجام دهید. همانطور که پیش تر نیز اشاره شد با برچسب گذاری در وردپرس شما توضیحاتی کلی و کاربردی درباره نوشته ها و صفحات مورد نظر خود ارائه می دهید. این توضیحات نه تنها برای بازدیدکندگان مفید خواهد بود، بلکه به موتورهای جستجو کمک می کند تا به شکل بهتری محتوای صفحات مختلف وب سایت شما را بررسی و ایندکس کنند.
زمانی برچسب در وردپرس می تواند روی سئو وب سایت شما و رتبه آن در نتایج گوگل تاثیر مثبت داشته باشد که به شکلی درست و اصولی مورد استفاده قرار بگیرد. در غیر این صورت نه تنها تاثیر مثبتی نمی بینید، بلکه حتی ممکن است با انتخاب اشتباه برچسب ها به سئو وب سایت خود نیز آسیب برسانید.
برخی اشتباهات در زمینه برچسب در وردپرس می تواند تاثیرات بسیار منفی داشته باشند. یکی از معمول ترین اشتباهاتی که افراد در هنگام انتخاب عنوان مناسب برای برچسب های خود مرتکب می شوند این است که عنوانی مشابه عنوان دسته بندی موجود را انتخاب می کنند. با این کار در واقع شما دو پست تایپ کاملا یکسان در وردپرس دارید.
این امر باعث می شود که موتورهای جستجو گیج شده و نتوانند تشخیص دهند که کدام یک از آنها را در رتبه بالاتر قرار دهند. به همین دلیل است که روی استفاده صحیح و اصولی از این قابلیت مهم در وردپرس تاکیید زیادی می شود. به این نکته توجه داشته باشید برچسب هادر سایت وردپرسی شما مشابه تگ ها در شبکه های مجازی مثل اینستاگرام می باشد پس بهتر است با محتوای کسب و کار شما مرتبط باشد.
اگر به تازگی وبسایت وردپرسی خود را راه اندازی کرده اید برای یک شروع قوی و قدم گذاشتن در دنیای رقابتی، نیازی نیست هزینه های گزاف پرداخت کنید اما باید یک زیرساخت امن و قدرتمند تهیه کنید. پلن های هاست اشتراکی میزبان فا انتخاب خوبی و هوشمندانه ای برای آغاز یک مسیر تازه است…
آموزش برچسب گذاری در وردپرس
برچسب گذاری در وردپرس یک روش معمول برای ایک آرشیوه درباره محتوای مشابه با یک نوشته به شکلی کامل و کوتاه است. داشتن دانش لازم درباره برچسب وردپرس امری بسیار ضروری است چرا که در صورت نداشتن اطلاعات لازم در خصوص کاربرد برچسب و همچنین چگونگی افزودن برچسب در وردپرس، ممکن است اقدام به ایجاد برچسب هایی نمایید که نه تنها مفید نبوده بلکه سبب گمراهی بازدیدکنندگان نیز شود.در ادامه به بررسی دقیق تر نحوه برچسب گذاری در وردپرس می پردازیم. بدین ترتیب یاد می گیرید که دقیقا به چه دلیلی از برچسب در وردپرس استفاده می کنید و باید به چه شکلی برچسب ها را ایجاد کرده و آنها را مدیریت نمایید. پس برای برچسب گذاری دو گام زیر را طی کنید:
- ایجاد برچسب در وردپرس
- افزودن برچسب روی نوشته وردپرسی
1- ساخت برچسب وردپرس
اگر قصد دارید از قابلیت برچسب گذاری در وردپرس استفاده کنید، باید به ترتیب زیر پیش بروید:
در گام اول به کمک آموزش ورود به پیشخوان وردپرس و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود وارد پیشخوان وردپرس شوید. در ادامه باید از طریق منو نوشته ها که در سمت راست پیشخوان قرار گرفته، زیر منو برچسب ها را انتخاب کنید.
در این مرحله صفحه مربوط به برچسب ها به شما نشان داده می شود. در سمت راست صفحه این امکان را دارید که با پر کردن فیلدهای خواسته شده اقدام به ایجاد برچسب جدید نمایید. همچنین می توانید برچسب های ایجاد شده را در سمت چپ مشاهده و آنها را مدیریت نمایید.
در صورت تمایل به افزودن برچسب در وردپرس باید فیلدهای مربوطه را مطابق با توضیحات زیر کامل کنید:
- نام: در این قسمت کلمه ای که می خواهید به عنوان نام برچسب به بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو نمایش داده شود را وارد نمایید. سعی کنید یک کلمه عام و پرتکرار و کلی انتخاب کنید.
