افزونه وردپرس چیست

افزونه وردپرس چیست؟ افزونه ها در وردپرس چه کاربردی دارند؟

افزونه های وردپرس, وردپرس
بدون دیدگاه

افزونه وردپرس چیست؟ چرا باید افزونه های وردپرس را روی سایت وردپرسی خود نصب کنیم؟ افزونه ها چه کارایی هایی دارند؟ افزونه وردپرس که با نام پلاگین plugin هم شناخته می شود، یک بسته کوچک نرم افزاری است که روی وردپرس نصب می شود سپس قابلیت یا یک عملکرد جدید را به وبسایت شما اضافه می کند. افزونه ها در وردپرس نقش بسیار مهم و اساسی دارند تا شما را از دانش برنامه نویسی بی نیاز کنند و بدون کدنویسی بتوانید هر قابلیتی که مد نظر دارید را پیاده سازی کنید. در این سری مقاله آموزشی از رسانه نکست میزبان فا با ما همراه باشید تا درمورد اینکه افزونه چیست بیشتر صحبت کنیم.

بهتر است با یک مثال شروع کنیم تصور کنید ماشینی را می خرید اما سیستم صوتی آن کمی ضعیف است تصمیم میگیرید یک سیستم صوتی بهتر با امکانات بیشتر وصل کنید یا لاستیک های ماشین کمی قدیمی شده سپس اقدام به خرید بهترین لاستیک میکنید و کم کم قابلیت های ماشین  را افزایش میدهید. همین ویژگی ها باعث میشود ماشین شما با کیفیت تر شود، تجربه خوشایندتری داشته باشید و امکانات بیشتری هم در اختیار داشته باشید. دقیقا افزونه های وردپرس هم به همین شکل عمل می کنند. با نصب افزونه ها روی سایت وردپرسی خود میتوانید ویژگی ها و قابلیت های سایت خود را افزایش دهید و حتی قابلیت های جدیدی به سایت خود اضافه کنید.

افزونه وردپرسی مانند شمشیر دو سر است، چرا که اگر به درستی انتخاب نشود می تواند تاثیرات بسیار منفی، همچون به خطر انداختن امنیت یا کندی سایت را به دنبال داشته باشد و از سوی دیگر اگر درست و اصولی انتخاب شود می تواند نیازهای سایت شما را پوشش دهد.

افزونه چیست؟

قبلا توضیح دادیم که وردپرس چیست ، و اما افزونه یا plugin وردپرس، نرم افزارهایی کوچکی هستند که به سایت وردپرس شما اضافه می شوند. پلاگین ها می توانند قابلیت جدیدی را اضافه کنند یا امکانات موجود را در سایت شما گسترش دهند و به شما این امکان را می دهند که تقریباً هر نوع وب سایتی با امکانات دلخواه در اختیار داشته باشید، به عنوان مثال با نصب افزونه های فرم ساز دیگر نیازی نیست یک فرم را کدنویسی کنید به کمک افزونه در یک محیط گرافیکی فرم خود را ایجاد و سپس شورت کد آن را در هر جایی از سایت که تمایل دارید قرار می دهید. یا به کمک افزونه های امنیتی می توانید به صورت همه جانبه سایت خود را از لحاظ امنیتی بررسی و نظارت کنید.

افزونه وردپرس چیست

افزونه یا پلاگین وردپرسی یک بسته کوچک است که قبلا توسعه دهنده ای آن را نوشته و اکنون به صورت رایگان یا تجاری در اختیار وردپرس کاران قرار دارد. این بسته ها عملکرد اصلی سایت را گسترش می دهند، به زبان PHP نوشته شده اند و گاها در آن ها قطعه کدهای CSS و جاوا اسکریپت هم وجود دارد.

افزونه ها بسته به ویژگی هایشان می توانند تغییرات کوچکی در سایت شما ایجاد کنند یا تغییرات گسترده (از فروشگاه های تجارت الکترونیک گرفته تا نمونه کارها و سایت های فهرستی). برخی افزونه ها در بک اند (back end) سایت کار میکنند، مثلا افزونه هایی که برای اسکن سایت هستند، افزونه های تعمیر و نگهداری یا حتی افزونه های اسکن لینک های شکسته و خراب.

افزونه وردپرس را از کجا باید تهیه کنیم؟

همان طور که گفتیم افزونه ها در دو حالت رایگان (Free) یا تجاری (Premium) قابل تهیه هستند. افزونه های تجاری را باید از منابع معتبر و شناخته شده تهیه کرد اما افزونه های رایگان به واسطه مخزن وردپرس به سایت شما متصل میشوند برای دسترسی به مخزن وردپرس آدرس wordpress.org/plugins را وارد مرورگر کنید و از تماشای لیست 60 هزار افزونه وردپرسی لذت ببرید! از طریق پیشخوان وردپرس نیز این امکان را دارید که افزونه وردپرسی دلخواه خود را نصب و سپس فعال نمایید در ادامه دلیل اهمیت بالای منابع معتبر برای تهیه افزونه را ذکر میکنیم.

افزونه چیست؟

به این نکته دقت داشته باشید حتما افزونه ها را از سایت معتبر دانلود کنید تا امنیت سایت شما دچا ر اختلال نشود.

مزایا و معایب افزونه وردپرس چیست؟

همان طور که تا اینجا گفتیم افزونه های wordpress برای طراحی یک وب سایت و افزودن قابلیت ها، به ما کمک میکنند اما استفاده بیش از حد از انواع افزونه هم هم میتواند ضرر هایی برای سایت ما به دنبال داشته باشد در این جدول به مزیت و معایب آن میپردازیم.

مزایای نصب افزونه های وردپرسمعایب نصب افزونه های وردپرس
بهبود سئو به کمک افزونه های سئوافت در سئو در صورت کند شدن سایت
افزایش سرعت با افزونه هایی مثل راکت و…کاهش سرعت به دلیل وجود افزونه های اضافی
افزایش امنیت با تنظیم درست افزونه های امنیتیکاهش امنیت با نصب افزونه های قدیمی یا نال شده
افزایش فروش با لندینگ های طراحی شده در صفحه سازکاهش فروش به دلیل عدم طراحی مناسب
بی نیاز شدن از کدنویسیغیراستاندارد شدن کدهای سایت با افزونه نامناسب
امکان افزایش ترافیک با وجود افزونه های خبرنامهکاهش ترافیک درصورت گرافیک نامناسب

در جدول بالا مزیت های افزونه های وردپرسی را بررسی کردیم و همچنین به این موضوع اشاره کردیم که اگر از افزونه درست استفاده نشود می توانند مخرب باشند. بنابراین در ارتباط با افزونه ها همه چیز به شما بستگی دارد چنانچه از افزونه ها به درستی استفاده کنید و همیشه آن ها را بروز نگه دارید و از سوی دیگر در انتخاب افزونه دقت داشته باشید مزیت های زیادی را برای شما به دنبال خواهند داشت که از مهم ترین آن ها می توان به صرفه جویی در زمان و هزینه ها اشاره کرد.

آیا همه افزونه های وردپرس امن و مناسب هستند؟

هیچ افزونه یا پلتفرمی به صورت 100 درصد امن نیست و هیچ تضمینی بر امنیت هیچ چیزی در دنیا وجود ندارد! چرا که مقوله امنیت به موارد مختلفی ارتباط و وابستگی دارد. افزونه های وردپرسی هم از این قائده مستثنی نیستند. موارد زیر را حتما در نظر داشته باشید:

  • نویسنده افزونه
  • آخرین آپدیت افزونه
  • منبع ارائه دهنده افزونه
  • امتیازاتی که کاربران به افزونه داده اند.
  • امکان پشتیبانی افزونه (حل سریع مشکلات در صورت مشاهده باگ)
  • نال نبودن افزونه (افزونه تجاری که به صورت رایگان در اختیارتان قرار گرفته)

در ادامه به متداول ترین مشکلات در مورد انواع افزونه های وردپرس اشاره می کنیم.

1- احتمال هک شدن افزونه های وردپرس

ابتدا باید بدانید دلیل هک شدن افزونه وردپرس چیست؟ در حقیقت ممکن است افزونه ای انتخاب کنید که توسط بهترین توسعه دهندگان و برنامه نویسان ساخته شده باشد و یا ممکن است افزونه ای با کدگزاری بسیار ضعیف و غیراصولی تهیه کنید. افزونه هایی که کدگزاری ضعیف و غیراستانداردی دارند طعمه لذیذی برای هکرها هستند! بنابراین انتخاب منبع معتبر برای خرید افزونه مهم است. افزونه های رایگان نیز تنها از طریق مخزن وردپرس نصب شوند.

از سوی دیگر به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی از افزونه های نال شده استفاده نکنید برخی افزونه های تجاری با اهداف خرابکارانه به صورت رایگان در اختیار عموم وردپرس کاران قرار می گیرند، اغلب این نوع افزونه ها دارای کدهای مخربی هستند که پس از نصب روی وردپرس، بلافاصله فعالیت مخربشان آغاز می شود و پس از مدتی با یک وبسایت هک شده یا خطر افشای اطلاعات مواجه خواهید شد از سوی دیگر امکان پشتیبانی و آپدیت هم ندارند.

2- بروز تداخل و ناسازگاری پلاگین ها در سایت

از سوی دیگر انتخاب درست افزونه هم اهمیت دارد باید افزونه هایی را نصب کنید که با سایر افزونه های وبسایت شما یا حتی قالب و هسته وردپرس در تضاد و تداخل نباشد. اما چطور بروز تداخل را پیش بینی کنیم؟ برای اینکه ناسازگاری در سایت شما رخ ندهد بهتر است که افزونه هایی با توابع یکسان و کارکرد مشابه را نصب نکنید همچنین دقت کنید گاه ممکن است افزونه با هسته وردپرس یا قالب در تداخل باشد بنابراین قبل از نصب افزونه حتما بررسی کنید این قابلیت در سایت شما وجود دارد یا خیر؟

3- افزایش تعداد افزونه های سایت و کاهش سرعت

نکته بسیار مهم در ارتباط با افزونه ها این است که نباید باعث کندی سایت شوند. هرچه تعداد افزونه های سایت بیشتر شود به تبع جداول دیتابیس نیز افزایش خواهند داشت بنابراین تنها افزونه هایی را نصب کنید که واقعا به آن ها نیاز دارید. برخی افزونه ها بسیار کامل هستند و چندین قابلیت جامع را ارائه می کنند پس انتخاب مناسب تری برای شما خواهند بود. برخی قابلیت ها را با تغییرات جزئی می توانید پیاده سازی کنید بنابراین برای چنین مواردی از نصب افزونه خودداری کنید.

فاکتورهای انتخاب افزونه مناسب برای وردپرس

احتمالا با مطالعه تیترهای قبلی در مورد امنیت افزونه های سایت خود دچار تردید شدید، خوشبختانه مخزن وردپرس یک منبع عالی و جامع برای بررسی انواع افزونه ها است تا درنهایت بتوانید یک افزونه مناسب برای قابلیت مورد نظرتان پیدا کنید. اگر قصد استفاده از افزونه های رایگان مخزن وردپرس را دارید، قبل از نصب به صفحه افزونه مراجعه کنید و این چند نکته را همیشه در انتخاب افزونه در نظر بگیرید:

افزونه وردپرس چیه
  • آخرین بروزرسانی این افزونه متعلق به چه زمانی بوده است؟ (اگر مدت زمان زیادی بروز نشده آن را نصب نکنید.)
  • با کدام نسخه وردپرس سازگاری دارد؟ (ترجیحا با نسخه های آخر وردپرس)
  • این افزونه از سمت کاربران چند ستاره دریافت کرده؟ (امتیاز بالاتر)
  • تعداد نصب آن نسبت به افزونه هایی با عملکرد مشابه بیشتر است یا کمتر؟
  • چه نظراتی در مورد افزونه به ثبت رسیده؟
  • نویسنده افزونه کیست؟ آیا افزونه های مهم و معتبری تهیه کرده یا سابقه خرابکاری دارد؟
  • در قسمت پشتیبانی افزونه، صحبتی از باگ وجود دارد؟

و سوالات این چنینی برای بررسی کیفیت افزونه از خود بپرسید.

انواع افزونه های wordpress از نظر قیمت

افزونه ها از نظر قیمت در سه دسته بندی زیر قرار میگیرند.

  1. رایگان: افزونه هایی که برای تهیه نیاز به پرداخت هزینه ندارند (از مخزن وردپرس تهیه شوند).
  2. تجاری: افزونه های پولی یا اصطلاحا پریمیوم که باید خریداری شوند.
  3. نال شده: همان افزونه های تجاری که به هر دلیلی به صورت رایگان قابل دانلود هستند. (نصب نکنید!)

افزونه های رایگان را بهتر است مستقیما از مخزن وردپرس تهیه نمایید و قبل از نصب حتما به کمک فاکتورهای ذکر شده آن ها را صحت سنجی کنید. برای خرید افزونه های تجاری هم حتما به منابع معتبر و شناخته شده مراجعه کنید تا افزونه مخربی سهوا در سایت شما نصب نشود. نکته آخر هم این است که افزونه های نال شده را به هیچ عنوان نصب نکنید صرف نظر از یک افزونه، بهتر از نصب افزونه نال شده است.

تفاوت افزونه plugin و قالب themes چیست؟

برخی افراد در ابتدای آشنایی با وردپرس در مورد افزونه و قالب دچار سردرگمی می شوند باید بگوییم این دو در کنار یکدیگر برای وردپرس کار می کنند. در حالیکه افزونه ها قابلیت ها را گسترش می دهند قالب به شما امکان می دهد تا ظاهر سایت خود را تغییر دهید.

کار پلاگین وردپرس چیست؟

امکانات کلی سایت، فونت ها، صفحه بندی ها، رنگ، استایل کل سایت و…. تحت کنترل قالب است. قالب مانند یک روکش است که روی اسکلت سایت وردپرسی شما قرار میگیرد اما افزونه در زمینه دلخواه به شما قابلیت ارائه می کند. شما می توانید به تعداد دلخواه افزونه فعال داشته باشید در حالیکه در لحظه، تنها یک قالب فعال دارید.

افزونه های مهم وردپرس

همان طور که تا به اینجا گفتیم، افزونه ها نقش کلیدی و مهمی در سایت وردپرسی ایفا می کنند. هزاران افرونه رایگان وجود دارد و هر افرونه قابلیتی را ارائه میدهد اما در این بخش از مقاله قصد داریم تعدادی از افرونه های خیلی کاربردی و مهم را نام ببریم. افزونه ها بسته به ویژگی هایشان میتوانند تغییرات کوچک یا بزرگی در سایت شما ایجاد کنند برای مثال:

  • WooCommerce: افرونه ای برای داشتن یک فروشگاه آنلاین بر بستر وردپرس
  • Contact Form: ایجاد انواع فرم (فرم تماس و ایمیل و…)
  • AddtoAny:دسترسی به شبکه های اجتماعی
  • Yoast SEO:مدیریت سئوی داخلی سایت
  • Akismet :قابلیت مقابله با هرزنامه ها و دیدگاه های جفنگ
  • kk Star Ratings: ستاره دار کردن مقالات برای نمایش در گوگل (اسکیمای ستاره)
  • AMP : استاندارد amp برای صفحات سایت و نمایش در موبایل
  • Google Analytics MonsterInsights: اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس
  • Jetpack :افزونه چند کاربردی برای تهیه بکاپ، امنیت، اشتراک گذاری، بهبود ساختار و…
  • Wordfence Security: تامین امنیت وردپرس
  • UpdraftPlus WordPress Backup Plugin: بکاپ گیری و ریستور اطلاعات
  • Autoptimize :فعال سازی کش و بهینه سازی نسبی سایت به لحاظ سرعت لود
  • و…

اکنون چند نمونه از افزونه های مهم و پرطرفدار که تعداد نصب بالایی داشته اند را به همراه قابلیت و امکانات آن ها مرور می کنیم تا بیشتر با این مفهوم آشنا شوید که افزونه چیست و چه کاربردی دارد.

افزونه راکت WP Rocket

افزونه راکت WP Rocket با نام افزونه موشک هم شناخته می شود،  یک افزونه بسیار عالی برای بهینه سازی  و افزایش سرعت سایت وردپرسی است. این افزونه به صورت رایگان و تجاری قابل دسترس است اما نسخه تجاری آن امکانات و قابلیت های بیشتری دارد.

در هاست وردپرس میزبان فا افزونه WP Rocket به صورت اورجینال، همراه لایسنس و کاملا رایگان نصب و در اختیار وب مستران قرار میگیرد. به اینصورت سایت شما تا ۵ برابر افزایش سرعت خواهد داشت!

مشاهده سرویس های هاست مخصوص سایت وردپرس

پلاگین وردپرس چیست؟

افزونه یوآست سئو Yoast SEO

افزونه وردپرس چیست و چه کاری میکند؟

ایجاد و انتشار محتوای با کیفیت کافی نیست، شما باید سایت را برای رتبه بندی و جذب بازدیدکنندگان به طور خاص بهینه کنید افزونه یوآست سئو با بررسی محتوای نوشته ها به شما یک چک لیست راهنما ارائه می کند تا براساس آن برخی از مشکلات محتوایی را حل کنید مثلا تعداد کلمه کلیدی در محتوا، بررسی خوانایی متن، درج توضیحات متا و عنوان سئو برای برگه یا نوشته و موارد این چنینی. به طور کل افزونه Yoast SEO به شما کمک میکند  سئو داخلی خود را بهبود ببخشید و ترافیک واقعی بیشتری را به سایت خود هدایت کنید.

