صاحبان کسب و کارها سعی می کنند تا از دنیای رقابتی عقب نباشند اما کسانی که خودشون رو به کاربر اثبات و معرفی نکنن هرگز موفق نمیشن! با گذشت زمان و روی کار آمدن انواع استارت آپ و برند این روزها داشتن وبلاگ برای هر سایتی به یک نیاز ضروری تبدیل شده. فرقی هم نمیکنه برای استفاده از وبلاگ نویسی هدف شما یک وبلاگ شخصی باشه که در اون به انتشار محتوای روزانه بپردازید یا اینکه یک وبلاگ برای شرکت خود داشته باشید که به نحوه کار با خدمات ارائه شده و آموزشهای لازم درباره محصول خود بپردازید. به هر حال با هر هدفی که قصد ساختن وبلاگ رو داشته باشید، داشتن وبلاگ و تولید محتوا مزایای وبلاگ نویسی را برای شما در پی خواهند داشت. البته در اینجا منظور از وبلاگ نویسی ساخت یک وبلاگ در سرویسهای وبلاگدهی نیست. در این مقاله قصد دارم به معرفی مزایای وبلاگ نویسی و معرفی چند دلیل شگفت انگیز برای اینکه چرا باید از وبلاگ برای سایت استفاده کنیم؟ بپردازم تا با استفاده از این مقاله با دلایل شگفت انگیزی که باعث میشه استفاده از وبلاگ پیشرفت سایتتون رو به دنبال داشته باشه رو در کوتاهترین زمان ممکن در سایت خودتون پیاده سازی کنید در نهایت هم کاملا متوجه میشید که چرا باید برای سایت از وبلاگ استفاده کنیم.
چرا باید از وبلاگ برای سایت استفاده کنیم؟
تا اینجا منظور از وبلاگ نویسی ساخت یک وبلاگ روی دامنه اصلی سایت که میتونه در خود سایت اصلی باشد و یا اینکه در یک پوشه وبلاگ یا ساب فولدر اونو نصب کنید هست که قبلا در آموزش نصب وردپرس در ساب دامین و نصب وردپرس روی ساب فولدر به این موضوع پرداختم. تنها مزیتی که شاید سرویسهای وبلاگدهی داشته باشند در داشتن دامین اتوریتی بالا است که میتونه در رشد سریعتر در موتورهای جستجو به شما کمک بکنه، اما دلایل اصلی دیگری وجود دارند که استفاده از سرویس وبلاگدهی را نقض خواهند کرد که از جمله اونها میشه به نداشتن نقشه سایت، عدم امکان ثبت سایت در گوگل و دسترسیهای محدود اشاره کرد.
بیاین با یک بررسی شروع کنیم و سایتهای بزرگ رو در نظر بگیریم. به نظر شما چه دلیلی وجود داره که یک سایت هاستینگ و میزبانی وب مثل میزبانفا از وبلاگ استفاده کنه؟ یا یک سایت در زمینه فروش کمپوست که در کشاورزی کاربرد داره چه دلیلی داره بیاد و یک وبلاگ روی سایت خودش داشته باشه؟ آیا نداشتن وبلاگ برای سایتهایی در این زمینه باعث شده نسبت به رقبای خود که از وبلاگ و تولید محتوا استفاده میکنند فروش پایینتری داشته باشند؟ حداقل میشه گفت که پاسخ سوال آخری مثبت هست، چرا که:
کسب و کارهای موفق، وبلاگ دارند! مطمئنا کسب و کارهایی که وبلاگ دارند موفقتر از کسب و کاری هستند که وبلاگ ندارد. چرا که وبلاگ این کسب و کارها درواقع به یک پاتوق برای مشتریان تبدیل شده. گذشته از این همین موضوع باعث تمرکز روی برند میشه و هر زمان که مشتری نیاز به راهنمایی در مورد خدمات مربوطه داشته باشد به جای سرک کشیدن در سایتهای مختلف میتونه خیلی راحت از طریق وبلاگ همون سایت پاسخ سوالات خودش رو دریافت بکنه.
بلاگ به عنوان یکی از بهترین ابزارهای بازاریابی، نقش مهمی در جذب ترافیک، بهبود سئو، ارتباط با مخاطبان و معرفی محصولات دارد. همه ما میدانیم که گوگل به محتوای باکیفیت و ارزشمند که پاسخگوی نیازهای کاربران است اهمیت زیادی میدهد، بنابراین تولید محتوای مستمر و ادامه دار و همچنین یکی از مهم ترین عوامل موفقیت بلاگتان محسوب می شود
1- انتخاب حوزه تخصصی وبلاگ

اولین گام در راه اندازی وبلاگ این است که حوزه تخصصی فعالیتتان و همچنین موضوعات مرتبط با آن را بررسی کرده و زمینه کاری خودتان را انتخاب کنید. همسه روی موضوعاتی کار کنید که واقعا در مورد آنها اطلاعات کافی برای ارائه دارید سعی کنید حوزه تخصصی انتخاب کنید و سپس به تولید محتوا بپردازید یا از کارشناسان تولید محتوا کمک بگیرید چنانچه اطلاعات کافی داشته باشید میتوانید نظارت دقیقی روی پروسه تولید محتوا هم داشته باشید. در صورتیکه محتوای تخصصی و جامع و کاربردی ارائه دهید کاربران اینترنتی شما را به عنوان یک منبع تخصصی شناسایی خواهند کرد و بازگشت آنها به وبلاگ و احتمال برند شدن کسب و کارتان دو چندان خواهد شد.
2- تحقیق کلمات کلیدی برای شناسایی علایق و جستجوی کاربران

تحقیق کلمات کلیدی برای شناسایی موضوعات مورد علاقه کاربران و کلماتی که جستجو میکنند، بسیار مهم است. استفاده از کلمات کلیدی طولانی (لانگ تیل) نیز توصیه میشود. به طور شفاف تر تحقیق کلمات کلیدی باعث شناسایی موضوعات مورد علاقه کاربران میشود و شما کلماتی که برای یافتن اطلاعات جستجو می شوند را طی این پروسه پیدا میکنید و میتوانید براساس آن ها تولید محتوا انجام دهید یعنی متوجه می شوید کاربران به دنبال چه چیزهایی هستند و برای آنها محتوا ارائه میدهید.
کلمات کلیدی لانگ تیل عبارات جستجو شده طولانی تری هستند که افراد برای یافتن اطلاعات دقیق تر سرچ میکنند. استفاده از آنها به دلیل رقابت کمتر و هدفمندتر بودن ترافیک، توصیه میشود.
3- شناسایی اینتنت یا هدف کاربر از جستجو
باید این نکته را متوجه شوید که کاربر از جستجوی یک عبارت چه قصدی داشته است؟ آیا به دنبال یک آموزش بوده؟ یا قصد داشته یک صفحه محصول یا خدمات را مشاهده کند؟ آیا این مووع آموزشی است یا یک چالش که باید به آن پاسخ داد؟ بنابراین باتوجه به نیاز کاربر و اینکه مخاطب از جستجوی این عبارت چه قصد و هدفی داشته، در خصوص تولید محتوا اقدام کنید. در صورتیکه تحقیق کلمات کلیدی به درستی صورت گیرد و در پروسه تولید محتوا به نیازهای مخاطب توجه شود این وبلاگ میتواند کمک شایانی به رشد سایت یا فروشگاه اینترنتی کند و منجر به دیده شدن و فروش بیشتر منجر خواهد شد.
4- سیستم مدیرت محتوای مورد نظرتان را انتخاب کنید (پیشنهاد ما، وردپرس )

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای محبوب و قدرتمند برای ساخت وبلاگ است. البته میتوانید سایر cms ها را نیز انتخاب کنید اما با توجه به محبوبیت بسیار بالای وردرپرس و امکانات فوق العاده می تواند بهترین گزینه باشد. ساخت وبلاگ در وردپرس مستلزم تهیه هاست و دامنه، نصب سیستم مدیریت محتوای وردپرس، نصب قالب مناسب و افزونه های ضروری و نهایتا ایجاد اولین پست است که در ادامه به تک تک این مراحل خواهیم پرداخت. برای آشنایی با وردپرس میتوانید راهنمای جامع وردپرس چیست و چه کاربردی دارد را مطالعه کنید و با قابلیت های وردپرس بیشتر آشنا شوید.
وردپرس یک پنل مدیریتی آسان و فارسی (با امکان تغییر زبان پیشخوان) است که با استفاده از آن میتوانید به تولید پست و انتشار و ویرایش و مدیریت محتواهای وبلاگتان مشغول باشید.
5- هاست و دامنه تهیه کنید
پس از اینکه سیستم مدیریت محتوای مورد نظرتان را انتخاب کردید باید یک هاست و دامنه متناسب با زبان cms انتخابی، تهیه کنید. برای اینکه از وردپرس استفاده کنید باید یک هاست لینوکسی داشته باشید. برای شروع میتونید از پلن های هاست اشتراکی استفاده کنید که منابع کافی در اختیارتون قرار میده و در آینده نزدیک همزمان با رشد سایت میتونید پلن رو ارتقاء بدید و از منابع پردازشی بیشتری برخوردار بشید. اگر هنوز هاست و دامنه ای تهیه نکرده اید میزبان فا انتخاب هوشمندانه ای است که انواع سرویس های میزبانی را در اختیارتان قرار میده.
هاست اشتراکی قدرتمند و پرسرعت که برای شروع مسیر کافیه و بعد هم میتونی اون رو ارتقاء بدی! این نوع هاست برای تمام سیستم های مدیریت محتوای محبوب از جمله وردپرس خیلی عالیه.

6- وردپرس را نصب کنید
اگر از قبل هاستی تهیه کرده اید میتوانید به کمک آموزش نصب وردپرس روی ادان دامین سی پنل یا آموزش نصب وردپرس روی ساب فولدر سی پنل کمک بگیرید البته ما تمام روش های نصب وردپرس چه روی کامپیوتر شخصی و چه روی انواع هاست را داخل آموزش نصب وردپرس روی هاست و لوکال هاست کاملا توضیح دادیم کافیه روش مورد نظرتون رو پیدا کنید و براساس اون وردپرس را نصب کنید. یه موضوع مهم دیگه اینکه ما تفاوت ساب فولدر و ادان دامین و ساب دامنه را در یک راهنمای مجزا به طور مفصل تشریح کردیم اما به طور خلاصه باید بدانید اگر قصد دارید وبلاگ شما از دامنه اصلی امتیاز بگیرد و به آن متقابلا ارزش ببخشید میتوانید از قابلیت ساب فولدر استفاده کنید و به رشد کسب و کار و بهبود سئوی سایت اصلی کمک کنید.
7- قالب نصب کنید و ظاهر وبلاگ را بهبود بدهید

بعد از اینکه وردپرس را نصب کردید نوبت آن میرسد که قالب و افزونه های مورد نیاز وبلاگتان را هم نصب و پیکربندی کنید. افزونه ها به شما این امکان را میدهند تا قابلیت های وردپرستان را بنابر آنچه در ذهن دارید و سایتتان بدان نیاز دارد، توسعه دهید و قالب هم به شما کمک میکند هر نوع سایت با هر امکانات کلی که در نظر دارید را پیاده سازی کنید و ظاهر جذابی به وبسایت وردپرسی خود ببخشید. به کمک آموزش نصب قالب وردپرس میتونید ظاهر سایت را زیباتر کنید و امکانات مورد نظرتان را داشته باشید همچنین امکان تغییر هویت بصری وبلاگ، ظاهری با رنگ بندی دلخواه، منوهای اختصاصی، ابزارک های مورد نیاز، تنظیمات سفارشی برای صفحه اصلی و سایر صفحات، CSS اختصاصی و… را بنابر سلیقه خودتان طراحی کنید و در ادامه به آموزش نصب افزونه وردپرس میتونید افزونه های مورد نظرتان را نصب و پیکربندی کنید و قابلیت های وبلاگ را گسترش بدهید.
8- صفحه اصلی وبلاگ را تنظیم کنید

در مرحله بعدی بعد از اینکه کلیه منوها و صفحات را شخصی سازی کردید باید به سراغ طراحی صفحه اصلی بروید شما میتوانید صفحه اصلی سایت را براساس دو حالت زیر پیکربندی کنید:
- صفحه اصلی وبلاگ شامل دسته بندی ها و نوشته هایی است که اخیرا منتشر شده اند.
- یک برگه ثابت طراحی کنید و آن را از بخش خواندن وردپرس، به عنوان صفحه اصلی تنظیم کنید.
برای این منظور در پیشخوان وردپرس به بخش تنظیمات و زیرمنوی خواندن مراجعه کنید. در قسمت تنظیمات خواندن گزینه “صفحه اصلی شما نمایش داده می شود” دو گزینه به نام های آخرین نوشته های شما و یک برگه یکتا ارائه شده که اولی به معنای نمایش آخرین انتشارات در صفحه اصلی بلاگ و گزینه دوم برای انتخاب یک برگه است که قبلا طراحی شده.
9- شروع کنید و محتوای کاربردی بنویسید

تولید محتوا به تنهایی کافی نیست شما باید محتوایی باکیفیت و ارزشمند ارائه دهید، چیزی که قبلا در وب فارسی یا انگلیسی نمونه مشابهی نداشته ویک سر و گردن از همه نتایج قبلی بالاتر است! محتوای جالب و مفید برای خواننده جذابیت داره بنابراین علاوه برکیفیت روی مواردی مثل نگارش روان و شیوا و خوانایی هم توجه کنید. برای بالا بردن ارزش محتوا میتونید از تکنیک هایی مثل داستان سرایی، استفاده از آمار، ذکر فکت و حقایق جالب و… استفاده کنید. با یک طرح کلی میتونید محتواهای بلاگ به ویژه مطالب سازمانی را مدیریت کنید.
دقت داشته باشید یکسری موارد اهمیت زیادی دارند از جمله اینکه:
- محتوای شما با یک مقدمه جذاب و گیرا شروع شود.
- در طول متن از تصاویر مرتبط و باکیفیت استفاده کنید.
- از کلمات کلیدی درست در طول محتوا استفاده کنید (این کلمات باید به صورت پراکنده در طول محتوا استفاده شوند).
- نامک های کوتاه و مرتبط و غیرتکراری انتخاب کنید، صفحه را بهینه کنید.
10- محتوای بلاگ را سئو کنید

حتماحین و بعد از انتشار فاکتورهای بهینه سازی محتوا را مد نظر داشته باشید و اصطلاحا چک لیست On-Page SEO را در نظر بگیرید ما قبلا به طور مفصل در مورد نوشتن محتوای سئو شده صحبت کردیم اما اگر باز هم در این زمینه سوال و یا ابهامی وجود دارد پیشنهاد میکنیم که راهنمای سئو داخلی چیست و چک لست سئو داخلی را حتما بررسی کنید. محتوای شما باید برای کاربر و نه صرفه برای موتورهای جستجو، بهینه سازی شود.