- نامک: این بخش نیز مربوط به کلمه ای است که در لینک برچسب ایجاد شده نشان داده می شود. در نظر داشته باشید که بهتر است نامک انتخابی معادل انگلیسی نام برچسب باشد.
نکته: توجه داشته باشید که نامک بسیار مهم است و بهتر است که ثابت بماند و تغییر نکند، چرا که با تغییر آن با خطای 404 مواجه می شوید یا مجبور به ریدایرکت خواهید شد. پس در انتخاب نامک دقت لازم را داشته باشید. - توضیح: این قسمت نیز به توضیحات شما درباره برچسب ایجاد شده در وردپرس مربوط می شود. اگر تمایل دارید بازدیدکنندگان در هنگام کلیک روی هر یک از برچسب ها با آنها بیشتر آشنا شوند، می توانید این قسمت را با توضیحات مورد نظر خود کامل نمایید. پیشنهاد میکنیم این فیلد را هوشمندانه و با دقت تکمیل کنید طوری که مخاطب جذب محتوا شود.
در نهایت با کلیک روی دکمه افزودن برچسب می توانید تغییرات اعمال شده را ذخیره کنید. به این شکل برچسب ایجاد شده و به لیست برچسب ها که در سمت چپ همین صفحه مشاهده میکنید، اضافه خواهد شد.
مدیریت برچسب گذاری در وردپرس
تا این مرحله با نحوه ساخت برچسب وردپرس آشنا شدید اما باید در مورد مدیریت برچسب ها هم اطلاعاتی داشته باشید تا اگر برچسبی به اشتباه ایجاد شد بتوانید آن را ویرایش یا حذف کنید همچنین اگر به لینک برچسب نیاز دارید میتوانید از همین بخش آن را دریافت کنید. برای ویرایش برچسب در وردپرس باید به ترتیب زیر پیش بروید.پ
نکته: وردپرس این امکان را برای شما فراهم کرده است تا بتوانید برچسب مورد نظر خود را از طریق باکس قرار گرفته در بالای صفحه، جستجو نمایید. این قابلیت زمانی می تواند کمک کننده باشد که شما مجبور باشید یک برچسب مشخص را از میان تعداد زیادی تگ ایجاد شده پیدا کنید. برای این کار تنها کافی است نام برچسب موردنظرتان را وارد کرده و روی جستجو برچسب ها کلیک کنید.
ویرایش برچسب تعریف شده در وردپرس
در گام اول در پیشخوان وردپرس از بخش نوشته ها روی زیرمنو برچسب ها کلیک کنید. در مرحله بعد می توانید از طریق کادری که در سمت چپ صفحه نمایش داده می شود، اقدام به ویرایش برچسب مورد نظر خود نمایید. برای اینکار باید تگ مورد نظرتان را پیدا کرده و همانند تصویر زیر روی یکی از گزینه های موجود ماوس را نگهدارید.
گزینه هایی که به منظور ویرایش برچسب ها در وردپرس می توانید از آنها استفاده نمایید، عبارتند از:
- ویرایش: با کلیک روی عبارت ویرایش می توانید تمامی اطلاعاتی که در هنگام ایجاد برچسب وارد کرده اید را تغییر دهید. اما در نظر داشته باشید که باید در هنگام اعمال هرگونه تغییری به ویژه در زمینه نامک محتاطانه عمل کنید. بعد از اعمال تغییرات مورد نظر خود روی دکمه به روزرسانی کلیک کنید.
- ویرایش سریع: اگر فقط نام برچسب و آدرس دهی آن ایرا دارد، با کلیک روی این گزینه شما این امکان را خواهید داشت که به صورت سریع و بدون رفتن به صفحه ای جدید نام و نامک برچسب را تغییر دهید. بعد از اینکه تغییرات مورد نظرتان صورت گرفت، روی دکمه بروزرسانی برچسب کلیک کنید.
و اگر برچسبی به اشتباه ایجاد شده و یا از ساخت تگ پشیمان شده اید، میتوانید آن را حذف کنید.
حذف برچسب در وردپرس
در صفحه مدیریت برچسب ها، برچسب مورد نظر را پیدا کنید سپس با هاور ماوس روی برچسب، گزینه حذف را خواهید دید. روی عبارت حذف کلیک کنید سپس کادراطمینان از حذف برچسب را تایید کنید. به این شکل برچسب شما حذف خواهد شد در نظر داشته باشید قبل از حذف برچسب حتما وضعیت ایندکس آن را بررسی کنید.
