تغییر رمز وردپرس به عبارتی بازیابی رمز وردپرس معمولا از طریق پیشخوان وردپرس انجام میگیرد که با استفاده از آن میتوانید رمز ورود به وردپرس را تغییر دهید. اما این کار صرفا به اینجا ختم نمیشود و گاهی پیش می آید که شما رمز عبورتان را فراموش کرده اید و هنگامی که از دکمه بازیابی رمز استفاده می کنید به دلیل خطا در ارسال نشدن ایمیل در وردپرس قادر به دریافت لینک برای بازیابی رمز و سایر اطلاعات سایت خود نیستید. اما شما برای بازبابی رمز عبور وردپرس میتوانید از روش ریست پسورد وردپرس از دیتابیس، یا ابزار WP Toolkit کمک بگیرید.
آموزش تغییر رمز عبور وردپرس
پاسخ به این سوال کاملا واضح است، شما صرفا از طریق پیشخوان وردپرس قادر به تغییر دادن رمز عبور خود نیستید، بلکه با استفاده از روشهای ریست پسورد وردپرس از دیتابیس و ریست پسورد وردپرس از طریق هاست میتوانید اقدام به تغییر رمز وردپرس خود کنید. اگر شما هم به پیشخوان وردپرس دسترسی ندارید با ما همراه باشید تا در این آموزش از رسانه نکست میزبان فا به معرفی راه های بازیابی رمز عبور وردپرس در زمانی که دسترسی به پیشخوان وردپرس ندارید، بپردازیم.
- تغییر رمز وردپرس از دیتابیس (از طریق phpmyadmin)
- ریست پسورد وردپرس با ابزار WP Toolkit
- تغییر رمز وردپرس از داشبورد
- ساخت صفحه فراموشی رمز در وردپرس
در ادامه تمام روش های بازیابی رمز عبور ورود به وردپرس را بررسی میکنیم.
1- فراموشی رمز عبور وردپرس و بازیابی پسورد
اگر به پیشخوان وردپرس دسترسی ندارید و رمزعبور خود را هم فراموش کرده اید، مشابه تصویر زیر در صفحه ورود به وردپرس که با مراجعه به آدرس site.com/wp-admin به ان هدایت میشوید روی دکمه رمزتان را گم کردهاید؟ کلیک کنید.
بعد از کلیک روی این دکمه به صفحه زیر هدایت خواهید شد که از شما میخواهد که نام کاربری و یا ایمیل خود را وارد کنید. بنابراین در فیلدی که میبینید مشابه نمونه ایمیل یا نام کاربری وردپرس خودتون را وارد کنید.
بعد از اینکه نام کاربری یا ایمیل خود را وارد کردید روی دکمه دریافت رمز تازه کلیک کنید. بعد از کلیک روی این دکمه یک ایمیل حاوی لینک ریست پسورد وردپرس برای ایمیلی که در پیشخوان وردپرس برای اکانت شما قرار دارد ارسال خواهد شد. ایمیل را باز کرده و روی لینکی که برایتان ارسال شده است کلیک کنید.
اگر در صندوق ورودی ایمیلی مشاهده نکردید پوشه هرزنامه را هم چک کنید، چرا که ممکن است بخاطر اسپم شناخته شدن ایمیل، ایمیل به پوشه هرزنامه ارسال شود.
بعد از کلیک روی لینک به صفحه ای هدایت خواهید شد که در آن میبایست رمز جدید خود را در هر دو فیلد وارد کرده و در نهایت روی دکمه ذخیره کلیک کنید تا رمز شما تغییر داده شده و قادر به ورود در پیشخوان وردپرس باشید.
2- تغییر نام کاربری و رمز وردپرس از سی پنل با ابزار WP Toolkit
از دیگر روش های عوض کردن رمز عبور استفاده از ابزار wp toolkit است. با استفاده ازاین روش به راحتی قادر به تعویض رمزعبور وردپرس خود خواهید بود. این روش هم برای کسانی مناسب است که رمز عبور وردپرس خود را فراموش کرده اند.
برای تغییر رمز عبور به وسیله wp toolkit، ابتدا وارد کنترل پنل هاست خود شوید. سپس از منوی Domains، روی WP Toolkit کلیک کنید.
در این صفحه بر روی گزینه Setup کلیک کنید.
سپس از پنجره باز شده در قسمت New password، رمز عبور جدید را وارد کنید. و پس از ان روی دکمه ابی رنگ Change کلیک کنید.
3- تغییر رمز عبور وردپرس از داشبورد و ساخت رمز عبور جدید
برای تغییر رمز وردپرس از طریق پیشخوان وردپرس،در ابتدا وارد پیشخوان وردپرس خود شده و به مسیر کاربران> شناسنامه شما مراجعه کنید.
