نصب وردپرس روی ساب دامین این امکان را به شما میدهد تا به جای دامنه اصلی سایت از یک ساب دامنه و یا یک ساب فولدر استفاده کرده و وردپرس را در آنجا نصب کنید. قابلیتی که نصب وردپرس روی ساب دامین برای شما فراهم میکند این است که میتوانید از امکان نصب دو وردپرس در یک هاست استفاده کرده و سایتی که در ساب دامنه وردپرس نصب و راه اندازی کردید را به صورت کلی از سایتی که در دامنه اصلی قرار داره جدا کنید.
حال میتواند هر دو سیستم مدیریت محتوای شما وردپرس باشند و یا اینکه از سایر سیستم های مدیریت محتوا استفاده کنید. در هر صورت فرقی ندارد و شما میتوانید در ساب فولدر یک سایت مجزا راه اندازی کنید که کلیه موارد از دامنه اصلی جدا خواهد بود. اگر شما اقدام به نصب وردپرس در ساب فولدر هم کنید حتی در هنگام معرفی سایت وردپرسی به گوگل هم لازم است تا با مراجعه به کنسول جستجوی گوگل ساب دامنه ای که وردپرس را روی آن نصب کردید را به عنوان یک سایت جدا در وردپرس معرفی کنید.
در این آموزش از رسانه نکست میزبان فا قصد دارم تا نحوه نصب وردپرس را در ساب دامنه به شما آموزش دهم که با استفاده از این آموزش میتوانید اقدام به نصب وردپرس بر روی ساب دامنه خود کرده و یک وردپرس دیگر در هاست خود راه اندازی کنید که در کنار وردپرس اصلی دامنه از آن استفاده کنید. پس اگر شما هم به دنبال نصب وردپرس روی ساب دامین cpanel هستید تا انتهای این آموزش با ما همراه باشید.
نصب وردپرس روی ساب دامین
اما قبل از اینکه به نحوه نصب وردپرس روی ساب دامین یا نصب وردپرس در ساب دایرکتوری بپردازم لازم است تا یک مقایسه بر روی آن دو داشته باشیم و ببینیم در حالت کلی وقتی اقدام به نصب وردپرس روی ساب دامین می کنید چه تفاوت هایی در سایت شما ایجاد خواهد شد.
برای نصب وردپرس در یک زیر دامنه و یا نصب وردپرس در یک دایرکتوری ما با دو حالت مواجه خواهیم بود که اگر آموزش نصب وردپرس شبکه یا چند سایت را مطالعه کرده باشید به صورت کامل به آن پرداختیم و در اینجا هم آن را تکرار میکنیم. وقتی اقدام به نصب وردپرس جدا از دامنه خود می کنید دو حالت برای شما وجود خواهد داشت.
استفاده از وردپرس در ساب دامنه یا پوشه از نظر سئو
اگر بخواهیم از نظر سئو و بهینه سازی انتخاب کنیم که وردپرس را روی یک ساب دامین یا یک پوشه نصب کنیم، دو حالت برای ما ایجاد خواهد شد:
- حالت اول این است که شما وردپرس را در یک پوشه نصب می کنید که برای دسترسی و مشاهده سایت در این حالت باید به آدرسی مثل https://mizbanfa.net/blog مراجعه کرده و برای مشاهده سایت و حتی مدیریت سایت از این دایرکتوری استفاده کنید.
- حالت دوم این است که شما برای این دایرکتوری که ایجاد کردید یک ساب دامنه تعریف می کنید و با مراجعه به ساب دامین میتوانید سایت را مشاهده و مدیریت کنید که در این حالت آدرس شما چیزی مثل https://blog.mizbanfa.net خواهد بود.
حال که با این حالت آشنا شدید ممکن است از خود سوال کنید که از نظر سئو و بهینه سازی، نصب وردپرس روی کدام حالت بهتر خواهد بود؟ از اونجایی که استفاده از ساب دامنه به عنوان یک زیر دامنه در موتورهای جستجو در نظر گرفته خواهد شد بنابراین موتورجستجو هر آدرسی که در این ساب دامنه قرار داشته باشد را به عنوان یک سایت مجزا در نظر میگیرد و دقیقا رفتاری که با اون خواهد داشت مثل این خواهد بود که شما از دو دامنه جدا برای نصب وردپرس استفاده کرده باشید.
