سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

سئو چیست و چه کاربردی دارد؟
سئو
1 دیدگاه
126

در این راهنما قصد داریم به طور مفصل بررسی کنیم که سئو چیه و چه کاربردی داره. اول به سوال شما یعنی سئو چیست به زبان ساده پاسخ میدیم و سپس میریم سراغ بررسی دقیق تر مبحث Search Engine Optimization و میگیم که SEO مخفف چیه! و نهایتا بررسی میکنیم که گوگل چطور کار میکنهف با تاریخچه سئو آشنا میشیم و بهتون میگیم چگونه سئو کار بشیم. پس تا انتهای این سفر کوتاه، با میزبان فا نکست همراه باش!

سئو چیست به زبان ساده

گوگل چطور کار میکند؟

به زبان خیلی ساده می توان گفت که سئو مجموعه اقداماتیه که کارشناسان سئو، در داخل و خارج سایت انجام میدن تا در نهایت به موتورهای جستجو مثل گوگل، کمک کنند که محتوای وبسایت شما به طور صحیح درک بشه و سایت شما در نتایج جستجوی گوگل به کاربران نمایش داده بشه.

بین سئوکاران در حوزه های مختلف بر سر جایگاه های نتایج جستجوی گوگل رقابت شدیدی وجود داره و طبیعتا هر کسی دوست داره که لینک سایتش در ردیف های ابتدایی گوگل قرار بگیره تا از این طریق بتونه مخاطب جذب کنه و این ورودی به بازدیدکننده یا مشتری تبدیل میشه. از طرفی گوگل بزرگ ترین منبع برای جذب مخاطب هدفه پس نباید اهمیت سئو را دست کم گرفت!

سئو چیست به زبان ساده

اما چطور؟ در حقیقت سئوکار یکسری تغییرات استراتژیک و فکر شده روی وبسایت و محتوای اون انجام میده با این هدف که وقتی کاربران در گوگل موضوع وبسایتشان را جستجو میکنند، لینک وبسایت در ردیف های بالایی نتایج جستجو یا SERPs نمایش داده بشه. یکسری عوامل مثل پاسخ صحیح و درست به نیاز کاربر، داشتن وبسایتی بهینه با کدهای استاندارد، ظاهری مناسب و رابط کاربری خوب میتونه در دستیابی به نتایج ابتدایی موتورهای جستجو از جمله گوگل، تاثیر زیادی داشته باشه. البته این ها تنها گوشه ای از موارد موثره و مبحث سئو صدها فاکتور مختلف داره! مبحث سئو باید به صورت مداوم و البته درست دنبال بشه و نه تنها بخش محتوا، بلکه تمام بخش های مختلف وبسایت را در بر میگیره.

سئو مخفف چیست؟

SEO مخفف Search Engine Optimization است. سئو از این جهت مهمه که شانس زیادی برای دیده شدن را به وبسایت ها میده.

سئو مخفف چیست؟

میشه گفت یکی از مهم ترین کانال ها برای دریافت ورودی محسوب میشه و از آنجایی که گوگل بیشترین سهم و ترافیک را در بین انواع موتورهای جستجو داره پس رقابت بین جایگاه های نتایج جستجوی گوگل بسیار بالاست.

گوگل چطور کار میکند؟

همه موتورهای جستجو از ربات های خود برای فهمیدن موضوع صفحات کمک میگیرند و در این راه از الگوریتم های خاص خودشان استفاده میکنن و پس از اینکه کلیه صفحات وب را بررسی کردن، تصمیم میگیرن که کدام لینک لیاقت قرار گرفتن در رتبه اول را داره!

مجموع فعالیت های انجام شه در حیطه سئو به ربات های موتورهای جستجو کمک میکند تا آدرس های اینترنتی را بهتر بررسی کنند که به اینکار یعنی رصد کردن، اصطلاحا Discovery گفته میشه سپس بهتر در آدرس های اینترنتی بخزن یا Crawl کنند سپس صفحات بررسی شده ایندکس Index میشن و نهایتا براساس فاکتورهای مختلفی رتبه یا Rank میگیرن.

گوگل چطور کار میکند؟

این 4 فرایند از ساخت یک محتوا در اینترنت شروع میشه و تا جایگاه اون در نتایج جستجو را دربرمیگیره. مثلا فرض کنید یک صفحه در مورد موضوع سئو چیست ساختید ابتدا ربات های موتورهای جستجو از طریق سایت مپ سایت یا لینک سازی هایی که انجام دادین صفحه را رصد میکنن. سپس اون صفحه آنالیز و کراول میشه و اگر مانعی وجود نداشته باشه ایندکس میشه و به دیتابیس گوگل اضافه میشه. در گام آخر براساس فاکتورهای گوگل چک میشه که این صفحه ارزشمنده یا نه؟ و اگر ارزشمند باشه به میزان شایستگی که داره امتیاز و رتبه میگیره و اگر واقعا ارزشمند باشه در نتایج جستجو به کاربران نمایش داده میشه و حالا این صاحیان وبسایت ها هستند که با انجام یکسری فعالیت ها کاری کنن که سایت و محتواشون از نظر گوگل ارزشمند به حساب بیاد.

منظور از الگوریتم گوگل چیست؟

تمام هدف موتورهای جستجو، تدوین قوانین و قوائدی است که بر پایه آنها بهتر تصمیم گیری بشه و بهترین و مفیدترین نتیجه ممکن در پاسخ به جستجوی کاربران ارائه بشه به این دستورالعمل یا قوائد، الگوریتم گفته میشه و عموما در خصوص موضوعات مختلف، الگوریتم های مختلفی هم ارائه شده البته در این مسیر کمک های سئوکار به ربات های خزده گوگل کمک زیادی میکنن تا ربات ها مفهوم و مضمون صفحات وب را بهتر درک کنن ممکنه یکسری صفحات محتوای بسیار عالی و غنی ارائه کنن اما چون سئو نشدن یا بخاطر وجود یکسری مشکلات سئویی، ربات ها نتونستن مفهوم صفحه را رصد و بررسی کنن ممکنه اون صفحه اصلا در نتایج ظاهر نشه! توی این مسیر رقابت زیاده و گاهی ممکنه برخی سایت ها تقلب کنن و اصطلاحا از روش های سیاه و منفی برای دور زدن الگوریتم ها استفاده کنن اما قرار گرفتن در نتایج ابتدایی گوگل با این روش های سیاه کاملا موقتیه چون الگوریتم های گوگل روز به روزپیشرفته تر میشن و با آپدیت های مداوم از این فریبکاری ها جلوگیری میکنن و در اغلب مواقع گوگل برای وبسایت های خاطی جریمه های سنگین در نظر میگیره.

گوگل چطور کار میکند؟

آشنایی با تاریخچه سئو

بیش از دو دهه از عنوان کردن مبحث سئو میگذره برای اولین بار دراواسط سال 1990 زمانیکه اولین موتورهای جستجو رونمایی شدن مبحث سئو هم جان گرفت! در ابتدا یکسری الگوریتم های پایه و ابتدایی برای رتبه بندی کردن محتواهای وب در نظر گرفته شد و سپس با گذر زمان و برخورد با چالش های مختلف این الگوریتم ها بروز و تعدادشان بیشتر شد و به شکل امروزی خودش رسید.

دوستی ما با ربات های موتورهای جستجو از اینجا شروع شد…

جالبه بدانید در اوایل سال 2000 میلادی سئو به یک استراتژی بازاریابی محبوب میان کسب وکارهای آنلاین تبدیل شد چون بهترین شانس برای دریافت ترافیک و فروش بیشتر بود به این شکل کسب و کارهای سنتی اهمیت حضور در فضای آنلاین را بیش از پیش لمس کردند آن زمان تکنیک های سئویی بسیار ساده تر از الان بودند و با لینک سازی های ساده و استفاده از کلمات کلیدی داخل متن می توانستند جایگاه های خوبی در گوگل به دست آورند و رقابت میان وبسایت ها به شکل امروزی نبود اما به مرور موتورهای جستجو پیشرفته تر و الگوریتم ها پیچیده تر شدند تا بهترین نتایج ممکن به دور از فریبکاری و تقلب، به کاربران نمایش داده بشه.

سئو چیست

ابتدا صاحبان سایت ها مفهوم سئو را طور دیگری به کار میبردند و با لینک سازی های اسپم و جای دادن کلمات کلیدی متنوع و بیش از حد داخل محتوا خودشون رو به ردیف های ابتدایی نتایج جستجو میرساندن اما فاقد کیبفیت بودن و این محتوا عملا پاسخ مناسبی برای کاربر نبود! پس در سال 2005 الگوریتم پاندا رونمایی شد با این هدف که محتواهایی با کیفیت بیشتر و به دور از زیاده روی در استفاده از کلمات کلیدی یا keyword stuffing تولید بشه این الگوریتم، شروع یک فصل جدید در سئو بود چون کیفیت محتواها به طرز قابل توجهی بهبود پیدا کرد و در سال 2011 هم الگوریتم پنگوئن با هدف جلوگیری از لینک سازی اسپم باعث بهبود دوچندان نتایج شد. امروز سئو به یک مبحث پیچیده تر تبدیل شده و ابعاد مختلفی از وبسایت را در بر میگیره با ظهور هوش مصنوعی که در نوع خودش یک انقلابه، سئو هم دستخوش تغییرات بسیار بزرگی شد.

