هاست چیست و چه کاربردی دارد؟ این سوال کاربران زیادی است. در این راهنما تصمیم داریم به طور کامل بررسی کنیم که فضای host چیه و معنی هاست در اینترنت را به طور کامل تشریح کنیم. در پاسخ به این سوال که هاست چیست به زبان ساده باید بگوییم که هاست سایت یک فضای میزبانی آنلاین است. پس با ما همراه شوید تا انواع هاست را بشناسید و درک کنید که یک هاست خوب چه ویژگی هایی دارد.
برای راه اندازی یک سایت به یه فضای ذخیره سازی نیاز داریم تا اطلاعات سایت خود را در آن آپلود کنیم به این فضا، هاست یا فضای میزبانی گفته میشود. برای شروع کسب کار به پارامترهای مختلفی نیاز داریم. در راه اندازی کسب و کار فیزیکی یکی از مهم ترین نیاز هایمان اجاره یک مکان یا مغازه به منظور قرار دادن وسایل و محصولاتمان است. در صورتی که قصد دارید سایتی ایجاد کنید حتما شنیده اید که برای بالا آوردن یک وب سایت به آیتم های مختلفی از جمله دامنه، هاست، قالب و… نیاز داریم.
ویدیو آموزشی هاست چیست را در شبکه های زیر تماشا کنید…
در فضای اینترنتی به مکانی که اجاره کرده ایم و اطلاعات سایتمان را در آنجا نگهداری میکنیم، هاست میگویند. دو خمیر مایه اصلی ایجاد وب سایت، دامنه و هاست هستند که در این راهنمای آموزشی به طور کامل هاست و کاربرد آن را بررسی میکنیم.
هاست چیست؟ به زبان ساده
سرور مشابه یک کامپیوتر پرقدرت و پایدار برای نگهداری اطلاعات میزبان اطلاعات سایت یا اپلکیشن شما است و میتواند به صورت اختصاصی میزبان اطلاعات یک کاربر یا به صورت اشتراکی میزبان سایت های چندین کاربر باشد. زمانی که یک سرور به صورت مجازی به چند بخش تقسیم شود، به هر بخش آن یک هاست گفته میشود. یعنی هربخش از یک سرور به عنوان یک هاست از یک وب سایت میزبانی میکند. مثل یک پیتزا که تقسیم بندی شده و هر برش آن متعلق به یک شخص است!
هاست HOST در زبان فارسی به معنای میزبان است. هاست به بخشی از فضای یک سرور گفته میشود که دارای منابع مشخصی از رم (RAM) و پردازنده (CPU) و… است و اطلاعات سایت کاربران روی آن میزبانی میشود.
هاست چه کاربردی دارد؟
اگر بخواهیم مفهوم هاست چیست را به طور واضح تر تشریح کنیم و بگوییم که هاست چه کاربردی دارد، بهتر است معنای سرور را هم مرور کنیم، سرور یک کامپیوتر همیشه روشن و قدرتمند است و همانند کامپیوترهای شخصی دارای منابع پردازشی مثل رم و پردازنده، هارد و پاور هستند. با این تفاوت که به صورت مداوم و 24 ساعته روشن بوده و به شبکه ی جهانی اینترنت متصل هستند و در دیتاسنترها نگهداری میشوند تا از خطرات و حملات احتمالی در امان باشند و همچنین نسبت به کامپیوترهای شخصی دارای منابع رم و پردازنده بیشتری هستند.
محتوای وب سایت ها که شامل تصاویر، انواع فایل ها، کدها و سایر اطلاعات میباشد باید روی یک سرور قرار گیرد تا به صورت آنلاین قابل نمایش باشد. این گونه بخشی از یک سرور را در اختیار دارید و میتوانید اطلاعات سایت خود را روی آن نگهداری کنید.
آیا سرور و کامپیوتر مانند یکدیگر عمل میکند؟
همانطور که در بالا اشاره شد سرورها شبانه روز روشن و آماده خدمات هستند و در دیتاسنتر نگهداری میشوند که دارای اینترنت با پهنای باند بالا و برق اضطراری است تا در صورت بروز مشکل سریعا وارد عمل شوند اما کامپیوتر شخصی این چنین نیست در صورت بروز حادثه از جمله قطعی برق و اینترنت، سایت شما از دسترس کاربران خارج میشود و دیگر قابل دیدن نیست.
در شرکت های هاستینگ، تیم پشتیبانی به صورت 24 ساعته حضور دارد و در صورت بروز مشکل برای سرور، آماده ارائه خدمات هستند. همینطور نرم افزار هایی روی سرورها نصب و فعال هستند که از بخش های مختلف سرور گزارش تهیه و ارسال میکنند تا در صورت بروز مشکل در سریعترین زمان، خطا و نوع آن شناسایی و توسط تیم متخصص رفع شود.
شما کاربران با توجه به موضوع سایتان و گستردگی کسب و کارتان باید هاست مورد نظر خود را انتخاب کنید. چرا که هاست ها از نظر پهنای باند ،مقدار فضای میزبانی و مقدار منابع پردازشی چون رم و پردازنده با یکدیگر تفاوت دارند. این گونه بخشی از یک سرور را در اختیار دارید و میتوانید اطلاعات سایت خود را روی آن نگهداری کنید.
معرفی انواع هاست از لحاظ منابع
پس از ارائه توضیحات درباره هاست به توضیح انواع میزبانی وب یا هاستینگ میپردازیم و مشخص میکنیم که هرکدام برای میزبانی چه نوع سایت هایی مناسب هستند. در حقیقت شما باید قبل از تهیه هاست فاکتورهای مخنلفی را بررسی کنید و سپس براساس نوع سایت و نیازهای خود تصمیم بگیرید که از میان انواع هاست کدام برای شما مناسب تر است.
1- سرور اختصاصی Dedicated Server
سرور اختصاصی به معنای اختصاص دادن کامل ظرفیت یک سرور فیزیکی به یک سایت است به این معنی که تمامی منابع یک سرور اعم از رم، CPU، پهنای باند و… در اختیار یک سایت قرار میگیرد با نام فنی هاست اختصاصی هم شناخته میشود. وجه تمایز این نوع سرویس ها، در قدرت و میزان منابع پردازشی است که در اختیار کاربر قرار میگیرد بنابراین برای وبسایت هایی با بازدید و ترافیک بالا و وبسایت هایی که منابع رم و CPU زیادی نیاز دارند انتخابی بسیار هوشمندانه است.
این نوع سرویس بیشتر برای سازمان ها، ارگان ها یا سایت های بسیار بزرگ که استفاده زیادی از منابع سرور دارند مناسب است.
2- انواع هاست اشتراکی
اگر به معنای اشتراک دقت داشته باشید هاست اشتراکی، هاستی است که در آن منابع سرور بین چندین سایت تقسیم بندی شده است. به عنوان مثال یعنی منابع سرور بین 50 مشترک تقسیم شده و همه این افراد در کنار هم از منابع کل سرور استفاده می کنند البته برای هر کاربر میزان مشخصی از هارد، رم و پردازنده در نظر گرفته می شود. هاست اشتراکی از نظر تقسیم منابع و نوع کاربرد انواع مختلفی دارد:
- هاست اشتراکی (برای وبسایت هایی با بازدید متوسط و سایت های تازه تاسیس)
- هاست وردپرس (بهینه شده برای سایت های وردپرسی)
- هاست ووکامرس (بهینه شده برای فروشگاه های اینترنتی)
- هاست دانلود (با پهنای باند بالا مخصوص میزبانی از فایل های دانلودی یا بکاپ گیری)
1- هاست اشتراکی مخصوص سایت های معمولی
این هاست برای کسب و کارهای متوسط یا نوپا که استفاده زیادی از منابع سرور ندارند، انتخاب بسیارهوشمندانه ای است. چرا که قیمت مناسبی هم دارد و نیازهای سایت را کاملا پوشش می دهد. اما با توجه به منابع محدود برای سایت هایی با حجم بالا و کسب و کارهای بزرگ مناسب نیست. سایت های در حال رشد می بایست پس از مدتی هاست خود را ارتقاء دهند و منابع بیشتری برای سایت خود فراهم کنند. ویژگی های هاست اشتراکی معمولی به شرح زیر است:
- منابع آن نسبت به هاست وردپرس و ووکامرس کمتر است.
- اصولا تعداد سایت های بیشتری روی سرور میزبانی می شوند.
- از لحاظ اقتصادی قیمت پایین تری نسبت به سایر هاست ها دارد.
- به دو نوع هاست لینوکس و هاست ویندوز ارائه می شود (براساس سیستم عامل نصب شده روی سرور میزبان) و از لحاظ موقیعت جغرافیایی سرور میزبان، با نام هایی مثل هاست ایران یا هاست خارج هم میان مردم شناخته می شود.
2- هاست وردپرس مخصوص سایت های وردپرسی
هاست وردپرس هم نوعی هاست اشتراکی است اما با منابع بالاتر، که اولین بار توسط میزبان فا رونمایی شد که به صورت اختصاصی باتوجه به منابع مورد نیاز مخصوص سایت های وردپرسی طراحی و بهینه سازی است. با این تفاوت که تعداد سایت های بسیار کمی روی یک سرور قراردارند و منابع زیادی در اختیار هر سایت قرار دارد سایت هایی که روی سرویس هاست اشتراکی میزبانی میشوند پس از رشد نسبی و احساس نیاز به منابع بیشتر میتوانند سرویس خود را به هاست وردپرس ارتقاء دهند. در کنار هاست وردپرس میزبان فا که دارای منابع پردازشی اختصاصی است، افزونه WP Rocket هم به همراه لایسنس اصلی به وبمستران هدیه داده می شود تا از سرعت چند برابری سایت خود لذت ببرند!
- منابع آن از هاست اشتراکی بسیار بیشتر است.
- دارای منابع رم و پردازنده بالا در حد سرو مجازی است.
- مخصوص وبسایت های وردپرسی بهینه سازی شده.
- تعداد سایت های کمتری روی سرور میزبانی می شوند.
- مخصوص وبسایت های وردپرسی که بازدید نسبتا خوبی دارند.
3- هاست ووکامرس مخصوص فروشگاه های اینترنتی
هاست ووکامرس نوعی هاست اشتراکی است. در این نوع هاست، به نسبت هاست اشتراکی و هاست وردپرس، از منابع پردازشی بسیار بیشتری در اختیار کاربران قرار دارد.
- قدرت و منابع آن از هاست وردپرسی بالاتر است.
- دارای منابع پردازشی رو و CPU بسیار بالا در حد سرور
- مخصوص فروشگاه های اینترنتی بهینه سازی شده است.
- تعداد سایت های بسیار کمی روی سرور اصلی میزبانی می شوند.
- مخصوص وبسایت های وردپرسی و فروشگاه های اینترنتی مهم و پربازدید
4- هاست دانلود برای ذخیزه دیتا
این نوع هاست هم در زمره هاست های اشتراکی قرار میگیرد. همانطور که از نام آن پیداست این هاست فقط برای دانلود و آپلود فایل ها به کار برده میشود. هاست دانلود به فضایی گفته میشود که کاربران فایل های خود را در آنجا آپلود میکنند و مدیران این هاست آدرس های دانلود فایل ها را بر روی وب سایت های خود قرار داده و شما تنها با کلیک بر روی لینک آن میتوانید اقدام به دانلود این فایل ها کنید. گاها از هاست دانلود به عنوان هاست ذخیره داده ها یا هاست بکاپ هم استفاده می شود.
- دارای پهنای باند بالا برای آپلود و دانلود فایل
- دارای فضای زیاد جهت نگهداری فایل ها
- بدون دیتابیس
به هاست دانلود هاست حجیم نیز گفته میشود. در صورتی که حجم فایل های دانلودی سایت شما بیش از 20 مگابایت است و تعداد دانلودها بالاست، باید از هاست دانلود استفاده کنید چرا که این فایل ها پهنای باند هاست اصلی شما را مشغول میکنند.
3- سرور مجازی VPS یا Virtual Private Server
زمانی که یک سرور اختصاصی با استفاده از نرم افزار مجازی ساز به سرورهای کوچکتر با منابع مشخص تقسیم شود، به هر کدام از این بخش ها یک سرور مجازی میگویند. سرور مجازی در واقع همان سرور اختصاصی با تمام ویژگی های آن است اما با منابع محدود و کوچکتر.
سرور مجازی با هاست اشتراکی متفاوت است. در هاست اشتراکی منابع یک سرور در اختیار چندین کاربر قرار میگیرند اما در سرور مجازی منابع یک سرور فیزیکی با نرم افزار مجازی ساز به سرورهای کوچکتر تقسیم میشود و هر سرور مجازی تنها در اختیار یک کاربر قرار میگیرد. نوع دیگری از میزبانی نیز وجود دارد تحت عنوان میزبانی ابری که معماری آن متفاوت است اما تخصیص منابع به شیوه گفته شده صورت میگیرد در زیر به شرح آن میپردازیم.
هاست ابری براساس معماری کلود CLOUD HOSTING
در این نوع میزبانی، از منابع چندین سرور فیزیکی به صورت مشترک استفاده میشود. به این شکل منابع رم و CPU و فضای ذخیره سازی چندین سرور با یکدیگر ترکیب شده و تبدیل به یک سیستم ابری قدرتمند و یکپارچه میشود و منابع نامحدودی را در اختیار کاربر قرار میدهد.
هاست ابری یکی از پایدارترین روش های میزبانی اطلاعات است چنانچه به هر دلیلی اعم از خرابی سرور، سوختگی قطعات، خاموشی سرور و… سروری از دسترس خارج شود، سیستم ابری بدون هیچ مشکلی به فعالیت خود ادامه میدهد چرا که سرورهای دیگر به قوت خود باقی هستند. همینطور در این روش احتمال قطعی یا اصطلاحا داون شدن DOWN و از دسترس خارج شدن سایت ها به صفر میرسد.
این هاست یا سرور ابری میتواند انواع هاست های معرفی شده در بخش قبلی مثل هاست وردپرس، هاست ووکامرس و هاست دانلود را در دل خود جای دهد. مثلا سرور اختصاصی ابری همان تعریف سرور اختصاصی است که به شرح آن پرداختیم با این تفاوت که در شبکه ابری یا کلود قرار دارد در حقیقت چندین سرور وظیفه میزبانی اطلاعات را در کنار هم برعهده دارند بدین ترتیب اگر یک سرور به هر دلیلی از مدار خارج شود، سایر سرورها در دسترس هستند و به فعالیت خود ادامه میدهند.
انواع هاست بر اساس موقعیت جغرافیایی
این تقسیم بندی در زمره تقسیم بندی های جهانی جای نمیگیرد اما با توجه به اینکه ممکن است عبارت هاست ایران به گوشتان رسیده باشد به بررسی انواع هاست براساس موقعیت جغرافیایی میپردازیم.
- هاست ایران: سرور میزبان در داخل کشور ایران نگهداری می شود.
- هاست خارج: سرور میزبان در خارج ایران نگهداری می شود (مثلا اروپا، آلمان و…).
هاست ایران چیست؟
به هاستی که دیتاسنتر آن در ایران قرار دارد اصطلاحا هاست ایران گفته میشود. استفاده از هاست ایران یا هاست هایی که سرور آن در داخل ایران نگهداری می شوند مزیت هایی مثل موارد زیر را به دنبال دارد:
- سرعت لود بالای سایت به دلیل نزدیک بودن به موقعیت سرور
- از دست نرفتن داده ها در تحریم
- کاهش هزینه های نگهداری سرویس
- جلوگیری از خروج ارز از کشور
- و…
هاست خارج چیست؟
به هاستی که سرور میزبان آن در موقعیت جغرافیایی خارج از ایران قرار دارد هاست خارج گفته می شود باتوجه به عدم دسترسی به دیتاسنتر و تحریم های احتمالی استفاده از این نوع هاست چندان توصیه نمی شود.
چرا داشتن یک هاست خوب و با کیفیت مهم است؟
برای آنکه وب سایت شما همیشه در دسترس باشد باید هاستی مطمن و پایدار انتخاب کنید در غیر این صورت امکان رسیدن آسیب های جدی به کسب و کارتان زیاد است چرا که از دسترس خارج شدن مداوم سایت به فروش و کسب وکارتان و از همه مهمتر اعتبارتان خدشه وارد میکند. این مساله در بحث سئو و قرار گرفتن در نتایج ابتدایی گوگل از اهمیت زیادی برخوردار است. پس توصیه میشود در انتخاب شرکت هاستینگ خود هوشمندانه و بادقت عمل کنید. برای خرید یک هاست خوب باید با ویژگی های آن آشنا شویم سپس براساس نیازهای سایت یک هاست خوب انتخاب کنیم.
ویژگی های یک هاست خوب چیست؟
هاست فضایی برای ذخیره سازی و نگه داری اطلاعات سایت شما است. بنابراین سرعت، امنیت و قدرت منابع پردازشی هاست بسیار مهم است.
- فضای هاست
- منابع پردازشی رم و CPU
- پهنای باند
- کنترل پنل هاست
- امکانات هاست مثل ادان دامین و…
- آپتایم بالا
- امکان ارتقاء
- امنیت
- بکاپ گیری
- پشتیبانی قوی
1- فضای هاست DISK SPACE
اصطلاحا به حجم یا فضایی از یک سرور که در اختیار شما قرار میگیرد تا محتوای سایت شامل فایل ها و… را در آن قرار دهید فضای هاست گفته میشود. حجم مورد نیاز شما بسته به موارد زیر بستگی دارد:
- نوع سایت
- سیستم مدیریت سایت
- استاتیک یا داینامیک بودن سایت
- سایز کل اطلاعاتی مثل ویدیو، صوت، عکس و…
پیشنهاد می شود براساس فاکتورهای بالا ظرفیت سنجی کنید و سپس هاستی با 1.5 یا 2 برابر فضای برآورد شده تهیه کنید تا در زمان بکاپ گیری با مشکلات کمبود فضا مواجه نشوید.
2- منابع پردازشی رم و CPU
RAM سرور هم همانند رم کامپیوتر، اطلاعات شما را به صورت کوتاه مدت روی حافظه خود نگهداری میکند و پردازشگر CPU اطلاعات مورد نیاز خود را از رم دریافت میکند. از آنجایی که رم تمامی اطلاعات را به طور موقت در حافظه خود نگهداری میکند پس زمانی که کاربران زیادی در سایت شما فعالیت میکنند، به منابع رم بیشتری نیاز پیدا میکنید.
در صورتی که پلن هاستی که تهیه کردید RAM کافی نداشته باشد، ممکن است به کاربران خطای 500 که همان خطای داخلی سرور است را نمایش دهد. از جمله وظایف پردازشگر مرکزی یا همان CPU میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پردازش دستور العمل ها
- اجرا کردن سیستم عامل ها و برنامه ها
- دریافت و پردازش ورودی ها
- ارائه خروجی ها
سرور و هاست شما چندین cpu دارد و ظرفیت کل آنها تعیین میکند که سرور چه مقدار میتواند اطلاعات را ذخیره سازی و پردازش کند. طبیعتا هرچه پردازنده قوی تر باشد، توانایی پردازش و ذخیره سازی اطلاعات بیشتر است. شما با توجه به ترافیک و نوع سایت خود باید پلنی تهیه کنید که منابع بالایی داشته باشد و در صورت نیاز سرویس هاست خود را ارتقاء دهید.
3- پهنای باند BANDWIDTH
برای آنکه چندین کاربر به طور همزمان بتوانند به سایت شما دسترسی پیدا کنند به هاستی با پهنای باند بالا نیاز دارید. شما تبلیغات زیادی را درباره پهنای باند نامحدود میبینید اما چنین چیزی غیر ممکن است به این دلیل که حداکثر پهنای باند به وسیله محدود کننده های فیزیکی بررسی می شوند در حقیقت منظور از پهنای باند نامحدود این است که برای ترافیک وبسایت شما لیمیت یا محدودیت خاصی تعریف نشده است.
در صورتی که سایت شما امکان آپلود و دانلود فایل به مخاطب میدهد باید هاستی با پهنای باند بالا انتخاب کنید. پهنای باند به دو عامل حجم اطلاعات و میزان بازدید از دیتا بستگی دارد که در ادامه هر دو مورد را بررسی می کنیم.
حجم اطلاعات سایت
با هر ورود به سایت تمامی اطلاعات سایت مانند تصاویر، فایل ها و دیتا لود میشوند. آپلود و دانلود دیتا، حتی فایل های دانلود شده از سایت طریق سایت شما نیز روی پهنای باند مصرفی اثر گذاراند. پس هر چه حجم این فایل ها یا تعداد دانلودها بیشتر باشد نیاز به پهنای باند بیشتری دارید.
میزان بازدید از سایت
همانطور که گفتیم هرچه میزان بازدید یا دانلود از سایت بیشتر شود حجم بیشتری از پهنای باند شما مصرف خواهد شد. اگر به پهنای باند خیلی زیادی نیاز دارید میتوانید از سرور اختصاصی یا مجازی استفاده کنید. اگرچه که هزینه بیشتری نسبت به هاست اشتراکی دارد اما پهنای باند زیادی را در اختیار شما قرار میدهد و همینطور کنترل بیشتری روی سرور برای کار کردن با آن دارید.
4- کنترل پنل مدیریت هاست control panel
کنترل پنل یک رابط گرافیکی برای مدیریت هاست است. شرکت های هاستینگ پس از خرید به شما اطلاعات دسترسی یک کنترل پنل تحت وب را میدهند. پس از ورود به این پنل شما میتوانید از طریق پنل گرافیکی هاست خود را کنترل کنید. موارد زیر توسط کنترل پنل مدیریت میشوند:
از جمله کنترل پنل های معروف و محبوب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کنترل پنل سی پنل CPANEL: مخصوص هاست های لینوکسی که به دلیل ویژگی های خاص انتخاب اغلب شرکت های هاستینگ است.
- کنترل پنل دایرکت ادمین DIRECTADMIN: مخصوص هاست های لینوکسی
- کنترل پنل پلسک PLESK: برای هر دو هاست لینوکس و ویندوز
- و…
جالب است بدانید برخی شرکت های هاستینگ براساس نوع کنترل پنل، نام های هاست سی پنل و هاست دایرکت ادمین را به آن اختصاص داده اند که در حقیقت این نام به کنترل مدیریت هاست اشاره دارد. مثلا هاست سی پنل یعنی هاستی که کنترل پنل مدیریتی آن، سی پنل است. سی پنل CPANEL با محیط کاربری ساده و در عین حال کامل، عنوان محبوب ترین کنترل پنل در سطح جهانی را آن خود کرده و به گزینه مورد علاقه اغلب شرکت های هاستینگ تبدیل شده است.
بیشتر بدانید: سی پنل چیست و چه کاربردی دارد؟
5- امکانات هاست
هر هاستینگ با توجه به سیاست های کاری خود، امکاناتی را به کاربران ارائه نموده قبل از خرید هاست حتما میبایست براساس نیازهای خود بررسی کنید آیا امکانات مد نظر شما ارائه شده؟
- تعداد ادان دامین ها
- امکان ارسال و دریافت ایمیل
- تعداد مجاز دیتابیس ها
- تعداد مجاز ساب دامین ها
- گواهی امنیتی SSL رایگان
- ماژول های اضافی چون جت بکاپ، ایمونیفای 360 و…
- و…
به عنوان مثال Addon Domain امکانی است که به شما اجازه میدهد دامنه های بیشتری را در هاست خودتان ثبت کنید و با هر کدام از دامنه ها، سایت جدیدی را راه اندازی کنید. فرض کنید هنگام خرید هاست در یکی از پلن ها نوشته شده، 3 اددان دامین. یعنی تا زمانی که اشتراک این پلن را دارید میتوانید 3 دامنه ی دیگر (3 سایت دیگر) را روی هاست خود راه اندازی کنید و دیگر به خرید هاست مجزا برای راه اندازی سایت نیاز ندارید.
6- آپ تایم بالا UPTIME
سرورها در دیتاسنتر باید به صورت 24 ساعته روشن باشند و آپ تایم به معنای میزان زمان روشن بودن سرور است پس هرچقدر آپتایم یک سرور به عدد 100 نزدیک تر باشد بهتر است و سایت شما لحظات کمتری از دسترس خارج خواهد شد. در زیر بهترین راه حل برای آپ تایم دائمی را پیشنهاد میدهیم.
- سرور پشتیبان: این قابلیت این اطمینان را به شما میدهد که درصورت خاموش شدن یکی از سرور ها، سرور پشتیبانش روشن است و سایت شما از دسترس خارج نمیشود.
- سرور پشتیبان در مناطق جغرافیایی مختلف: یکی دیگر از روش هایی ک آپ تایم شما را تضمین میکند، داشتن سرور های پشتیبان در دیتاسنتر های مختلف کشور و حتی در قاره های مختلف است. تا در صورت بروز هر گونه مشکل احتمالی در یکی از دیتا سنتر ها، برای سایت شما هیچ مشکلی پیش نیاید.
7- امکان ارتقاء هاست UPGRADE
یکی از ویژگی های شرکت هاستینگ خوب، ارائه هاست های مختلف با پلن های طبقه بندی شده است. چرا که ممکن است پس از مدتی کسب و کار شما رشد کند و نیاز به منابع بیشتری داشه باشید و لازم است پلن خود را به پلن های بالاتر ارتقاء دهید. در انتخاب شرکت هاستینگ به این نکته دقت کنید که هر پلنی را که انتخاب میکنید، پلنی بالاتر از آن برای ارتقاء وجود داشته باشد.
8- امنیت بالا SECURITY
بر اساس گزارش فوندرا (FUNDERA) حدود 43 درصد سایت های اینترنتی کوچک قربانی حملات سایبری هستند. میزبانی وب، یک خط گسترده در مقابل حملات سایبری است. با انتخاب درست شرکت هاستینگ میتوانید از وب سایت خود در مقابل حملات سایبری تاحد زیادی محافظت کنید. چرا که شرکت های هاستینگ تمهیدات امنیتی بسیار گسترده مثل فایروال های سخت افزاری و نرم افزاری و لایه های امنیتی بسیار متنوعی را به منظور افزایش امنیت سرورها مدیریت می کنند. در صورتی که وب سایت شما حاوی اطلاعات شخصی و یا مالی است، شرکت هاستینگی را انتخاب کنید که امکانات زیر را به شما بدهد.
- گواهی SSL
- فایروال های قدرتمند
- قابلیت شناسایی خودکار بدافزارهای آپلود شده روی سرور
- برقراری سطوح امنیتی بالا با کانفیگ درست و اصولی
- و…
گواهی امنیتی SSL certificated
SSL، داده های ارسال شده از طریق سایت شما را رمز گذاری میکند و فقط گیرنده آن میتواند به آن اطلاعات دسترسی پیدا کند به این طریق اطلاعات ارسالی از طریق شما محفوظ میمانند.
فایروال Firewall Management
دیوار آتش سخت افزار ها یا نرم افزار هایی هستند که درخواست های وارد شده به سایت شما را بررسی میکنند و از سایت شما در مقابل حملات سایبری محافظت میکنند.
شناسایی اتوماتیک بد افزارها Automated malware scans
شرکت های میزبانی وب میتوانند به امنیت سایت شما در مقابل بدافزارها و همچنین شناسایی تهدیدها کمک شایانی کنند. برخی از شرکت های هاستینگ نیز قابلیت اسکن وب سایت به منظور افزایش امنیت سایت را پیشنهاد میدهند در این صورت به صاحبان سایت درباره فایل های مشکوک هشدار میدهند.
