چیست ؟دامنه

domain چیست ؟

domain چیست ؟

نام دامنه بخش بزرگی از دنیای اینترنت می باشد. اولین چیزی که ما در هنگام مشاهده ی یک وب سایت میبینیم نام دامنه می باشد و همین نام دامنه ها هستند که به ما کمک می کنند آدرس وب سایت ها را بتوانیم به سادگی در ذهن بسپاریم . علی رقم اینکه هرروز تعداد زیادی دامنه به ثبت می رسد هنوز کاربرانی هستند که از دامنه ها استفاده نمی کنند و آشنایی با آن ها ندارند ، این آموزش می تواند در آشنایی با دامنه ها و چگونگی انتخاب یک نام دامنه ی خوب بسیار کاربردی و مفید واقع شود. برای این که بتونین بهتر متوجه بشین که دامنه دقیقا چیه بهتون توصیه میکنم فیلم آموزشی دامنه چیست و چرا باید دامنه ثبت کنیم را مشاهده کنید.

اولین گام برای داشتن یک دامنه ی خوب، دست یابی به درک صحیحی از دامنه ها و کاربرد آن ها می باشد. بنابر این اگر همیشه این سوال در ذهن شما وجود داشته که چطور می توان یک نام دامنه داشت می توانید پاسخ سوال خود را در این مقاله به خوبی دریافت نمایید.

به صورت کلی دامنه، نامی می باشد که به یک وب سایت اختصاص میابد و برای هر سایت منحصر بفرد می باشد. چند نمونه از نام دامنه هایی که هرروز میلیون ها کاربر از آن ها استفاده می کنند را می توانید در ادامه مشاهده نمایید:

Google.com, Apple.com, Wikipedia.org, Facebook.com, yahoo.com, …

زمانیکه کسی می خواهد وارد وب سایتی شود نام دامنه ی آن وب سایت را در نوار آدرس مرورگر اینترنت خود وارد نموده و با کلیک بر روی Go به وب سایت مورد نظر هدایت خواهد شد. در نگاه اول بسیار ساده است ولی اتفاقات بسیار زیادی در پشت صحنه رخ خواهد داد.

فراموش نشدنی بودن:

هر وب سایت یک آدرس منحصربفرد در اینترنت دارد که IP یا Internet Protocol نامیده می شود که به کامپیوتر ها در یافتن آدرس سرور میزبانی سایت مورد نظر کمک می کند. برای مثال Mizbanfa.net نیز با آدرس ip 144.76.106.2 نیز در دسترس می باشد(فرضاً) ولی مشکلی که برای آدرس های IP وجود دارد این می باشد که به سادگی نمی توانید آن ها را در ذهن بسپارید مخصوصا زمانی که تعداد سایت هایی که میخواهید در ذهن بسپارید زیاد باشند. IP ها تماما اعداد و ارقام می باشند و گیج کننده می شوند زمانیکه زیاد شوند. به همین دلیل ما از دامنه ها استفاده می کنیم تا بتوانیم به راحتی نام ها را در ذهن بسپاریم و در مراجعات بعدی به وب سایت ها با وارد کردن نام سایت در مرورگر ان را بیابیم. یک مثال کاربردی در این مورد خانه ی ما می باشد. فرض کنید افراد برای یافتن خانه ی شما مجبور باشند مختصات طولی و عرضی موقعیت جغرافیایی شما را به خاطر بسپارند تا هربار برای مراجعه به شما بتوانند شما را پیدا کنند! خوب مسلماً این اعداد و ارقام بسیار پیچیده و غیرقابل ماندگار در ذهن هستند مخصوصا که تعداد آن ها زیاد هم بشود. بنابر این ما از اعداد کوچک و نام برای خیابان ها و مسیر ها استفاده می کنیم تا به راحتی بتوانیم آدرس اشخاص را در ذهن بسپاریم.

در واقع در دنیای مجازی اینترنت نیز به همین صورت می باشد. ما از نام دامنه ها برای یافتن سایت ها استفاده می کنیم زیرا فراموش نشدنی هستند نسبت به آدرس های ip که تعداد کمی هم ندارند. بنابر این هر نام دامنه به یک آدرس IP اتصال دارد یا بعبارتی هر دامنه به IP خاصی اشاره می کند که از آن IP در یافتن سرور میزبان سایت استفاده می شود. یعنی هر IP نیز به یک سرور خاص اشاره می کند که اکانت هاست آن سایت در آن سرور میزبانی می شود و دامنه ی آن سایت نیز به آن اتصال یافته است.

امیدواریم تا این بخش از آموزش توانسته باشیم اهمیت و مزیت استفاده از نام دامنه ها را برایتان به خوبی توضیح داده باشیم. توجه داشته باشید زمانیکه شما یک نام دامنه برای وب سایت خود انتخاب می کنید مطمئن شوید که آن نام برای استفاده ی بازدید کنندگان سایت ساده می باشد:

  • نام دامنه ی خود را کوتاه و توصیفی انتخاب کنید ( net بسیار بهتر است از Mizbanfarsizabanan.net)
  • نام دامنه باید منحصر بفرد باشد
  • می توانید از اعداد و خط تیره نیز در نام دامنه استفاده کنید
  • انواع پسوند های در دسترس را نیز در نظر داشته باشید (.com, .co, .org, .net, .uk, .sy, .net, …)

درآخر فراموش نکنید اولین چیزی که بازدیدکنندگان سایت شما میبینند نام دامنه ی سایت می باشد پس در انتخاب نام دامنه ی خوب دقت کنید، توصیه من به شما این است که حتما ویدئو آموزش اصول انتخاب نام دامنه مناسب برای وب سایت را تماشا کنید شما توسط این ویدئو محبوب قادر هستید بهترین نام دامنه را برای وب سایتتان انتخاب نمایید و در صورتی هم که تمایل دارید دامنه ir. برای خودتان ثبت کنید توصیه ما به شما این است که حتما ویدئو آموزش ثبت دامنه ir. را مشاهده فرمایید.

4.5/5 - (21 امتیاز)

علی یزدان پرست

حدود 8 سالی هست که در زمینه میزبانی وب به صورت تخصصی فعالیت می کند و علاقه زیادی به کسب تجربه در زمینه بازاریابی اینترنتی و تجارت الکترونیک دارد، علی یک کارآفرین خستگی ناپذیر است و با انرژی حیرت انگیزی تمام قسمت های میزبان فا را توسعه می دهد، علی به سبک حرفه ای و انحصاری خود زندگی می کند و خط فکری خاصی را همیشه دنبال می کند، او رفتار هایی کاملا متفاوت نسبت به سایر مدیرانی که تا به حال دیده اید دارد...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *