در این مقاله به آموزش رفع مشکل وردپرس با روش های عیب یابی افزونه های وردپرس پرداختیم تا بدانید چگونه افزونه ای که ایجاد مشکل کرده را پیدا کنید و سپس بتوانید خطاهای افزونه های وردپرس را حل کنید. افزونه های وردپرس یکی از مهم ترین بخش‌های هر سایتی را تشکیل می‌دهند چرا که با استفاده از همین افزونه‌های وردپرس قادر هستید انواع قابلیت‌های مد نظر خودتان را به سایت اضافه کنید. با استفاده از توابع وردپرس که در هر به روزرسانی ممکنه تا توابع جدیدی برای کار در وردپرس ساخته و معرفی شوند میتوانید تا با استفاده کردن از این توابع در افزونه ها اقدام به طراحی قابلیت هایی در وردپرس کنید و از آنها استفاده کنید که همین موضوع دلیل و مسبب اصلی برای انعطاف پذیری بالا در وردپرس خواهد بود.

آموزش رفع خطای افزونه وردپرس

اما در مقابل یکی از عمده مشکلاتی که در افزونه‌ های وردپرس وجود دارد این است که به دلیل ناسازگاری و تداخل در کدهای برنامه نویسی با سایر افزونه‌ها و کدهای قالب وردپرس و یا حتی گاها هسته وردپرس ممکنه تا بعد از نصب و فعال سازی افزونه وردپرس سایت شما دچار مشکل بشود که این مشکلات عمدتا ممکنه در یکی از چند حالت زیر رخ بدهند:

  • عدم نمایش صحیح المان اضافه شده در سایت با استفاده از افزونه نصب شده
  • نمایش کدهای خطا در سایت در صورت فعال بودن دیباگ وردپرس
  • مواجه شدن با صفحه سفید مرگ وردپرس
  • و…

اما این مشکلات در هر سیستم رایگانی به دلیل اینکه هر افزونه توسط یک نویسنده تهیه شده کاملا طبیعی خواهد بود، چرا که هر برنامه‌ نویسی با استفاده از روش و سبک خودش اقدام به کد نویسی میکند و ممکنه تا دو افزونه با هم تداخل داشته باشند و روی یکی از آنها تاثیر بزارد و باعث عدم کارکرد صحیح بشه که برای رفع آن باید نسبت به بررسی کدهای افزونه کنید تا بتوانید نسبت به رفع خطای افزونه وردپرس اقدام کنید که در این صورت نیاز به یک متخصص وردپرس خواهید داشت.

دلایل بروز مشکل پلاگین در وردپرس

قبل از هرکاری باید ببینیم که مشکلات موجود در افزونه‌های وردپرس ممکنه تا به چه دلایلی ایجاد شوند، که در زیر لیستی از چند مورد از دلایل اینکه افزونه های وردپرس میتوانند تا باعث ایجاد مشکل تو سایت بشن اشاره ای می‌کنم:

  1. استفاده از کدنویسی ضعیف و عدم بهینه بودن در کدنویسی
  2. ناسازگاری افزونه با یک افزونه دیگه و یا قالب سایت
  3. عدم فعال بودن آپشن های مورد نیاز در هاست برای کار کردن افزونه

حالا که متوجه شدید دلیل رخ دادن خطا در افزونه‌ها میتونه به چه دلایلی باشه کار برای تشخیص اینکه خطای فعلی سایت شما از کجا شروع شده کمی ساده‌تر خواهد بود.

چگونه افزونه ای که ایجاد مشکل کرده را پیدا کنیم؟

خب همانطوری که در ابتدای مقاله اشاره کردیم افزونه ها ممکنه که در چند حالت مثل عدم نمایش صحیح محتواشان، نمایش خطا در بخش مربوط به افزونه و یا نمایش صفحه سفید مرگ وردپرس خودشان را نشان بدن که به ترتیب این موارد از حالت بهترین به نوع بدترین هستند و هرچی اگر مورد اخر برای شما اتفاق بیفتد کار کمی دشوارتر خواهد شد.