شغل سئو چیه؟

اما شما به عنوان یک سئوکار وظیفه دارید به ربات های گوگل کمک کنید تا مفهوم صفحات شما را به درستی درک کنن و از طرفی اگر مانعی در ذخیره این محتواها وجود داشت و ربات ها موفق به ایندکس نمیشدن، شما بهشون در رفع این موانع کمک کنید و حتی کاری کنید که سایر لینک های وبسایتتون در معرض دید ربات ها قرار بگیرن. پس کارشناس سئو یکسری سلسله وظایف داره تا بتونه وبسایتش را نسبت به رقبا بهینه تر کنه و به محتوای وب ارزش اضافه کنه. براساس فعالیت هایی که یک سئوکار انجام میده میتوان سئو را به سه دسته بندی خلاصه کرد:

  1. سئو داخلی: کلیه فعالیت هایی که داخل وبسایت شما انجام میشه مثل بهینه سازی، تولید محتوا، لینک سازی های داخلی و…
  2. سئو خارجی: تمام فعالیت هایی که خارج از وبسایت شما انجام میشه اما روی کیفیت سایت شما تاثیر گذاره و به بهبود سئوی سایتتون کمک میکنه مثل انتشار رپورتاژ آگهی، لینک سازی های خارجی، فعالیت داخل شبکه های اجتماعی، فعالیت داخل فروم و انجمن ها و…
  3. سئو تکنیکال: فعالیت های فنی و تخصصی مثل رفع ارورهای مربوط به کراول و ایندکس صفحات و آدرس ها، ساخت سایت مپ و رفع مشکلات مربوطه، بهینه سازی فایل Robots.txt برای ارتباط موثرتر با ربات ها، بررسی ساختار و معماری URL ها، بهبود سرعت و امنیت سایت و هر انچه که به مسائل فنی وبسایت مربوط میشه.
سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

تکنیکال سئو Technical SEO

سئو تکنیکال روی موارد فنی وبسایت متمرکز هست. اینکه بنیان وبسایت درست و اصولی پیاده سازی شود، قابل خزش باش] و مانعی در بررسی وبسایت وجود نداشته باشه اهمیت بسیار زیادی داره همانطور که Gary Illyes یکی از تحلیلگران سئو میگه سایت لعنتی را قابل خزش کنید! 😁

گوگل چطور کار میکند؟

gary illyes : I really wish SEOs went back to the basics (i.e. MAKE THAT DAMN SITE CRAWLABLE)
آرزو میکنم سئوکارها به اصول اولیه سئو بازگردند! (آن سایت لعنتی را قابل خزیدن کنید).

معماری و زیرساخت وبسایت شما باید به گونه ای باشه که خرنده های موتورهای جستجو به ویژه ربات های گوگل، به راحتی بتونن صفحات را ببینن و اصطلاحا discover کنن در واقع آدرس کلیه محتوای وبسایت از جمله تصاویر، متون، ویدیوها و کلیه فایل ها باید قابل بررسی و خزش باشن. آدرس ها، لینک های داخلی و صفحات مهم وبسایت باید حتما دسترس پذیری داشته باشن!

تجربه کاربری User experience که اصطلاحا بهش UX میگیم هم یکی دیگه از جنبه های مهم در بحث سئو تکنیکاله. اینکه کاربر در ارتباط با URLهای وبسایت شما چه واکنشی نشون میدن اهمیت بسیار زیادی داره. این رفتارها به عنوان یک سیگنال بسیار مهم مورد توجه گول قرار میگیره. اینکه سرعت صفحات مطلوب باشه، ظاهر مناسبی داشته باشه، المان های مورد نیاز در دسترس کاربر باشه و اون آدرس در نسخه موبایل هم به خوبی نمایش داده بشه همگی میتونن برای کاربر تجربه شیرینی را رقم بزنن و درنهایت کاربر باید برای سوال خودش در این صفحه پاسخ مناسب پیدا کنه.

