گزارش سرعت صفحات سایت در سرچ کنسول گوگل

گزارش سرعت صفحات سایت در سرچ کنسول گوگل

سرچ کنسول
بدون دیدگاه
132

یکی از اصلی ترین گزارش هایی که در گوگل سرچ کنسول می توانید از آن برای بهبود عملکرد وب سایت خود استفاده کنید، گزارش سرعت سرچ کنسول گوگل است. این گزارش در بخش speed از زبانه enhancements کنسول جدید گوگل قرار گرفته است و اطلاعات مفیدی را درباره سرعت سایت در دسکتاپ و گوشی های تلفن همراه ارائه می دهد. تست سرعت سایت می تواند در بهبود وضعیت کلی موثر واقع گردد. در ادامه مسیر آموزش کامل google search console تصمیم داریم به این قسمت از سرچ کنسول جدید گوگل بپردازیم. اگر تمایل دارید اطلاعات کارآمدی را کسب نمایید، تا انتهای این مقاله  با ما همراه باشید.

گزارش سرعت سرچ کنسول گوگل

بعد از ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول نیاز است که نحوه کار با google search console را نیز یاد بگیرید. گزارش سرعت سرچ کنسول گوگل یکی از مهم ترین مواردی است که باید درباره آن اطلاعات لازم را به دست آورید. گزارش speed یکی از زیرمجموعه های زبانه enhancements است که به شما کمک می کند تا بخش ها یا URL هایی که ممکن است دچار مشکل سرعت باشند را شناسایی نمایید. در این بخش لیستی از آدرس ها قایل مشاهده است و می توان روی سرعت URL ها بررسی هایی انجام داد و برای حل مشکلات ایجاد شده اقدام نمود.

گوگل به طور کلی صفحات وب سایت را به سه دسته سریع (fast)، متوسط (moderate) و کند (slow) تقسیم بندی می کند. با کلیک روی هر یک از این گزینه ها می توانید اطلاعات مربوط به آن قسمت را مشاهده نمایید. گزارش سرعت بر اساس دو معیار زیر  ارائه می شود.

  1. FCP
  2. FID

در ادامه به شکل دقیق تری جزئیات بخش enhancements گوگل سرچ کنسول را برایتان توضیح خواهیم داد.

  • FCP: این معیار مخفف عبارت First Contentful Paint است. منظور از آن فاصله زمانی میان لحظه ثبت درخواست مشاهده یک URL توسط کاربر در موتورهای جستجو و لحظه مشاهده اولین نتایج قابل مشاهده از لینک جستجو شده است. این فاصله زمانی نقش بسیار تعیین کننده ای را دارد. چرا که به کاربر می گوید که URL مورد نظر خود در حال بارگذاری است.
  • FID: این کلمه مخفف عبارت First Input Delap است. در واقع به زمانی اشاره دارد که کاربر برای اولین بار با یکی از صفحات وب سایتتان ارتباط برقرار کرده و مرورگر به این ارتباط پاسخ می دهد. اولین ارتباط کاربر معمولا می تواند از طریق کلیک کردن روی یکی از لینک های وب سایت، دکمه یا هر چیز مشابه دیگری که کاربر را به وب سایت شما بیاورد، صورت گیرد.

چرا سرعت وب سایت از اهمیت بالایی برخوردار است؟

هر چقدر که زمان بارگذاری صفحات بیشتر باشد، نرخ پرش (bounce rates) به شکل قابل توجهی افزایش پیدا می کند. چرا که کاربران تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن وارد صفحه مورد نظر خود شوند. در صورت طولانی شدن زمان انتظار ممکن است از صفحه وب سایت شما بیرون آمده و سایت دیگری را انتخاب کنند. این موضوع به شدت روی سئو وب سایتتان تاثیر منفی خواهد گذاشت.

سنجش سرعت سایت توسط گوگل

بخش speed سرچ کنسول: برای اینکه بتوانید از داده های قرار گرفته در گزارش سرعت سرچ کنسول گوگل استفاده نمایید باید روی زبانه enhancements کلیک کرده و سپس بخش speed را انتخاب نمایید. با کلیک روی گزارش speed با صفحه ای مشابه صفحه زیر رو به رو می شوید. در این صفحه داده های مربوطه بر اساس نوع دستگاهی که URL در آن باز شده است، ارائه می شوند. سرعت URL ها به کمک بخش speed  از enhancements کاملا مشهود است و می توان با بررسی وضعیت هر کدام در راستای بهبود عملکرد سایت گام برداشت. دستگاه مربوط می تواند به شرح زیر باشد:

  1. یک سیستم دسکتاپ
  2. یک گوشی تلفن همراه

در نظر داشت باشید که رایانه های لوحی جزء این دسته بندی ها نمی باشند.

  • در هر یک از نمودارهای قرار گرفته در این صفحه می توانید اطلاعات مربوط به گزارش سرعت سرچ کنسول گوگل را در سه وضعیت سریع، متوسط و کند مشاهده نمایید.
  • می توان روند تغییرات مربوطه را در زمان های مختلف مورد بررسی قرار داد.
  • در ادامه با کلیک روی OPEN REPORT می توانید جزئیات مربوط به هر یک از بخش ها را به شکل دقیق تری دریافت نمایید.
    با کلیک روی OPEN REPORT هر یک از دسته های مربوط به سیستم های دسکتاپ یا گوشی های تلفن همراه، اطلاعات مربوط به آن بخش به صورت دقیق تر در اختیارتان قرار می گیرد. وضعیت سرعت روی هر یک از این دستگاه ها و مشکلات مربوط به تمامی URL های نمایش داده شده در آنها قابل مشاهده خواهد بود. در این بخش در قسمت بالا با یک نمودار و در قسمت پایین با یک جدول رو به رو می شوید.

