شبکه های اجتماعی

تفاوت واتساپ با واتساپ بیزینس چیست؟

با توجه به رشد روز افزون تکنولوژی، پیامرسان های متعددی در زمینه مکاتبات و انتقال فایل ارائه شد. از این میان واتساپ به یکی از محبوب ترین پیامرسان های جمعی تبدیل شده و قابلیت های جذابی برای کاربران معمولی و صاحبان کسب و کارها ارائه نموده. در این میان نسخه تجاری واتساپ با نام واتساپ بیزینس در کنار نسخه معمولی ارائه شد و برهمین اساس کاربران زیادی هنوز تفاوت واتساپ با واتساپ بیزینس را به صورت کامل نمی دانند. فرق واتساپ و واتساپ بیزینس در نوع عملکرد و ظاهر آن ها است. در این مقاله از میزبان فا مگ تصمیم داریم به بررسی تفاوت های این دو نرم افزار و همچنین بررسی ویژگی های واتساپ بیزینس بپردازیم. پس اگر شما هم صاحب یک کسب و کار دارید برای ارتباط موثرتر با مشتریان و مدیریت بهتر محصولات خود، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. 😍

در این مقاله آموزشی به تفاوت واتساپ با واتساپ بیزینس، معایب و مزیت های واتساپ بیزینس خواهیم پرداخت:

فرق واتساپ و واتساپ بیزینس

شاید شما هم تاکنون به این موضوع فکر کرده باشید که فرق واتساپ و واتساپ بیزینس چیست؟ خواص واتساپ بیزینس چیست و حتی به دنبال آموزش قابلیت های واتساپ بیزینس باشید. در واقع می توان گفت واتساپ بیزینس و واتساپ معمولی در ظاهر و در عملکرد تفاوت هایی دارند. واتساپ بیزینس انتخاب بسیار خوبی برای کسب و کارهای الکترونیکی است. چرا که نسبت به واتساپ معمولی دارای قدرت عمل بیشتری می باشد و به واسطه فابلیت های آن به طور بهتری می توان در راستای ارائه محصول و خدمات و ارتباط با مشتریان گام برداشت.

اگر از سیستم عامل اندروید استفاده می کنید از پلی استور و اگر از سیستم عامل  ای او اس استفاده می کنید  از اپ استور مخصوص آیفون در خصوص نصب و دانلود برنامه واتساپ بیزنس اقدام کنید. در  مقالات پیشین به آموزش نحوه نصب واتساپ بیزینس پرداختیم.

از جمله مزیت های واتساپ بیزینس می توان به این مورد اشاره نمود که شما می توانید توضیحات جامعی در خصوص کسب و کار، ساعات کاری، نقشه و آدرس خود ارائه نمایید، امکان ارائه محصولات و خدمات به صورت کاتالوگ فراهم شده و حتی می توانید در خصوص دسته بندی چت های واتساپ و برچسب گذاری مخاطبین اقدام کنید. قابلیت بسیار جذاب دیگر امکان پاسخگویی خودکار به چت مخاطبین در واتساپ است. در ادامه به صورت کامل به فرق واتساپ و واتساپ بیزینس خواهیم پرداخت. تا بتوانید در این خصوص انتخاب دقیقی داشته باشید و این سوال که واتساپ و واتساپ بیزینس چه تفاوت هایی دارند به صورت کامل رفع گردد.

فرق واتساپ و واتساپ بیزینس

ویژگی های واتساپ بیزینس

واتس آپ بیزنس یا همان حساب تجاری رسمی در واتساپ یکی از نسخه های فرعی واتساپ اصلی می باشد که همانند واتساپ معمولی برای ارسال پیام، ارسال محتوا، ایجاد تماس صوتی و تصویری، معرفی کسب و کار، ساخت کاتالوگ محصولات، ارتباط موثر با شمتری و… مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله قابلیت های جذاب حساب تجاری رسمی در واتساپ می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • امکان درج مشخصات کسب و کار مثل آدرس، موقعیت روی نقشه، ساعات کاری و…
  • امکان ساخت کاتالوگ برای معرفی محصولات و خدمات
  • امکان ارسال پیغام های خودکار
  • پیام های خوشامدگویی خودکار به مخاطبین جدید
  • امکان آماده سازی متن های از پیش تعریف شده برای پاسخ به سوالات پرتکرار
  • امکان ساخت برچسب برای مخاطبین ویژه (مثل برچسب تخفیف، برچسب مخاطب وفادار و…)

امکانات واتساپ بیزینس

1- ارسال پیام خودکار در واتس اپ بیزینس

جالب است بدانید در واتساپ بیزینس قابلیتی تحت عنوان Auto respond ارائه شده که به واسطه آن امکان ارسال پیام خودکار در واتس اپ بیزینس فراهم شده است.

  • ارسال پیام های خوشامدگویی
  • پاسخگویی خودکار
  • ارسال پیام های زمانبندی شده

ایجاد پیام خودکار خوش آمد گویی به تمامی مخاطبینی که برای اولین بار اکانت واتساپ شما را مشاهده می کنند، نمایش اعلان بیزینسی بودن و پاسخ به سوالات پرتکرار ازقابلیت های جذابی است که واتساپ بیزینس را برای صاحبان کسب و کارها جذاب ساخته. همچنین زمانی که شما آنلاین نباشید یا قادر به پاسخگویی نیستید پیغام تعیین شده Away messages به مخاطب نمایش داده می شود.

به منظور اعمال تنظیمات و آماده سازی پیام های خودکار واتساپ، می توانید راهنمای آموزشی زیر را مطالعه کنید. بدین ترتیب قادر به ارسال پیام های خودکار، پیام های زمان بندی شده و پیش نویس پاسخ سوالات پرتکرار خواهید بود.

پاسخ دادن خودکار به پیام های واتس اپ

زمانی که با سوالات پرتکرار مواجه می شوید و می خواهید جواب آماده ای تنظیم و به کاربران خود ارسال کنید قابلیت Quick Replays کاربردی خواهد بود. بدین ترتیب می توانید به وسیله امکان quick replays برنامه واتساپ بیزنس به کاربران جواب های از پیش تعیین شده ارائه دهید.

واتساپ بیزنس

2- برچسب گذاری مخاطبین در واتساپ

فرض کنیم در واتساپ یک اکانت تجاری فروشگاهی دارید یا کسب و کار شما دارای یکسری مخاطبین و مشتریان مشخص است. به واسطه قابلیت Labels می توانید در خصوص برچسب گذاری در واتساپ اقدام کنید. در حقیقت این قابلیت برای علامت گذاری مخاطبین ارائه شده که جزء کدام دسته هستند. به عنوان مثال می توانید آنها را جزء مشتریان همیشگی و وفادار علامت گذاری کنید و لیبل کوچکی در کنار اسم آنها درج نمایید. در آموزش های بعدی به نحوه برچسب گذاری در واتساپ اشاره خواهیم نمود.

واتساپ بیزنس

3- لینک پروفایل در واتساپ

از دیگر قابلیت های جذاب واتساپ بیزینس این است که شما می توانید لینک کوتاهی از پروفایل خود ایجاد نموده و آن را در اختیار عموم قرار دهید. قابلیت لینک سازی اکانت واتساپ بسیار جذاب است و می توان برای جذب مخاطب از آن بهره جست. این امکان Short links نام دارد برای زمانی  که تصمیم دارید پروفایل خود را با کسی به اشتراک بگذارید مناسب است بدین ترتیب برای معرفی خود به اشخاص، لینکی کوتاه شده ارائه می کنید. بدین منظور تنها کافیست از بخش تنظیمات به قسمت short links مراجعه نموده و گزینه copy link را برای کپی کردن لینک یا گزینه share link برای اشتراک گذاری لینک را لمس کنید.

لینک پروفایل در واتساپ

4- آمارگیری در واتساپ

در هر حساب اینترنتی بررسی میزان تعاملات اکانت با مخاطبین بسیار ارزشمند است و به واسطه آن می توان آمار دقیقی بدست آورد و میزان بازدهی و عملکرد کسب و کار را بهبود بخشید. این مورد در اینستاگرام تحت عنوان اینگیجمنت ارائه شده که در مقاله آموزشی روش های بالا بردن بازدهی پیج اینستاگرام به شرح مفصل آن پرداختیم. جالب است بدانید قابلیت مشابهی نیز در واتساپ بیزینس ارائه شده که به واسطه آن قادر به آمارگیری در واتساپ خواهید بود. در این قسمت آمار مربوط به موارد زیر ارائه شده است:

  • تعداد پیام های ارسال شده
  • پیام های تحویل داده شده
  • پیام های خوانده شده
  • پیام های دریافت شده توسط مخاطب

آمارگیری در واتساپ

به واسطه قابلیت statistics یا آمار می توانید آمار کلی تعاملاتی که با پیج شما صورت گرفته را مشاهده کنید. برای دستیابی به این قابلیت کافیست در بخش تنظیمات به قسمت Business tools مراجعه نموده سپس سه نقطه بالا سمت راست صفحه را لمس کنید. در نهایت روی گزینه statistics ضربه بزنید تا آمار چت ها و وضعیت پیام ها نمایش داده شود.

