نماد اعتماد الکترونیک چیست

نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟ معرفی انواع اینماد

کسب و کار
بدون دیدگاه

اگر وب سایت دارید و یا خرید اینترنتی انجام می دهید حتما با نماد اعتماد الکترونیک (enamd) آشنا هستید. در حقیقت نماد اعتماد الکترونیکی نشانه ای برای کسب و کارهای اینترنتی است که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی متعلق به وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف ساماندهی، احراز هويت و صلاحيت آنها صادر می شود.

در صورتی که یک سایت نماد اطمینان داشته باشد به این معنی است که هویت این کسب و کار توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی احراز شده است. در حال حاضر نماد اعتماد برای مدت مشخصی قابل صادر بوده و در ادامه قابل تمدید است. در ادامه در میزبان فا نکست همه چیز در مورد نماد تجارت الکترونیک یا همان اینماد را با هم بررسی میکنیم.

اینماد چیست؟

اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی در واقع مجوزی است که اکثر کسب و کارهای اینترنتی از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت از طریق ثبت درخواست در وبسایت نماد تجارت الکترونیکی ایران دریافت میکنند.

اینماد با هدف ساماندهی و به نوعی قانونی بودن یک کسب و کار صادر میشود و این موضوع باعث شده که اعتماد مردم نسبت به انواع وبسایت های فروشگاهی بیشتر شود که در چند سطح ارائه می شود.

و با اعتماد بیشتری در بستر اینترنت محصول یا خدماتی را خریداری کنند. اینماد وبسایت ها را در بخش فوتر میتوان مشاهده کرد و به نوعی مجوز کاری وبسایت های فروشگاهی محسوب میشود پس صاحبان کسب و کار ها پس از ثبت و خرید دامنه ملزم به ثبت اینماد برای خود هستند.

انواع اینماد طلایی و خاکستری

پر واضح است که وبسایت های فروشگاهی هم حتی با داشتن این نماد اما میتوانند در بسیاری از موارد تفاوت هایی داشته باشند، از همین رو اینماد با انواع مختلف برای انواع وبسایت ها به ثبت میرسد. حتماً هم اگر به اینماد وبسایت ها نگاه کنید با ستاره های طلایی و خاکستری مواجه میشوید که نشان از اعتماد و کیفیت عملکرد آن وبسایت را دارد. و اما تفاوت انواع اینماد ها با هم در مواردی امنیتی است که باید دید در کدام سطح قرار دارد. انواع اینماد شامل:

  • اینماد موقت (خاکستری بدون ستاره)
  • اینماد یک ستاره
  • اینماد دو ستاره
  • اینماد سه ستاره
  • اینماد چهار یا پنج ستاره

ستاره های اینماد نشانه چیست؟

نماد اعتماد الکترونیکی همانطور که گفته شد از انواع مختلفی برخوردار است که با نشانه هایی اعم از ستاره طلایی و طوسی در انواع وبسایت ها به نمایش گذاشته میشود. حال به توضیح هرکدام به صورت جداگانه میپردازیم:

اینماد موقت بدون ستاره

در این مورد شما پس از بارگذاری موارد و مدارک لازم در وبسایت اینماد و با اثبات و احراز هویت به همراه مالکیت وبسایت، برای مدت مشخص نماد اعتماد الکترونیکی را بدون ستاره با رنگ خاکستری و تنها برای مدت مشخصی دریافت میکنید.

اینماد موقت چیست

نماد اعتماد الکترونیک یک ستاره

اینماد یک ستاره ابتدایی ترین نوع ستاره در این نماد است ، چرا که بیشتر وبسایت ها این نماد را با یک ستاره دارند. شما برای دریافت اینماد دوستاره و یا سه ستاره حتماً قبل از آن باید اینماد تک ستاره را دریافت کرده باشید.

enamad چیست

نماد اعتماد الکترونیک دو ستاره

اینماد دوستاره مرحله ای بعد از یک ستاره است و با شرط داشتن گواهی SSL میتوان آن را دریافت کرد. این گواهی که با وجود پروتکل https فعال خواهد شد و میتواند انتقال داده ها را با امنیت بالا در دست داشته باشد.

اینماد چیست

نماد اعتماد الکترونیک سه ستاره

اینماد سه ستاره یکی از بالاترین درجه هایی است که به کسب و کار های اینترنتی اعطاء میشود. اگر وبسایت فروشگاهی از گواهی امنیتی SSL استفاده کند و توسط انواع کارشناسان با ارزیابی حداقل 4 ساله مثبتی روبرو باشد، اینماد سه ستاره دریافت خواهد کرد. اگر با فروشگاه اینترنتی مواجه شدید که دارای اینماد سه ستاره است، میتوانید از پیشینه مثبت آن مطمئن شوید.