11- جذابیت های بصری را فراموش نکنید
قبلا گفتیم استفاده از مولتی مدیا در محتوا بسیار اهمیت دارد باز هم تاکید میکنیم که جذابیت های بضری را مد نظر بگیرید استفاده از تصاویر مرتبط و جذاب میتواند به گیرایی محتوا کمک زیادی کند.
12- لینک سازی داخلی و خارجی را فراموش نکنید
اینکه در فرایند تولید محتوا یک برنامه لینک سازی داخلی داشته باشید اهمیت زیادی دارد به این شکل ارتباط معنایی بین صفحات بهتر مشخص می شود و به کاربر هم در درک بهتر موضوعات کمک میکند. از طرفی یک امتیاز نسبی خوب بین صفحات رد و بدل می شود. چندین ماه پس از شروع کارتان می توانید به لینک سازی خارجی هم بپردازید. یکی از روش های دریافت بک لینک، انتشار رپورتاژ آگهی است ابتدا باید بدانید که رپورتاژ چیست سپس درک کنید که چگونه رپورتاژ بنویسیم.
13- در تولید محتوا استمرار داشته باشید
نکته بسیار مهم آخر که منجر به رشد یا توقف بلاگتان میشه اینه که در تولید محتوای ارزشمند و کاربردی استمرار داشته باشید و این روند تولید محتوا را به صورت منظم و مداوم دنبال کنید همچنین باید محتواهای قبلی را مورد نظارت قرار بدید و بروزرسانی بشن.
کسب درآمد از وبلاگ

وبلاگ به رشد سئوی سایت اصلی و افزایش ترافیک کمک زیادی میکنه و از طریق معرفی محصولات و برندسازی میتونید در بازار بیشتر دیده بشید. از طرفی امکان درج بنرهای تبلیغاتی در بلاگ و انتشار رپورتاژ برای دیگران هم فراهمه و میتونید به کسب درامد بپردازید.
مزایای وبلاگ نویسی و فواید داشتن وبلاگ
این روزها حتما شما هم در مورد بازاریابی محتوا و بازاریابی اینترنتی شنیدهاید و از اهمیت تولید محتوا که روز به روز بیشتر و پر رنگ تر میشود اطلاع دارین. تولید محتوا بهترین راهکاری هست که با استفاده ازش میشه مشتریان زیادی را در حیطه کسب و کاری خودتون جذب کنید. شاید دونستن آمار و ارقام زیر براتون جالب باشه.
- شرکتهایی که وبلاگ دارند، لینکهای ورودی به سایت آنها تا 97 درصد بیشتر از سایتهای بدون وبلاگ است.
- 81 درصد کاربران آمریکایی به وبلاگ ها و استفاده از اطلاعاتی که در وبلاگها ارائه میشود اعتماد دارند.
- کسانی که در زمینه بازاریابی اینترنتی فعالیت دارند و دارای وبلاگ هستند 68 درصد بیشتر از بقیه مشتری کلیدی دریافت میکنند.
- 60 درصد کاربران وقتی محتوای سفارشی یک شرکت در وبلاگ خود را مطالعه میکندد، دید مثبتی از آن شرکت به دست آورده و 61 درصد از کاربران آمریکایی به همین طریق دست به خرید و استفاده از خدمات چنین شرکتی میزنند.

متاسفانه برخی مدیران سایتها به دلایل مختلفی مثل طولانی بودن پروسه جذب مشتری از طریق وبلاگ نویسی، عدم توانایی تولید محتوا، عدم رغبت در پرداخت هزینه برای نویسنده و تولید محتوا و دلایل مختلف دیگه از ساخت وبلاگ برای سایت سرباز میزنن. اما غافل از این هستن که آینده ازآن تولید محتوا است و بدون تولید محتوا و صرفا با تمرکز روی تبلیغات نمیشه موفق شد. البته تولید محتوا هم صرفا محدود به محتوای متنی نیست و میشه از طریق انواع محتوای چندرسانهای مثل ویدئو، پادکست و اینفوگرافیک برای این موارد استفاده کرد. اما موارد ذکر شده بعد از محتوای متنی قرار دارند، چرا که به تنهایی قادر به رفع نیاز هر کاربری نیستند. حال در ادامه به معرفی مزایای وبلاگ نویسی و فواید داشتن یک وبلاگ برای کسب و کار میپردازم.
1- اطلاع از نیازهای روز کاربران
اصلیترین مزیت داشتن وبلاگ برای سایت اینه که میتونید نیاز روز مشتریان را به دست آورده و با برنامه ریزی درستی که انجام میدین به ایجاد محصول جدید و معرفی محصولات سایت بپردازید. بزرگترین ایدههای خلاقانه به واسطه بررسی همین نیازها شکل گرفته و همواره از گذشته تا به امروز، تا زمانی که نیازی احساس نشده، محصولی هم در کار نبوده.
کافیه کمی آمار وبلاگ و سایت را بررسی کرده و ببینید که مشتریان بیشتر دنبال چه چیزهایی هستند؟ چه چیزهایی رو جستجو میکنند؟ به چه موضوعاتی در حوزه کسب و کار شما علاقهمند هستند؟ و کلی اطلاعات دیگه که با گرفتن آمار میتونید به دست بیارید. سپس با بررسی همین نیازها ابتدا به ایجاد محصول یا ایجاد محتوا در وبلاگ پرداخته و نیاز مشتری را برطرف کنید. بعد از انجام این کار باید شاهد تغییراتی باشید که موارد زیر نمونههای خوبی هستند.
- جذب رضایت مشتری
- قدرت گرفتن برند
- تمرکز روی محصول و قرار گرفتن در لیست اولین کسب و کاری که این ایده را راهاندازی کرده
- دریافت ترافیک بیشتر از موتورهای جستجو
- جذب مشتریان جدید
- فروش بیشتر
- و…
2- بهبود سئو سایت
سایتهایی که صرفا در زمینه فروش محصول یا ارائه خدمات خاصی فعالیت دارند، صفحات خیلی کمتری دارند. حتی شاید در یک کسب و کار تا یک سال خبری از ساخت صفحه جدید نباشه، چرا که خدمات یا محصولی توسط این سایت ارائه نشده. بنابراین نیازه با ساخت وبلاگ برای سایت صفحات بیشتری تولید کنیم و به عنوان یک سایت فعال از نظر گوگل شناخته شویم. البته تولید صفحات به این معنی نیست که هر روز چندین محتوای بی کیفیت و به درد نخور را فقط برای این منظور که لینکهای بیشتری در گوگل داشته باشیم، ثبت کنیم. بلکه صفحات ما باید کاملا از روی اصول تولید محتوا ایجاد شده باشند.

اصلا بیایید این کار را در قالب یک سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت طی کنید. به نظر شما بعد از یک سال وبلاگ نویسی چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ شاید اتفاقات زیر که از تجربیات خود من است برایتان جالب باشد.
- شخصا که رتبه الکسا را اصلا معیاری برای سنجش سایت نمیبینم. اما بعد از یک سال فعالیت مرتب و روزانه در وبلاگ نویسی الکسا سایت با افزایش چشمگیر 6 برابری مواجه شد.
- ترافیک سایت در زمان شروع شاید روزانه به 2.000 آیپی میرسید، اما بعد از یک سال کل ترافیک به بیش از 10.000 بازدیدکننده یکتا رسید.
- متوسط وضعیت سایت در موتورهای جستجو بین رتبههای 8.9 تا 12 بوده است، اما بعد از یک سال به رتبه 2.3 در کلمات مرتبط با کسب و کار رسیده است که بخش اعظم آن مربوط به همان وبلاگ است.
- اصولا داشتن محتوای با کیفیت و جامع چه برای کاربر و چه موتور جستجو از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین همین موضوع باعث شده کسب و کارهایی که یک سال پیش به عنوان رقیب بودند، فاصله بسیار زیادی از آنها گرفته شود. به طوری که دیگر نتوان انها را به عنوان رقیب در نظر گرفت.
پس خیلی ساده میبینیم که استفاده از وبلاگ در سایت باعث رشد بسیار بالای یک کسب و کار در موتورهای جستجو خواهد شد که مزایای بسیار زیادی در پی دارد.
3- افزایش ترافیک سایت و جذب بازدیدکننده
به لطف همین افزایش سئو سایت با استفاده از وبلاگ، بخش اعظم بازدیدکنندهها از طریق وبلاگ تامین میشن. در این مدت یک سال وبلاگ نویسی و تولید محتوا در زمینه کسب و کار اینترنتی که دارید هیچ هزینهای بابت تبلیغات انجام ندادهاید. حال اگر بعد از یک سال هزینهای که قصد داشتید برای تبلیغات خرج کنید را در جهت بهبود بیشتر وبلاگ و تمرکز بیشتر روی وبلاگ نویسی خرج کنید، آیا وضعیت به صورت چند برابری بیشتر نخواهد شد؟
به لطف همین افزایش بازدید وبلاگ که صورت گرفته، کاربران جدید وارد وبسایت شما شده و بعد از مطالعه محتوا با کسب و کار شما آشنا شده و بخشی از همین کاربران به لطف موارد زیر به مشتری شما تبدیل خواهند شد.
- برندینگ
- مشتری مداری
- تمرکز بر ارائه خدمات از طریق وبلاگ نویسی
- ارزش آفرینی
4- اطلاع رسانی به مشتریان
همه افراد ایمیلهای خود را به صورت منظم بررسی نمیکنند. اما بیشتر مشتریانی که دریافت میکنید به صورت مداوم وبلاگ شما را برای خواندن محتوای جدید بررسی میکنند. برای همین کافیه بخشی از وبلاگ که بیشتر به چشم بیاید و در دید مشتری باشه رو برای اطلاع رسانی در نظر بگیرید. هر زمان که قصد ارتقاء سیستم و یا رفع یک بی نظمی را دارید، چند روز قبلتر از طریق همین وبلاگ به مشتریان اطلاع رسانی کنید تا اگر نیاز به انجام کاری دارند قبل از اینکه موقتا کسب و کار شما برای مدتی به حالت تعمیر و ارتقاء پیش بره از دادهها و اطلاعاتی که نیاز دارند خروجی و گزارش داشته باشند.