کار با نمودار گزارش سرعت گوگل سرچ کنسول

تست عملکرد سایت و سنجش سرعت با گوگل وبمستر تولز کار چندنا سخت و پیچیده ای نیست. در قسمت بالای نمودار می توانید وضعیت سرعت URL ها در هر یک از سه وضعیت ممکن را مشاهده نمایید. با کلیک روی هر یک از این زبانه ها می توانید اطلاعات دقیق تر آن را روی نمودار مشاهده نمایید. در نمودار می توانید ببینید که در یک روز مشخص چه تعداد از URL ها وضعیت انتخاب شده توسط شما را دارا می باشند. بعد از رفع خطای پیش آمده می توانید وضعیت آن را در قسمت validation نیز مشاهده نمایید.

در صورتی که قصد دارید با قسمت validation سرچ کنسول گوگل بیشتر آشنا شوید، مقاله validation یا اعتبارسنجی google search console را مطالعه نمایید.

تست عملکرد و سرعت سایت

جدول گزارش سرعت google search console از دیگر بخش های کاربردی جهت سنجش سرعت سایت است. در قسمت پایین جدولی را مشاهده خواهید کرد که بر اساس وضعیت سرعت و نوع آن دسته بندی شده است. هر یک از این دسته ها مطابق تصویر زیر یکی از خطاهای موجود را نشان می دهد. همچنین تمامی URL هایی که خطای مشخص شده را داشته باشند را دربر می گیرند. با کلیک روی هر یک از این دسته ها می توانید جزئیات مربوط به آن بخش و لینک های قرار گرفته در آن را به طور کامل مشاهده نمایید.

در نظر داشته باشید که با کلیک روی فلش قرار گرفته در تصویر می توانید اقدام به گزارش گیری نمایید.

مطابق تصویر زیر نیز می توانید دسته بندی ها را با توجه به نیاز خود مرتب نمایید. هر یک از دسته بندی های مشخص شده اطلاعات موجود را بر اساس مبنایی مشخص، طبقه بندی می کند. این امر به شما کمک می کند تا بتوانید به شکل بهتری در راستای حل مشکلات مربوطه گام بردارید.

حل مشکل سرعت وب سایت با سرچ کنسول جدید گوگل

به منظور رفع مشکلات مربوط به سرعت وب سایت بهتر است کار خود را با خطاهایی که برچسب کند (slow) خورده اند آغاز نمایید. درست است که لینک های دارای برچسب متوسط (moderate) هم نیاز به بهبود دارند اما به اندازه نمونه قبلی رفع خطاهای آنها ضرورت ندارد. به همین دلیل بهتر است که در ابتدا به بررسی دقیق خطاهای slow بپردازید. در ادامه ببینید که کدام دسته بندی از خطاهای slow تعداد بیشتری از URL هایتان را دربر گرفته اند. کار خود را از همان دسته بندی آغاز کنید.

معمولا با انجام یکی از موارد زیر می توانید خطاهای گزارش سرعت بخش سرچ کنسول گوگل خود را رفع نمایید:

  • بر اساس گزارش سرعت سرچ کنسول گوگل اندازه صفحات را کاهش کنید. بهتر است حجم یک صفحه و منابع آن کمتر از 500KB باشد.
  • به منظور داشتن عملکرد بهتر روی گوشی های تلفن همراه، تعداد منابع یک صفحه را به 50 محدود کنید.
  • بهتر است از AMP برای وب سایت خود استفاده نمایید. این کار سبب بهبود سرعت بارگذاری هم در سیستم های دسکتاپ و هم در گوشی های تلفن همراه خواهد شد.

در صورتی که خودتان دسترسی لازم را دارید، می توانید نسبت به رفع خطاهای موجود اقدام کنید. در غیر این صورت از مسئول سایت بخواهید که این کار را برایتان انجام دهد. بعد از رفع خطاهای موجود زمان آن می رسد که گوگل را از این اقدام خود آگاه سازید. بدین منظور روی گزینه validation fix کلیک کنید تا گوگل لینک های قرار گرفته در آن دسته را مورد بررسی قرار دهد.

گزارش سرعت سرچ کنسول جدید به صورت آزمایشی (experimental) ارائه شده است. گوگل تصمیم دارد با توجه به بازخوردهایی که دریافت می کند این بخش را مورد ارزیابی قرار داده و در صدد بهبود آن برای ارائه نتایج بهتر بربیاید. به کمک این زبانه می توانید به بررسی مشکلات و خطاهای موجود در زمینه سرعت سایت بپردازید. سنجش سرعت سایت توسط گوگل سرچ کنسول می تواند در بهبود عملکرد سایت و افزایش سرعت url های سایت بسیار موثر واقع گردد. در این مقاله تلاش ما بر این بوده است که شما را با بخش بسیار کاربردی enhancements و گزارش سرعت سرچ کنسول گوگل آشنا کنیم.


لذت کار با وردپرس پرسرعت و پایدار

با 19 درصد تخفیف ویژه رونمایی سرورهای نسل جدید، هاست وردپرس را خریداری نمایید.

پربازدید ترین مطالب
مطالب مرتبط
این مطلب را می پسندید

امتیاز دهید ...

نویسنده: محتوای تیمی کار شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

اشتراک گذاری مطلب