آموزشاقتصادکسب و کار

مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی است که توسط خریدار و مصرف کننده پرداخت می شود. فروشنده و ارائه کننده کالا و خدمات نیز می بایست مبالغ را به همراه مالیات بر ارزش افزوده بصورت مشخص به مشتری اعلام نماید. مقادیر دریافت شده از خریدار نیز در قالب اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده توسط فروشنده و یا ارائه کننده خدمات و کالاها به حساب خزانه داری دولت واریز می شود. البته قبل از همه اینکارها می بایست در سامانه مخصوص آن به آدرس www.evat.ir ثبت نام کرد و پس از آن اقدام به ارائه گزارشات مالیاتی بصورت الکترونیکی کرد.

درصد مالیات بر ارزش افزوده چقدر است

در حال حاضر مقدار درصد مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد است که از سال 94 تعیین شده است. قبل از آن نیز 6 درصد بود. البته باید توجه داشت که یکسری کالاها و خدمات مشمول معافیت ارزش افزوده شده و برخی نیز درصد بالاتری دارند. معافیت های ارزش افزوده در فصل دوم » ماده 12 قانون مالیات بر ارزش افزوده اعلام شده که بشرح زیر است:

ماده ۱۲- عرضه کالاها وارائه خدمات زیر وهمچنین واردات آنها حسب مورد از پرداخت مالیات معاف می باشد:
۱- محصولات کشاورزی فرآوری نشده؛
۲- دام وطیور زنده، آبزیان، زنبور عسل ونوغان؛
۳- انواع کود، سم، بذر ونهال؛
۴- آرد خبازی، نان، گوشت، قند، شکر، برنج، حبوبات وسویا، شیر، پنیر، روغن نباتی وشیر خشک مخصوص تغذیه کودکان؛
۵- کتاب، مطبوعات، دفاتر تحریر وانواع کاغذ چاپ، تحریر ومطبوعات؛
۶- کالاهای اهدایی به صورت بلا عوض به وزارتخانه ها، مؤسسات دولتی ونهادهای عمومی غیر دولتی با تأیید هیأت وزیران وحوزه های علمیه با تأیید حوزه گیرنده هدایا؛
۷- کالاهایی که همراه مسافر وبرای استفاده شخصی تا میزان معافیت مقرر طبق مقررات صادرات و واردات، وارد کشور می شود. مازاد بر آن طبق مقررات این قانون مشمول مالیات خواهد بود؛
۸- اموال غیر منقول؛
۹- انواع دارو، لوازم مصرفی درمانی، خدمات درمانی (انسانی، حیوانی وگیاهی) وخدمات توانبخشی وحمایتی؛
۱۰- خدمات مشمول مالیات بر درآمد حقوق، موضوع قانون مالیاتهای مستقیم؛
۱۱- خـدمـات بـانـکی و اعتباری بانکها،موسسات و تعاونیهای اعتباری و صندوق های قرض الحسنه مجاز و خدمات معاملات و تسویه اوراق بهادار و کالا در بورسها و بازارهای خارج از بورس.
۱۲- خدمات حمل ونقل عمومی مسافری برون شهری و درون شهری، جاده ای، ریلی، هوایی ودریایی؛
۱۳- فرش دستباف؛
۱۴- انواع خدمات پژوهشی وآموزشی که طبق آئین نامه ای که با پیشنهاد مشترک وزارتخانه های علوم تحقیقات وفناوری، امور اقتصادی ودارایی، بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، آموزش وپرورش وکار وامور اجتماعی ظرف مدت شش ماه از تاریخ تصویب این قانون به تصویب هیأت وزیران می رسد؛
۱۵- خوراک دام وطیور؛
۱۶- رادار وتجهیزات کمک ناوبری هوانوردی ویژه فرودگاه ها بر اساس فهرستی که به پیشنهاد مشترک وزارت راه وترابری و وزارت امور اقتصادی ودارایی تهیه وظرف مدت شش ماه از تاریخ تصویب این قانون به تصویب هیأت وزیران می رسد؛
۱۷- اقلام با مصارف صرفاً دفاعی (نظامی وانتظامی) وامنیتی بر اساس فهرستی که به پیشنهاد مشترک وزارت دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت امور اقتصادی ودارایی تهیه وبه تصویب هیأت وزیران می رسد. فهرست مذکور از اولین دوره مالیاتی پس از تصویب هیأت وزیران قابل اجراء خواهد بود.

همچنین برخی موارد نیز درصد بالاتری را شامل می شوند که بشرح زیر است:

۱- انواع سیگار ومحصولات دخانی، دوازده درصد (۱۲%)
۲- انواع بنزین وسوخت هواپیما بیست درصد (۲۰%)

نحوه ثبت نام ثبت نام مالیات بر ارزش افزوده

برای ثبت نام مالیات بر ارزش افزوده ابتدا می بایست اقدام به ثبت شرکت (افراد حقوقی) و پروانه کسب یا مجوز فعالیت (افراد حقیقی) نموده و پس از آن کداقتصادی دریافت نمود. با استفاده از این اطلاعات و سایر اطلاعات هویتی می توان اقدام به ثبت نام در سامانه مالیات بر ارزش افزوده نمود.

پیشنهاد می کنیم مطالب راه اندازی کسب و کار آنلاین و نماد اعتماد الکترونیکی چیست را نیز مطالعه نمایید.

عیسی نورانی

بیش از 10 سال است که بصورت تخصصی و حرفه ای در حوزه سئو و بهینه سازی سایت فعالیت می کنم. همچنین حدود 4 سال است که سئو و بهینه سازی سایت میزبان فا را بر عهده دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا