در این مقاله قصد داریم به آموزش گرفتن درگاه پرداخت اینترنتی ، درگاه پرداخت مستقیم و مراحل گرفتن درگاه پرداخت مستقیم بپزدازیم .اولین قدم برای فراهم کردن امکان پرداخت آنلاین در سایت اینه که اقدام به ثبت درخواست برای ساخت درگاه پرداخت اینترنتی بکنیم. توی این پروسه که به صورت اداری صورت میگیره شما میتونید اقدام به گرفتن درگاه پرداخت بانک ملت، یا هر بانک دیگه که قصد دارید از خدمات درگاه پرداخت اینترنتی که ارائه میده استفاده کنید. با گرفتن درگاه پرداخت اینترنتی میتونید امکان پرداخت آنلاین در سایت رو برای کاربران و مشتریان خودتون فراهم کنید.
حالا این کاربران میتونن در قبال انجام یک خدمت که بهشون ارائه میدین هزینهای واریز کنند یا اینکه محصولی که برای فروش قرار دادید امکان خرید انلاین و بدون نیاز به طی پروسه سنتی برای پرداخت هزینه را خواهد داشت. یا حتی ممکنه از پرداخت آنلاین برای دونیت کردن و حمایت مالی هم استفاده کنید.
در هر صورت برای هر هدفی که قصد داشته باشید از درگاه پرداخت آنلاین استفاده کنید لازمه این کار این هست که از شرکتهایی که درگاه پرداخت اینترنتی ارائه میدن استفاده کرده و با عضویت و ثبت درخواست از طریق فرم درخواست درگاه پرداخت اینترنتی اقدام به ساخت درگاه پرداخت اینترنتی بانکی در سایت خودتون بکنید. در این آموزش قصد داریم تا به نحوه گرفتن درگاه پرداخت اینترنتی و پروسه ای که باید برای فراهم کردن راه اندازی پرداخت آنلاین طی کنید رو براتون توضیح بدم.
نحوه ساخت درگاه پرداخت اینترنتی
برای گرفتن درگاه پرداخت آنلاین نیازی به رفتن به بانک ندارید و باید درخواست خودتونو برای شرکتهایی که مسئول ارائه درگاه پرداخت اینترنتی هستند ارسال کنید. این کار توسط شرکتهای واسطه که زیر نظر بانک فعالیت دارند انجام میگیره که برای استفاده از خدمات درگاه پرداخت آنلاین، شما باید فرم درخواست درگاه پرداخت اینترنتی بانکی که به صورت آنلاین هست پر کنید. بعد از پر کردن این فرم آنلاین درخواست شما توسط شرکت مورد بررسی قرار میگیره و باقی مراحل رو میتونید برای گرفتن درگاه پرداخت بانک طی کنید که در ادامه به توضیح این مراحل میپردازم.
به طور کلی ما دو نوع درگاه پرداخت آنلاین داریم. مرسوم ترین حالت این هست که به صورت مستقیم این درگاه رو تهیه کنیم که دارای شرایطی هست که از جمله اونها اینه که نماد اعتماد داشته باشید. دومین حالت هم درگاه پرداخت واسط هست که در این نوع درگاه پرداخت یک سری شرکتها به عنوان واسطه عمل میکنند و با فراهم کردن بستر پرداخت اینترنتی امکان پرداخت پول را به صورت آنلاین به سایت شما خواهند داد.
اما تفاوتی که در درگاه پرداخت مستقیم و واسط وجود داره این هست که در این درگاه نیازی به داشتن نماد اعتماد ندارید. گذشته از این باید مبلغی رو به عنوان کارمزد به شرکت بدین و علاوه بر این هم تسویه حساب در درگاه پرداخت واسط به صورت خودکار نیست.
درگاه پرداخت مستقیم
توی این نوع درگاه پرداخت شما با شرکتی که طرف قرارداد با بانک است و امکان ارائه درگاه پرداخت اینترنتی از سوی بانک به این شرکت محول شده در ارتباط هستید. به عنوان مثال در حال حاضر اگر قصد گرفتن درگاه پرداخت بانک ملت رو داشته باشید باید درخواست خودتون رو به شرکت به پرداخت ملت ارسال کنید. این نوع درگاهها به درد سایتهای بزرگ و پر تراکنش میخورد که روزانه مبالغ بالایی رو از مشتری خودشون دریافت میکنند. به عنوان مثال فروشگاه اینترنتی مثل دیجی کالا که روزانه بیش از یک میلیارد تومان تراکنش داره باید از این نوع درگاه استفاده بکنه.
برای استفاده از این درگاه نیاز به دریافت نماد از سایت ای نماد دارید که سایت شما باید دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشه. البته گرفتن این نماد اعتماد برای خودش، هفت خان رستم و ماجراهایی داره که باید صبر و حوصله کافی برای گرفتن نماد اعتماد داشته باشید.
بنا به تجربه شخصی که در گرفتن نماد اعتماد داشتم و از طرفی تجربیات بلاگرها که از مراحل این روند مطالبی رو منتشر کرده که با یک جستجوی ساده میتونید بهشون برسید، پیشنهاد میکنم که، اگه سایت شما به گونهای هست که تعداد تراکنش بالایی در اون انجام نمیگیره سعی کنید سمت استفاده از درگاه پرداخت مستقیم نرید. چرا که گرفتن نماد اعتماد و از طرف دیگه مراحلی که باید طی کنید کمی طولانی هست. اما اگر تعداد تراکنشها و مبالغی که دریافت میکنید بالا هست حتما از درگاه پرداخت مستقیم استفاده کنید.
نکته دیگه که وجود داره این هست که در درگاه پرداخت مستقیم وقتی پولی از طریق سایت شما جابجا میشه، نهایتا تا 24 ساعت هزینه واریز شده از سمت مشتری به شماره حسابی که برای گرفتن درگاه پرداخت به شرکت معرفی کردید، واریز میشه که این کار بدون نیاز به درخواست تسویه و کاملا رایگان هم هست که نیازی به کسر کارمزد از پول هم نداره.
مراحل گرفتن درگاه پرداخت مستقیم
برای گرفتن درگاه پرداخت مستقیم از هر بانک لازمه که ابتدا شماره حسابی در بانکی که قصد استفاده از درگاه پرداخت اونو دارید داشته باشید. البته همه درگاهها این مورد رو الزامی نمیدونن. به عنوان مثال اگه بخواین از درگاه سامان کیش استفاده کنید، نیازی به داشتن شماره حساب در بانک سامان ندارید. اما اگر قصد گرفتن درگاه پرداخت از بانک ملت رو داشته باشید حتما باید یک شماره حساب در بانک ملت داشته باشید. پس قبل از هر چیزی از شرایط این کار مطمئن بشید و سپس مراحل زیر رو طی کنید.
- ابتدا وارد سایت ای نماد شده و کارهایی که باید برای گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی انجام بدین رو طی کنید.
- سپس با رفتن به سایت شرکتی که برای ارائه درگاه پرداخت بانکی با بانک مد نظر شما طرف قرارداد هست اقدام به پر کردن فرم درخواست درگاه پرداخت اینترنتی بکنید.
- بعد از اینکه درخواست شما بررسی و تایید شد جزییات درگاه پرداخت اینترنتی که شامل شماره ترمینال، نام کاربری و رمز هست برای شما ارسال خواهد شد. یا اینکه از شما خواسته میشه که قرارداد کتبی برای گرفتن درگاه پرداخت رو در دو نسخه چاپ و امضا کنید و در نهایت به آدرس پستی شرکت ارسال کنید.
- برخی شرکتها اقدام به ارائه فرصت یک ماهه برای ارسال قرارداد میکنند که در آن باید اقدام به پر کردن فرم قرارداد و امضای تمام صفحات در دفتر ثبت اسناد رسمی کرده و در نهایت قرارداد را در دو نسخه برای شرکت ارسال کنید. اگر در طی این مدت یک ماهه قرارداد رو ارسال نکنید درگاه به حالت معلق شده در میاد و امکان استفاده از اونو نخواهید داشت.
برای ارسال درخواست درگاه پرداخت اینترنتی هر بانک میتونید از لیست زیر استفاده کرده و با شرکتی که طرف قرارداد با این بانکهاست در ارتباط باشید.
- درگاه پرداخت اینترنتی بانک ملت
- درگاه پرداخت اینترنتی بانک ملی
- درگاه پرداخت اینترنتی آسان پرداخت
- درگاه پرداخت اینترنتی بانک سامان
- درگاه پرداخت اینترنتی بانک صادرات
- درگاه پرداخت اینترنتی بانک پاسارگاد
- درگاه پرداخت اینترنتی بانک پارسیان
با طی کردن مراحل بالا و ارائه اطلاعات درگاه حالا وقت اینه که بر اساس مستنداتی که برای هر درگاه پرداخت اینترنتی وجود داره کارهای برنامه نویسی برای استفاده از درگاه رو انجام بدین. البته در این بین اگر از وردپرس استفاده می کنید از قبل امکان استفاده از این درگاهها به صورت افزونه تهیه شدن که برخی به صورت رایگان و برخی به صورت تجاری هستند که باید اونها رو خریداری کنید. در مقاله معرفی افزونههای درگاه پرداخت ووکامرس به معرفی افزونههایی که میتونید برای استفاده از سیستم پرداخت آنلاین در ووکامرس استفاده کنید پرداختم.
درگاه پرداخت واسط
این نوع درگاهها به صورت یک واسطه یا یک شرکت ثالث عمل میکنند. روش انجام کار در درگاه پرداخت واسط به این صورته که این شرکتها از چند بانک مختلف به همون روش بالا اقدام به اخذ درگاه پرداخت مستقیم کردهاند. حال شما میتونید از درگاه پرداختی که ارائه این شرکت ها ارائه میدن استفاده کرده و هزینههای خود را دریافت کنید. هزینههای واریزی پس از تسویه حساب از سوی بانک به حساب این شرکتها واریز شده و بعد از به حد نصاب رسیدن مبلغ میتونید با ارسال درخواست تسویه مقدار پولی که در حساب کاربری خودتون به صورت موجودی قرار داره رو دریافت کنید.
برای استفاده از درگاه پرداخت واسط نیازی به تهیه نماد اعتماد ندارید. کافیه وارد یکی از این سایتها شده و بعد از ثبت نام در سایت، اسکن کارت ملی و اسکن شناسنامه که برای احراز هویت از شما خواسته میشه ارسال کنید. حالا مدتی صبر کنید که اطلاعات هویتی شما تایید شده و اقدام به ثبت آدرس سایت برای فعال کردن درگاه بگیرید.
با ارسال این درخواست درگاه برای دامنه سایت پس از تایید شدن دامنه یک API در اختیار شما قرار میگیره که از این API میتونید برای استفاده از پرداخت آنلاین در سایت خودتون استفاده کنید. در مرحله بعد هم میتونید با اعلام شماره کارت، شماره حساب، شماره شبا و سایر اطلاعاتی که برای حساب مقصد جهت واریز وجه لازم هست رو ارسال کنید تا هر زمان که موجودی حساب شما در این سایتها به حد نصاب رسید، درخواست وجه کرده و هزینه واریزی که مشتریان به شما پرداخت کردن رو دریافت کنید.
درگاه پرداخت مستقیم یا واسطه؟
استفاده از هر کدوم از این درگاههای پرداخت دارای مزایا و معایبی هست که در زیر بنا به تجربه شخصی خودم به معرفی مزایا و معایب استفاده از درگاه پرداخت واسط و مستقیم میپردازم.
درگاه پرداخت مستقیم
- استفاده از این درگاه به دلیل نیاز به برخی مجوزها و ارسال قرارداد مدتی زمانبر خواهد بود.