افزونه وردپرس جت پک Jetpack

افزونه وردپرس چیست

اگر می خواهید تا حد امکان تعداد کمتری پلاگین نصب کنید، جت پک گزینه مناسبی است که به سایت شما در جذب ترافیک، سئو، امنیت و پشتیبان گیری از سایت کمک می کند. با استفاده از افزونه Jetpack می توانید سایت خود را از جوانب مختلف بهینه و مدیریت کنید.

افزونه ووکامرس WooCommerce

plugin وردپرس چیست

افزونه ووکامرس به شما امکان میدهد به راحتی سایت خود را به یک فروشگاه تمام و کمال تبدیل کنید و از امکاناتی مثل مدیریت محصولات، مدیریت سفارشات، انبارداری و… لذت ببرید. با نصب این افزونه روی وردپرس سایت محتوامحور شما به یک سایت فروشگاهی تبدیل می شود البته باید پیکربندی اصولی اعمال شود و همچنین قالب مخصوص فروشگاه نیز نصب کنید.

در این مقاله مطالعه کردیم افزونه ها چقدر میتوانند برای سایت وردپرسی ما تاثیر گذار باشند .دقت داشته باشید افزونه ها رو از سایت های معتبر بر روی وردپرس خود نصب کنید که امنیت سایت دچار اختلال  نشود .میزبان فا با ارائه هاست وردپرس همراه با افزونه WP Rocket  ( اورجینال با لایسنس ) که بر روی هاست وردپرسی شما رایگان نصب میشه، سرعت سایتتون تا ۵ برابر شتاب میگیره!

سوالات متداول درباره افزونه وردپرس یا plugin

  1. چرا به افزونه های وردپرس نیاز داریم؟

    دلایل زیادی برای اضافه کردن افزونه به سایت وردپرسی شما وجود دارد. به عنوان مثال، ممکن است بخواهید تجربه کاربری سایت را با بهینه سازی آن بهبود ببخشید، ترافیک آن را از طریق سئو افزایش دهید، اطمینان حاصل کنید که سایت شما تا حد امکان امن است یا حتی قابلیتی مثل ساخت فرم و… را اضافه کنید.

  2. کدام افزونه بیشتر در وردپرس استفاده می شود؟

    All in One SEO (AIOSEO) یکی از محبوب ترین افزونه های وردپرس در تمام دوران است. بیش از 3 میلیون وب سایت از آن استفاده می کنند. افزونه هایی مثل ووکامرس، یوآست سئو، راکت، المنتور و… بسیار محبوب هستند.

  3. از چند افزونه در وردپرس استفاده کنم؟

    به طور متوسط ​​یک سایت وردپرسی ممکن است بین 20 تا 30 افزونه نصب شده در یک زمان داشته باشد. نباید هر افزونه ای را نصب کنید. بهتر است قبل از افزودن تعداد زیادی افزونه به سایت خود، کمی تحقیق کنید چرا که سرعت و امنیت را تحت تاثیر قرار میدهد.

  4. آیا افزونه وردپرس رایگان است؟

    بزرگترین منبع افزونه های رایگان و متن باز، دایرکتوری رسمی وردپرس یا همان مخزن وردپرس است. این دایرکتوری بلافاصله بعد از نصب وردپرس در دسترس است تا کاربران بتوانند افزونه های مورد نظر را مستقیماً از طریق پیشخوان نصب کنند.

  5. افزونه وردپرس چیست؟ چه کاربردی دارد؟

    افزونه یا پلاگین وردپرس یک افزودنی بسیار کوچک است که توسعه دهنده ای قبلا آن را نوشته و اکنون در اختیار جامعه وردپرس کاران است به این ترتیب دیگر نیاز نیست همان مراحل کدنویسی که قبلا طی شده را انجام دهید، با چند کلیک ساده افزونه را نصب و قابلیت مربوطه به سایت شما اضافه می شود.

  6. آیا افزونه باعث کاهش سرعت سایت می شود؟

    اگر تعداد زیادی افزونه نصب کنید بله قطعا سایت شما دچار افت سرعت خواهد شد چرا که هر افزونه منابع پردازشی سایت را به اندازه نیازش مشغول میکند از سوی دیگر کثرت افزونه ها از نظر امنیتی هم منطقی نیست.

این مطلب را می پسندید

4.4/5 - (7 رای)

اشتراک گذاری مطلب
نویسند محتوا:
محتوای تیمی کار شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.