بعد از اینکه مراحل نصب وردپرس را تکمیل کردید و تنظیمات وردپرس را بر اساس نیازهای شخصی خودتان سفارشی سازی کردید، در مرحله بعد نوبت به این می رسد تا شروع به نوشتن کرده و محتوای مربوط به سایت خودتان که می تواند اولین گام برای شروع کسب و کار شما باشد را در وردپرس اضافه کنید. محتوا نویسی در وردپرس یکی از اولین اقداماتی است که بعد ازراه اندازی وبسایت باید انجام شود و در رشد سایت و بهبود سئو آن تاثیر بسزایی دارد.
اگر شما به عنوان یک کارشناس تولید محتوا اصول محتوا نویسی را بلد باشید و بتوانید یک محتوای سئو شده را تولید نمایید، خیلی راحت می توانید توجه موتورهای جستجو و کاربران را به وب سایت خود جلب کنید. خیلی از افراد همواره این سوال را در ذهن دارند که چگونه در سایت خود مطلب بگذاریم و از کجا می توانیم آموزش محتوا گذاری در وردپرس را داشته باشیم. در این مقاله تصمیم داریم ابتدا بگوییم که نوشته در وردپرس چیست و سپس آموزش کامل قرار دادن نوشته در وردپرس را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم پس از پایان آموزش قادر به مدیریت نوشته ها در وردپرس خواهید بود.
وردپرس یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا است که از آن برای راه اندازی وبسایت و تولید محتوا استفاده می شود. یکی از اصلی ترین دلایلی که سبب کسب محبوبیت بالای این سیستم مدیریت محتوا در میان افراد شده، سهولت در استفاده از آن است. در کنار این موضوع نوشتن مطلب در وردپرس و قابلیت شخصی سازی مطابق با نیازهای خود از دیگر مواردی هستند که در خصوص این پلتفرم مدیریت محتوا بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
افزودن نوشته در وردپرس
شما به راحتی می توانید با این سیستم مدیریت محتوا کار کرده و اقدام به قرار دادن نوشته در وردپرس نمایید. تنها کافی است با بخش های مختلف قرار گرفته در آن آشنا شده و بدانید که برای هر قسمت باید چه معیارهایی را در نظر بگیرید. بدین ترتیب می توانید محتوای مناسب و سئو شده خود را به کمک سیستم مدیریت محتوا وردپرس تولید و در بستر اینترنت منتشر نمایید. بعد از نصب وردپرس به منظور ایجاد یک محتوای جدید در وردپرس باید به ترتیب زیر پیش بروید. اگر تاکنون صفحه ای را ایجاد نکرده اید و می خواهید برای اولین بار این کار را انجام دهید، باید به شکل زیر پیش بروید:
- در ابتدا به کمک آموزش ورود به پیشخوان وردپرس وارد سایت خود شوید.
- سپس در پنل سمت راست، به منوی همه نوشته ها و زیر منوی نوشته تازه مراجعه نمایید.
صفحه ای برای شما نمایش داده می شود که دارای بخش های مختلفی است. هر یک از این قسمت ها ویژگی هایی را به محتوای شما اضافه می کنند که باعث بهتر شدن آن خواهند شد. در ادامه به توضیحات مربوط به هر بخش خواهیم پرداخت.
1- تنظیم ویرایشگر دیداری و ویرایشگر کد در گوتنبرگ
پس از ورود به نوشته جدید، در اولین گام برای افزودن نوشته در وردپرس می بایست ویرایشگر خود را مشخص کنید. اغلب افراد در محیطی بصری محتوای خود را ایجاد میکنند اما چنانچه میخواهید با کدها سروکار داشته باشید به ویرایشگر کد بروید در غراینصورت این مرحله را رها کنید.
- روی علامت سه نقطه بالا سمت چپ صفحه کلیک کنید.
- در قسمت ویرایشگر، ویرایشگر دیداری یا کد را انتخاب کنید.
- برای سوئیچ بین دو ویرایشگر میتوانید از کلیدهای ترکیبی ctrl+shift+m هم استفاده کنید.
می توانید در همین ویرایشگر دیداری وردپرس باقی بمانید یا به ویرایشگر کد بروید و محتوا را به کمک کدهای html درج کنید همچنین ویرایشگر کد وردپرس این اجازه را به شما خواهد داد که از طریق آن بتوانید نسبت به قرار دادن کدهای مورد نظر خود در بین محتوای نوشته اقدام کنید.
2- افزودن عنوان برای نوشته وردپرس
انتخاب عنوان مناسب برای محتوای نوشته شده در وردپرس یکی از اصلی ترین اقداماتی است که شما باید از همان ابتدای کار در نظر داشته باشید. این بخش در صفحه نوشته در وردپرس به صورت یگ فیلد با نام افزودن عنوان نمایش داده می شود و از آن به عنوان تگ h1 یاد می شود. در یک مقاله شما تنها می توانید یک h1 داشته باشید و هر عنوان دیگری که در مقاله مورد استفاده قرار می گیرد، هدینگ های بعدی خواهند بود.
- سعی کنید عنوان انتخابی شما یک عنوان پر سرچ باشد و متناسب با نیاز کاربر باشد.
- عنوان باید از طول مناسبی نیز برخوردار باشد تا بتوانید از آن نتیجه بهتری بگیرید.
- عنوان انتخابی شما باید کاملا مرتبط با نوشته شما بوده و کلمات کلیدی نوشته را نیز دربر داشته باشد.