اما در حالتی که وردپرس را در یک پوشه نصب کنید این حالت رخ نمیدهد و بخشی از اعتبار دامنه اصلی به وردپرسی که در پوشه نصب کردید تعلق خواهد گرفت. پس در این حالت میتونه تاثیر بهتری روی سئو سایت شما داشته باشد و به همین خاطر هم هست که سایتهای بزرگ همچون میزبان فا برای بخش رسانه نکست خود به جای ساب دامین از یک فولدر برای اینکار استفاده میکنند. اما این نکته را به خاطر داشته باشید که در این حالت هم وردپرسی که نصب کرده اید به عنوان یک سایت جدا در نظر گرفته می شود. بنابراین برای هر دو حالت لازم است تا اقدام به ثبت سایت در گوگل کنید.
مراحل نصب وردپرس روی ساب دامین
برای نصب وردپرس در ساب دایرکتوری لازم است تا مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:
- ساخت ساب دایرکتوری و ثبت ساب دامنه برای دایرکتوری ساخته شده در هاست
- آپلود فایل های وردپرس در دایرکتوری ساخته شده است و خارج کردن آنها از حالت زیپ
- ساخت پایگاه داده وردپرس
- نصب وردپرس در ساب دامین
همانطور که میبینید کلیه مراحل نصب وردپرس روی ساب دامین درست مشابه کارهایی هست که در هنگام نصب وردپرس در هاست دایرکت ادمین یا سی پنل انجام میدهیم با این تفاوت که مسیر مورد نظر برای نصب، جدا از دامنه اصلی خواهد بود و بعد از اینکه همه این مراحل را طی کردید وردپرس در ساب دامنه و یا ساب دایرکتوری نصب شده است و میتوانید از آن استفاده کنید.
مرحله اول: ساخت ساب دامنه در هاست سی پنل
برای نصب وردپرس روی ساب دامین در ابتدا باید اقدام به ساخت ساب دامین بر روی هاست سی پنل کنید . بدین منظور به کمک آموزش ساخت ساب دامین در هاست سی پنل ، اقدام به ساخت ساب دامین کنید و سپس ادامه این آموزش را دنبال کنید.
مرحله دوم: دانلود وردپرس و آپلود آن در دایرکتوری ساب دامنه
حال که ساب دامین به درستی ایجاد شده است به صفحه اصلی هاست در سی پنل برگردید و روی گزینه File Manager کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایل ها در هاست سی پنل هدایت شوید و وارد مسیر …/ home شوید.
با مراجعه به صفحه …/ home خواهید دید که مشابه تصویر زیر پوشه ای به نام انتخاب شده است در مرحله اول که ساب دامنه را ساختیم به این بخش اضافه شده است است. روی این پوشه کلیک کنید تا وارد آن شوید و اقدام به آپلود وردپرس در این پوشه کنید.
برای این منظور ابتدا به وبسایت wordpress.org مراجعه کرده و سپس مشابه تصویر زیر آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید.
سپس به فایل منیجر هاست برگردید و وارد پوشه ای که هنگام ساخت ساب دامنه ایجاد شده است مراجعه کرده و روی دکمه Upload کلیک کنید تا آخرین نسخه وردپرس را در این دایرکتوری آپلود کنید.
بعد از کلیک روی دکمه Upload صفحه زیر برای شما باز میشود که میتوانید اسکریپت وردپرس را روی آن بارگزاری کنید تا در هاست آپلود شود.
حال بعد از اینکه وردپرس آپلود شد به پوشه ای که وردپرس را روی آن آپلود کرده اید برگردید و روی فایل zip مشابه تصویر کلیک کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید.
بعد از کلیک روی گزینه extract پنجره زیر برای شما باز میشود که باید مسیر مورد نظر برای خارج کردن وردپرس از حالت فشرده را انتخاب کنید. بنابراین تغییری در این گزینه ایجاد نکرده و روی دکمه Extract File کلیک کنید.