9- امکان بک آپ گیری منظم
بک آپ گیری به معنای گرفتن نسخه پشتیبان از اطلاعات سایت شماست. بکاپ گیری یک ارزش افزوده است اما اغلب شرکت های هاستینگ رول های منظم برای بکاپ گیری از وب سایت مشتریان خود تعریف می کنند. با وجود رعایت تمامی موارد امنیتی باز هم ممکن است سایت شما دچار مشکل شود و یک شرکت هاستینگ خوب شرکتی است که به صورت اتوماتیک از اطلاعات سایت شما بک آپ گیری کند و در صورت بروز مشکل در حداقل زمان و با کوچکترین خرابی سایت شما را بازیابی کند.
در هاست های نسل جدید میزبان فا امکان بکاپ گیری خصوصی خارج از فضای سرور اصلی فراهم شده به این ترتیب براساس رول های اختصاصی از سایت مشتریان بکاپ تهیه می شود و کاربر در هر لحظه از شبانه روز امکان ریستور بکاپ های تهیه شده را خواهد داشت.
10- تیم پشتیبانی قدرتمند هاست
در اصل اولین و مهمترین نکته در خرید هاست توجه به معتبر بودن شرکت ارائه دهنده خدمات هاست و پشتیبانی آن است. ما همواره در حال تمیز نگه داشتن هاست ها و سرور های میزبانی از مشتریان خود هستیم، به این صورت که تیم های پشتیبانی هاست های میزبان فا همواره از واحد های بالاتر گزارشاتی درمورد کندی در سرعت لود هاست برخی از کاربران، مشکلات فایل های آلوده، افت پینگ برخی از هاست ها… دریافت می کنند.
تحت شرایط نظارتی خاص مثل خطا در سرویس های ایمیل، خطا در بکاپ گیری از هاست کاربر به دلیل پرشدن فضا، کمبود منابع CPU و Ram در برخی از هاست ها و… در ارتباط مستقیم با مشتریان هاست ها هستیم و دائما مشکلات سایت ها را به صاحبان آن گزارش میدهیم و در جهت رفع آن راهنمایی و کمک می کنیم.
پشتیبانی تلفنی و تیکتی 24 ساعته
در صورتی که در ساعتی از شبانه روز در هاست خود با مشکلاتی رو به رو شدید، این انتظار از شرکت هاستینگ شما میرود که آن را در سریع ترین زمان حل کند یا درصورتی که مشکلاتی در زمینه منابع رم و cpu خود داشتید، میتوانید با راهنمایی گرفتن از کارشناسان پشتیبانی پلن هاست خود را ارتقاء دهید. خدمات پشتیبانی شامل پشتیبانی از:
- بررسی خطا در سرویس های اختصاصی ایمیل کاربران
- بررسی عدم وجود خطا در پروسه بکاپ گیری از هاست کاربر
- کمبود cpu و رم در برخی از هاست ها (عدم اشغال کردن منابع سرور)
- بررسی امنیت سرویس و گزارش برخی فایل های آلوده به صاحب سایت
- ارائه راه حل های مربوط به مشکلات زیرساختی به کاربران
- و…
حالا که متوجه شدید هاست چیست و انواع آن کدام است بهتر است هاست ها را براساس نوع سیستم عامل نصب شده روی سرور هم بررسی کنیم تا کاربران بدانند کدام نوع هاست فارق از معماری و منابع، برای راه اندازی وبسایتشان بهتر است. در نظر داشته باشید زبان برنامه نویسی اپلیکیشن یا وب سایت شما تعیین میکند که از هاست ویندوز استفاده کنید یا هاست لینوکس! در ادامه به بررسی این موضوع نیز خواهیم پرداخت.
مقایسه هاست ویندوز و هاست لینوکس
همانطور که در بالا اشاره کردیم، سرورها کامپیوترهای همیشه روشن اما بسیار قدرتمندتر هستند و منابع گسترده تری دارند بنابراین همانند کامپیوترها دارای سیستم عامل هستند و از دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس استفاده میکنند.
هاست ویندوز و لینوکس بر اساس زبان برنامه نویسی قابلپشتیبانی، سیستم مدیریت محتوایی که ساپورت میکنند، کنترل پنل و… با یکدیگر تفاوت دارند که در جدول زیر توضیح داده شده است.
معیار | ویندوز | لینوکس | |
1 | زبان برنامه نویسی مورد حمایت | مثال: پشتیبانی از ASP.NET | مثال: پشتیبانی از زبانPHP |
2 | پشتیبانی از سیستم مدیریت محتوا | – | مثل وردپرس، جوملا، دروپال و… |
3 | کنترل پنل قابل نصب | PLESK ،Website panel | Direct Admin ,Cpanel ,Zpanel |
4 | سرعت | معمولی | بسیار بالا |
زبان برنامه نویسی
هاست ویندوز توسط شرکت مایکروسافت ارائه شده است و از زبان برنامه نویسی ASP.NET پشتیبانی میکند. هاست لینوکس از زبان برنامه نویسی (PHP) که اغلب سیستم های مدیریت محتوا چون وردپرس، جوملا، دروپال، پرستاشاپ و… برپایه آن هستند، پشتیبانی میکند. آمارها نشان میدهند که اکثر سایت های جهان با زبان (PHP) برنامه نویسی شده اند.
