آموزش ساخت سایت مپ در وردپرس

آموزش ساخت سایت مپ در وردپرس

افزونه های وردپرس
بدون دیدگاه
279

قصد داریم در این مقاله به آموزش ساخت سایت مپ در وردپرس یا همان نقشه سایت وردپرس و ساخت سایت مپ با یواست بپردازیم.سایت مپ وردپرس شامل یک صفحه XML هستش که با استفاده از اون میتونید کلیه صفحاتی که در سایت وردپرسی خودتون منتشر می‌کنید را در این صفحه به صورت لینک شده و در صورت امکان دسته بندی برای انواع نوشته، برگه، رسانه، برچسب و دسته بندی تعیین کنید تا با معرفی اون به گوگل موتورهای جستجو هربار که وارد سایت شما میشوند تا سایت را مورد بررسی قرار بدهند با مراجعه به آدرس نقشه سایت وردپرس که به صورت xml ساخته شده سریع تر از پیش صفحات شما را ایندکس کنند.

چرا که وقتی شما صفحه‌ای را منتشر می‌کنید بلافاصله نقشه سایت وردپرس شما هم آپدیت شده و لینک در نقشه xml سایت قرار میگیره، اما وقتی نقشه سایتی وجود نداشته باشه لازمه تا در یکی از صفحات خودتون به این صفحه لینک داده باشید تا گوگل با بررسی اون صفحه بتونه تا صفحه جدید را مشاهده کرده و اونو ایندکس کند. پس در حالت کلی نقشه xml وردپرس به کمک موتورهای جستجو میاد تا لینک‌های شما را به صورت کامل رصد و بررسی کنند.

پس حالا که متوجه اهمیت موضوع استفاده از نقشه سایت وردپرس شدید تا انتهای این آموزش  با ما همراه باشید تا به نحوه ساخت سایت مپ در وردپرس با استفاده از افزونه Google XML Sitemaps بپردازم. شما با استفاده از این افزونه میتونید برای سایتتون نقشه xml سایت بسازید و در انتها با معرفی سایت مپ به گوگل سرعت بررسی و ایندکس صفحات سایت خودتون را بالا ببرید.

نقشه ی سایت چیست؟

همانطور که از اسم نقشه سایت مشخص است، نقشه سایت شامل یک آدرس اینترنتی است که در هر صفحه‌ از سایت شما که منتشر شود، لینک آن در این صفحه ظاهر میشود.

و در این صورت با معرفی آدرس نقشه سایت خود به موتورهای جستجو می‌توانید سرعت ایندکس مطالب را بالاتر ببرید. وقتی شما اقدام به معرفی سایت مپ به گوگل کرده باشید در این صورت گوگل در هر بار بررسی سایت شما ابتدا به سراغ نقشه سایت میره و کلیه لینک‌هایی که درسایت وجود دارند را مورد بررسی قرار میدهد.

در این صورت نوشته‌ها، برگه‌ها، رسانه‌های آپلود شده در وردپرس، دسته‌بندی‌ها و برچسب‌هایی که در سایت منتشر کردید سریعتر از قبل ایندکس خواهند شد. پس میتوان گفت که حتی اگر در سایت شما به صفحات منتشر شده هم لینکی داده نشود، گوگل قادر خواهد بود تا از طریق نقشه سایت xml صفحات شما را پیدا کرده و آنها را ایندکس کند.

آموزش ساخت سایت مپ با یوآست

یکی از راه های ساخت سایت مپ استفاده از افزونه است . افزونه yoast seo یکی از بهترین افزونه ها برای ساخت سایت مپ است.در آموزش قبل با نحوه نصب و فعال سازی کامل تنظیمات افزونه سئو وردپرس آشنا شدیم.

یکی دیگر از قابلیت‌های کلیدی افزونه سئو وردپرس که در بهبود وضعیت بهینه‌سازی سایت شما کمک میکند امکان ساخت نقشه سایت XML است تا با استفاده از آن صفحه نقشه سایت وردپرس را بسازید و سپس با معرفی آن به موتورهای جستجو نظیر گوگل سرعت ایندکس و بررسی صفحات خود را بهبود ببخشید.