💡 بیشتر بدانید: تگ h1 چیست و چه کاربردی در صفحات وب سایت دارد
3- آموزش محتوا گذاری درنوشته وردپرس
قرار دادن محتوای مناسب در وب سایت یکی از اصلی ترین کارهایی است که می توان برای بهبود شرایط وب سایت خود انجام داد. برای نوشتن یک محتوای کارآمد باید یکسری موارد مهم را در نظر گرفت که برخی از آنها عبارتند از:
- ارائه محتوایی ارزشمند و غنی
- داشتن ساختاری جذاب و خوانا
- ظاهر زیبا و مخاطب پسند
- و…
بلوک های گوتنبرگ که با آپدیت جدید وردپرس به این بخش اضافه شده اند به شما امکان میدهند با افزودن امکاناتی به نوشته های خود اطلاعات را به شکل جذاب و خواناتر به مخاطب ارائه دهید. برای دسترسی به این بخش کافیست در نوشته خود، روی علامت + درون صفحه کلیک کنید. سپس بلوک دلخواه را انتخاب کنید و محتوای مربوطه را درج کنید.
بلوک های متنوعی در ادیتور گوتنبرگ ارائه شده و برای درج هرنوع محتوایی می توانید از بلاک متناسب با آن استفاده کنید به عنوان مثال:
پاراگراف | برای درج پاراگراف جدید |
تیتر | تیترهای درون محتوا را از هدینگ های مختلف (h2 تا h6) تعیین کنید. |
تصویر | به منظور درج تصاویر میان محتوا |
گالری | برای ساخت گالری تصاویر |
فهرست | برای ابجاد فهرست های شماره دار و بدون شماره |
نقل قول | برای درج نظریه یا دیدگاه دیگران |
صدا | یک فایل صوتی یا پادکست را پیوست میکنید. |
ویدیو | ویدیوهای آموزشی خود را درج میکنید. |
جداول | جداول مربوطه را با تعداد سطر و ستون های دلخواه طراحی کنید. |
HTML سفارشی | یک قطعه کد سفارشی HTML در میان محتوا درج کنید. |
در جدول بالا برخی از بلوک های پرکاربرد را نام بردیم اما برای دسترسی بیشتر به امکانات بلوک ها کافیست بعد از کلیک روی + درون صفحه و سپس با کلیک روی بخش مرور کردن همه، به تمام امکانات بلوک ها دسترسی داشته باشید و بلوک دلخواه خود را درج کنید. برای درج محتوا هر نیازی داشته باشید به کمک بلوک ها رفع خواهد شد.
4- تنظیمات نوار ابزار بلوک در ادیتور گوتنبرگ
شما می توانید همگام با شروع درج محتوا از قابلیت هایی که در باکس بالای نوشته قرار گرفته است برای ایجاد تغییرات مورد نظر خود مثل مدیریت بلوک ها، بازگردانی عمل انجام شده یا undo، باز انجام یا redo، مشاهده نمای کلی سند، تنظیم جهت متوا مثل راست چین کردن و وسط چین و چپ چین، تغییر Heading نوشته ها، تغییر جایگاه بلوک ها (انتقال به بالا-انتقال به پایین)، بولد کردن وکج کردن متن، افزودن لینک به متن و غیره استفاده کنید.
بعد از اینکه بلوک های مورد نظرتان در نوشته وردپرس را درج کردید هر بلوکی که انتخاب کنید نوار ابزرا بالای صفحه نیز متناسب با نوع بلوک تغییر کرده و گزینه هایی جهت تنظیم بلوک انتخاب شده ارائه می شود به عنوان مثال پس از انتخاب بلوک پاراگراف در نوار ابزار بالای صفحه گزینه های زیر را خواهید دید که البته برخی از این گزینه ها در تنظیمات همه بلوک ها مشترک است:
- دیدن نوشته ها :با کلیک بر روی این بخش شما میتوانید به پنل پیشخوان وردپرس دسترسی داشته باشید و در آن قسمت تمام نوشته های درج شده در وردپرس را مشاهده کنید.
- تغییر وضعیت درج کننده در بلوک ها :با انتخاب این گزینه شما به تمام بلوک های مورد استفاده در نوشته دسترسی خواهید داشت این بخش شامل بلوک ها ،الگوها و رسانه ها است.
- بازگردانی: اگر شما در بخش نوشته نیازمند برگشت به مرحله قبل شدید مانند Ctrl+z میتوانید از این بخش استفاده کنید.
- باز انجام: اگر شما با استفاده از ابزار بالا به مرحله قبل رفتید و نتیجه دلخواه شما نبود میتوانید با کلیک روی این آیکون به وضعیت فعلی برگردید یا کلید ترکیبی ctrl+y را بزنید.
- نمای کلی سند با کلید ترکیبی Shift+Alt+o با کلیک روی این گزینه شما میتوانید به مشاهده کامل فهرست نوشته خود بپردازید و ببینید چه بلوک هایی را در سرتاسر نوشته استفاده کرده اید.
- نوع بلوک: با کلیک روی این بخش شما میتوانید نوع بلوک خود را تغییر دهید مثلا بلوک پاراگراف را به تیتر یا فهرست تغییر دهید.
- جهت متن:با انتخاب این بخش میتوانید متن خود را چپ چین، راست چین ویا وسط چین کنید.
- جهت نوشته: در خصوص تغییر جهت نوشته به سمت راست یا برعکس اقدام کنید. برای متون فارسی حالت راست به چپ را انتخاب کنید.
- توپر(بولدB):یکی از راه های متفاوت شدن متن ضخیم یا پرشدن کاراکترها است. برای این منظور متن را انتخاب کرده و روی آیکون B کلیک کنید و یا با کلید ترکیبی ctrl+B میتوایند متن خود را متمایز از قسمت های دیگر کنید.
- کج (I): یکی دیگر از راهای تغییر متن، تغییر حالت به کج یا ایتالیک می باشد این روش متن را به صورت مورب به سمت راست میکشد برای دسترسی سریع از کلید ترکیبی CTRL+I استفاده کنید.