سیستم مدیریت محتوا
اکثر سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس، جوملا و دروپال برپایه زبان PHP هستند و فقط هاست لینوکس از آنها پشتیبانی میکند بنابراین اگر مدیر سایت وردپرسی یا جوملا هستید، باید هاست لینوکسی تهیه کنید.
کنترل پنل
کنترل پنل یک رابط گرافیکی است. در هاست لینوکس میتوانید از کنترل پنل های متنوعی چون موارد زیر استفاده کنید:
- DIRECTADMIN
- ZPANEL
- CPANEL
اما در هاست ویندوز تنها میتوانید از کنترل پنل هایی چون PLESK یا WEBSITE PANEL استفاده کنید. لازم به ذکر است که CPANEL بهترین و ساده ترین رابط گرافیکی حال حاضر برای مدیریت هاست است که لینوکس از آن پشتیبانی میکند و در میان کنترل پنل های هاست ویندوزی، پلسک جزو محبوب ترین ها است.
سرعت
سرعت، بیشتر به ویژگی های سخت افزاری زیرساخت شما برمیگردد اما با توجه به اینکه لینوکس اقداماتی در جهت بهینه سازی و افزایش سرعت خود انجام داده است میتوان چنین اذعان کرد که هاست لینوکس سرعت بیشتری دارد.
هاست در لغت به معنای میزبان است و به فضایی از یک سرور گفته میشود که دارای منابع مشخصی از رم و پردازنده است و اطلاعات سایت، کدها، فایل های صوتی و تصویری چون عکس، صدا، ویدیو و… روی آن آپلود میشوند. از نظر فنی به مکان ذخیره سازی اطلاعات شما گفته میشود که توسط شرکت های هاستینگ در اختیار شما قرار میگیرد. به این معنا که بخشی از یک سرور یا کل منابع آن برای ذخیره سازی و نگهداری سایت در نظر گرفته شده و میزبان اطلاعات شماست.
هاست انواع مختلفی دارد که شما با توجه به نیازتان پلن مورد نظر خود را انتخاب میکنید. فراموش نکنید در انتخاب هاست باید به مواردی از جمله فضای هاست، پهنای باند، کنترل پنل، منابع پردازشی، امکان ارتقاء، امنیت و پشتیبانی قوی دقت داشته باشید.
سوالات متداول در مورد هاست و کاربرد آن
-
هاست چیست؟
هاست به فضایی از یک سرور گفته میشود که دارای منابع مشخصی از رم و cpu است و توسط شرکت های هاستینگ به مشتریان ارائه میشود و اطلاعات سایت مشتریان بر روی آن پشتیبانی میشود.
-
سرور اختصاصی چیست؟
سرور اختصاصی یک سرور فیزیکی است که منابع آن به صورت تمام و کمال تنها در اختیار یک سایت قرار میگیرد.
-
هاست اشتراکی چیست؟
زمانی که منابع یک سرور فیزیکی تقسیم بندی شده و در اختیار چندین سایت قرار بگیرد، اصطلاحا به آن هاست اشتراکی گفته میشود. چرا که منابع سرور به صورت اشتراکی توسط سایت ها استفاده میشود. مثل هاست اشتراکی، هاست وردپرس، هاست ووکامرس و…
-
چه مواردی را باید در انتخاب هاست رعایت کنیم؟
در انتخاب هاست باید به مواردی از جمله فضای هاست، پهنای باند، کنترل پنل، منابع، امکان ارتقاء، امنیت و پشتیبانی قوی دقت داشته باشید.
نتیجه گیری
در این آموزش با معنی هاست چیست بیشتر آشنا شدیم و دانستیم که هاست چه کاربردی دارد و اصلا هاست خوب چه ویژگی هایی دارد؟! اگر بخواهیم خیلی مختصر بگوییم که هاست سایت چیست اینطور میتوان بیان کرد که هاست یک فضای میزبانی آنلاین برای سایت است. در خصوص معنی host تفاسیر و توضیحات مختلفی ارائه شده اما هاست به زبان ساده و در فارسی به معنای میزبانی است. اگر در خصوص معنی هاست و انواع هاست و ویژگی های هاست خوب هنوز هم سوالی دارید در بخش دیدگاه ها مطرح کنید تا سریعا پاسخگوی شما باشیم.