- نیاز به گرفتن نماد اعتماد الکترونیک دارید.
- هنگام پرداخت پول کارمزدی از مشتری دریافت نخواهد شد. همچنین برای تسویه حساب نیز کارمزدی از شما دریافت نشده و میتونید از درگاه پرداخت اینترنتی رایگان استفاده کنید.
- تسویه حساب به صورت خودکار بوده و نهایتا پس از 24 ساعت از پرداخت مشتری، وجه واریزی از سمت شرکت به حساب شما واریز خواهد شد.
- تسویه حساب ها به صورت پایا هستند و مستقیما به حساب واریز میشوند. بنابراین کارمزدی بابت پرداخت مبلغ از شما دریافت نخواهد شد.
- به دلیل مستقیم بودن، افزونه و ماژولهای پرداخت مستقیم به صورت عمومی نبوده و باید از سایتهای ارائه دهنده، افزونه درگاه پرداخت اینترنتی را برای بانک مورد نظر خریداری کنید. سپس اطلاعات درگاه پرداخت خود را که شامل شماره ترمینال، نام کاربری و رمز میشه رو در تنظیمات افزونه وارد کرده و از آن استفاده کنید.
- امکان ساخت درگاه پرداخت تلگرام یا اینستاگرام برای دریافت هزینه از طریق شبکههای اجتماعی در این روش فراهم نیست.
درگاه پرداخت واسط
- استفاده از این درگاهها در زمان کوتاهی فراهم است. به طوری که به محض شروع کار برای دریافت درگاه پرداخت در کمتر از یک ساعت میتوانید از آن استفاده کنید.
- نیاز به گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی ندارید.
- درگاههای واسط بر اساس تنظیماتی که روی درگاه انتخاب میکنید میشه کارمزد را از مشتری دریافت کرد یا اینکه خودتون هنگام تسویه حساب این کارمزد رو پرداخت میکنید. این کارمزد پایین بوده و معمولا کمتر از 2 درصد مبلغ پرداخت شده است. در برخی درگاهها شرایطی فراهم شده که اگر مبلغ پرداختی بیش از X تومان بود کارمزدی دریافت نخواهد شد.
- پس از واریز وجه توسط مشتری پول به حساب شرکت واسط واریز میشه و برای تسویه حساب باید درخواست خود را از طریق تیکت برای تسویه حساب ارسال کنید.
- پس از تسویه حساب اگر به صورت کارت به کارت باشه یا نیاز به پرداخت سریعتر داشته باشید مبلغ 500 تومان کارمزد ازش کم میشه. اما اگر به صورت پایا باشه رایگان خواهد بود.
- به دلیل وجود ماژولها و افزونههای مختلف برای سیستمهای مدیریت محتوای آماده همچون وردپرس، نیازی به برنامه نویسی ندارید و میتونید از ابزاری که این درگاهها به صورت افزونه قرار داره استفاده کنید.
- امکان ساخت درگاه پرداخت تلگرام یا اینستاگرام برای دریافت هزینه از طریق شبکههای اجتماعی در این روش وجود داره. حتی میتونید از قابلیتهایی مثل خواندن کد QR برای پرداخت آنلاین یا صفحه پرداخت شخصی با امکان ساخت فرم دلخواه استفاده کنید.
- امکان استفاده به صورت مستقیم با پرداخت هزینه یا کارمزد بیشتر فراهم است. یعنی میتونید در صفحه درگاه پرداخت شاپرک، به جای نمایش نام و آدرس شرکت واسط نام، آدرس سایت و لوگو خودتونو نمایش بدین. در این صورت مثل این میمونه که شما از درگاه پرداخت مستقیم استفاده میکنید.
