دراپ شیپینگ به مفهوم خرده فروشی بدون موجودی انبار است. به این معنی که شما انباردار و تامین کننده اجناس نیستید و به عنوان یک رابط عمل می کنید. حال این رابط بودن می تواند بصورت علنی اظهار شود و یا مشتری اطلاعی از این موضوع نداشته باشد.
مزایای دراپ شیپینگ
- هزینه تمام شده بسیار پایین تر و در نتیجه راه اندازی آسان تر
- نبود ریسک های نگهداری اجناس (خرابی، افت قیمت، منقضی شدن و …)
- عدم نیاز به فروشگاه و انبار فیزیکی
معایب دراپ شیپینگ
- عدم کنترل موجودی انبار
- حاشیه سود پایین تر در اکثر مواقع
- هزینه بالای ارسال به مشتری
- کاهش توان رقابتی
که البته برای هر یک از موارد فوق می توان با بکارگیری روش های خلاقانه و داشتن مزیت های رقابتی، این مسائل را برطرف و آنها را تبدیل به نقطه قوت کرد! مهمترین کاری که شما باید انجام دهید که این است که بستر فروش بهتری را ایجاد نمایید تا از تامین کننده اصلی بیشتر دیده شوید. در این حالت، تامین کننده ها تمایل بسیار زیادی برای همکاری با شما خواهند داشت و می توانید قدرت چانه زنی بالایی در این موضوع داشته باشید. برای مثال می توانید تخفیف قابل توجهی بگیرید، هزینه های ارسال را به تامین کننده منتقل کنید و حتی
دراپ شیپینگ در ایران
ایران بهشت کسب و کارهای خرده فروشی است البته به شرط اینکه بتوانید نیازها را شناسایی کرده و راهکارهای مناسب برای آنها ارائه کنید. یکی از حوزه هایی که به دلیل تحریم ها، امکان خرید مستقیم برای ایرانی ها وجود ندارد خرید از eBay – Amazon و … است. اگر این امکان برای شما وجود دارد که می توانید این سفارشات را دریافت و به مشتری تحویل دهید می توانید یک کسب و کار پررونق را داشته باشید. مزیت بزرگ برای این مدل فعالیت، عدم نیاز به پنهان کردن وابستگی به تامین کنندگان است.
مهم این است که بتوانید بفروشید
مهم تر از اینکه شما تامین کننده باشید یا موجودی و تنوع محصولات شما زیاد باشد، این است که شما بتوانید بفروشید. تامین کننده های بسیاری وجود دارند که مشکل جدی برای فروش محصولات خود دارند و شما می توانید با راه اندازی یک سایت و سئو کردن آن، بفروشید! اینجاست که شما با داشتن وب سایت، یک مزیت رقابتی فوق العاده ایجاد کرده اید که بسیاری از رقبا از داشتن آن محروم هستند.
جالب است بدانید که فروشگاه های اینترنتی بزرگ دنیا مانند آمازون و حتی فروشگاه های اینترنتی ایرانی مانند دیجی کالا به این نتیجه رسیده اند که فراهم کردن بستر فروش برای تامین کنندگان بسیار بهتر از آن است که خودشان در نقش تامین کننده ظاهر شوند. پس این اعتماد به نفس را داشته باشید که حتما نیاز نیست خودتان تامین کننده باشید و بهتر است فقط بستر جذب مخاطب را فراهم کنید.
راه اندازی وب سایت برای فروش بصورت دراپ شیپینگ
برای اینکه بتوانید یک دراپ شیپینگ در بستر اینترنت راه اندازی کنید بهترین گزینه ممکن، فعالیت بر روی وب سایت است. البته بدون وب سایت هم می توان فعالیت کرد اما اگر بخواهید بصورت حرفه ای اقدام کنید و همچنین بازدید خوب از گوگل و سایر منابع بگیرید داشتن وب سایت الزامی است. مراحل راه اندازی دراپ شیپینگ در بستر وب سایت به شرح زیر است:
- آشنایی با دامنه، هاست و وردپرس
- خرید هاست و دامنه
- نصب وردپرس بر روی هاست سی پنل
- نصب ووکامرس و تنظیمات آن
- درج محصولات در سایت
- تولید محتوا و سئو کردن سایت
دراپ شیپینگ با سئو (راهکار پیشنهادی)
یکی از بهترین و کم هزینه ترین روش های فروش در اینترنت از طریق سئو است. شما می توانید با راه اندازی یک وب سایت و تولید محتواهای ارزشمند در خصوص محصولات مورد ارائه در رتبه های بالای نتایج گوگل قرار بگیرید و افراد زیادی را به سمت وبسایت خود جذب کنید. با انجام دادن این راهکار خواهید دید که از تامین کننده های خود بیشتر دیده می شوید و عملا آنها انبارداری را برای شما انجام می دهند و شما برای این موضوع هیچ هزینه ای پرداخت نمی کنید. حتی آنها به این دلیل که شما خرید زیادی از آنها دارید بسیار راضی و خوشحال هستند.
برای آموزش سئو کافیست مجموعه آموزش های زیر را مطالعه نمایید:
دراپ شیپینگ با تبلیغات
شما می توانید با انجام تبلیغات هدفمند، افراد بسیار زیادی را به سمت محصولات مورد ارائه خود جذب کنید. مشکلی که می تواند وجود داشته باشد این است که در ابتدا معمولا بخش قابل توجهی از هزینه ها بصورت غیرهدفمند صرف می شود و پس از گذشت مدتی که عیار و بازدهی بسترهای تبلیغاتی مشخص شد می توان با هزینه کمتر، بازخورد بهتری گرفت. اما در کل می بایست در نظر داشته باشید که همواره تبلیغات به عنوان ابزار کمکی باید در نظر گرفته شده و نباید تنها منبع جذب مخاطب باشد. چون در اینصورت، هزینه های شما بسیار بالا رفته و سود مناسبی برای شما باقی نخواهد ماند.