سی پنل چیست

سی پنل چیست؟ چه کاربردی دارد؟

سی پنل
بدون دیدگاه

سی پنل چیست؟ Cpanel چه کاربردی دارد؟ این ها سوالاتی هستند که زمان خرید هاست ممکن است ذهن کاربران را مشغول کند. سی پنل یکی از معروف ترین کنترل پنل های مدیریت هاست است که می توانید از آن به عنوان زیر ساخت استفاده کنید.

اطلاعات سایت یا اپلیکیشن خود را روی سی پنل آپلود کنید که توسط کمپانی Cpanel ارائه شده است. از این کنترل پنل برای مدیریت فایل های سایت، مدیریت ایمیل ها، تهیه بکاپ از کلیه اطلاعات وبسایت و… استفاده می شود. کنترل پنل های دیگری مثل پلسک و دایرکت ادمین نیز وجود دارند که کاربران از آنها به عنوان رابط کاربری برای مدیریت هاست خود استفاده می کنند اما از قدرتمند ترین و البته محبوب ترین آنها، همان Cpanel است. سی پنل با وجود ابزارهای بسیار متنوع درون خود توانسته این شهرت را از آن خود کند و خدمات کم نظیری را به کاربران خود ارائه دهد. پس حتماً تا انتهای این مقاله از میزبان فا نکست همراه ما باشید تا این کنترل پنل را با هم بررسی کنیم.

سی پنل چیست؟

سی پنل در واقع نرم افزاری تحت وب با داشبوردی ساده و امکاناتی فوق العاده حرفه ای برای کنترل و تنظیمات هاست و وبسایت شما است. سی پنل تنها بر روی سرورهایی با توزیع کاربری لینوکس کاربرد دارد و توانایی مدیریت فضای هاست، ساخت دیتابیس و انواع دامنه، بکاپ گیری در زمان دلخواه و مدیریت ایمیل ها را به کاربران ارائه می دهد.

ویدیو سی پنل چست را در شبکه های زیر تماشا کنید…

تماشا در آپارات
تماشا در یوتیوب
تماشا در نماشا

سی پنل با انوع قابلیت های پیشرفته و بروز اما در ساده ترین حالت ممکن این امکان را به کاربران می هد که با دانش کم اما تنها با چند کلیک تغییراتی اساسی بر روی وبسایت و هاست خود ایجاد کنند. به عنوان مثال سیپنل با ارائه ابزار Wptoolkit این امکان را به کاربرانش داده تا تنها با چند کلیلک ساده وبسایت ورد پرسی خود را بر روی دامنه دلخواه خود راه اندازی کنند. Cpanel با انواع ابزارهای پیشرفته امکاناتی فوق العاده را در اختیار کاربران قرار می دهد شاید همین انعطاف پذیری و قابلیت های کاربردی باعث شده که شهرتی جهانی را از آن خود کند.

منظور از هاست Cpanel چیست؟

هاست همان فضای میزبانی وب است که در واقع اگر کنترل پنل مدیریتی آن سی پنل باشد به آن هاست سی پنل گفته میشود. همانگونه که اگر پنل مدیریت و کاربری دایرکت ادمین باشد به آن هاست دایرکت ادمین گفته می شود. هاست ها بر اساس نوع کنترل پنل و کارایی شان به نام های مختلفی ارائه می شوند. شرکت های میزبانی وب گاهاً به صورت دلخواه برای انواع پلن های میزبانی خود نام های متفاوتی را انتخاب می کنند و خدمات مختلفی را بر روی آنها ارائه می کنند.

سی پنل چیست؟

کاربران می توانند پس از خرید فضای میزبانی مناسب از شرکت هاستینگ، درخواست کنند تا کلیه اطلاعات مربوط جهت ورود به Cpanel را در اختیارشان قرار دهند. اگر هاست سی پنل تهیه کرده اید با آموزش های سی پنل رسانه نکست میزبان فا به صورت اختصاصی می توانید طیف وسیعی از موارد را در هاست خود مدیریت و شخصی سازی کنید. بیایید کمی به عقب برگردیم و در مورد سی پنل بیشتر بدانیم!

مروری بر تاریخچه سی پنل

در سال 1997 مدیر عامل جی نیک کوستون Cpanel را در ویلمینگتون واقع در کارولینای شمالی در خانه ی خود راه اندازی کرد. سپس در سال 2002 با استخدام چندین کارمند به مکان جدیدی نقل مکان کردند و سال های پیش رو برای توسعه این کنترل پنل بسیار روشن بود و حالا تولد 20 و چند سالگی این پنل مدیریتی را جشن میگیرند. با بیش از دو دهه قدرت از بدو تولد تا به امروز توانسته بیش از 13 درصد از بازار جهانی میزبانی را در اختیار داشته باشد. در سال 2017 بیشتر سهام این شرکت توسط Oakley Capital خریداری شد و پس از این همکاری تعداد کارمندان در دفتر هیوستون تگزاس به بیش از 220 نفر رسید و در بیش از 70 کشور دارای مشتری های زیادی شدند.

قابلیت ها و کار cpanel چیه؟

Cpanel چیست همان سوالی است که تا اینجای کار به آن پاسخ داده ایم اما کاربرد آن را هنوز به درستی درک نکردیم. این پنل کاربری که مبتنی بر لینوکس است وظیفه مدیریت هاست و زیر ساخت وبسایت را دارد ، دارای بخش های مختلف و کارایی های بی نظیری است که آن را به معروف ترین پنل مدیریتی در دنیا تبدیل کرده است . این رابط مدیریتی می تواند به راحتی به شما این دسترسی را بدهد که بخش های مختلف وب سایت خود را مدیریت کنید و تغییرات دلخواهتان را در زیر ساخت و خود وبسایت اعمال کنید. شما با استفاده از ابزار های مختلف سی پنل و تنها با چند کلیک می توانید از بسیاری از اطلاعات هاست خود مثل فضای ذخیره ، باگ های صفحات مختلف وبسایت توسط ابزار های آمارگیر ، ابزار های کمکی جهت سئو و دلایل کندی وبسایت ، مدیریت بکاپ گیری و بسیاری از گزینه های دیگر که در این قسمت با کارایی آنها بیشتر آشنا می شویم.

1- مدیریت فایل ها Files

کنترل پنل سی پنل چیست

این بخش یکی از مهمترین قسمت های سی پنل است که دارای ابزار های مختلفی مانند File manager است که به کاربر اجازه ی آپلود کردن اطلاعات ، ایجاد فایل و فولدر و راه اندازی وبسایت وردپرسی را می دهد. این بخش یکی از کاربردی ترین ابزار های Cpanel را ارائه می کند چرا که تمامی اطلاعات وبسایت ما در این بخش آپلود شده است.

2- مدیریت دیتابیس Databases

سی پنل چه کار میکند؟

در بخش دیتابیس کاربر اجازه مدیریت بخش دیتابیس و یا همان پایگاه داده ی خود را دارد و می تواند نسبت به نوع هاست ، تعداد دیتابیس مد نظر خود را برای دامنه های مختلف تعریف کند و از طریق ابزار های مختلف تغییرات مد نظر خود را بر روی پایگاه داده ی خود اعمال کند.

3- سرویس ایمیل Email

سی پنل چیه؟

این بخش مهمترین نوع ارتباط آنلاین را مدیریت می کند. شما با استفاده از این بخش می توانید به راحتی حساب های ایمیل را مدیریت کنید و حتی از پاسخگوی خودکار برای آنها استفاده کنید.

4- ابزارهای امنیتی Security

سی پنل چیست

د0ر این بخش کاربر می تواند از تمامی ابزار های امنیتی بر روی وبسایت و هاست خود استفاده کند. شما در ان بخش امکان ایجاد گواهی SSL را بر روی دامنه ی وبسایت خود دارید که یکی از مهمترین پروتکل های امنیتی بین کاربر و سرور است که کارایی و محبوبیت بالایی دارد که بیشتر شرکت های هاستینگ این گواهی امنیتی را برای جلب رضایت کاربرانشان ارائه می کنند.

5- مدیریت دامنه ها Domains

تعریف سی پنل چیست

در این بخش کاربران می توانند مدیریت دامنه ی خود را به صورت اختصاصی در دست داشته باشند. بسیاری از وبمستر ها به صورت معمول بر روی یک فضای میزبانی چندین وبسایت را میزبانی می کنند پس این بخش از سی پنل به شما این امکان را می دهد که با افزودن چندین دامنه به دامنه ی اصلی در انواع مختلف ، صفحات و وبسایت های مختلفی را داشته باشید.

6- ابزارهای آمارگیر Metrics

cpanel چیکار میکنه

در این بخش کاربران می توانند تمامی اطلاعات آماری مانند آمار بازدیدکنندگان سایت ، مصرف انواع منابع دارای لیمیت، پهنای باند و … را مشاهده کنند و نسبت به آن برای زیر ساخت خود برنامه ریزی کنند. و یا تغییر پلن میزبانی را درنظر داشته باشند.

7- ابزارهای نرم افزاری Software

کنترل پنل سی پنل چیست؟

در این بخش ابزار هایی قرار داده شده است که مخصوص کاربرانی است که می خواهند از انواع نرم افزار ها و زبان های برنامه نویسی مختلف استفاده کنند و انواع پروژه های خود را توسط این ابزار ها وارد فضای وب کنند. به عنوان مثال کاربران می توانند تمامی پروژه های خود که توسط app python برنامه ریزی شده است را با ابزار Setup python App وارد محیط وبسایت کنند.

8- ابزارهای پیشرفته Advanced

cpanel چیه و چیکار میکنه؟

در این بخش می توانید سی پنل خود را توسط ابزار های پیشرفته و بروز زمان بندی کنید و یا امکانات خاصی را بر طبق کارایی هرکدام از ابزار ها داشته باشید. شما در این بخش می توانید بر طبق برنامه ای زمان بندی در ابزار Corn jobs تغییراتی را در زمان های خاص و حتی در غیاب خودتان بر روی وبسایت داشته باشید.

9- ابزارهای تنظیماتی Preferences

سی پنل چیست و چه کاربردی دارد؟

در این بخش میتوان تمامی تنظیمات مربوط به کنترل پنل را تغییر داد و تمامی شخصی سازی های نرم افزاری را برای خود به عمل آورید. کاربران میتوانند با تغییر رمز و یا پسوورد ، تغییر زمان ، اطلاعات تماس و…Cpanel را برای خود تعریف کنند.

حتماً در نظر داشته باشید که پس از خرید هاست مورد نظر از شرکت هاستینگ چک لیستی را از آن تهیه کنید بدین صورت که از اطلاعات مهم آن مانند: حجم و ترافیک، امکانات، محدودیت های اعمال شده، عدم اسپم بودن آیپی سرور و… اطلاع داشته باشید. این چک لیست شامل سوال های از قبیل موارد زیر است:

  • مشخصات هاست شما چیست؟
  • بررسی حجم و ترافیک هاست
  • سهم منابع سخت افزاری و نرم افزاری چقدر است؟
  • از چه وب سروری استفاده می شود؟
  • موقعیت هاست کجاست؟ (با آی پی سرور)
  • آیا آیپی سرور من اسپم است؟
  • و…

نحوه استفاده از Cpanel

کنترل پنل cpanel

کاربران می توانند تنها با در دست داشتن نام دامنه اصلی و با فرمت خاص domainname:2083 از طریق مرورگر خود وارد سی پنل شوند و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبوری که از شرکت هاستینگ خود دریافت کرده اند به صورت کامل وارد سی پنل شوند. پس از ورود کامل به سی پنل می توانند توسط ابزارهای مختلف موجود در این کنترل پنل تغییرات مد نظرشان را اعمال کنند و به راحتی وبسایت خود را شخصی سازی کنند.

مشکلات cpanel چیست؟

سی پنل هم مانند بسیاری از پنل های کاربری حتماً مزایا و معایبی دارد اما پس از گذشت سال ها باز هم جزء پنل های مدیریتی کاربردی است که استفاده از آن پیشنهاد می شود. حال به برخی از این مزایا و معایب می پردازیم. با توجه به همه قابلیت ها و وِیژگی های خاص و سهولت کار با سی پنل باز هم هستند کسانی که کنترل پنل های مشابه این پنل کاربری را جستجو می کنند. هر چند مزایا در استفاده از سی پنل بسیار بیشتر از معایب آن است.

  • قابل استفاده تنها برای سرورهایی بر پایه لینوکس (برخی کنترل پنل ها مثل پلسک روی هر دو نوع سرور لینوکسی و ویندوزی نصب می شوند).
  • تحریم برخی از کشورها
  • هزینه بالای لایسنس
  • ضعف امنیتی در نسخه کرک شده

نکته: در زمان استفاده از انواع نسخه های کرک شده Cpanel به دلیل آپدیت نشدن، امکان از دست رفتن اطلاعات و هک شدن وبسایت بسیار بالاست.

ثبات Instability

سی پنل در طول سال ها آپدیت های زیادی را ارائه کرده است و با این وجود هنوز هم هستند کاربرانی که مشکلاتی را در استفاده از این کنترل پنل دارند و هنوز هم دقیق نمیدانند cpanel چیست و چه کاربردی دارد و گاهاً با بی احتیاطی تنظیمات متفرقه ای را اعمال می کنند که کارکرد وبسایتشان مختل می شود! مثلا در بخش php selector سی پنل چنانچه کاربر تنظیمات اشتباهی را پیکربندی کند ممکن است

انعطاف پذیری Flexibility

وقتی با سی پنل آشنا شدیم و فهمیدیم که Cpanel چیست ابتدا از انعطاف پذیری آن گفتیم و انواع ابزارهای خاصی که قابلیت های این کنترل پنل را گسترش می دهند گفتیم. حال زمانی که می خواهیم برخی تنظیمات پیش فرض را تغییر دهیم و زیر ساخت را برای انواع وبسایت ها مانند سایت های فروشگاهی حاضر کنیم به باگ هایی هم برمیخوریم البته این موضوع برای کاربران حرفه ای مزیت محسوب می شود اما کاربران مبتدی تر با لیست بلند بالایی از گزینه ها و تنیمات روبرو می شوند که شاید در نگاه اول انها را گیج و سردرگم کند!

امنیت Security

سی پنل به عنوان رابط گرافیکی بین کاربر و زیر ساخت اصلی یعنی سرور میزبان، به عنوان واسط عمل می کند و این ماجرا می تواند زمینه حمله را برای هکرها فراهم کند، پس حتما در راستای برقراری امنیت برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی اقدام کنید.

مزایای سی پنل

در بخش های مختلف با استفاده از ابزارهای مختلف این مزایا متفاوت است اما از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان گسترش قابلیت ها (با افزودن ابزارهای جانبی توسط هاستینگ مثل جت بکاپ، ایمونیفای 360 و…)
  • ساخت تعداد زیادی دیتابیس و مدیریت راحت آن ها توسط کاربر
  • سهولت کار و رابط کاربری گرافیکی
  • انعطاف پذیری بالا
  • امکان کانفیک و پیکربندی توسط کاربر
  • امکان رصد منابع مصرفی کاربر
  • و…

کنترل پنل های مشابه سی پنل چیست؟

حال که متوجه شدیم سیپنل چیست و چه کاربرد هایی دارد باید بگوییم سی پنل تنها کنترل پنل مدیریتی و میزبانی در حوزه وب نیست و کنترل پنل های دیگری نیز مانند دایرگت ادمین و پلسک نیز وجود دارند که می توانند جایگزین سی پنل باشند اما سی پنل بین آنها از محبوبیت و معروفیت بیشتری برخوردار است و می توان با سرعت و کارایی بالایی از آن استفاده کرد. از آنجایی که Cpanel تنها بر روی سیستم عامل لینوکس کارایی دارد پس با من همراه باشید تا کنترل پنلی مانند سی پنل اما از نوع ویندوز را به شما معرفی کنم.

کنترل پنل پلسک (Plesk)

پلسک نیز کنترل پنلی مدیریتی و محبوب در حوزه میزبانی که تنها بر روی سیستم عامل ویندوز کارایی دارد و از قضا مالک آن شرکت Oakley Capital است. این شرکت همان مالک سی پنل از سال 2018 است. این کنترل پنل نیز مانند سی پنل قدرت مدیریت دیتابیس، دامنه ، اپلیکیشن ها و … را دارد و می تواند به صورت همزمان چندین سرور و فضای میزبانی را با آن مدیریت کرد.

کنترل پنل دایرکت ادمین (DirectAdmin)

دایرکت ادمین نیز مانند سی پنل کنترل پنلی بر پایه لینوکس است که به دلیل راحتی و سهولت کارایی توسط کاربر توانسته بسیار محبوب و معروف شود. در واقع سی پنل ، دایرکت ادمین و پلسک هر3 معروف ترین و پرکاربردترین کنترل پنل های مدیریتی و میزبانی در دنیا هستند که توانسته اند هرساله با آپدیت خود با توجه به نیاز های کاربران ، مشتریان بیشتری را در سرتاسر دنیا جذب کنند.

میزان محبوبیت سی پنل و کنترل پنل های دیگر

سی پنل به دلیل استفاده آسان و راحت حتی توسط مادر بزرگ ها، توانسته خودش را در صدر رقابت ها نگه دارد و نسبت به رقبا جایگاه بالاتر و محبوبیت بیشتری را داشته باشد. حال توسط نمودار می توانید این میزان محبوبیت را درک کنید و پس از اتمام تمامی سوالات اعم از سی پنل چیست؟ به انتخاب این کنترل پنل و ادامه ی آموزش ها با ما همراه باشید.

کنترل پنل سی پنل چیست

سی پنل و انواع کنترل پنل های مشابه آن میتوانند به ما کمک کنند تا در کمترین زمان ممکن و بدون دانش برنامه نویسی ، جهت مدیریت وبسایت و میزبانی وب ، کسب و کار خود را به صورت آنلاین و اصولی جلو ببریم. در جهانی که هر روزه خبری جدید از ورود به دنیای تکنولوژی به گوش میرسد ،باید بتوانبم توسط این کنترل پنل کسب و کار خود را مدیریت کنیم. آموزش کار با Cpanel را از طریق رسانه Next میزبان فا از صفر تا صد دنبال کنید. شرکت میزبان فا برای اولین بار در ایران انواع آموزش های مخصوص سی پنل را به صورت رایگان و ویدئویی برای کاربرانش ارائه کرده است . پس از دیدن و آموزش آنها لذت ببرید.

سرویس های مرتبط: بهترین هاست ایران سی پنل

سوالات متداول درباره Cpanel

  1. سی پنل چیست؟

    کنترل پنل مدیریت هاستی بر پایه ی لینوکس است که به دلیل سهولت در یادگیری و استفاده بسیار پرکاربرد است.

  2. نحوه کار با cpanel چگونه است؟

    با ورود به پنل کاربری سی پنل و قسمت فایل منیجر می توانید فایل های مورد نظر را در دایرکتوری مدنظر آپلود کنید.

  3. کنترل پنل چیست؟

    کنترل پنل یک رابط کاربری بین کاربر و هست و زیر ساخت وبسایتش است که می تواند با استفاده از آن مواردی همچون دامنه ، ایمیل ،دیتابیس و بسیاری از زیر ساخت ها را مدیریت کند.

  4. آیا سی پنل رایگان است؟

    شرکت های هاستینگ به منظور نصب سی پنل روی انواع توزیع های لینوکسی می بایست هزینه ای را پرداخت و لایسنس نصب سی پنل به صورت قانونی را خریداری کنند.

این مطلب را می پسندید

4.9/5 - (10 رای)

اشتراک گذاری مطلب
نویسند محتوا:
محتوای تیمی کار شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.