درگاه پرداختهای واسط مختلفی هم وجود دارند که میتونید ازشون استفاده کنید که در مقاله بعدی به معرفی بهترین درگاه پرداختهای واسط میپردازم. مشاهده مقاله : معرفی بهترین درگاه های پرداخت واسط اما چطور می توانید یک درگاه درگاه را روی سایت خود راه اندازی کنید؟ برای این منظور می توان از یک افزونه درگاه پرداخت ووکامرس مناسب کمک گرفت تا اتصال وردپرس به درگاه بانکی برقرار شود.
برای اینکه ما بتوانیم به وبسایت خود درگاه پرداخت اضافه کنیم می بایست از افزونه هایی که برای این مورد در نظر گرفته شده استفاده کنیم.
افزونه درگاه پرداخت ووکامرس
اصولا روی قالب افزونه های درگاه بانکی ارائه شده است. جهت فعاسازی از پیشخوان وردپرس به منوی افزونه ها و زیر منوی افزونه های نصب شده مراجعه کنید. در این قسمت افزونه بانکی می بینید. قبل از فعالسازی می بایست ورژن php مربوط به وب سایتتان را بررسی نمایید.
بعد از نصب و فعالسازی افزونه درگاه پرداخت از پیشخوان وردپرس به منوی ووکامرس و زیرمنوی پیکربندی سپس به سربرگ درگاه پرداخت مراجعه نمایید. در پایین صفحه مشاهده می کنید که گزینه ای تحت عنوان بانک ملت به موارد قبلی اضافه شد که درگاه پرداخت اینترنتی برای سایت شما است. در نهایت می توان تنظیمات آن را مدیریت نمود.
اتصال ووکامرس به درگاه بانک
برای تنظیمات بیشتر درگاه پرداخت اینترنتی و اتصال ووکامرس به درگاه بانکی، در همین صفحه باز شده روی دکمه مدیریت مقابل آن کلیک کنید.
- در فیلد عنوان درگاه می توانید عنوانی را برای درگاه پرداخت خود بنویسید.
- قسمت توضیحات درگاه بانکی همان متنی است که کاربر موقع پرداخت، زیر گزینه درگاه پرداخت بانک ملت مشاهده می کند.
موقع دریافت درگاه از سمت بانک یکسری کد و ترمینال آیدی به شما ارائه می شود. در فیلدهای ترمینال آیدی، نام کاربری و کلمه عبور مربوطه را وارد نمایید تا درگاه به بانک متصل گردد و پرداخت ها با موفقیت انجام شود.
در فیلدهای بعدی امکان شخصی سازی درگاه بانکی برای شما میسر است. به راحتی می توانید تمام تنظیمات مربوط به درگاه های بانکی مد نظرتان را به همین شیوه مدیریت کنید. افزونه هایی که اضافه و مدیریت می کنید به صفحه فروش قالب شما اضافه خواهند شد. در نظر داشته باشید افزونه های متعددی به منظور راه اندازی درگاه پرداخت بانکی تهیه و توسعه داده شده است.
سوالات متداول آموزش گرفتن درگاه پرداخت اینترنتی
-
چند نوع درگاه پرداخت داریم؟
دو نوع درگاه پرداخت واسط و مستقیم موجود است.
-
نحوه ساخت درگاه پرداخت اینترنتی به چه صورت ؟
برای گرفتن درگاه پرداخت آنلاین نیازی به رفتن به بانک ندارید و باید درخواست خودتونو برای شرکتهایی که مسئول ارائه درگاه پرداخت اینترنتی هستند ارسال کنید.
امیدوارم که این آموزش چگونه درگاه پرداخت اینترنتی بگیریم افزونه درگاه پرداخت ووکامرس مورد توجه شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید با مراحلی که باید برای گرفتن درگاه پرداخت آنلاین طی کنید آشنا بشید. در صورتی که در زمینه گرفتن درگاه پرداخت آنلاین بانکی سوال یا مشکلی دارید از بخش دیدگاهها اعلام کنید. همچنین میتونید تجربیات خودتون رو در زمینه گرفتن درگاه پرداخت یا تجربه استفاده از درگاههای پرداخت اینترنتی با ما به اشتراک بگذارید.