- لینک دهی: برای لینک دادن بخشی از متن به آدرس دلخواه روی آیکون لینک کلیک کنید یا از کلیدهای ترکیبی CTRL+K کمک بگیرید.
- بیشتر: برای دسترسی به امکانات بیشتر مثل بالانویس، تصویر توکار، خط خوردن، زبان، زیرنویس، نکات برجسته، ورودی صفحه کلیک ،پاورقی و کد توکار میتوانید از بخش استفاده کنید.
- مخفی کردن ابزار بلوک: برای مخفی کردن امکانات بالا کافیست روی این بخش آیکون کنید تا نوار ابزار جمع شود.
تنظیمات نوار ابزار
در این بخش شما میتونید نحوه نمایش نوار ابزار خود را سفارشی سازی کنید و با فعال و غیر فعال کردن هر گزینه از امکانات آن استفاده کنید.
- نوار ابزار بالا: با فعال کردن این گزینه نوار ابزار بالای صفحه برای شما فعال میشود. پس اگر نوار ابزار که در مرحله قبلی توضیح داده شد را مشاهده نمیکنید از این بخش ان را فعال کنید.
- بدون حواس پرتی: فعال کردن این گزینه منجر به عدم نمایش برخی المان وها و دکمه های اطراف خواهد شد تا تمرکز بیشتری روی محتوا داشته باشید.
- حالت نورافکن: با فعالسازی حالت نورافکن در لحظه تمرکز روی یک بلوک معطوف می شود و مابقی بلوک ها حالتی محو و کمرنگ میگیرند.
- حالت تمام صفحه: با فعال کردن این قابلیت، صفحه نوشته تمام صفحه و بزرگ تر شده و پنل پیشخوان وردپرس مخفی میشود.
5- تنظیمات بلوک های وردپرس
زمانیکه یک بلوک را کامل ایجاد و سفارشی سازی کردید به منظور تنظیمات بیشتر میتونید روی آیکون کلیک کرده پس از آن یک ستون با دو تب نوشته و بلوک نمایش داده خواهد شد، برای تنظیمات بلوک روی تب بلوک کلیک کنید. این تنطیمات متناسب با بلوک انتخابی شما تغییر خواهد کرد. با فرض اینکه یک بلوک متنی را انتخاب کرده اید تنظیمات زیر قابل مشاهده است:
- رنگ: در این قسمت می توانید رنگ متن و پس زمینه بلوک را تغیر دهید.
- تایپوگرافی: در این بخش می توانید سایز فونت براساس پیکسل یا مقادیر مشخص، فاصله بین حروف، وضعیت حروف و…را تغییر دهید.
- اندازه: در این قسمت میتونید اندازه برخی بخش ها مثل حاشیه اطراف را مشخص کنید.
پیشرفته: در بخش پیشرفته این امکان را دارید به زیرمنوهایی مثل لنگر Html، کلاس های اضافی CSS و نام بلوک ها دسترسی داشته باشید که در این بخش از مقاله به این موارد میپردازیم.
- لنگر HTML: لینک لنگر در نوشته وردپرس این امکان را به کاربران میدهد به یک قسمت از صفحهیا صفحات دیگری هدایت کنید. لنگر HTML کاملا منحصر به فرد است. برای دسترسی به این امکان ابتدا عبارت مورد نظر را انتخاب کنید سپس در قسمت لنگر HTML نام مورد نظر خود را مطابق با قوانین (یک یا دو کلمه بدون فاصله) وارد کنید.
- کلاس های اضافی CSS: با این قسمت میتوانید کلاس های تعریف شده در وردپرس را روی بخش دلخواه خود اعمال کنید مثلا یک CSS تعریف شده خاص را روی پاراگراف اعمال کنید.
- نام بلوک: میتوانید به صورت پیش فرض نام بلوک خود را ذخیره کنید.
دقت داشته باشید هر بلوکی که انتخاب میکنید گزینه های این بخش نیز متناسب با نوع بلوک انتخابی وماهیت آن تغییر خواهند کرد. حالا فرض کنیم به کمک بلوک های پاراگراف و تیتر محتوای خود را در نوشته درج کردید اکنون نوبت به آن میرسد که تصاویر دلخواه خود را در میان نوشته درج کنید پس به مرحله بعدی بروید.
6- افزودن پرونده چند رسانه ای در محتوای وردپرس
وردپرس این امکان را به شما می دهد تا در محتوای خود عکس و ویدیو و… قرار دهید. در واقع کاربران اینترنتی محتوایی که دارای ظاهری زیبا و جذاب هستند را به محتواهای خشک که عاری از هرگونه ویژگی های بصری هستند، ترجیح می دهند. به منظور آپلود عکس، ویدیو و یا صدا باید با استفاده از بلوک مربوطه با انتخاب هر مورد به آن بخش دسترسی پیدا کنید. به عنوان مثال برای درج تصویر روی آیکون + درون صفحه کلیک کنید و سپس بلوک تصویر را انتخاب کنید.
با کلیک روی دکمه بارگذاری تصویر مورد نظر را آپلود کنید و یا اینکه اگر فایل مورد نظر از قبل بارگذاری شده روی دکمه کتابخانه پرونده های چند رسانه ای کلیک کنید و فایل مربوطه را انتخاب کنید.
در مرحله آخر روی دکمه گزینش کلیک کنید تا در نوشته وردپرسی شما قرار گیرد.
بعد از آپلود فایل در کتابخانه پرونده های چند رسانه ای میتوانید اطلاعات مربوط به عکس را از طریق باکس جزئیات پیوست نمایید. این اطلاعات شامل متن جایگزین، عنوان، توضیحات کوتاه و کپی پیوند می باشد. برای درج ویدیو و صدا هم به همین شکل عمل کنید و ابتدا بلوک مربوطه را درج کنید سپس فایل را بارگذاری و برای درج در وردپرس آن را انتخاب کنید.