و سپس مشابه تصویر روی دکمه ساختن رمز کلیک کنید تا یک رمز برای شما ساخته شود. اما اگر تمایلی به استفاده از رمزی که وردپرس برای شما ایجاد کرده است ندارید، میتوانید رمز عبور دلخواه خود را در فیلد رمز وارد کرده و اگر از رمز سست استفاده می کنید با فعال کردن تیک گزینه تایید بکارگیری رمز سست امکان استفاده از رمز کوتاه را فعال کنید.
در نهایت بعد ازکلیک کردن بر روی دکمه ذخیره تغییرات، یکبار از اکانت خارج میشوید و بعد از آن میتوانید با رمز عبور جدید وارد پیشخوان وردپرس شوید.
4- تغییر پسورد وردپرس از دیتابیس هاست
برای تغییر رمز وردپرس از طریق دیتابیس بعد از اینکه وارد هاست شدید روی دکمه PHPmyadmin کلیک کنید تا وارد دیتابیس هاست شوید. روش تغییر رمز وردپرس از طریق phpmyadmin بسیار متداول و کاربردی است.
حالا دیتابیس خودتون را انتخاب کرده و سپس مشابه تصویر زیر در جداول وردپرس که به شما نشون داده میشه روی wp_users کلیک کنید.
پیشوند جداول شما همان عبارتی است که در مراحل نصب وردپرس وارد کرده اید و ممکن است چیزی متفاوت از پیشوند پیش فرض یعنی wp_ باشد بنابراین به دنبال جدولی با نام _user باشید.
بعد از کلیک بر روی جدول _user صفحه جدیدی باز میشود که در آن بر روی گزینه Edit کلیک کنید.
بعد از اینکه روی دکمه EDIT کلیک کردید به صفحه ویرایش کاربر هدایت خواهید شد که در اینجا اطلاعاتی از کاربران که شامل ایمیل، رمز عبور، تاریخ عضویت، نام کاربری، آیدی کاربر و… هست را مشاهده می کنید.
همانطور که در تصویر مشاهده می کنید ردیف user_pass مربوط به رمز کاربران هستش که برای هر کاربری رمز در ردیف Value قرار میگیره، اما حالا همونطور که در تصویر میبینید ممکنه با خودتون فکر کنید که این کاراکترهای بی معنی رمز شما نبوده است و تا به حال هم از چنین رمزی استفاده نکرده اید پس چرا به این شکل به شما نمایش داده میشود؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که وردپرس برای امنیت بیشتر کاربران و هر رمزی که انتخاب می کنید را با استفاده از الگوریتم MD5 هش میکند و به این شکل تغییر میدهد تا اینکه اگر کسی هم قادر بود به دیتابیس شما دسترسی داشته باشد نتواند رمز کاربران شما را استخراج کند، از سوی دیگه الگوریتم MD5 یک طرفه بوده و کسی که رمز هش شده را داشته باشد قادر به تبدیل کردن آن به کلمه عبور اصلی نیست. پس از این نظر باید خیال شما کاملا آسوده باشد که حتی اگر رمز هش شده را در اختیار کسی قرار دهید، آن شخص قادر به شکستن رمز و دسترسی به رمز اصلی شما نیست.
همانطور که در تصویر مشاهده می کنید در فیلد مربوط به رمز، رمز عبور مد نظر خود را وارد کنید. سپس در قسمت دوم که در تصویر نشان داده شده عبارت MD5 را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید. سپس در پایین صفحه بر روی دکمه Go کلیک کنید.
بعد از کلیک بر روی دکمه GO رمز شما که با استفاده از الگوریتم MD5 هش شده است، به شما نمایش داده میشود.
بعد از اینکه روی Go کلیک کردید رمز شما تغییر یافته و قادر هستید با رمزی که در سایت مذکور انتخاب کرده و اونو با استفاده از الگوریتم غیربازگشتی MD5 هش کردید وارد پیشخوان وردپرس خودتون بشید.
5- ساخت صفحه فراموشی رمز در وردپرس
گاهی اوقات پیش می آید که ایمیلی که حاوی لینک ریست پسورد وردپرس است برای شما ارسال نمیشود و یا اینکه سایت شما هک شده و اطلاعات اکانت شما که شامل ایمیل و رمز عبور شماست توسط شخص تغییر داده شده است. پس در این صورت چطور باید اقدام به بازیابی رمز وردپرس کنیم؟
برای این کار در اولین روش میتوانید تا با ساخت یک فایل در هاست خودتون اقدام به تغییر رمز وردپرس کنید. بنابراین برای این موضوع وارد هاست خودتون شده و پس از ورود به هاست روی گزینه File Manager کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایل های هاست هدایت شوید.