داده های ساختار یافته یا structured data هم بخشی از سئوی تکنیکال محسوب میشن. در حقیقت یکسری کد هستن که به صفحات سایت شما اضافه میشن و به موتورهای جستجو کمک میکنن تا مفهوم صفحه و مضمون آن بهتر درک بشه علاوه براین شانس نمایشی زیباتر در نتایج جستجوی گوگل را خواهید داشت و در نگاه اول متمایز از رقبا ظاهر خواهید شد. مثلا فرض کنید روی یکی از مقالات سایت شما اسکیمای ویدیو و اسکیمای مقاله و سوالات متداول FAQ درج شده، به این صورت ممکنه نحوه نمایش لینک شما در نتایج گوگل متفاوت از بقیه خواهد بود (البته نمایش یا عدم نمایش ریچ ریزالت ها به تصمیم گوگل بستگی داره و ممکنه اصلا اون ها رو نشون نده ولی باز هم با درج اسکیما، به درک بهتر مفهوم صفحه کمک میکنید) و نهایتا امنیت سایت هم میتونه در بخش تکنیکال قرار بگیره و میشه گفت زیرساخت یا هاست و سیستم مدیریت محتوای شما دو بعد ان قضیه هستند به طور شفاف تر مواردی که روی سایت نصب میشه، امنیت کدها، زیرساخت سایت و هاست شما باید مورد رصد باشن. البته بخش تکنیکال شامل موارد دیگری هم میشه…

سئوی داخلی یا سئو محتوا on-page SEO

وقتی حرف سئو محتوا میشه، ناخودآگاه ذهنمون به سمت محتوای سایت سوق پیدا میکنه! این محتوا از دو منظر باید بهینه سازی بشه یکی برای موتورهای جستجو طوری که بتونن مفهوم محتوا رو درک کنن و دوم برای کاربران و بازدیدکنندگان تا بتونن پاسخ درستی از محتوا بگیرن. همیشه هدفتون رو روی انتشار محتوای مفید و باکیفیت معطوف کنید و دقیقا به نیاز مخاطب پاسخ بدید. اما چطور؟ اول از همه باید نیاز مخاطب را شناسایی و تحلیل کنید و ببنیید در پاسخ به این نیاز چه نوع محتوایی باید ارائه کنید؟ مثلا کاربر نیاز داره متن بخونه؟ تصویر ببینه؟ ویدیو تماشه کنه؟ یا یک گالری بهش ارائه بشه؟! این محتوا باید دقیق و بروز باشه و ترجیحا توسط افرادیکه در این حوزه تجربه و تخصص دارن تولید بشه. محتوایی که باکیفیت باشه یک سر و گردن از رقبا بالاتره! برای موتورهای جستجو هم میتونید از مواردی مثل توضیحات متا، استراتژی مناسب برای نوشتن هدینگ ها، استفاده از ALT برای تصاویر و… کمک بگیرید.

یک مبحث نوظهور به نام GEO زمزمه میشه که مخفف Generative engine optimization هست و برای بهینه سازی محتوا برای دیده شدن در بسترهایی مثل هوش مصنوعی جمینای، چت GPT و بسترهایی که برپایه هوش مصنوعی به کاربر پاسخ میدهند.

سئو خارجی off-page SEO

یکسری فعالیت ها در خارج از وبسایت انجام میشه اما درنهایت روی موفقیت سئو سایت تاثیر مطلوبی داره به این قبیل فعالیت ها سئو خارجی گفته میشه مثل انتشار رپورتاژ آگهی یا لینک سازی خارجی که در بیرون سایت ما انجام میشه اما روی سئو سایتمون تاثیرگذاره. حتی برندسازی و فعالیت هایی که باعث میشه برند ما شناخته تر بشه میتونه به موفقیت کسب و کار آنلاین ما کمک کنه.

احتمالا کسی به شما نگفته ولی…

شما به عنوان یک سئو کار میتونید در هر سه حیطه سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال مشغول به فعالیت بشید یا اینکه فقط یکی از بخش ها را به صورت تخصصی و کاملا عمیق و ماهرانه دنبال و فقط در همان فیلد کار کنید. شغل سئو به علایق شما بستگی داره مثلا یک نفر ممکنه فقط کار لینک سازی خارجی را انجام بده و یک شخص به فعالیت های فنی و سئو تکنیکال علاقمند باشه و نفر دیگری هم کار تولید محتوا و انتشار و سئو داخلی را در دست بگیره و در این حوزه مشغول به کار بشه. سئو مبحث بسیار گسترده ایه و امروزه یکی از شغل ها پرآمد محسوب میشه و البته بازار کار داغی هم داره! پیشنهاد میکنیم یکی از بخش ها را عمیق و تخصصی دنبال کنید.