7- لینک سازی داخلی و خارجی در نوشته وردپرس
وردپرس به شما این امکان را می دهد که صفحات و قسمت های مختلف وب سایت خود را به بخشی از سایت خود لینک دهید و لینک داخلی بسازید یا محتوا را به یک آدرسی از یک دامنه مجزا لینک دهید و لینک خارجی بسازید. بدین ترتیب کاربر با کلیک روی لینک ایجاد شده به صورت مستقیم به صفحه مورد نظر هدایت می شود. در خصوص لینک دهی می بایست یکسری نکات را رعایت کنید تا بتوانید بهترین نتیجه ممکن را کسب کنید:
- کلمه یا متنی که قصد دارید به یک صفحه دیگر از وب سایت خود یا دامنه ای دیگر پیوند داده شود را انتخاب نمایید.
- کلیدهای Ctrl + K را بزنید یا از طریق گزینه های قرار گرفته در نوار ابزار بالای نوشته روی آیکون مربوط به لینک دهی کلیک کنید.
- در باکس ظاهر شده آدرس صفحه مورد نظر را وارد کرده و روی فلش ↳ قرار گرفته در کنار آن کلیک کنید.
- به این ترتیب متن شما لینک دار شده و به رنگ آبی تغییر خواهد کرد.
در نظر داشته باشید با کلیک روی لینک ایجاد شده آیکون را در نوار ابزار بالا مشاهده میکنید که با کلیک روی آن لینک شما شکسته خواهد شد. همچنین آیکون قلم برای ویرایش جزئیات مرتبط با لینک شماست. به همین راحتی لینک مورد نظر شما در محتوای فعلی مدیریت می شود.
8- تنظیمات نوشته در وردپرس
یک نوشته قبل از انتشار می بایست به طور کامل پیکربندی شود و آن را شخصی سازی کنید تا هم از لحاظ ساختار و هم سئو بهبود پیدا کند بنابراین می توانید به بخش تنظیمات نوشته مراجعه کرده و کلیه پیکربندی های لازم از آدرس نوشته تا تنظیماتی مثل دیدگاه و … را در این بخش اعمال کنید.
برای مراجعه به بخش تنظیمات روی آیکون کلیک کرده، تنظیمات نوشته ها به دو بخش نوشته و بلوک تقسیم می شود که هردو بخش شامل گزینه های است که در این مقاله به آنها اشاره شده، برای پیکربندی روی تب نوشته کلیک کنید.
در این قسمت چندین کادر مشاهده میکنید که به ترتیب در عناوین بعدی به شرح مفصل هر کدام میپردازیم اما تنطیمات کادر خلاصه به شرح زیر است:
- قابل مشاهده بودن: با استفاده از این گزینه شما میتونید مشخص کنید که قابلیت مشاهده محتوا ایجاد شده به چه شکل باشد. برای تغییر این حالت باید روی یکی از گزینه های عمومی، خصوصی یا محافظت شده با رمز عبور کلیک کنید.
- انتشار: در این قسمت میتونیم زمان انتشار تعیین کنیم و اگر محتوا انتشار داده شده تاریخ و زمان محتوا نمایش میدهد با کلیک روی تاریخ میتونید تاریخ انتشار تغییر دهید. در انتهای این مقاله به طور کامل روش انتشار محتوا را توضیح داده ایم.
- نشانی اینترنتی: در این قسمت شما میتونید آدرس نوشته خود را تنطیم کنید و با کلیک روی آن وارد محتوای خود شوید که در ادامه به شرح مفصل آن میپردازیم.
- چسباندن به بالای بلاگ: با فعال کردن این گزینه شما میتوانید این نوشته خود را به صورت ثابت بالای تمامی نوشته های خود پین کنید.
- در انتظار بررسی: با فعال کردن این بخش نوشته شما در حالت انتظار برسی قرار میگیرد و در لیست نوشته های منتظر بازبینی قرار خواهد گرفت.
- تغییر نام نویسنده نوشته در وردپرس: شما این امکان را خواهید داشت که نام نویسنده یک محتوا در وردپرس را تغییر دهید. در باکس نویسنده نام تمامی افرادی که به آنها دسترسی لازم برای نوشتن در وردپرس داده شده قابل مشاهده و انتخاب است.
- دکمه تغییر به پیش نویس: این دکمه پس از انتشار نوشته فعال خواهد شد پس وقتی این دکمه غیر فعال باشد نشان میدهد که محتوای شما هنوز منتشر نشده. با کلیک روی آن میتوانید نوشته را مجدد از حالت منتشر شده به حالت پیش نویس تغییر دهید.
- دکمه انتقال به زباله دان: اگر قصد حذف کامل نوشته فعلی را دارید میتونید از این دکمه استفاده کنید. نوشته به بخش زباله دان منتقل خواهد شد.
9- تنظیم آدرس نوشته وردپرسی
نامک یا پیوندهای یکتا در واقع آدرس های دائمی هستند که شما برای پست های وبسایت خود ایجاد می کنید. بعد از وارد کردن محتوا و اولین ذخیره پیش نویس این بخش نمایش داده می شود. این لینک در اختیار کاربران قرار میگیرند تا محتوای شما را ببینند یا بعد از ایندکس شدن آدرس، در موتورهای جستجو قرار داده می شود و افراد می توانند با استفاده از آن وارد صفحه مربوط به نوشته در وردپرس شوند. در حالت پیشفرض عنوانی که برای نوشته خود انتخاب می کنید، در بخش نامک نیز قرار می گیرد. به عنوان مثال اگر شما نوشته ای با عنوان آموزش مدیریت نوشته ها در وردپرس منتشر کنید، آدرس نوشته به صورت پیشفرض آموزش-مدیریت-نوشته-در-وردپرس/mizbanfa.net خواهد بود.
اما شما می توانید این آدرس را مطابق با معیارهای خود تغییر دهید و از ساختار بهتری استفاده کنید. به عنوان نمونه از آنجایی که استفاده از نامک های انگلیسی از نظر ساختار آدرس و خوانایی آدرس بهتر هستند، بنابراین توصیه می کنیم تا نامک فوق را به mizbanfa.net/manage-wordpress-posts تغییر دهید. برای تمامی نوشته های خود از نامک انگلیسی که ترجمه عنوان نوشته شما در بهترین حالت ممکن است و شامل کلمات کلیدی برای نوشته هم می باشد، استفاده نمایید. دقت کنید که نیازی به درج آدرس دامنه سایت در این فیلد ندارید و صرفا باید نامی مناسب را در این فیلد وارد نمایید.
- برای این منظور روی آیکون کلیک کنید.
- در ستون سمت چپ صفحه روی سربرگ نوشته کلیک کنید.
- روی لینک مقابل نشانی اینترنتی کلیک کنید تا باکس مربوطه نمایش داده شود.
- در فیلد پیوند دلخواه، عبارت مورد نظرتان را درج کنید تا در آدرس نوشته شما قرار گیرد.
افراد می توانند با استفاده از این پیوند یکتا به نوشته شما لینک دهند یا اینکه می توانید از طریق ایمیل آدرس آن را برای دیگران ارسال نمایید. در نظر داشته باشید که این نامک ها دائمی هستند و امکان تغییر آنها وجود ندارد. تغییر آدرس ها نیز شرایط خاص خود را دارد. در صورت تغییر با خطای 404 مواجه خواهید شد و برای تغییر آدرس یک صفحه می توانید از قابلیت ریدایرکت استفاده نمایید.
10- بازبینی نوشته با بخش رونوشت ها
بخش رونوشت ها زمانی کاربردی است که بخواهید نسخه هایی از نوشته که قبلا ذخیره کرده اید را بازگردانی کنید. به طور پیش فرض قابلیت رونوشت ها در وردپرس فعال است مگر اینکه خودتان آن را غیرفعال کرده باشید. با کلیک روی آیکون و مراجعه به تب نوشته در ستون باز شده، میتوانید بخش رونوشت ها را مشاهده کنید.
در مقابل بخش رونوشت ها عددی درج شده که به معنای تعداد دفعاتی است که نوشته خود را ذخیره کرده اید. با کلیک روی این بخش میتوان تاریخچه تغییرات نوشته را مشاهده کرد درنهایت نسخه دلخواه را انتخاب و روی دکمه بازیابی کلیک کنید. برای مثال در شکل بالا 4 رونوشت داریم یعنی نوشته 4 بار ذخیره شده و ما به هر 4 نسخه ذخیره شده دسترسی داریم و هر کدام که تمایل داریم را می توانیم بازگردانی کنیم.
11- دسته بندی نوشته های در وردپرس
دسته بندی یکی از باکس هایی است که در ستون سمت چپ صفحه در سربرگ نوشته مشاهده خواهید کرد. اهمیت دسته بندی زمانی خود را نشان می دهد که شما قصد داشته باشید محتوای زیاد و متنوعی را روی وب سایت خود منتشر کنید. اگر محتوای وبسایت به شکل مناسبی دسته بندی و مرتب سازی نشوند، در ادامه هم کاربران شما سردرگم شده و روی سئو وب سایت شما تاثیر منفی خواهد گذاشت.
شما به کمک بخش دسته ها که در سمت چپ صفحه قرار دارد، می توانید با توجه به معیارهایی که در ذهن دارید دسته بندی های مورد نظر خود را ایجاد کنید و در صفحه محتوا با انتخاب دسته مرتبط با متن، آن را در دسته مربوط به خود منتشر نمایید. به عنوان مثال آموزش افزودن نوشته در وردپرس میتواند در دسته بندی مربوطه به وردپرس منتشر شود.
جالب است بدانید که با کلیک روی زبانه پراستفاده می توانید به دسته بندی هایی که به دفعات بیشتری از آنها استفاده کردید دسترسی پیدا کنید. همچنین در صورت تمایل به ایجاد دسته های جدید می توانید روی عبارت افزودن دسته تازه کلیک کنید.
12- برچسب گذاری در وردپرس
بخش دیگری که در صفحه مربوط به نوشته در وردپرس باید به آن دقت داشته باشید، کادر مربوط به برچسب ها یا همان tag است. تگ یا برچسب قابلیتی است که به شما این امکان را می دهد تا نوشته خود را با توجه به یکسری عبارات نشانه گذاری کنید در حقیقت برخی از نوشته ها که در دسته بندی های مختلفی قرار گرفته اند اما وجه اشتراک دارند می توانند برچسب گذاری شوند و همه آنها را در لینک مربوط به برچسب در اختیار کاربرانتان قرار دهید تا اگر به دنبال یک موضوعیت خاص هستند سایر محتوای منتشر شده در این خصوص را نیز بررسی کنند.
- کلمات مناسب که به بهترین نحو وجه اشتراک نوشته ها را توصیف می کند، انتخاب کرده و از طریق باکس برچسب در زیر نوشته خود قرار دهید.
- کلمات پرتکرار و عام را به عنوان برچسب انتخاب کنید.
- محدودیتی در تعداد برچسب های درج شده زیر نوشته وجود ندارد.
- دقت کنید در برچسب گذاری نوشته ها افراط نکنید.
- توصیه میشود تعداد انگشت شمار برچسب در نوشته درج گردد و در صورت عدم نیاز برچسبی اضافه نکنید.