تفاوت واتساپ بیزینس و واتساپ معمولی از لحاظ ظاهری

قابلیت هایی که پیش تر ذکر شد متداول ترین فرق واتساپ و واتساپ بیزینس از لحاظ عملکرد اسن. همچنین در خصوص شاخص ترین تفاوت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • لوگوی متفاوت واتساپ بیزینس و واتساپ معمولی: از جمله تفاوت های ظاهری بسیار مشخص میان واتساپ بیزینس و واتساپ می توان به لوگوی متفاوت آن ها اشاره نمود.
    تفاوت واتساپ با واتساپ بیزینس چیست؟
  • اعلان بیزنسی اکانت: در مرحله بعدی از تفاوت های این برنامه می توان به اعلان بیزنسی بودن اکانت واتساپ اشاره کرد.
    پیغام واتساپ بیزینس
  • صفحه معرفی: بر خلاف واتساپ معمولی در قسمتی که عکس پروفایل و بیوگرافی خود را تغییر می دادید در برنامه واتساپ بیزینس می توانید آدرس، توضیحات ساعات کاری و مشخصات دیگری مانند ایمیل کاری و آدرس خود را هم بنویسید. این مورد برای کسب و کارها بسیار مفید است. مشخصات کاربری واضح ترین تفاوت واتساپ با واتساپ بیزینس است.
    واتساپ بیزنس
  • پاسخ های خودکار و آماده: پاسخ های سریع (Quick Replays) و پاسخ خودکار یکی دیگر از قابلیت هایی ارائه شده در واتساپ بیزینس است. چنین امکانی در واتساپ معمولی ارائه نشده و کاربران پیامرسان واتساپ امکان سفارشی سازی نحوه ارسال پیغام ها و ایجاد پیام های از پیش آماده را ندارند.
    واتساپ بیزنس

در واقع می توان گفت تفاوت واتساپ با واتساپ بیزینس در نوع عملکرد هر کدام است. واتساپ معمولی برای پیامرسانی کاربران معمولی مورد استفاده قرار می گیرد اما واتساپ بیزینس مخصوص کسب و کارها طراحی شده و قابلیت های جذاب و متفاوتی در این برنامه ارائه شده که می تواند در عملکرد کلی کسب و کار مفید واقع شود. در حقیقت اتوماسیون این برنامه بر مبنای ارائه خدمات و محصولات بنا شده پس می توان ارتباط بهتر و موثرتری با مخاطبین برقرار کرد.

تفاوت واتساپ با واتساپ بیزینس

اگر بخواهیم به صورت خلاصه تفاوت واتساپ با واتساپ بیزینس را بیان کنیم می توان گفت که واتساپ بیزینس هم برای استفاده به عنوان واتس آپ دوم کاربردی است که در آموزش نصب دو واتساپ روی یک گوشی به آن پرداختیم و هم به عنوان استفاده از واتساپی با قابلیت های خاص برای بیزینس های کوچک و بزرگ طراحی شده که به راحتی می توانید از آن به طور موثر با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید. به صورت کلی در جدول بالا تفاوت های عمده واتساپ و واتساپ بیزینس را مشاهده می کنید.

حتما تاکنون اصلاح واتساپ بیزینس را شنیده اید. اغلب کاربران تصور می کنند واتساپ بیزینس یک برنامه جانبی است و همواره می پرسند تفاوت واتساپ با واتساپ بیزینس چیست؟ چرا باید واتساپ بیزینس را نصب کنیم؟ به صورت کلی می توان گفت واتساپ بیزینس برای کسب و کارها بسیار سودمند است چرا که قابلیت های تجاری خاصی برای مدیریت محصولات و خدمات و ارتباط با مشتریان فراهم نموده. در این مقاله آموزشی به شرح مفصل ویژگی های واتساپ بیزینس پرداختیم و فرق واتساپ و واتساپ بیزینس را بررسی کردیم. شما چه قابلیت های جذاب دیگری می شناسید که در واتساپ بیزینس ارائه شده؟

آموزش رایگان واتساپ

داوود صادقی

داوود سال هاست که به تکنولوژی علاقه مند شده و به فعالیت در شبکه های اجتماعی و تولید محتوای اصولی مطابق با الگوریتم های روز روی آورده، او سابقه خوبی در زمینه بلاگری در اینستاگرام دارد.

نوشته های مشابه

‫20 دیدگاه ها

    1. سلام احترام دوست عزیز؛
      خرسندیم راهنمای اموزشی مقایسه واتساپ معمولی و واتساپ بیزینس مورد رضایت شما واقع گشته و با تفاوت های آن ها آشنا شده اید.