چگونه سئو کار شویم؟

برای یادگیری سئو باید به درک بسیار عمیقی از الگوریتم های گوگل برسید و توان تحلیل نیاز مخاطب را داشته باشید این دو وجه در کنار هم میتونن یک امتیاز بسیار بزرگ محسوب بشن. موتورهای جستجو از خزنده های خودشون برای بررسی وبسایت ها کمک میگیرن این خزنده ها با نام های کراولر و ربات هم شناخته میشن که وظیفشون بررسی آدرس های اینترنتی و جمع آوری اون ها هست و نهایتا این دیتا را در یک دیتابیس بسیار بزرگ ذخیره میکنن اگر محتوایی به مرحله ذخیره شدن برسه اصطلاحا میگیم ایندکس شده و اگر یک کاربر اینترنتی همون موضوع را جستجو کرد ممکنه محتوا شانس نمایش داشته باشه. داخل برخی صفحات لینک هایی وجود داره و خزنده های گوگل داخل این لینک ها میخزن و به صفحات و محتواهای جدیدتری میرسن! این چرخه به همین شکل همواره ادامه داره و دیتابیس گوگل روز به روز بزرگ تر میشه بنابراین قوانین هم سختگیرانه تر میشن تا محتواهایی با کیفیت هرچه بیشتر رو پیدا کنن و ارائه بدن.

سوالات متداول درباره اینکه سئو چیه و چه کاربردی داره

  1. سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

    سئو یعنی بهینه سازی برای متورهای جستجو به عبارت ساده تر شما به عنوان سئوکار فعالیت هایی را انجام میدین تا به ربات های موتورهای جستجو کمک کنید مفهوم

  2. سئو مخفف چیست؟

    واژه SEO مخفف Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی برای موتورهای جستجو است.

  3. چگونه سئو کار شویم؟

    مبحث سئو شامل سه یطه سئو داخلی و سئو خارجی و سئو تکنیکال است و شما براساس علاقه خود می توانید یک حیطه را انتخاب و به کمک داکیومنشن های گوگل و آموزش های سطح وب و یوتیوب سرفصل ها را یاد بگیرید.

  4. چطور سئو یاد بگیریم؟

    پیشنهاد میکنیم از آموزش های سطح وب (ترجیحا در وب انگلیسی) و آموزش های ویدیویی یوتیوب کمک بگیرید.

نتیجه گیری

با آموزش سئو چیست همراه شما بودیم و ابتدا گفتیم سئو مخفف چیست. سپس در مورد نحوه کار موتورهای جستجو صحبت کردیم.SEO یک مبحث بسیار بزرگ و گسترده است و کسیکه قصد دارد کاشناس سئو شود باید بخش های مختلف آن را بداند و در یک قسمت متخصص شود.

لذت کار با وردپرس پرسرعت و پایدار

با 19 درصد تخفیف ویژه رونمایی سرورهای نسل جدید، هاست وردپرس را خریداری نمایید.

مطالب مرتبط
نمایندگی هاست
نمایندگی هاست
تعداد بازدیدها:  3,584
اگر قصد راه اندازی هاستینگ دارید شاید یکی از چالش برانگیزترین موارد، راه اندازی و مدیریت سرور باشد. با توجه…
مشاهده کامل
هاست پربازدید
هاست پربازدید
تعداد بازدیدها:  3,551
همانطور که از نام این سرویس پیداست، سایت هایی که بازدید بالایی دارند می بایست از هاست پربازدید استفاده نمایند.…
مشاهده کامل
هاست حرفه ای
هاست حرفه ای
تعداد بازدیدها:  582
هاست حرفه ای سرویسی است که بتواند نیازهای افراد حرفه ای فعال در حوزه وب را تامین نماید. حال ممکن…
مشاهده کامل
هاست ارزان
هاست ارزان
تعداد بازدیدها:  657
هاست ارزان برای سایت هایی که بازدید زیادی ندارند بهترین انتخاب است. همچنین سایت های تازه راه اندازی شده نیز…
مشاهده کامل
سرور مدیریت شده
سرور مدیریت شده
تعداد بازدیدها:  605
سرورها برای اینکه بتوانند آماده ارائه خدمات شوند می بایست پیکربندی شوند که بر اساس زمینه مورد استفاده، کانفیگ متفاوتی…
مشاهده کامل
مطالب پربازدید
این مطلب را می پسندید؟
5/5 - (2 رای)

1 دیدگاه. نوشتن دیدگاه تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.