پس در اولین اقدام باید محتوایی که قرار افزونه شما در سایت نمایش بده را بررسی کنید و ببینید که کجای کار به اصطلاح میلنگه و مشکل داره و بعد از شناسایی اقدام به برطرف کردن آن کنید. اما برای اینکه سریع تر بتوانید تا ریشه مشکل را پیدا کنید سعی کنید همیشه بعد از نصب افزونه و یا قالب وردپرس یکبار دیباگ وردپرس را فعال کنید تا اگر خطایی در سایت و پیشخوان وردپرس هست آن را مشاهده کنید.

1- آموزش فعال کردن دیباگ وردپرس

دیباگ وردپرس این امکان را به شما میده تا اگر خطایی در هر یک از فایل های وردپرس که میتواند شامل فایل هسته اصلی وردپرس، افزونه وردپرس و قالب وردپرس باشد وجود داشته باشد را شناسایی کنید و سریعتر مشکل را برطرف کنید. در برخی مواقع پیش میاد که دیباگ شما غیرفعال است ولی سایت بدون هیچ مشکلی کار میکند اما بعد از فعال کردنش می‌بینیم که خطاهایی رو به ما نشان میدهد ولی در ظاهر مشکلی در سایت نیست.

بنابراین برای فعال کردن دیباگ وردپرس ابتدا وارد هاست خود شده و سپس به مسیر File Manager در هاست خود مراجعه کنید.

مراحل عیب یابی و رفع خطا افزونه ها

بعد از اینکه وارد مدیریت فایل هاست شدید به مسیر public_html مراجعه کنید.

 رفع خطای افزونه های وردپرس

به دنبال فایلی با عنوان wp-config.php بگردید که در کنار پوشه‌ها و سایر فایل‌های وردپرس قرار دارد.

بعد از پیدا کردن فایل در هاست سی پنل روی اون راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید تا به صفحه ویرایش فایل هدایت شوید و در هاست دایرکت ادمین هم بعد از پیدا کردن فایل در مسیر public_html روی گزینه Edit که در مقابل فایل قرار داره کلیک کنید تا اونو ویرایش کنید.

خطای پلاگین وردپرس

بعد از اینکه صفحه ویرایش فایل wp-config.php برای شما باز شد به دنبال کد زیر در اون بگردید و مقدار کد را روی true قرار دهید.

define( 'WP_DEBUG', true );
رفع مشکل افزونه های وردپرس

در صورتی که دیباگ وردپرس غیرفعال باشد مقدار اون روی false قرار خواهد داشت که باید اونو به true تغییر بدهید. اگر هم چنین خطی در فایل wp-config.php وجود نداره می توانید خودتان آن را اضافه کنید. حالا فایل را ذخیره کرده و به صفحه ای که خطای مربوط به افزونه براتان وجود داشت مراجعه کنید، در این صورت خواهید دید که مسیر خطا به شما نمایش داده خواهد شد و میگه که دقیقا کدوم خط از کدوم فایل مشکلی داره و میتوانید برای رفع اون کد خط مورد نظر را بررسی کرده و مشکل را برطرف کنید. در نهایت بعد از اینکه مشکلتان را به این روش برطرف کردید مجددا به صفحه ویرایش فایل wp-config.php در هاست مراجعه کرده و حالت دیباگ را غیرفعال کنید. برای این کار کافیه تا مقدار اونو به false تغییر بدهید.

define( 'WP_DEBUG', false );

2- غیرفعال کردن افزونه وردپرس

اگر به هر دلیلی با استفاده از فعال کردن حالت دیباگ وردپرس موفق به رفع مشکل نشدید میتوانید افزونه را غیرفعال کرده و منتظر بمونید تا یک فرد متخصص اقدام به رفع مشکل شما بکند و یا اینکه از یک افزونه جانبی برای این کار استفاده کنید. بنابراین اگر به پیشخوان وردپرس دسترسی دارید به صفحه افزونه‌ها مراجعه کرده و بر اساس خطایی که در حالت فعال بودن دیباگ وردپرس به شما نشان داد که کدام افزونه ایجاد مشکل کرده آن افزونه را غیرفعال کنید.

غیرفعال کردن افزونه وردپرس

اما اگر به پیشخوان وردپرس دسترسی ندارید وارد File Manager هاست شده و سپس به مسیر /public_html/wp-content/plugins/ مراجعه کرده و سپس پوشه افزونه ای که باعث ایجاد مشکل شده را به نام دیگه تغییر بدین تا افزونه با استفاده از این روش غیرفعال بشه.

دقت کنید که در این روش حتما یک نسخه کپی از پوشه plugins که در مسیر /public_html/wp-content/ هاست قرار دارد در قالب یک فایل ZIP. به عنوان نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل بتوانید به حالت قبل برگردید.

مشکلاتی که در سایت به وجود می‌آیند شاید در ظاهر فکر کنیم که از افزونه باشه اما گاها پیش میاد که دلیل اونها از جای دیگه است، حالا درسته که با فعال کردن حالت دیباگ مسیری که به ما نمایش داده شده مربوط به یک فایل از وردپرس هستش اما همونطور که گفتم هر فایل افزونه و هر بخش از قسمت کدنویسی اون میتونه تا با وجود تداخل در فایل دیگه باعث مشکل شده باشد که در این صورت باید ببینید که با کدوم فایل از افزونه، قالب وردپرس و یا حتی فایل htaccess. تداخل پیدا کرده باشه، در برخی موارد هم پیش میاد که مشکل از میزان حافظه php وردپرس خواهد بود که به دلیل کدنویسی افزونه و محدودیت در حافظه php هاست شما این مشکل به وجود اومده، بنابراین قدم اول در رفع هر مشکلی شناسایی دلیل خطا خواهد بود.

سوالات متداول درباره رفع خطای افزونه وردپرس

  1. چگونه تداخل افزونه ها را در وردپرس برطرف کنیم؟

    باید تمام افزونه های سایت را غیر فعال کنید بعد یکی یکی افزونه ها را غیر فعال کنید تا متوجه بشید که مشکل از کدام افزونه هست.

  2. چگونه یک افزونه را عیب یابی کنیم؟

    بهمنوی افزونه ها و زیرمنوی افزونه های نصب شده بروید و افزونه های که تشخیص دادید که مشکل دارند را غیر فعال کنید یا برای رفع مشکل آن می توانید با توسعه دهنده آن افزونه تماس بگیرید.

  3. قابلیت دیباگ وردپرس چیست؟

    امکانی است که در وردپرس فعال میکنید و چنانچه خطایی در سایت رخ دهد سرنخی از منشا بروز مشکل در یک فایل تحت عنوان ERROR LOG به شما ارائه می شود.

نتیجه گیری

به آموزش رفع خطای افزونه وردپرس پرداختیم تا بتوانید به رفع مشکلاتی که افزونه ها ایجاد کرده اند اقدام کنید. اصولا مشکلات افزونه ها بخاطر تداخل یا وجود توابع همسان و مشکلات با قالب هستند. امیدواریم که این آموزش هم مورد توجه شما قرار گرفته باشد و با استفاده از آن توانسته باشید نسبت به رفع خطای افزونه وردپرس اقدام کنید.

لذت کار با وردپرس پرسرعت و پایدار

با 19 درصد تخفیف ویژه رونمایی سرورهای نسل جدید، هاست وردپرس را خریداری نمایید.

پربازدید ترین مطالب
مطالب مرتبط
این مطلب را می پسندید

5/5 - (1 رای)

نویسنده: محتوای تیمی کار شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

اشتراک گذاری مطلب