حذف گروهی برچسب های وردپرس
بخش برچسب هاهم مشابه مابقی منوهای وردپرس شامل دکمه ای به اسم اقدام دسته جمعی است با این بخش میتوانید روی پندین برچسب به صورت یکجا و دسته جمعی اقداماتی را انجام دهید. مثلا چندین برچسب را انتخاب و به صورت یکباره همگی را حذف کنید. برای اینکار چک باکس کنار برچسب های مورد نظر را فعال کنید و سپس از کشوی اقدام دسته جمعی، گزینه حذف را انتخاب کنید و روی سپس دکمه اجرا کلیک کنید. گزینه های کشو اقدامات دسته جمعی میتواند براساس افزونه های نصب شده روی وردپرس متغیر باشد.
نمایش برچسب ها در وردپرس
گاهی ممکن است به لینک برچسبی که ایجاد کرده اید نیاز پیدا کنید، اگر تمایل دارید لینک برچسب را پیدا کنید به صفحه برچسب ها در زیرمنوی نوشته ها مراجعه کنید. در کادر مدیریت برچسب با ماوس از روی نام برچسب عبور کنیدروی عبارت نمایش کلیک کنید تا صفحه برچسب در مرورگر باز شود. به این شکل ظاهر ظاهر صفحه برچسب را در وب سایت مشاهده مکینید و میتوانید لینک آن را از آدرس بار مرورگر کپی کنید. در نتیجه با استفاده از این قابلیت می توانید مطمئن شوید که دقیقا همان چیزی که تمایل دارید، ایجاد شده است.
جالب است بدانید این امکان را دارید که تغییراتی را در صفحه برچسب ها در وردپرس اعمال نمایید. این تغییرات مربوط به ظاهر ستون ها و صفحه بندی است. مثلا فرض کنید در صفحه برچسب ها تمایل دارید ستون نام و نامک نمایش داده شود یا برخی ستون ها نمایش داده نشود، برای این کار باید روی باکس تنظیمات صفحه قرار گرفته در بالای صفحه کلیک کنید و سپس همانند تصویر زیر تعیین کنید که اطلاعات مربوط به بخش های توضیح، برگه و تعداد در هر ستون و برای هر برچسب نمایش داده شود یا نه. همچنین می توانید تعیین کنید که در هر صفحه چند برچسب نمایش داده شود.
2- نحوه برچسب گذاری در سایت
بعد از اینکه برچسب ها را ایجاد کردید، باید از آنها به شکلی درست در نوشته های وردپرسی استفاده کنید. ما قبلا آموزش کار با نوشته های وردپرسی را به صورت کامل به همراه تمامی نکات تشریح کردیم و در آن نحوه افزودن برچسب را هم ذکر کردیم اما با مراجعه به با نوشته مورد نظر، به کمک ویرایشگر گوتنبرگ میتوایند تگ مورد نظر خود را روی محتوای خود اضافه کنید. برای دسترسی به این بخش در پیشخون وردپرس از منوی نوشته ها زیرمنوی همه نوشته را انتخاب کنید.
سپس در میان نوشته های ایجاد شده محتوای مورد نظرتان قصد دارید روی آن برچسب گذاری کنید را انتخاب کنید. سپس روی عبارت ویرایش زیر نام نوشته کلیک کنید تا قابل ویرایش باشد.
در صفحه باز شده در سمت چپ صفحه روی آیکون کلیک کنید تا به بخش تنظیمات نوشته هدایت شوید. در ستون باز شده روی سربرگ نوشته کلیک کنید، کمی پایین تر کادر برچسب ها را مشاهده میکنید.
با وارد کردن چند حرف اول برچسب، وردپرس به صورت خودکار برچسب را شناسایی کرده و آن را پیشنهاد میکند و میتوانید برچسب مورد نظر را انتخاب کنید. به این ترتیب محتوای شما برچسب گذاری خواهد شد. برای درج چند برچسب به طور همزمان نیز میتوانید نام برچسب ها را در فیلد نوشته و با نوشتن کامای انگلیسی , یا زدن کلید اینتر آنها را از هم جدا کنید.