- لینک برچسب در بخش منو و یا در هرقسمت دلخواهی از سایت قابل استفاده است.
- هدف برچسب به نوعی دسته بندی داخلی تر و تفکیکی بین محتوای درج شده در دسته بندی ها است.
- برچسب برای ارائه راهنمایی به کاربر در دسترسی به انواع محتوا درج میشود اما باید درست و اصولی استفاده شود.
اگر قبلا از برچسب مورد نظر استفاده کرده باشید به صورت پیشفرض به شما نمایش داده می شود که می توانید آن را انتخاب کنید و در نهایت روی دکمه افزودن کلیک کنید تا برچسب مورد نظر به نوشته اضافه شود و اگر قصد دارید تعدادی برچسب را به صورت یک جا وارد کنید کافی است با کاراکتر کاما انگلیسی برچسب ها را از یکدیگر جدا کنید. در آموزش های به نحوه ساخت برچسب در وردپس و بهینه سازی و مدیریت آنها نیز خواهیم پرداخت.
بدین ترتیب هر زمان که کاربر تمایل داشته باشد نوشته هایی با برچسب مشترک را مشاهده کند، تنها کافی است روی تگ قرار داده شده کلیک کند. فرق میان دسته بندی و تگ دقیقا در نوع استفاده افراد از آنهاست. شما با استفاده از دسته بندی در واقع ژانر نوشته را مشخص می کنید اما تگ به شکلی عمیق تر به تمامی وجوه اشنراکی که در محتوا قرار گرفته است، اشاره می کند. در واقع برچسب یک نوع دسته بندی داخلی برای کاربر ایجاد می کند
13- تنظیمات تصویر شاخص در وردپرس
بعد از تنظیمات نوشته، حالا نوبت آن رسیده که برای نوشته خود یک تصویر انتخاب درج کنید. همانطور که گفتیم نوشته ها پس از انتشار به صورت شبکه ای در صفحه اصلی سایت یا در بخش آرشیو و دسته بندی ها نمایش داده می شوند. پس بهتر است که دارای تصاویر خاص خود باشند که علاوه بر جذابیت بصری، کاربر بتواند تعامل بهتری برقرار کرده و از محتوای نوشته تا حدودی آگاه شود. تصویر شاخص در واقع همان عکسی است که برای یک پست یا برگه در وردپرس قرار داده می شود.
اگر یک کتاب را تصور کنید عکس روی جلد کتاب مشابه تصویر شاخص یک نوشته است. تصاویر شاخص در واقع باید به شکلی انتخاب یا طراحی شوند که موضوع صفحه یا نوشته قرار گرفته در وردپرس را به بهترین نحوه به کاربران انتقال دهد.
برای قرار دادن تصویر مورد نظر خود در نوشته تنها کافی است روی آیکون کلیک کرده و در ستون باز شده تب نوشته را انتخاب کنید. از طریق باکس تصویر شاخص روی لینک قرار دادن به عنوان تصویر شاخص کلیک کنید تا صفحه رسانه وردپرس به صورت Pop-up برای شما نمایش داده شود. حال می توانید از میان تصاویر آپلود شده یکی را انتخاب کرده یا با کلیک روی زبانه بارگذاری پرونده ها تصویر شاخص مورد نظر خود را آپلود کنید.
14- خلاصه نوشته در وردپرس
حتما تاکنون به این مورد توجه کرده اید که زمان نمایش نوشته ها توضیحاتی به صورت خلاصه زیر عنوان محتوا به مخاطب نمایش داده می شود، این توضیحات در فیلد چکیده قابل تنظیم است و شما میتوانید متن دلخواه خود را درج کرده تا در آرشیو نوشته ها زیر عنوان نوشته در معرض دید مخاطب قرار گیرد.
این کار برای ترغیب بازدیدکننده به کلیک روی محتوا تاثیر گذار است. در صورت پر نکردن این فیلد وردپرس به صورت پیش فرص بخشی از ابتدای متن را به عنوان خلاصه نوشته در نظر خواهد گرفت.
15- تنظیم بخش دیدگاه های نوشته
بخش گفت و گو یا همان دیدگاه ها یکی از راهای ارتباطی بین بازدیدگنندگان و مدیران سایت ها است که علاوه بر ایجاد تعامل تاثیر مثبتی بررسد محتوا نیز دارد چون میتواند منجر به بازگشت مخاطب شود.
با کلیک روی آیکون و مراجعه به ستون تنظیمات نوشته، در کادر گفت و گو دو گزینه برای شما نمایش داده میشود که در قسمت زیر به برسی این دو میپردازیم:
- پذیرفتن دیدگاه ها: با فعال کردن این گزینه بخش دیدگاه ها در پایین نوشته فعال شده و قابل نمایش خواهد بود (به طور پیش فرض باکس دیدگاه ها زیر نوشته های وردپرس نمایش داده می شود در صورت عدم تمایل برای نمایش بخش دیدگاه برای یک نوشته خاص، این گزینه را غیرفعال کنید).
- اجازه دادن پینگ بک و ترک بک: یا فعال کردن این فیلد از لینک شدن به نوشته توسط دیگران، اطلاع خواهید یافت.
16- رمزدار کردن نوشته وردپرسی
در ستون تنظیمات نوشته به کمک قابلیت قابل مشاهده بودن، میتوانید وضعیت نمایش محتوا را مشخص کنید. این قسمت 3 حالت عمومی، خصوصی و محافظت شده با رمز عبور را شامل می شود.
- اگر نوشته شما در حالت عمومی باشد کلیه بازدیدکنندگانی که به سایت مراجعه میکنند می توانند نوشته شما را مشاهده کنند.
- وقتی نوشته در حالت خصوصی قرار بگیرد می توانید آن رامحدودتر کنید. در حالت خصوصی فقط خود شما و کاربرانی که به پیشخوان وردپرس دسترسی دارند قادر به مشاهده آن خواهند بود.
- در حالت رمزدار هم می توانید یک رمز برای نوشته خودتان مشخص کنید تا وقتی بازدیدکننده به صفحه نوشته فعلی رفت برای مشاهده آن مجبور به وارد کردن رمز تعیین شده باشد.
17- ذخیره پیش نویس
بعد از هر تغییری می بایست نوشته وردپرسی خود را دخیره کنید، وردپرس نوشته شما را در زمان بندی معینی به صورت خودکار ذخیره میکند اما بهتر است هربار بعد از درج محتوا روی دکمه ذخیره پیش نویس کلیک کنید یا کلیدهای ctrl+s را بزنید تا نوشته همراه با آخرین تغییرات سیو شود. برای این منظور روی دکمه ذخیره پیش نویس در نوار بالای صفحه کلیک کنید.
18- مشاهده پیش نمایش نوشته در انواع دستگاه ها
پس از تکمیل محتوا و ذخیره، می توانید پیش نمایشی از نوشته را در دستگاه های مختلف از جمله دسکتاپ، تبلت و موبایل مشاهده کنید و بررسی کنید نوشته در هر دستگاهی به چه شکلی است و در صورت نیاز قبل از انتشار اصلاحات لازم را اعمال کنید. کافیست روی آیکون لپتاپ در نوار ابزار بالای صفحه کلیک کنید و با انتخاب هر بخش نوشته را در قالب دستگاه انتخابی مشاهده کنید.
حالا اگر پیشنمایش هیچ مشکلی ندارد، زمان آن رسیده که نوشته وردپرسی خود را منتشر کنید تا در معرض دید کاربران سایت قرار گیرد.
19- انتشار نوشته وردپرس
دکمه انتشار هم در نوار ابزار بالای صفحه و در بخش تنطیمات نوشته واقع در ستون سمت چپ در دسترس است در واقع تنظیمات تمامی ویژگی هایی که می خواهیم در خصوص شرایط انتشار محتوا در وردپرس رعایت شود را می توان در این بخش مشاهده کرد. شما این امکان را دارید که روی دکمه انتشار کلیک کرده و محتوا را در همین لحظه منتشر کنید.
مجددا در صفحه باز شده روی دکمه انتشار کلیک کنید.
جالب است بدانید در وردپرس قابلیت زمان بندی انتشار برگه و نوشته وجود دارد یعنی میتوانید زمان مشخصی را تعیین کرده تا محتوا در این تاریخ و ساعت به صور خودکار منتشر شود. اگر تمایل دارید محتوا را آماده کرده و آن را طوری تنظیم کنید که در زمان دیگری منتشر شود، بخش بعدی را حتما مطالعه کنید.
انتشار محتوا به صورت زمان بندی شده
از طریق گزینه انتشار واقع در ستون تنظیمات نوشته می توانید مشخص کنید که می خواهید محتوای ایجاد شده را همین حالا منتشر کنید یا اینکه ترجیح می دهید به صورت زمان بندی شده و برای یک تاریخ مشخص منتشر شود. پس روی این گزینه کلیک کرده و با تعیین زمان، تاریخ و روز وضعیت انتشار نوشته را زمان بندی کنید. بعد از تکمیل اطلاعات روی دکمه ذخیره پیش نویس کلیک کنید. بدین ترتیب با رسیدن به زمان تعیین شده، وردپرس به طور خودکار نوشته را منتشر کرده و محتوا برروی سایت قابل مشاهده خواهد بود.
آموزش مدیریت نوشته ها در وردپرس
اولین کاری که برای مدیریت نوشته ها باید انجام دهید این است که بعد از ورود به پیشخوان وردپرس روی منوی نوشته ها کلیک کنید تا وارد صفحه مربوط به مدیریت همه نوشته ها در وردپرس شده و تغییراتی که تمایل دارید صورت بگیرد را اعمال نمایید.
با کلیک روی این منو، صفحه ای شامل اطلاعات اصلی هر نوشته در قالب یک لیست به شما نشان داده می شود. در صفحه نوشته ها به قابلیت هایی مثل ویرایش، ویرایش سریع، حذف نوشته و نمایش نوشته دسترسی دارید همچنین امکان مشاهده دسته بندی و برچسب، مشاهده نویسنده نوشته، دیدگاه های هر نوشته و… را نیز دارید و با کلیک روی هر بخش در نهایت به صفحه مورد نظر هدایت شوید.
در بالای همین صفحه بخشی تحت عنوان تنظیمات صفحه وجود دارد که به شما این امکان را می دهد باکس یا اطلاعاتی را به صفحه همه نوشته ها اضافه یا از آن کم نمایید. مثلا تعیین کنید در این صفحه تعداد دیدگاه های هر نوشته نمایش داده شود یا نه. برای مخفی کردن برخی بخش ها از صفحه همه نوشته ها لازم است مطابق تصویر زیر، روی دکمه تنظیمات صفحه که در بالا و در سمت چپ قرار دارد کلیک کنید.
در کادر باز شده میتوانید بخش های مورد نظرتان را با برداشتن تیک کنار آن از حالت نمایش خارج کنید هر زمان که نیاز داشتید مجدداً این اطلاعات را نمایش دهید کافی است از همین قسمت تیک گزینه های غیرفعال شده را فعال کنید و در نهایت با کلیک روی دکمه اجرا تنظیمات رو ذخیره کنید. بدین ترتیب همیشه باکس مورد نظر در صفحه محتوا شما نمایش داده می شود.