بعد از Extract کردن فایل وردپرس، فایل ها در یک پوشه به نام wordpress قرار میگیرند و دلیل این کار هم این است که توسعه دهندگان وردپرس از ابتدا فایل ها را در پوشه ای با این نام قرار داده و سپس آن را به حالت فشرده جهت استفاده تبدیل میکنند، حال لازم است تا آنها را به پوشه ساخته شده در هاست برای نصب وردپرس در ساب دامنه انتقال دهیم.
بنابراین برای انتقال فایل ها در هاست سی پنل کافی است مشابه تصویر زیر وارد پوشه wordpress شده است و سپس بعد از انتخاب کلیه فایل ها مشابه تصویر زیر روی دکمه select all کلیک کنید تا همه فایل ها و پوشهها برای انتقال انتخاب شوند و در نهایت راست کلیک کرده و گزینه Move را انتخاب کنید.
بعد از این مرحله پنجره زیر برای شما باز میشه، حالا باید از بخش آدرس بخش wordpress را حذف کنید و در نهایت روی دکمه Move کلیک کنید تا فایل ها به پوشه ساب دامین ساخته شده انتقال یابند.
مرحله سوم: ساخت پایگاه داده وردپرس
در این مرحله لازم است تا ابتدا یک پایگاه داده جدید در سی پنل ایجاد کنیم و به این دیتابیس جدید ایمپورت کنیم. پس برای ساخت پایگاه داده جدید در سی پنل ابتدا به صفحه اصلی کنترل پنل هاست سی پنل خود مراجعه کنید و سپس مشابه تصویر زیر روی دکمه manage my databases کلیک کنید تا به صفحه ساخت دیتابیس جدید در هاست سی پنل هدایت شوید.
پس از کلیک روی دکمه مورد نظر به صفحه ای مشابه تصویر زیر هدایت خواهید شد، یک نام دلخواه برای پایگاه داده جدید وردپرس انتخاب کنید و سپس روی دکمه Create Database کلیک کنید تا وارد مرحله تعیین نام کاربری پایگاه داده وردپرس و رمز پایگاه داده وردپرس شده است و در نهایت دیتابیس خود را بسازید.
پس از اینکه روی دکمه Create Database کلیک کردید، پیغامی سبز رو مشاهده میکنید که گویای موفقیت امیز بودن ساخت دیتابیس شما است. پس از ان باید کمی صفحه رو اسکرول کنید تا به بخش add new user برسید.
در این قسمت میتوانید نام کاربری پایگاه داده و رمز پایگاه داده که مد نظرتان است را وارد کنید و در نهایت پایگاه داده خود را ایجاد کنید. با استفاده از دکمه Password Generator ، سی پل به صورت خودکار برای شما یک رمز قوی ایجاد میکند و شما میتوانید از آن برای رمز پایگاه داده خود استفاده کنید. در این مرحله دقت کافی را داشته باشید که رمز را در جایی مطمئن کپی کنید و اون رو هیچوقت فراموش نکنید چرا که در آینده و در مراحل بعد به این رمز و نام های انتخاب شده است احتیاج پیدا خواهید کرد.
پس از اینکه این قسمت را هم با موفقیت گذراندید نوبت این میرسد که نام کاربری دیتابیس و خود دیتابیس را به هم معرفی کرده و پیوند دهید . بدین منظور در همان صفحه کمی بیشتر اسکرول کنید تا به بخش add user to database برسید. هر دو نام را انتخاب کنید و روی add کلیک کنید.
پس از آن صفحه ی manage my database برای ما باز میشود و ما باید مجوز های لازم را به آنها بدهیم بنابراین تیک گزینه ALL PRIVILEGES را فعال میکنیم و بر روی گزینه make changes کلیک میکنیم.
بعد از کلیک روی make changes در این مرحله، پیغام موفقیت آمیز بودن ان به شما نمایش داده میشود.
مرحله چهارم: نصب وردپرس روی ساب دامین
حال برای نصب وردپرس به آدرس ساب دامنه که در مرحله اول ساختید مراجعه کنید. در اینجا آدرس ساب دامنه من blog.site-developer.ir بوده که برای نصب وردپرس باید به این مسیر مراجعه کنم. پس از مشاهده این صفحه بر روی بزن بریم کلیک کنید تا وارد مراحل نصب وردپرس بشوید.