5- افزایش تعامل با مشتری
داشتن تعامل بیشتر با مشتری و تا جای ممکن وجود ارتباط مستقیم و شناخته شده در یک کسب و کار آنلاین با مشتری، مهمترین بخش از هر کسب و کاری به حساب می آید. صرفا تولید محتوای با کیفیت نیاز مشتری را برطرف نخواهد کرد. بلکه مشتری نیاز به داشتن تعامل و ایجاد ارتباط با شماست. باید مشخص بشه با چه کسی (کسانی) در حال تعامل و همکاری است. شاید ایدههای زیر هم برای افزایش تعامل خلاقانه باشند.
- بخشی با عنوان مصاحبه در وبلاگ خود راهاندازی کرده و به معرفی کارمندان و زندگینامه آنها بپردازید. مشتریان میتوانند با خواندن سرگذشت کارمندان و تجربه کاری آنها در شرکت بدانند که با چه کسانی سر و کار دارند.
- با دعوت از مشتریان و ایجاد کمپینهایی که توسط هشتگ در شبکههای اجتماعی ایجاد میکنید، آنها را با خود همراه کنید. میتونید در پایان جوایزی هم برای نفرات برتر در نظر بگیرید. این کار به برندینگ شما کمک خواهد کرد.
- بخشی را با عنوان دل نوشته ایجاد بکنید تا مشتریان دغدغههایی که برای کسب و کار دارند، یا هر سخنی که شاید برای سایر مشتریان که در این کسب و کار هستند مفید باشه رو ارائه کنند.
صرفا قرار نیست کسب و کار شما متکلم وحده باشه و مشتری هم مطاع شما بلکه باید با پیاده سازی راههای مختلف تعامل با سایر مشتریان را هم فراهم کنید. این تعامل چه خوب باشه و چه بد، باید پیاده سازی اون انجام بگیره. اگر مشتری انتقاد میکنه، باید دلیلشو پیدا کنید و ببینید چه کاستی داشتید؟ آیا اصلا این انتقاد به جا بوده؟ به هر ترتیبی که شده باید کاری کنید که مشتری را راضی نگه دارید.

مسئله دیگه اینه که همین کارها باعث شناخت بهتر از کسب و کار شما برای سایرین خواهد شد. سادهترین راه ایجاد تعامل با کاربران از بخش دیدگاهها قابل پیاده سازی هست. البته سعی نکنید که دیدگاههای انتقادی و منفی را سانسور کنید. شاید فکر کنید این دیدگاهها باعث فراری شدن و ایجاد شک و شبهه برای کاربران جدید بشه، اما لازمه بدونید که اگر درصد زیادی از مشتریان راضی را داشته باشید، همین مشتریان با دادن پاسخهای مثبت به کاربر مورد نظر وی را راضی خواهند کرد. کاری کنید که مشتریان راضی شما نظر و تجربه خود را درباره کسب و کارتان به کاربران جدید یا حتی ناراضی اعلام کنند.
6- استفاده تبلیغاتی و معرفی محصولات جدید
بعد از اینکه وبلاگ شما حسابی رشد میکنه و به لطف سئو و افزایش بازدید وبلاگ که داشتید، حالا میتونید روی ایجاد محصولات جدید و معرفی محصولات گام بردارید. این وبلاگ میتونه بهترین مکان برای معرفی محصول و همچنین ارائه کدهای تخفیف جهت خرید محصول باشه. حتی میتونید برای ایجاد کمپینهای تبلیغاتی از طریق وبلاگ نظرات مشتریان خود را جویا شوید.
مشتریان، عضوی از خانواده کسب و کار شما به حساب میآیند که باید آنها را حفظ و حمایت کنید. این نکته رو به خاطر داشته باشید که قراره در وبلاگ ارزش آفرینی کنید. بنابراین از این روشهای تبلیغاتی زیاد استفاده نکنید. بلکه تمرکز اصلی را روی انتشار محتوا و برندسازی از طریق وبلاگ نویسی انجام بدین. این نکته را هم به خاطر داشته باشید که این روزها کاربران دشمن تبلیغات و آگهی هستند!
7- ارزش آفرینی و برندسازی
اگر وبلاگ نویسی به صورت درست و اصولی دنبال بشه مهمترین مزیتی که در پی داره ارزش آفرینی اون کار هست. اگر به دنبال دیده شدن، برند شدن و مهم تلقی شدن هستید باید برای مشتری ارزش آفرینی داشته باشید. یادتون باشه که هیچ چیزی مهمتر از معنویات و ارزش آفرینی در ذهن مشتری نیست. بعد از اینکه ارزش آفرینی کنید، با سیلی از کامنتهای تشکر و تعریف از سوی مشتریان مواجه خواهید شد.
با دادن اطلاعات مفید به مشتریان ارزش آفرینی کنید. اگر مشکلی دارند بدون داشتن چشم داشت و در کوتاهترین زمان ممکن مشکل آنها برطرف کنید. از یاد دادن ترفندهای مختلف چشم پوشی نکنید. حتی هدف شما این نباشه که چون مشتری شما نیستند، نباید آنها را راهنمایی کنید. بلکه باید بدونید که اگر ارزش آفرینی را برای کاربرانی که مشتری رقبای شما هستند انجام بدین، کاربران با دیدن این مقدار خلق ارزش جذب کسب و کار شما خواهند شد.
8- خروج از حالت خشکی و یکنواختی
قرار نیست که یک کسب و کار خشک داشته باشید. داشتن وبلاگ میتونه خشکی یک کسب و کار را برطرف کرده و از حالت بی روح بودن و تکراری خلاص بشید. همه مزیتهایی که در بالا برای وبلاگ نویسی ذکر شدن خروجی اصلی که خواهند داشت خروج یک کسب و کار از حالت خشکی و ثابت خواهد بود.
چگونه برای سایت یک وبلاگ بسازیم؟
حال که با انواع مزیت وبلاگ نویسی و فواید داشتن وبلاگ برای سایت آشنا شدید و تصمیم گرفتید که شروع به وبلاگ نویسی کنید، باید را روشهای ساخت وبلاگ هم آشنایی داشته باشید. ساخت وبلاگ می تواند با راهاندازی توسط یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس آغاز شود. در این رابطه در مقاله آموزش رایگان ساخت سایت مفصلا توضیحاتی را ارائه دادم که میتوانید بر اساس آن وبلاگ خود را راهاندازی کنید. اما از آنجایی که داشتن وبلاگ در کنار سایت به دو روش ممکن است بیایید بررسی کنیم که کدامیک گزینه بهتری خواهد بود. همانطور که میدانید و دیدهاید، داشتن وبلاگ برای سایت که در سایتهای بزرگ نیز به همین شیوه است، به دو صورت اجرایی میشود.
- ساخت وبلاگ برای سایت در ساب فولدر مانند site.com/blog
- ساخت وبلاگ برای سایت در ساب دامین مانند blog.site.com
به نظر شما استفاده از کدام گزینه مناسبتر است؟ ساب دامین یا ساب فولدر ؟ تاثیر ساب دامین در سئو بهتر است یا تاثیر ساب فولدر در سئو بهتر است؟
اگر دقت کرده باشید بزرگترین کسب و کارهای اینترنتی از ساب فولدر برای این کار استفاده میکنند. چرا که ساخت وبلاگ در ساب فولدر به عنوان جزئی از سایت به حساب میاد و به لطف همین موضوع میشه روی افزایش دامین اتوریتی تمرکز کرده و رتبه بهتری را در موتورهای جستجو به دست آورد. اما استفاده از ساب دامنه در وبلاگ به خودی خود یک سایت جدا به حساب میاد و تاثیر چندان زیادی روی دامنه اصلی از نظر سئو نخواهد داشت. پس اگر قصد راهاندازی وبلاگ برای سایت و وبلاگ نویسی دارید، حتما وبلاگ را در پوشه یا ساب فولدر بسازید. در آینده مقالهای مفصل در این موضوع منتشر خواهم کرد.
داشتن وبلاگ برای وبسایت ها و به ویژه فروشگاه های اینترنتی مهم تلقی می شود در مراحل راه اندازی وبلاگ تحقیق کلمات کلیدی جزو مهم ترین فازها محسوب می شود و چنانچه به درستی و با استراتژی صحیحی صورت نگیرد تمام انرژی شما در خصوص تولید محوا بی ثمر خواهد ماند یا حداقل اینکه به میزانی که انرژی وهزینه صرف کرده اید نتیجه مطلوبی دریافت نخواهید کرد. در پروسه تولید محتوا جذابیت های بصری را سرلوحه قرار دهید و سعی کنید از تصاویر و اینفوگرافیک ها هم هم بهره ببرید. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوی بسیار محبوب و کاربردی است که با نصب قالب و افزونه های مورد نظرتان روی آن میتوانید قابلیت ها و ظاهر دلخواهتان را پیاده سازی کنید.
سوالات متداول در مورد راه اندازی وبلاگ برای سایت
-
چرا راه اندازی بلاگ برای کسب و کارهای آنلاین اهمیت دارد؟
راه اندازی یک وبلاگ حرفه ای میتواند به شما کمک کند که از طریق بازاریابی محتوایی رشد خوبی را تجربه کنید همانطور که میدانید موتورجستجوی گوگل به محتوای باکیفیت و بروز علاقه زیادی نشان میدهد بنابراین با تولید محتوای اصولی و البته کاربردی میتوانید نظر گوگل را به کسب و کارتان جلب نمایید. این کار به شما کمک میکند ورودی ارگانیکی از سمت گوگل دریافت کنید و افزایش ترافیک به رشد کسب و کار و فروشتان کمک شایانی خواهد کرد. در نهایت این تعاملات مثبت با کاربران میتواند برای سئو وبلاگ و سئو سایت اصلی کمک کننده باشد.
-
آیا به کمک وردپرس میتوان یک وبلاگ زیبا و اختصاصی طراحی کرد؟
بله سیستم مدیریت وردپرس بستری فراهم کرده تا بتوانید هر نوع وبسایتی را راه اندازی کنید.
-
برای وبلاگ نویسی چه مراحلی را باید طی کنیم؟
اول از هر چیزی باید حوزه تخصصی فعالیتان و حیطه ای که قصد دارید روی آن مانور دهید را مشخص کنید. سپس بررسی کنید که در چه موضوعاتی تخصص یا دانش کافی دارید؟ تحقیق کلمه کلیدی را هم در نظر بگیرید و تحقیقاتی جامعی در وب انجام دهید و سایت رقبا را هم آنالیز کنید و ایده بگیرید. گام بعدی باید یک نام برای وبلاگتان انتخاب کنید و یک سیستم مدیریت محتوا مثل وردپرس را نصب نمایید. اکنون سعی کنید خودتان یا یک نویسنده ماهر شروع به تولید محتوا کند این نکته را در نظر بگیرید که محتوای سپو شده و کاربردی منتشر کنید.
-
در وبلاگ ها چه نوع محتوایی برای مخاطبین جذاب است؟
برای اینکه مخاطبین حوزه کاریتان را جذب کنید قطعا باید محتوای کاربردیُ جذاب و خلاقانه داشته باشید مثلا پست های تاپ 10 (مثلا لیست ها- مورد از بهترین افزونه ها- 10 تا ا بهترین قالب ها و…) ، همچنین می توانید به بررسی موضوعات خاص بپردازید، خدمات و محصولات را از بعد فنی تر تحلیل کنید طوری که نیاز کاربر را پوشش دهد، از ویدیو و پادکست و جداول استفاده کنید، اخبار حوزه کارتان را پوشش بدهید تا بروز جلوه کنید از اینفگورافیک ها هم غافل نشوید.
-
چرا سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای راه اندازی وبلاگ محبوب شده است؟
وردپرس یک سیسم مدیریت محتوای متن باز و البته رایگان است که به شما امکان میدهد بدون داشتن دانش برنامه نویسی به راحتی یک وبسایت یا وبلاگ را راه اندازی و مدیریت کنید. این سیستم مدیریت محتوا دارای هزاران قالب و افزونه است تا انواع نیازها را پاسخ دهد بنابراین برای هر نوع کسب و کاری قابلیت راه اندازی و اجرایی شدن دارد. با نصب وردپرس روی هاست میتوانید یک وبلاگ وردپرسی داشته باشید.
-
آیا میتوان از طریق وبلاگ کسب درآمد کرد؟
بله وبلاگ نویسی یکی از روش های جدید امروزی برای کسب درآمد است به عنوان مثال برخی افراد با درج تبلیغات شامل بنرهای تبلیغاتی یا محتوای رپورتاژ آگهی روی وبلاگ کسب درامد می کنند، برخی لینک های افلیتی را درون محتاوی سایتشان قرار میدهند و از مجموعه اضلی پورسانتی به عنوان حق فروش دریافت میکنند و برخی دیگر که صاحب وبلاگ نیستند در زمینه تولید محتوا فعالیت دارند.
-
چطور میتوانیم سئوی وبلاگ را بهبود بدهیم و رتبه بگیریم؟
برای اینکه محتوای وبلاگ شما بیشتر در موتورجستجوی گوگل دیده شود باید روی سئوی آن کار کنید بعد از اینکه حوزه کاریتان را انتخاب کردید و مرحله تحقیق کلمه کلیدی را پشت سر گذاشتید باید محتوایی با کیفیت و ارزشمند تولید کنید سعی کنید در استفاده از کلمات کلیدی افراطی عمل نکنید. همچنین سعی کنید عناوین واقعی اما جذاب بنویسید و از تصاویر هم در طول محتوای خود استفاده کنید راستی رعایت قوانین کپی رایت را فراموش نکنید.
سخن آخر
راه اندازی بلاگ برای سایت بخش مهمی از استراتژی بازاریابی آنلاین کسب و کار شما است. با تمرکز بر تولید محتوای با کیفیت و مرتبط، تحقیق کلمات کلیدی، بهین هسازی برای موتورهای جستجو و استمرار در انتشار مطالب، میتوان از مزایای قابل توجه وبلاگ، از جمله افزایش ترافیک، بهبود سئو، برندسازی و تعامل با مخاطبان بهره مند شد. وردپرس ابزاری قدرتمند و منعطف برای راه اندازی بلاگ است که به کمک آن بدون دانش کد نویسی میتوانید وبلاگی با ظاهر و مشخصات دلخواهتان راه اندازی کرده و برای آن تولید محتوا کنید.