نوشته ها در وردپرس قابلیتی بسیار کاربردی برای محتوا گذاری سایت هستند و برای رشد وبسایت خود حتما باید به افزودن نوشته در وردپرس اقدام کنید. اگر محتوایی اصولی و سئو شده تولید و در وب سایت قرار بگیرد، در نهایت می تواند منجر به کسب رتبه بهتر در نتایج جستجو و جلب رضایت کاربران شود. در این مقاله از تلاش بر این بوده تا با ارائه یک راهنمای جامع و گام به گام به شما در زمینه قرار دادن نوشته در وردپرس یاری رسانیم. امیدوارم که این مقاله هم مورد پسند و توجه شما قرار گرفته باشد و با استفاده از آن توانسته باشید به مدیریت نوشته ها در وردپرس پرداخته و در جهت تولید یک محتوای سبز و بهینه اقدام کنید. اگر در رابطه این آموزش سوالی برای شما پیش آمده و یا مشکلی در این رابطه دارید می توانید با به اشتراک گذاری آن در بخش دیدگاه ها راهنمایی مورد نیاز خود را دریافت نمایید.
سوالات متداول درباره بخش نوشته ها در وردپرس
-
نوشته در وردپرس چیست؟
نوشته در وردپرس یکی از امکانات ویژه این پلتفرم تحت وب است به کمک این بخش میتوانید نوشته های خود که شامل اخبار، مقالات و… هستند را ایجاد و منتشر کنید.
-
نوشته و برگه چه تفاوتی دارند؟
یکی از تفاوتهای برگه و نوشته در وردپرس اینه که امکان استفاده از دسته بندی و برچسب در نوشته وجود داره اما در برگهها امکان دسته بندی و برچسب گذاری وجود ندارد. برای اطلاعات بیشتر راهنمایی تفاوت برگه و نوشته که در رسانه نکست میزبان فا منتشر شده را مطالعه کنید.
-
چگونه در نوشته وردپرس از رسانه ها استفاده کنیم؟
به کمک بلوک های ویدیوف تصویر، صدا و … میتوانید رسانه دلخواه خود را در نوشته درج کنید.
-
با انتخاب هر بلوک چطور میتوان به تنظیمات آن دسترسی پیدا کرد؟
برای هر بلوک تنظیمات مختص به ان اراده شده کافیست به بخش تنظیمات بلوک در سمت چپ صفحه مراجعه کنید.
-
در نوشته چند برچسب می توان داشت؟
محدودیتی در تعداد برچسب های نوشته وجود ندارد اما بهتر است در برچسب گذاری افراط نکنید و نوشته کمتر از 5 برچسب داشته باشد.
-
برچسب های مخصوص نوشته ها را چطور تنظیم کنیم؟
پیشنهاد می شود ابتدا با مراجعه به پیشخوان وردپرس، به قسمت نوشته ها و زیرمنوی برچسب مراجعه کرده و برچسب های دلخواه خود را تعریف کنید سپس آنها را در نوشته ها استفاده کنید.
-
بخش دسته بندی کردن نوشته ها قابل پیکربندی و تغییر است؟
بله، قبل از ایجاد نوشته در پیشخوان وردپرس روی بخش نوشته ها و زیرمنوی دسته ها کلیک کنید سپس دسته نبدی های دلخواه خود را تعریف کنید. این دسته بندی تعریف شده در بخش نوشته ها قابل مشاهده است و شما میتوانید نوشته خود را در بخش دلخواه منتشر کنید.
-
یک برچسب را اشتباها در نوشته ایجاد کردم راهکار چیست؟
میتوانید به بخش مدیریت برچسب ها در پیشخوان وردپرس مراجعه کرده و ان را حذف کنید. دقت داشته باشید حذف برچسب اصول و استانداردهای خاص خود را دارد.
-
زمان انتشار محتوای انگلیسی عنوان سمت راست است، علت چیست؟
ین مورد به استایل قالب شما بستگی دارد. در صورتی که سایت دوزبانه است پیشنهاد می گردد از افزونه هایی همچون WPML استفاده نموده و محتوای معادل (محتوای انگلیسی) را منتشر کنید بدین ترتیب استایل مناسب تری روی محتوای فارسی و انگلیسی و سایر بخش ها اعمال خواهد شد.
-
متن درج شده زیر پست بخشی از همان نوشته است، چطور سفارشی سازی کنم؟
میتوانید برای هر نوشته یک چکیده تنظیم کنی پس به بخش تنظیمات نوشته مراجعه کنید.
-
برای بارگزاری فایل pdf نیاز به پست تایپ خاصی هست؟
خیر، فایل pdf یک نوع سند است که امکان بارگذاری آن در وردپرس محدودیت خاصی ندارد. شما می توانید لیست فایل های مجازجهت آپلود در وردپرس را مشخص کرده و سپس فایل با فرمت دلخواه خود را آپلود نمایید.
-
در نوشته از کلید enter استفاده کنیم یا shift+enter؟ کدام بهتر است؟
در مواقعی که نیاز است متن به ابتدای سطر بعدی منتقل شود اما پاراگراف جدید ایجاد نشود از کلیدهای Shift + Enter استفاده کنید اما در زمان هایی که کلید Enter را می زنید یک پاراگراف جدید ایجاد می شود.
-
چطور میتوان بین ویرایشگر کد و دیداری جابجا شد؟
به کمک کلیدهای ترکیبی ctrl+shift+m میتوانید بین ویرایشگر دیداری و کد جایجا شوید.
-
تمایل دارم از ادیتور قبلی وردپرس یعنی ادیتور کلاسیک استفاده کنم، راه حل چیست؟
میتوانید از افزونه های غیرفعالسازی ادیتور گوتنبرگ مثلDisable Gutenberg کمک بگیرید.
-
پستها در کدام جدول دیتابیس ذخیره میشوند؟
محتوای برگه ها، نوشته ها و… در جدول wp_posts ذخیره میشوند.