تفاوت بین برچسب ها و دسته ها چیست؟
در صفحه برچسب گذاری در وردپرس لینکی تحت عنوان برگردان برچسب به دسته وجود دارد که می توانید با استفاده از آن برچسب های ایجاد شده را به دسته بندی تبدیل کنید. اما در این هنگام این سوال مطرح می شود که تفاوت دسته و برچسب در وردپرس چیست و استفاده از کدام یک از آنها ارجحیت دارد؟
در تعریف این دو قابلیت باید گفت که دسته بندی در وردپرس در واقع به منظور سازماندهی دادن کلی به نوشته ها و صفحات مورد استفاده قرار می گیرد اما از tag نوعی دسته بندی ریز و داخلی یاد میشود و روی نوشته هایی درج میشود که در دسته های مختلف تقسیم بندی شده اند. همین تفاوت باعث می شود هر یک از آنها ویژگی های منحصر به فرد خود را داشته باشند. اصلی ترین موضوعی که می توان در هنگام مقایسه دسته و برچسب در وردپرس به آن اشاره کرد این است که شما برای نظم بخشیدن به نوشته ها و صفحات وب سایت خود حتما نیاز دارید که از دسته بندی استفاده کنید در واقع حتی اگر شما خودتان نیز دسته ای را تعریف نکنید، باز مقالات شما در یک دسته بندی پی فرض به نام دسته بندی نشد قرار میگیرند.
اما در خصوص برچسب شما این الزام را ندارید. در نتیجه اگر بخواهید می توانید یک برچسب مرتبط با موضوع نوشته یا صفحه ایجاد کنید و به کمک آن سئو وب سایت خود را بهبود ببخشید. اما اگر این کار را نکنید هم اتفاق خاصی پیش نخواهد آمد همچنین از برچسب به عنوان یک وجه تشابه میان نوشته های مختلف استفاده می شود. در اصل با توجه به ضرورت انتخاب برچسبی مناسب و تاکید بر یکسان نبودن محتوای آن و دسته باید در زمینه تعیین برچسب برای وب سایت خود دقت نظر لازم را داشته باشید.
به طور ساده تر فرض کنید یک فروشگاه اسباب بازی دارید، عروسک ها در یک قفسه و ماشین های کنترلی در یک قفسه دیگر چیده شده اند و برخی از عروسک ها و ماشین ها یک وجه تشابه دارند مثلا کمپانی سازنده انها یکسان است یا برخی صورتی و برخی آبی هستند پس روی آنها لیبل میزنید. قفسه ها همان دسته بندی در وردپرس هستند و وجه تشابه (رنگ، کمپانی سازنده و…) میتوانند مثل برچسب باشند.
برچسب ها در وردپرس نقش مهمی ایفا میکنند و اگر به درستی از آنها استفاده کنید میتوانید بازدیدکننده را در رسیدن به محتوای مورد نظر و حتی مشاهده محتواهای مشابه یاری دهید اما نحوه برچسب گذاری در سایت اصول و قوائد خاص خود را دارد و در صورت اشتباه یا افراط در استفاده از آنها ممکن است به وبسایت خود آسیب برسانید. در این مقاله تلاش بر این بوده است تا به بررسی دقیق نقش برچسب در وردپرس با ارائه آموزشی کامل در زمینه نحوه برچسب گذاری در این مسیر در کنار شما عزیزان باشیم. بدین ترتیب شما به شکل بهتری می توانید نوشته های خود را برای بازدیدکنندگان وب سایت و موتورهای جستجو تعریف کنید و در نتیجه عملکرد بهتری را نیز در نظر هر دوی آنها خواهید داشت.
سوالات متداول درباره برچسب های نوشته وردپرس
-
برچسب وردپرس چیست؟
برچسب ردپرس مانند یک اتیکت عمل میکند. محتوای وبسایت شامل اخبار و مقالات و… در دسته بندی های مختلفی منتشر می شوند اما گاها ممکن است یک وجه تشابهی بین محتواهای قرار گرفته در دسته های مختلف وجود داشته باشد بنابراین با برچسب میتوانید آنها را در یک صفحه آرشیو و در معرض نمایش قرار دهید تا مخاطب به یک دسته بندی داخلی در مقیاسی کوچک تر دسترسی داشته باشد.
-
آیا برچسب لینک منحصر بفرد دارد؟
بله هر چسب دارای یک صفحه با لینک منحصر بفرد است.
-
آیا درج برچسب دارای محدودیت است؟
درج برچسب محدودیت خاصی ندارد اما از برچسب ها بیشتر با هدف دسته بندی داخلی موضوعات متعدد و یکپارچه سازی برای کاربر استفاده می شود بهتر است از برچسب ها به صورت هدفمند و متمرکز تر استفاده کنید به عنوان مثال بهترین حالت بین 3 تا 5 برچسب است سعی کنید به صورت موضوعی و هدفمند برچسب گذاری کنید تا موضوعات مرتبط که در دسته های متفاوت قرار دارند به واسطه برچسب در اختیار کاربر قرار گیرند.
-
آیا در قسمت گوتنبرگ نوشته ها دسترسی به افزودن تگ هست؟
بله در ادیتور گوتنبرگ شما میتوانید به بخش برچسب ها مراجعه کرده و روی نوشته خود برچسب گذاری کنید.
-
چگونه صفحه برچسب ها را سفارسی سازی کنیم؟
یک css اختصاصی تعریف میکنیم تا صفحه برجسب شکیل تر باشد.
-
آیا پرکردن تمام فیلد های برچسب ها در وردپرس ضروری میباشد؟
خیر اما بهتر است فیلدهای خواسته شده را تکمیل کنید تا برچسب بهینه تری داشته باشید.
-
برچسب ها زیر تیتر نوشته نمایش داده میشوند چطور میتوان جایگاه آنها را تغییر داد؟
سبک نمایش صفحات شما به تنظبمات قالبتان وابسته است و باید از طریق آن به دنبال حل مشکل مورد نظر باشید یا یک استایل سفارشی تعریف کرده و نحوه چیدمان اجزای صفحات را تغییر دهید.
-
اشتباها تعداد زیادی برچسب استفاده کرده ام حذف آنها تاثیر منفی دارد؟
اگر برچسب ها ایندکس شده اند بهتر است که حذف آنها را احتیاط انجام شود سعی کنید در خصوص این برچسب ها فعالیتی نداشته باشید تا به مرور ارزش آنها کمرنگ شود اما اگر برچسب ها ایندکس شده و از طریق گوگل ورودی دارند بهتر است به مسیرهای درست ریدایرکت شوند.
-
چطور برای یک برچسب توضیحات بنویسیم؟
زمان ساخت برچسب فیلدی تحت عنوان توضیح مشاهده می کنید در این قسمت می توانید محتوای متنی مرتبط با برچسب خود را درج نمایید. همچنین امکان ویرایش برچسب های قبلی و افزودن توضیحات را دارید.
-
در صورتیکه یک برچسب را حذف کنیم چه اتفاقی رخ میدهد؟ آیا مشکلی برای seo ایجاد میکند؟
اگر برچسب در محتوای شما درج شده و کاربر با کلیک بر روی آن با خطا مواجه خواهد شد همچنین اگر لینک برچسب در موتور جستجو ایندکس شده باید با دقت عمل کنید چون هر دو میتوانند تاثیر منفی داشته باشند.
ابتدا برچسب گذاری های محتوا را اصلاح کنید سپس می توانید برچسب مورد نظر را حذف و لینک آن را به آدرس صحیح یا برچسب صحیح ریدایرکت کنید. تا هم امتیاز حاصل از ورودی های دریافتی لینک برچسب منتقل گردد و هم کاربر به مسیر صحیح هدایت شود. -
چرا علاوه بر دسته بندی نو شته ها، از برچسب هم استفاده کنیم؟
برای ارائه یک تجربه کاربری شیرین پیشنهاد میشود از دسته بندی و برچسب ها استفاده کنید تا کاربر به طور موثر و هدفمندتری به محتوایی مشابه با چیزی که در نظر دارد دسترسی پیدا کند.
-
برچسب گذاری در سئو سایت نقشی دارد؟
تصور عموم تمرکز روی کلمات کلیدی و جذب مخاطب است اما همه چیز به این مساله ختم نمیشود و بسیاری از عوامل در پشت پرده روی نحوه ارائه محتوای وبسایت به بازدیدکننده و خلق تجربه کاربری مثبت دخیل هستند پس توصیه میشود به مساله برچسب گذاری و متاتگ ها توجه خاصی داشته باشید. مخاطب را محور تصمیمات و عملکرد خود قرار دهید و سپس براساس این خط فکری اقدام کنید. برچسب مستقیما در سئو محتوای شما تاثیر گذار نیست اما جنبه های دیگر آن مهم هستند مثلا اینکه هر لینک برچسب میتواند ارزشی کسب کند. برچسب میتواند محتواهای دارای وجه اشتراک را به مخاطب عرضه کند و این یعنی تجربه کاربری مثبت اما استفاده نادرست از برچسب تاثیر منفی خواهد داشت.