نماد اعتماد الکترونیکی چیست

اینماد 4 و 5 ستاره

وبسایت های اینترنتی ارائه دهنده محصولات فیزیکی ،مجازی و یا خدمات که بالاتری حد رضایت از مشتری را داشته باشند میتوانند به سطوح بالاتری از نماد اعتماد الکترونیک دست یابند. برای این منظور فاکتورهای متنوعی ارزیابی شده و چنانچه کسب و کاری شایستگی دریافت آن را داشته باشد، از سمت وبسایت اینماد مشمول دریافت اینماد 4 یا 5 ستاره خواهد شد. به عنوان مثال وبسایت دیجی کالا در حال حاضر دارای اینماد 4 ستاره است.

اینماد 5 ستاره چیست

مزایای اینماد برای کاربران سایت چیست؟

فرض کنیم شما یک کاربر اینترنتی هستید و از یک فروشگاه که دارای اینماد است، به صورت آنلاین محصول یا خدماتی را خریداری کرده اید اما به هر دلیلی مثل عدم دریافت کالا/ خدمات، مغایرت محصول و… از سایت فروشگاهی مربوطه رضایت ندارید در چنین شرایطی شما میتوانید با مراجعه به وبسایت اینماد از فروشگاه خاطی شکایت کنید. بازرسین در اولین زمان ممکن به شکایات رسیدگی میکنند. شکایات اثبات شده تاوان سنگینی برای وبسایت خاطی خواهند داشت. برخی از مزایای اینماد به شرح زیر است:

  • حمایت از حقوق خریدار اینترنتی
  • مقابله با جرائم اینترنتی
  • جلوگیری از پولشویی
  • ساماندهی مشاغل

از کجا بفهمیم نماد اعتماد الکترونیکی واقعی است؟

شما میتوانید با ورود به وبسایت اصلی اینماد و از منوی مصرف کنندگان کلیه وبسایت های دارای اینماد با هرچند ستاره را ببینید و در بین آنها وبسایت مورد نظر خود را طبق عکس زیر جستجو و استعلام کنید.

نماد اعتماد الکترونیک چیست

مزایای e-NAMAD برای کسب و کارها چیست؟

تا اینجای کار متوجه شدیم که اعتبار وبسایت فروشگاهی یکی از مهمترین موارد برای جلب اعتماد مشتریان است و همین اعتماد است که منجر به نرخ تبدیل (تبدیل بازدیدکننده به مشتری) خواهد شد. در واقع بدست آوردن اعتماد و اعتبار تنها مزایای اینماد نیست و شما با استفاده از نماد اعتماد الکترنیک یا همان نماد تجارت الکترونیک موارد دیگری را نیز میتوانید بدست آورید. این موارد شامل:

  • امکان دریافت درگاه بانکی اختصاصی
  • امکان فعالسازی تحویل و پرداخت درب منزل
  • جلب اعتماد بیشتر بازدیدکنندگان
  • افزایش تعداد مشتریان
  • افزایش نرخ تبدیل و فروش

کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی

انواع وبسایت ها و کسب و کارهایی که به صورت فروشگاهی در حال ارائه نوعی محصول یا خدمات هستند حتما باید از نماد اعتماد الکترونیکی استفاده کنند. به عنوان مثال ما در وبسایت اصلی میزبان فا به دلیل ارائه خدمات به مشتریان و امکان فروش انواع سرویس ها به صورت اینترنتی از اینماد برای جلب اعتماد کاربران استفاده کرده ایم و خود کاربران هم با اعتماد کامل وارد درگاه پرداخت می شوند و به خانواده بزرگ مشتریان ما ملحق میشوند. اما به صورت کلی تمامی وبسایت های ارائه دهنده که در دسته های زیر قرار دارند حتما باید نماد اعتماد الکترونیک ایران را تهیه کنند:

  • وبسایت های فروشگاهی (مثل فروشگاه های لباس و…)
  • وبسایت های خدماتی عمومی (مثل ارائه دهنگان خدمات منزل)
  • وبسایت های خدماتی (مثل وبسایت های فروش محصولات دیجیتال)
  • وبسایت های دارای خدمات فروش با مالکیت حقیقی

شرایط گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی

در نظر داشته باشید که ابتدایی ترین کار برای داشتن یک وبسایت خرید و ثبت دامنه است و سپس باید به خرید هاست مورد نظر بپردازید و حالا باید دید که آیاوبسایت شما نیاز به Enamad دارد یا خیر؟ اگر در حال فروش محصول یا خدمات هستید با داشتن شرایط زیر در خصوص دریافت اینماد اقدام کنید:

  • مخصوص وبسایت های فروشگاهی که قابلیت خرید و فروش دارند.
  • شرایط سنی بالای 18 سال
  • ثبت درخواست تنها توسط صاحب دامنه
  • تایید صلاحیت درخواست دهنده

الزامات نماد اعتماد الکترونیکی

  • فعالیت در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران
  • درج مشخصات تماس و قابلیت دسترسی برای کاربران
  • رسیدگی به شکایات انجام شده در سامانه enamad.ir

تخلفات در رابطه با نماد اعتماد

اگر به صورت کلی خود را درجایگاه کاربران قرار دهیم همانطور که بارها هم در این وضعیت بوده ایم، این ماجرا که ما سرمایه خود را با چه اعتمادی در عوض خرید و گرفتن خدمات از وبسایت های فروشگاهی و خدماتی به آنها تقدیم کنیم ترسی را در دل هر آدمی می اندازد.

  • بدون دریافت نماد الکترونیک امکان استفاده از تصویر نماد در سایت وجود ندارد.
  • واگذاری کسب و کار به اشخاص غیر و عدم دریافت نماد جدید برای آن
  • مغایرت فعالیت اعلام شده برای دریافت نماد با فعالیت اصلی

اما نماد اعتماد الکترونیکی مهری تایید بر این مدل کسب و کار هاست. امروزه همه وبسایت های فروشگاهی و خدماتی از اینماد در وبسایت خود استفاده میکنند و خیال کاربران را به نوعی جمع میکنند.

اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک برای وبسایت های ایرانی مهر تاییدی است که صاحب این وبسایت توسط بازرسین مربوطه احراز هویت شده و کسب و کارشان تایید شده است. چنانچه سایت در خارج از چهارچوب های تعیین شده در قوانین تجارت الکترونیک ایران فعالیتی داشته باشد نماد وی تعلیق شده و وضعیت کسب و کار به حالت معلق خواهد درامد.

سوالات متداول درباره Enamad یا نماد اعتماد الکترونیک

  1. اینماد چیست؟

    اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک یکی از تایید صلاحیت های اصلی یک وبسایت فروشگاهی است. در حقیقت فروشگاه های اینترنتی (محصول-خدمات) ملزم به دریافت اینماد هستند.

  2. چگونه اینماد بگیریم؟

    برای دریافت اینماد باید وارد آدرس reg.enamad.ir/Panel شوید و با استفاده از اطلاعات سایتتان، درخواست نماد کنید.

  3. چگونه بفهمیم یک سایت اینماد دارد؟

    میتوایند با مراجعه به قسمت فوتر وبسایت نماد اعتماد الکترونیکی و تعداد ستاره های موجود در آن را مشاهده کنید همچنین آن را استعلام نمایید.

  4. چگونه 2 ستاره در اینماد داشته باشیم؟

    کافی است با نصب گواهی SSL و استفاده از پروتکل https هم امنیت وبسایت را افزایش دهید و هم از اینماد 2 ستاره لذت ببرید.

  5. اینماد تا چه مدت معتبر است؟

    تا به امروز این وبسایت اعتبار 2 ساله به وبسایت ها اعطاء میکند.

  6. انواع ستاره های اینماد به چه معنا است؟

    این ستاره ها در واقع میزان اعتماد و عملکرد خوب سایت را نشان میدهند که با بیشتر بودن این ستاره ها، سطح این اعتماد و عملکرد بالا تر است.

  7. آیا اینماد به کسب و کارهای انواع رسانه های اجتماعی نیز قرار میگیرد؟

    بله، کلیه کسب و کار ها در رسانه های اجتماعی نیز از این نماد قانونی میتوانند استفاده کنند و به آنها نیز تعلق میگیرد.

  8. قبل از دریافت نماد از سایت اصلی استفاده از عکس اینماد در سایت مشکلی دارد؟

    بله این اشکال وجود دارد چرا که اینماد یک نماد دولتی است و سوء استفاده از آن پیگرد قانونی دارد.

  9. چطور اینماد را تمدید کنیم؟

    برای تمدید نماد اعتماد می بایست با مواردی مانند ایمیل، شماره تماس و آدرس کسب و کار اقدام به احراز هویت مجدد نموده و درخواست خود را برای تمدید نماد در سامانه ثبت نمایید.

این مطلب را می پسندید

5/5 - (2 رای)

اشتراک گذاری مطلب
نویسند محتوا:
محتوای تیمی کار شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.