برای ساخت نقشه سایت با yoast seo ابتدا باید به منوی سئو > عمومی > امکانات ، مراجعه کرده و سپس گزینه نقشه‌های XML سایت را در حالت روشن قرار دهید تا نقشه سایت برای شما فعال شود.

آموزش ساخت سایت مپ با یواست

در نهایت روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید تا نقشه سایت شما ایجاد شده و فعال شود.

 نحوه ساخت نقشه سایت با yoast seo

حال برای مشاهده نقشه سایت کافی است تا به آدرس آن مراجعه کنید. برای این منظور عبارت sitemap.xml را بعد از آدرس دامنه خود وارد کنید تا نقشه سایت مشابه تصویر بالا به شما نمایش داده شود.

آموزش ساخت سایت مپ در وردپرس XML-Sitemap

نقشه سایت xml یکی از راه‌هایی است که با ساخت آن میتوانید سرعت ایندکس صفحات سایت خود را در موتورهای جستجو افزایش دهید.

همانطور که میدانید، موتورهای جستجو در هر بار که یک سایت را مورد بررسی قرار میدهند کلیه لینک‌هایی که در صفحات یک سایت وجود دارد را بررسی می‌کنند، حال اگر لینکی از قبل ایندکس شده باشد مجددا بررسی شده و در صورتی که تغییری در آن ایجاد شده باشه به‌روز خواهد شد، اما اگر لینک جدیدی وجود داشته باشد و ایندکس نشده باشد در این صورت در موتور جستجو ایندکس خواهد شد.

در صورتی که به یکی از صفحات سایت ما در هیچ کجا از سایت لینک داده نشده باشد، پس به موتورهای جستجو و هم نمایش داده نخواهد شد و ایندکس نمیشود.

نمونه چنین صفحاتی برگه‌های وردپرس هستند که اگر لینک آنها را در منو و یا نوشته‌های سایت قرار ندهیم ایندکس نخواهند شد مگر اینکه در مسیر نقشه سایت معرفی شده باشند که در این صورت نقشه سایت هم درست مثل سایر صفحات عمل کرده و این لینک را به موتور جستجو نمایش خواهد داد.

اما در این آموزش قصد دارم تا به معرفی افزونه Google XML Sitemaps بپردازم که با استفاده از این افزونه هم میتونید تا نسبت به ساخت نقشه سایت در وردپرس بپردازید.

این افزونه هم یکی از افزونه‌های محبوب وردپرس برای ساخت سایت مپ است که تا به امروز تونسته تا بیش از 2 میلیون نصب فعال و کسب امتیاز 4.9 را ازآن خودش بکنه که میتونید ازش برای ساخت نقشه سایت وردپرس استفاده کنید.برای استفاده از این افزونه ابتدا روی دکمه زیر کلیک کنید و سپس با استفاده از آموزش نحوه نصب و کار کردن با افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب و فعال سازی این افزونه در سایت خودتون بکنید.

بعد از نصب و فعال سازی افزونه منویی با نام XML-Sitemap در بخش تنظیمات وردپرس پیشخوان اضافه میشه، روی اون کلیک کنید تا به صفحه تنظیمات افزونه ساخت سایت مپ در وردپرس هدایت شوید.

آموزش ساخت سایت مپ در وردپرس XML-Sitemap

Notify Google about updates of your Blog: با فعال کردن این گزینه هر بار که نوشته جدیدی منتشر کنید یک نوتیفیکیشن برای موتور جستجوی گوگل ارسال می‌شود تا از ساخت صفحات جدید مطلع شده و آنها را ایندکس کند.

Notify Bing (formerly MSN Live Search) about updates of your Blog: با فعال کردن این گزینه هر بار که نوشته جدیدی منتشر کنید یک نوتیفیکیشن برای موتور جستجوی بینگ ارسال می‌شود تا از ساخت صفحات جدید مطلع شده و آنها را ایندکس کند.

Add sitemap URL to the virtual robots.txt file: با فعال کردن این گزینه آدرس نقشه سایت شما در فایل robots.txt وردپرس افزوده خواهد شد و در این صورت از موتورهای جستجو خواسته می‌شود تا محتوای نقشه سایت را از طریق این فایل بررسی کنند.

Try to increase the memory limit to: این گزینه برای افزایش محدودیت حافظه ی افزونه‌ها در وردپرس می‌باشد که نیازی به استفاده از آن نیست.

Try to increase the execution time limit to: از این گزینه هم میتونید تا برای افزایش تغییر زمان اجرای افزونه‌ها در وردپرس اقدام کنید.

Try to automatically compress the sitemap: برای فشرده سازی نقشه وردپرس sitemap این گزینه را فعال کنید تا حجم نقشه‌ی سایت شما کاهش یابد.

Include a XSLT stylesheet: اگر قصد استفاده از استایل برای sitemap وردپرس دارید باید با پسوند XSL در کادر روبرو آدرس فایل استایل را وارد کنید تا استایل دلخواه شما برای نقشه سایت وردپرس نمایش داده شود پس در این صورت تیک گزینه Use default را بردارید.

Override the base URL of the sitemap: اگر وردپرس خودتون را روی یک دایرکتوری نصب کردید و در آدرس دهی، آدرس سایت اصلی را قرار دادید، لازمه در این کادر آدرس اصلی سایت را وارد کنید. سپس این تغییرات را به فایل htaccess اضافه کنید.

Include sitemap in HTML format: این گزینه هم برای پشتیبانی وردپرس sitemap از فرمت HTML می‌باشد.

Allow anonymous statistics: با فعالسازی این گزینه، اطلاعاتی درباره ورژن وردپرس، php، تعددا مطالب و… سایت شما برای نویسنده افزونه ارسال می‌شود.

 افزونه Google XML Sitemaps

این بخش از افزونه نقشه سایت وردپرس این امکان را به شما میده تا در صورتی که برای سایت خودتون از وبلاگ استفاده کردین و استفاده از وبلاگ هم طوری هست که یک وردپرس دیگه نصب کردید میتونید با وارد کردن آدرس اون در این بخش آدرس وبلاگ را هم در سایت مپ دامنه اصلی قرار بدین تا در هر بار بررسی سایت وبلاگ شما هم جهت ایندکس صفحات بررسی شود. برای این منظور روی دکمه Add new page کلیک کرده و جزییات سایت که شامل آدرس، اولویت بندی، مدت زمان بررسی در هر بار توسط موتور جستجو را وارد کنید.

 افزونه نقشه سایت وردپرس

Do not use automatic priority calculation: با استفاده از این گزینه میتونید تعیین کنید که ارزش تمامی مطالب موجود در سایت یکسال می باشد.

نکته: اگر این حالت را انتخاب کنید، دیگر نباید تنظیمات مربوط به قسمت Priorities را ویرایش و شخصی سازی کنید.

Comment Count: اگر تیک این گزینه را بزنید یعنی تعیین کرده اید که ارزش مطالب سایت شما بر اساس تعداد کامنت های آن مشخص شود.
Comment Average: با این گزینه تعیین می‌کنید که ارزش مطالب سایت شما بر اساس میانگین کامنت‌های هر مطلب مشخص شود.

XML-Sitemap

در این قسمت میتونید تعیین کنید که محتوای نقشه‌ی سایت شامل چه بخش‌هایی باشه. تعدادی از این بخش‌ها بطور پیش فرض تیک خورده که شامل نوشته‌ها، برگه‌ها و صفحه اصلی هستش و میتونید تا بر اساس نیاز خودتون گزینه‌های دیگری را هم فعال کنید. با استفاده از گزینه آخر یعنی Include the last modification time هم میتونید تعیین کنید تا هر زمان که تغییری در مطالب سایت شما ایجاد شد، به موتورهای جستجو اجازه‌ی با خبر شدن بدهید تا مطالب را ایندکس کنند.

طراحی نقشه سایت

با استفاده از این قسمت میتونید صفحات و نوشته‌هایی که قصد دارید تا در سایت مپ وردپرس نمایش داده نشوند را انتخاب کنید. از قسمت اول یعنی Categories میتونید دسته‌بندی‌هایی که میخواین در نقشه ی سایت نباشد را تعیین کنید و از قسمت بعد هم میتونید نوشته‌ها و برگه‌ها را بر اساس آی‌دی تعیین کنید تا در نقشه ی سایت نمایش داده نشوند.

سایت مپ

با استفاده از این بخش هم میتونید تا زمان آپدیت و به‌روزرسانی برای نقشه سایت وردپرس را در هر یک از صفحات که شامل صفحه اصلی، نوشته‌ها، برگه‌ها، دسته‌بندی، آرشیو مطالب، برچسب‌ها و صفحات نویسنده‌ها هستند را تعیین کنید.

ساخت سایت مپ آنلاین

با استفاده از این بخش هم میتونید تا اولویت بندی برای نمایش و بررسی صفحات را در سایت مپ  وارد کنید تا به صورت سفارشی شده نمایش داده شوند. به عنوان مثال سعی کنید تا برای صفحه اصلی از درجه‌بندی 1.0 استفاده کنید تا همیشه در بالا باشه و در مرحله بعد نوشته ها و به همین ترتیب سایر صفحات را انتخاب کنید. در نهایت تنظیمات را ذخیره کنید تا نقشه سایت شما ساخته شود.

آموزش معرفی نقشه سایت به گوگل با گوگل سرچ کنسول

حال پس از ساخت نقشه XML سایت، باید آن را به کوکل معرفی کنید. بنابراین به منظور معرفی سایت مپ به گوگل در وردپرس ابتدا از طریق آدرس https://www.google.com/webmasters وارد کنسول جستجوی خود در گوگل شده و پس از انتخاب سایت، مشابه تصویر زیر به مسیر Crawl> Sitesmap مراجعه کنید.

آموزش معرفی نقشه سایت به گوگل

حالا همونطور که در تصویر مشاهده می کنید در سمت راست بالای صفحه دکمه‌ای با نام ADD/TEST SITEMAP قرار دارد، روی اون کلیک کنید و در فیلد باز شده عبارت sitemap_index.xml که بعد از آدرس دامنه وجود داره را وارد کنید و در نهایت روی دکمه Submit کلیک کنید.

بعد از این کار با رفرش کردن صفحه و مراجعه به انتهای اون خواهید دید که نقشه سایت شما به گوگل اضافه شده و با کلیک روی اون به صورت دسته‌بندی شده هر نوع پست تایپ و taxonomy را در نقشه xml گوگل که برای سایتتون ثبت کردید مشاهده خواهید کرد.

 معرفی نقشه سایت در سرچ کنسول

حالا همونطور که در تصویر هم میبینید تعداد لینک‌های ثبت شده در سایت مپ بر اساس لینک صفحه و لینک تصاویر نمایش داده شده و برای هر کدوم هم تعداد ایندکس شده در گوگل را مشاهده خواهید کرد.

سوالات متداول آموزش ساخت سایت مپ در وردپرس

  1. آیا وردپرس به طور خودکار نقشه سایت ایجاد می کند؟

    برای داشتن سایت مپ میتوانید این فایل را به صورت دستی ایجاد کنید و یا اینکه از افزونه های مربوطه مثل :XML – یوآست- رنک مث

  2. سایت مپ چیست؟

    سایت مپ فایلی می باشد که تمام صفحات سایت شمارا با پسوند xml لیست میکند و موتور های جست و جو با استفاده از آنها میتوانند به سایت شما دسترسی داشته باشند.

نتیجه گیری

امیدوارم که این آموزش ساخت سایت مپ در وردپرس ،ساخت سایت مپ با یوآست ،ساخت سایت مپ در وردپرس XML-Sitemap و معرفی نقشه سایت به گوگل با گوگل سرچ کنسول هم مورد توجه شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید تا نسبت به ساخت نقشه سایت xml در وردپرس اقدام کرده باشید. اگر در رابطه با ساخت نقشه xml وردپرس سوال و یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

لذت کار با وردپرس پرسرعت و پایدار

با 19 درصد تخفیف ویژه رونمایی سرورهای نسل جدید، هاست وردپرس را خریداری نمایید.

پربازدید ترین مطالب
مطالب مرتبط
این مطلب را می پسندید

5/5 - (1 رای)

نویسنده: محتوای تیمی کار شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

اشتراک گذاری مطلب