بعد از اینکه فایل منیجر برای شما باز شد به مسیری که وردپرس در اون نصب شده مراجعه کنید. به این صورت که اگر وردپرس روی دامنه اصلی سایت شماست باید به مسیر /public_html/ مراجعه کنید، اما در صورتی که وردپرس را در یک سابدامنه و یا ساب دایرکتوری نصب کردید ابتدا باید وارد پوشهای که فایل های وردپرس قرار داره وارد شوید و سپس کدهای زیر را درون فایل با عنوان res.php قرار دهید. بنابراین روی دکمه File در هاست کلیک کرده و یک فایل جدید با نام res.php ایجاد کنید و کدهای زیر را در درون این فایل قرار دهید .
دقت کنید که فایلی که با نام res.php در هاست خودتون میسازید و یا با دانلود کردن اون از انتهای کدهای زیر آپلود می کنید باید در کنار سایر فایل های وردپرس همچون wp-config.php باشه و اونو داخل پوشههای دیگهای قرار ندهید.
حال بر روی نام پوشه کلیک راست کرده و گزنه Edit را انتخاب کنید.
در این پنجره تغییراتی ایجاد نکنید و صرفا بر روی دکمه Edit کلیک کنید.
سپس این کد را کپی کرده و در صفحه باز شده الصاق کنید.
<?php
/*
This program is free software; you can redistribute it and/or modify
it under the terms of the GNU General Public License as published by
the Free Software Foundation; either version 2 of the License, or
(at your option) any later version.
This program is distributed in the hope that it will be useful,
but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. See the
GNU General Public License for more details.
You should have received a copy of the GNU General Public License
along with this program; if not, write to the Free Software
Foundation, Inc., 59 Temple Place, Suite 330, Boston, MA 02111-1307 USA
*/
require './wp-blog-header.php';
function meh() {
global $wpdb;
if ( isset( $_POST['update'] ) ) {
$user_login = ( empty( $_POST['e-name'] ) ? '' : sanitize_user( $_POST['e-name'] ) );
$user_pass = ( empty( $_POST[ 'e-pass' ] ) ? '' : $_POST['e-pass'] );
$answer = ( empty( $user_login ) ? '
<div id="message" class="updated fade">
<strong>The user name field is empty.</strong>
</div>
' : '' );
$answer .= ( empty( $user_pass ) ? '
<div id="message" class="updated fade">
<strong>The password field is empty.</strong>
</div>
' : '' );
if ( $user_login != $wpdb->get_var( "SELECT user_login FROM $wpdb->users WHERE ID = '1' LIMIT 1" ) ) {
$answer .="
<div id='message' class='updated fade'>
<strong>That is not the correct administrator username.</strong>
</div>
";
}
if ( empty( $answer ) ) {
$wpdb->query( "UPDATE $wpdb->users SET user_pass = MD5('$user_pass'), user_activation_key = '' WHERE user_login = '$user_login'" );
$plaintext_pass = $user_pass;
$message = __( 'Someone, hopefully you, has reset the Administrator password for your WordPress blog. Details follow:' ). "\r\n";
$message .= sprintf( __( 'Username: %s' ), $user_login ) . "\r\n";
$message .= sprintf( __( 'Password: %s' ), $plaintext_pass ) . "\r\n";
@wp_mail( get_option( 'admin_email' ), sprintf( __( '[%s] Your WordPress administrator password has been changed!' ), get_option( 'blogname' ) ), $message );
$answer="
<div id='message' class='updated fade'>
<strong>Your password has been successfully changed</strong>
<strong>An e-mail with this information has been dispatched to the WordPress blog administrator</strong>
<strong>You should now delete this file off your server. DO NOT LEAVE IT UP FOR SOMEONE ELSE TO FIND!</strong>
</div>
";
}
}
return empty( $answer ) ? false : $answer;
}
$answer = meh();
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>WordPress Emergency PassWord Reset</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo( 'html_type' ); ?>; charset=<?php bloginfo( 'charset' ); ?>" />
<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo( 'wpurl' ); ?>/wp-admin/wp-admin.css?version=<?php bloginfo( 'version' ); ?>" type="text/css" />
</head>
<body>
<div class="wrap">
<form method="post" action="">
<h2>WordPress Emergency PassWord Reset</h2>
<strong>Your use of this script is at your sole risk. All code is provided "as -is", without any warranty, whether express or implied, of its accuracy, completeness. Further, I shall not be liable for any damages you may sustain by using this script, whether direct, indirect, special, incidental or consequential.</strong>
This script is intended to be used as <strong>a last resort</strong> by WordPress administrators that are unable to access the database.
Usage of this script requires that you know the Administrator's user name for the WordPress install. (For most installs, that is going to be "admin" without the quotes.)
<?php echo $answer; ?>
<input type="submit" name="update" value="Update Options" />
<fieldset class="options">
<legend>WordPress Administrator</legend>
<label><?php _e( 'Enter Username:' ) ?>
<input type="text" name="e-name" id="e-name" class="input" value="<?php echo attribute_escape( stripslashes( $_POST['e-name'] ) ); ?>" size="20" tabindex="10" /></label>
</fieldset>
<fieldset class="options">
<legend>Password</legend>
<label><?php _e( 'Enter New Password:' ) ?>
<input type="text" name="e-pass" id="e-pass" class="input" value="<?php echo attribute_escape( stripslashes( $_POST['e-pass'] ) ); ?>" size="25" tabindex="20" /></label>
</fieldset>
<input type="submit" name="update" value="Update Options" />
</form>
</div>
</body>
</html>
حالا بعد از اینکه فایل را در مسیر درست آپلود کردید آدرس مشاهده این فایل را باز کنید. به عنوان مثال اگر در مسیر اصلی دامنه وردپرس را نصب کرده باشید باید به آدرسی مثل https://mizbanfa.net/res.php مراجعه کنید. کافیه تا بعد از آدرس سایت خودتون res.php/ را وارد کنید. بعد از ورود به این آدرس با صفحه زیر رو به رو خواهید شد، حالا کافیه تا نام کاربری و رمز دلخواه خودتون را در فیلدهایی که میبینید وارد کرده و در نهایت روی دکمه Update Options کلیک کنید تا رمز جدید برای این نام کاربری در وردپرس ریست شود.
حالا بعد از اینکه صفحه لود شد رمز شما تغییر داده شده و میتونید با رمز جدید وارد پیشخوان وردپرس شوید. فراموش نکنید که حتما بعد از اینکه با موفقیت تونستید تا رمز خودتون را تغییر دهید فایل آپلود شده را از هاست خودتون حذف کنید، چرا که اگر کسی این آدرس را داشته باشه میتونه تا با مراجعه به این آدرس اقدام به تغییر رمز عبور وردپرس کند.
سوالات متداول درباره تغییر رمز ورود به پیشخوان وردپرس
-
از چه روش هایی می توان رمز عبور ورود به وردپرس را تغییر داد و ان را بازیابی کرد؟
از طریق کلیک روی عبارت فراموشی رمز عبور در صفحه ورود به وردپرس، از طریق مراجعه به دیتابیس در هاست و همچنین با مراجعه به ابزار site
-
چگونه میتوانم رمز هاست کاربر را ببینم؟
رمزهای عبور به صورت md5 رمزنگاری شدند و شما معادل تبدیل شده را فقط می توانید مشاهده کنید که البته قابل تبدیل به واژه اولیه نیستند.
-
آیا میتوان از طریق وردپرس رمز هاست را عوض کرد؟
خیر چنین امکانی وجود ندارد. برای دریافت رمز جدید لازم است از طریق پشتیبانی هاستینگ اقدام نمایید.
-
آیا راهی وجود دارد که رمز گذاری md5 hash به عبارت تبدیل شود؟
رمزگذاری MD5 به صورت یکطرفه است و نمیتوان آن را با ابزار خاصی رمزگشایی کرد، اما برخی وبسایت ها دیتابیسی شامل کد های هش شده دارند و اگرعبارت مورد جستجوی شما با دیتای آن سایت مطابقت پیدا کند میتوانند به رمز اصلی دست پیدا کنند که البته در 90 درصد مواقع با شکست مواجه میشود
نتیجه گیری
تغییر رمز وردپرس یا بازیابی رمز فراموش شده وردپرس از طریق پیشخوان وردپرس انجام میگیرد اما تغییر رمز وردپرس از سی پنل و ریست پسورد وردپرس از دیتابیس و هم امکان پذیر است. ساده ترین راه برای تغییر رمزعبور برای کسانی که قادر به ورود به پیشخوان وردپرس خود نیستند ، تغییر رمزعبور به وسیله ابزار WP Toolkit است. در مقاله آموزش نحوه تغییر رمز عبور وردپرس، ما تمامی راه های بازگردانی رمزعبور و تغییر پسورد را آموزش دادیم. تا در صورتی که مشکلی در وارد شدن به پیشخوان وردپرسی خود داشتید با استفاده از یکی از این راه ها بتوانید مشکل خود را حل کنید.