مشابه تصویر زیر اطلاعات پایگاه داده که در مرحله قبل ساختیم را در اینجا وارد کنید. این اطلاعات شامل نام پایگاه داده، نام کاربری پایگاه داده، رمز انتخاب شده است و… برای پایگاه داده وردپرس میباشد. در قسمت رمز عبور، رمز عبور پایگاه داده خود را وارد کنید.
همونطور که در تصویر مشاهده می کنید به ترتیب این دادهها را بر اساس توضیحاتی که در ادامه شرح خواهم داد تکمیل کنید.
نام پایگاه داده: در این بخش باید نام پایگاه داده خود راکه ساختید وارد کنید، در اینجا ما نام پایگاه داده ای که ساختیم را وارد کردیم، شما هم هر نامی که برای پایگاه داده و دیتابیس وردپرس خود انتخاب کردید در این فیلد وارده کنید.
نام کاربری: در این بخش هم باید نام کاربر پایگاه داده وردپرس خود را وارد کنید.
برای کاربری و نام دیتابیس سعی کنید نام های متفاوتی را انتخاب کنید تا سایت شما از امنیت بالاتری برخوردار باشد.
رمز: در این فیلد نیز رمزی که برای پایگاه داده وردپرس خود انتخاب کردید را در اینجا وارد کنید.
میزبان پایگاه داده: این فیلد رابا همین نام که هست باقی بزارید و چیزی به آن اضافه یا کم نکنید.
پیشوند جدول: همانطور که میدانید هر سایتی دارای یک پایگاه داده میباشد که اطلاعات حیاتی سایت در ان ذخیره میشود و با ایجاد ارتباط بین پایگاه داده و فایل های موجود در هاست اطلاعات پردازش میشوند و تصاویر از فایل منیجر لود میشوند و از سمت دیگه اطلاعات سایت همچون مطالب ،دستهبندی، تنظیمات و… کلیه اطلاعات پردازشی که در دیتابیس ذخیره میشوند لود شده است و در نهایت یک سایت برای ما بارگزاری میشود.
حال وردپرس برای جلوگیری از سرقت اطلاعات وبالاتر رفت نامنیت به اطلاعات موجود در دیتابیس ، از پیشوند جداول استفاده میکند؛ در حالت عادی این پیشوند روی _wp قرار دارد اما برای ارتقای امنیت پایگاه داده سایت خود، پیشنهاد می کنم از یک پیشوند دلخواه برای پایگاه داده وردپرس استفاده کنید. اگر سایت شما مدتی است که راه اندازی شده است جای هیچ نگرانی نیست، چرا که شما قادر خواهید بود تا به راحتی پیشوند جداول وردپرس را تغییر دهید.
حال بعد از اینکه فیلدهای این مرحله را طبق توضیحات ارائه شده است کامل کردید روی دکمه فرستادن که در تصویر بالا هم مشاهده می کنید کلیک کنید تا وارد مرحله بعدی شوید. در صورتی که اطلاعات قبلی یعنی، نام پایگاه داده، نام کاربری پایگاه داده، رمز پایگاه داده، میزبان پایگاه داده و جدول پایگاه داده وردپرس را به درستی وارد کرده باشید صفحه زیر به عنوان تاییدیه ای از صحت مراحل برای شما باز خواهد شد، کافی است تا روی دکمه راه اندازی نصب کلیک کنید تا به مرحله بعد که شامل اطلاعات ورودی سایت میباشد هدایت شوید.
پس ازکلیک روی دکمه راه اندازی نصب ، صفحه زیر برای شما باز خواهد شد. با توجه به توضیحات زیر اطلاعات مورد نیاز در این فیلد هارا وارد کنید.
عنوان سایت: در این فیلد عنوانی که برای سایت در نظر گرفتید را وارد کنید. این عنوان همون Title وبسایت شما را تشکیل میدهد که با مراجعه به صفحه اصلی سایت در عنوان صفحه مرورگر نمایش داده خواهد شد.
نام کاربری: نام کاربری مدیر سایت را در این فیلد وارد کنید. در نگهداری و حفظ این نام کاربری دقت کافی داشته باشید چرا که برای ورود به پیشخوان وردپرس و مدیریت سایت با این نام کاربری نیاز داریم، اما زیاد نگران نباشید در صورت فراموشی نام کاربری از طریق ایمیل در وردپرس میتوانید وارد شوید که البته در صورت غیرفعال کردن این قابلیت باید از طریق دیتابیس برای بازیابی اطلاعات ورود استفاده کنید که در مقالات بعدی به نحوه این کار خواهم پرداخت.
رمز انتخابی: رمز مورد نظر برای ورود به محیط پیشخوان وردپرس راوارد کنید. سعی کنید تا از یک کلمه عبور قوی که شامل اعداد، سمبلها و حروف بزرگ و کوچک میشوداستفاده کنید تا سایت شما از امنیت بالایی برخوردار باشد.
ایمیل: در این فیلد هم ایمیل خود را وارد کنید. از این ایمیل برای اطلاع رسانی وردپرس و مواردی همچون بازیابی رمز عبور وردپرس استفاده میشود .
با فعال و غیرفعال کردن تیک گزینه نمایش به موتورهای جستجو هم میتوانید وضعیت ایندکس سایت در موتورهای جستجو را کنترل کنید. اگر تمایلی ندارید تا فعلا سایت ساخته شده است توسط شما در موتورهای جستجو ایندکس شود میتوانید تا تیک این گزینه برای این کاررا غیرفعال کنید.
بعد از اینکه کلیه فیلدها را به درستی پر کردید روی دکمه راه اندازی وردپرس کلیک کنید تا عملیات نصب وردپرس از طریق پایگاه داده به مراحل پایانی خود رسیده و وردپرس روی سایت شما نصب شود.
از کلیک روی دکمه راه اندازی وردپرس لحظاتی صبر کنید تا وردپرس در ساب دامنه نصب شده است و تصویر زیر برای شما نمایش داده شود.
حال همانطور که در تصویر مشاهده می کنید عملیات نصب وردپرس در ساب دامنه به درستی به پایان رسیده است و میتوانید با کلیک روی دکمه ورود اطلاعاتی که شامل نام کاربری و رمز عبور میباشد را وارد کنید تا به پیشخوان وردپرس هدایت شده است و از دنیای آزاد وردپرس لذت ببرید.
سوالات متداول مقاله نصب وردپرس روی ساب دامین
ساب دامین چیست؟
ساب دامین که با فرمت sub.domain.com قابل نمایش است به شما امکان ایجاد سایتی با فرمت یاز نام دامنه میدهد که سئو متفاوتی دارد و می توانید محتوای دلخواه خود را بر روی آن قرار دهید.
ساب دامین بهتر است یا ساب فولدر؟
هر کدام مزایای خاص خود را دارند و باتوجه به موقعیت هایی مورد نیاز هستند مورد استفاده قرار میگیرند نکته مهم در خصوص ساب دامنه این است که از سئو و اعتبار دامنه اصلی بهره نمیبرد و البته ارزش سئویی خاصی به دامنه اصلی منتقل نمیکند.
آیا امکان نصب وردپرس روی ساب دامنه وجود دارد؟
بله شما میتوانید علاوه بر نصب وردپرس روی دامنه اصلی ، وردپرس را بر روی ساب دامین هم نصب کنید.
نتیجه گیری
در آموزش نصب وردپرس روی ساب دامین یاد گرفتیم که میتوانیم وردپرس را نه تنها روی دامنه اصلی بلکه بر روی ساب دامین هم نصب کنیم. برای اینکار نیاز است که در ابتدا در پنل مدیریت هاست خود اقدام به ساخت ساب دامین کنید پس از آن کلیه مراحل نصب وردپرس روی ساب دامین مشابه با نصب وردپرس بر روی دامنه اصلی می باشند پس شما به راحتی میتوانید با آموزش های تصویری و قدم به قدم میزبان فا نکست، وردپرس را روی ساب دامین نصب کنید.
امیدوارم این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه در صورتی که در رابطه با این آموزش و نحوه نصب وردپرس روی ساب دامنین سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه ها اعلام کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.