  1. سلام ممنو از مطالبتون
    اگر من با اکانت واتساپم مثلا با رفیقم تماس تصویری بگیرم ، همزمان در یک گوشی دیگه کسی میتونه به اکانت من وارد شه؟چه با واتساپ معمولی و چه بیزینسی و شاهد تماس تصویری من و اون رفیقم باشه؟

  2. سلام دوست عزیز
    یک سوال داشتم که ممنون میشم راهنمایی بفرمایید،من مدتی پیش بر روی گوشی اندروید واتساپ بیزینس رو نصب کردم و با دیدن اشکالاتی در برنامه پاکش کردم،الان امکان نصب هیچ نمونه واتساپی به جز همین بیزینس رو ندارم،چطور میتونم این مشکل رو حل کنم؟سپاس از شما

    1. سلام و احترام؛
      زمان نصب برنامه با چه خطایی مواجه می شوید؟

  3. سلام دوتیک خاکستری حتی اگر فرد اینترنتش وصل نباشد در واتساپ بیزینس دوتیک خاکستری میخورد یا یک تیک ؟من پیام دادم دو تیک خاکستری خورده شده امکان داره اینترنت وصل نباشددر واتساپ تجاری ولی دو تیک خورده باشد ؟

  4. سلام
    آیا با تبدیل واتساپ معمولی به اکانت بیزنس QR کد آن نیز تغییر میکند؟

    1. سلام و احترام؛
      خیر تغییری در این زمینه صورت نخواهد گرفت.

  5. سلام وقت شما بخیر
    من یه سوال درمورد امکانات واتس‌اپ داشتم امکانش هست راهنمایی کنید؛

    من غیر از واتس‌اپ، واتس‌اپ بیزینس هم دارم…
    به یکی از مخاطبام (که طبیعتا تو کانتکت لیست هر دو هست) پیام دادم می‌بینم از واتس‌اپ آنلاین نیست ولی از واتس‌اپ بیزینسم همون لحظه آنلاینه برای دقایقی طولانی!! چیجوری میشه؟ میشه موقع چت کردن آنلاین بودن رو حذف کرد!؟ یا اون شخص، با برنامه یا تنظیماتی انلاین بودن رو مخاطبانش پنهون کرده!! (چون شماره واتس‌آپ بیزینس منو نداره)
    یعنی کدوم رو باید باور کرد آنلاین نبودنش تو واتس‌آپ! یا آنلاین بودنش تو واتس‌آپ بیزینس!!؟

  6. سلام خسته نباشید امکان اینکه کسی به خاطر پنهانکاری واتس اپ بیزینس رو نصب کنه هست

  7. چطور نوع واتس دیگری رو متوجه بشم … یعنی بفهمم از چه واتس آپی استفاده میشود

  8. سلام ممنون از توضیحات خوب شما
    من مشکلی که دارم با واتساپ بیزینس لیست مخاطبین رو نشون نمیده کامل ولی واتساپ معمولیم چرا
    هر چقدر هم روشهای سینک رو رفتم فایده نداشت جز یه تعداد محدود چیزی دیگه ای نمیاد
    لطفا راهنمایی بفرمایید

  9. سلام چگونه می شود با خط واتساپمون کسی که قبلا واتساپ داشته رو زده باشه invite ولی با واتساپ بیزینسم که یه خط دیگه هست ببینم همون شماره قابلت ارسال پیام را دارد و invite نزده ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. سلام دوست عزیز. مخاطب خاص شما به احتمال زیاد با خط خود یک واتس آپ بیزینس دارد که به شما در خود واتس آپ نمایش داده نشده است و حالت invite دارد.

  10. سلام
    یه سوال داشتم
    من تو واتساپ معمولی تو پیوی خصوصی خودم یه سری متن و فایل داشتم وقتی واتساپ بیزنس رو نصب کردم اون فایل ها نیست
    میشه راهنمایی کنید
    تو واتساپ بیزنس پاک میشه ینی؟
    دوباره باید تو همون واتساپ معمولی پیداش کنم؟

    1. با سلام؛
      خیر دوست عزیز، اطلاعتتان حذف نشده است
      در صورتیکه مجددا واتساپ معمولی را نصب بفرمایید می توانید اطلاعات قبلی تان را داشته باشید.

  11. ضمن تشکر از مقاله خوب شما، امکان استفاده همزمان یک اکانت واتساپ یا واتساپ بیزنس روی چند دستگاه وجود دارد؟ در صورت بله بودن پاسخ، چه تعداد؟

    1. سلام و احترام،
      قبلا چنین قابلیتی وجود نداشت و شما نمی توانسید از دو اکانت واتساپ به طور همزمان استفاده کنید اما اکنون قابلیت بتا ارائه شده و شما می توانید ز 4 نسخه واتساپ استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا