هاست دایرکت ادمین

آموزش ایجاد ساب دامین در دایرکت ادمین

در برخی مواقع چندین هاست متعدد داریم که لزومی ندارند دامنه مجزا و خاصی داشته باشند یا برای راه اندازی یک اسکریپت نیاز به تهیه دامنه نداریم یا حتی تمایل داریم بخش هایی از سایت مثل فروشگاه یا بلاگ را با وردپرس یا cms مجزایی مدیریت کنیم. در چنین شرایطی بهترین راهکار ساخت ساب دامین در هاست است به گونه ای که یک زیر دامنه از دامنه اصلی ایجاد می کنیم. در این آموزش از پایگاه دانش میزبان فا قصد داریم چگونگی ایجاد ساب دامین در دایرکت ادمین را به طور کامل بررسی کنیم به گونه  ای که هر کاربر بتونه بدون نیاز به خرید هاست جدید یک ساب دامین در کنترل پنل هاست خودش داشته باشه و بخش های مختلف سایتش مثل بلاگ، فروشگاه و… را به صورت مجزا و بدون خرید دامنه جدید با اسکریپت دلخواه راه اندازی کنه. در پایان این مقاله کاربر به طور کامل با مباحثی همچون راه اندازی سایت روی subdomain و مزایای استفاده از ساب دامین در دایرکت ادمین آشنا خواهد شد. اگر از هاست سی پنل استفاده می کنید آموزش نحوه ساخت ساب دامین در هاست سی پنل را دنبال نمایید.

بسیاری از کاربران تفاوت ماهیتی ادان دامین، ساب دامنه و پارک دامنه را به صورت کامل نمیدونن و همیشه با این سوال مواجه هستند که چه زمانی از ساب دامین و چه زمانی از قابلیت ادان دامین  استفاده کنیم؟ برای درک بهتر این تفاوت ها می تونید مقاله آموزشی تفاوت بین ساب دامین، ادان دامین و پارک دامین چیست را به صورت کامل مطالعه کنید.

امکان ایجاد ساب دامین در هاست

بگذاریم اول شرح دهیم که ساب دامنه چیست؟ همان طور که در بالا ذکر شد در واقع ساب دامنه نام دلخواهی هست که همراه با یک نقطه قبل از دامنه اصلی سایت نوشته میشه دقت داشته باشید که نام ساب دامنه هاست باید به محتوای مورد نظرتون نزدیک باشه به عنوان مثال برای بخش پایگاه دانش یا وبلاگ استفاده از کلماتی مثل blog یا Knowledge Base یا برای بخش فروشگاهی کلماتی مثل store مورد استفاده قرار میگیره در نهایت بعد از تعریف subdomain در هاست دایرکت ادمین نوبت آپلود محتوای مورد نظر میرسه که در ادامه به صورت کامل تشریح خواهیم کرد. نحوه ساخت ساب دامین بسیار ساده هست ولی دقت داشته باشید در ابتدا بررسی کنید که نیم سرورهای هاست روی دامنه اصلی که قصد دارید برای آن ساب دامین بسازید ست و نشر شده باشد. سپس از بخش Subdomain Management دایرکت ادمین اقدام کنید که در ادامه به شرح مفصل آن خواهیم پرداخت.

در مراحل ساخت ساب دامنه نیاز به ست کردن نیم سرور هاست نداریم بلکه ست و نشر نیم سرور روی دامنه اصلی کفایت می کند.

نحوه ایجاد ساب دامین در دایرکت ادمین

همان طور که ذکر شد نیم سرورهای هاست باید روی دامنه اصلی ست و نشر شده باشند، راه اندازی سایت روی ساب دامین کار سخت و پیچیده ای نیست تنها می بایست مراحل زیر را طی کرد:

  1. برای شروع مراحل و ایجاد ساب دامین در دایرکت ادمین ابتدا می بایست توسط آموزش ورود به دایرکت ادمین وارد کنترل پنل هاست خود شوید.
  2. در بخش AccounT Manager روی گزینه Subdomain Management کلیک کنید که به صفحه تنظیمات ساب دامین هدایت بشید.
    آموزش ایجاد ساب دامین در دایرکت ادمین
  3. در صفحه باز شده روی دکمه سبز رنگ ADD SUBDOMAIN کلیک کنید.
    آموزش ایجاد ساب دامین در دایرکت ادمین
  4. پس از کلیک با صفحه ای مشابه تصویر زیر مواجه میشید. در این بخش می تونید ساب دامین دلخواه خودتون رو روی هاست دایرکت ادمین تعریف کنید. در کادری که باز می شود ساب دامنه مورد نظرتان را بنویسید. سپس روی دکمه ADD SUBDOMAIN کلیک کنید.
    نکته: در فیلد مقابل Sub-Domain  فقط نام ساب دامنه  (زیر بخش) را وارد کنید به عنوان مثال ما زیر دامنه MIZBANFA را وارد کردیم.
    آموزش ایجاد ساب دامین در دایرکت ادمین
  5. سپس با کادر سبز رنگی مبنی بر موفقیت آمیر بودن ایجاد ساب دامین در هاست دایرکت ادمین مواجه خواهید شد.
    آموزش ایجاد ساب دامین در دایرکت ادمین

ساب دومینی که تعریف کردید به لیست اضافه میشه همچنین یک دایرکتوری دقیقا به همین اسم در فایل منیجر هاست ساخته میشه که باید اطلاعات مربوط به ساب دامنه شامل قالب یا هر چیزی در این دایرکتوری آپلود بشه.

نکته: در صورت تمایل به حذف ساب دامنه، در صفحه بالا چک باکس سمت چپ ساب دامنه را انتخاب و روی دکمه Delete Selected کلیک کنید. توجه کنید با اینکار فقط ساب دامنه از لیست حذف میشه اما دایرکتوری اصلی اون همچنان در فایل منیجر موجود هست.

تا این مرحله تنها ساب دامین را تعریف کرده اید و مراحل به اتمام نرسیده. در مرحله بعدی یک دایرکتوری با نام ساب دامنه ای که  تعریف کردید در بخش File Manager هاست دایرکت ادمین ایجاد میشه.

آموزش ایجاد ساب دامین در دایرکت ادمین

همان طور که میبینید دایرکتوری به نام mizbanfa در این بخش داریم.

آموزش ایجاد ساب دامین در دایرکت ادمین

خب مراحل ایجاد ساب دومین در هاست دایرکت ادمین به اتمام رسید. شما می تونید با مراجعه به همین دایرکتوری cms مورد نظرتون رو مدیریت کنید.

آدرس ساب دامنه ما چیست؟

سوالی که بعد از ساخت ساب دامنه در هاست پیش میاد اینه که آدرس سبا دامین ما به چه شکل خواهد بود؟ فرض کنید که دامنه اصلی mizbanfa.net هست و طبق مراحل ذکر شده یک ساب دامنه با نام blog تعریف کردیم پس از این کار برای دسترسی به محتوای ساب دامنه آدرس شما چیزی شبیه blog.mizbanfa.net خواهد بود. یعنی نام انتخابی برای ساب دامین با یک نقطه از دامنه اصلی جدا میشه. پس اگر به عنوان مثال بخواهید وردپرس را روی ساب دامنه نصب کنید باید آدرسی به فرمت ذکر شده در مرورگر وارد کنید.

راه اندازی سایت روی ساب دامین

همان طور که پیش تر هم گفته شد بعد از تعریف ساب دامنه روی هاست دایرکت ادمین باید محتوای دلخواه خود را در مسیر مربوطه آپلود کنید. برای این منظور مجددا از صفحه اصلی دایرکت ادمین خود روی گزینه File Manager کلیک کنید. همان طور که می بینید در مسیر اصلی یعنی public_html دایرکتوری با نام دلخواه شما ایجاد شده. در این بخش می توانید  اسکریپت مورد نظر خودتون را نصب یا محتوای مد نظر را آپلود کنید.

حتما می پرسید بعد از اینکه ساب دامنه را ایجاد کردیم چطور وردپرس یا هر اطلاعاتی را روی این ساب دامنه قرار دهیم؟

نصب وردپرس روی ساب دامین دایرکت ادمین آموزش نصب وردپرس روی ساب دامین سی پنل

تفاوت ساب دامین و ساب فولدر چیست؟

خیلی از کاربران می پرسند تفاوت تکنیکی ساب دامین و ساب فولدر چیه؟ دقت کنید با ساخت ساب دامین و کار کردن روی اون هیچ امتیاز سئویی متوجه دامنه اصلی نمیشه و فقط ممکنه رتبه الکسا تغییراتی داشته باشه و ورودیتون افزاش پیدا کنه. در واقع از نظر گوگل و موتورهای جستجو ساب دامین و دامنه اصلی دو وبسایت کاملا مجزا از یکدیگر محسوب میشن برای همین سیستم های وبلاگ دهی از این سبک استفاده میکنن. 😍 اما ماهیت ساب فولدر دقیقا برعکسه. در تصویر زیر هم نوع آدرس دهی ساب دامین و ساب فولدر رو مشاهده می کنید. در هر صورت هر دو شاخه ای از دامنه اصلی به حساب میان.

تفاوت ساب دامنه و ساب فولدر

مشکل ساب دامین دایرکت ادمین

dns: برخی کاربران می پرسند آیا به تنظیمات و پیکربندی خاصی نیاز است؟ بر خلاف مراحل پارک دامین یا ادان دامین، برای ساب دامین نیاز به ست کردن نیم سرور ندارید چرا که نیم سرورها از قبل روی دامنه اصلی ست شده اند و از آنجایی که ساب دامین زیر شاخه ای از دامنه اصلی است پس به انجام این مراحل نیاز نخواهید داشت.

خطای 404: همیشه بعد از ایجاد ساب دامین، زمانی که آدرس مربوطه را در مرورگر وارد می کنید با خطای 404 مواجه خواهید شد و کاملا طبیعی است چرا که هنوز اطلاعاتی در این مسیر درج نشده. پس اصلا نگران نباشید. بعد از نصب cms این خطا رفع خواهد شد.

پیدا نکردن مسیر مدیریت اطلاعات درون ساب دامین: بعد از ایجاد ساب دامین، پوشه ای با نام ساب دامین در مسیر روت هاست ایجاد می شود برای نصب cms تنها کافیست به این دایرکتوری مراجعه کنید.

خطای عدم اتصال ساب دامین به cdn: باید در نظر داشته باشید کاربرانی که از سرویس CDN استفاده می کنند ممکن است با خطای عدم اتصال ساب دامین به CDN مواجه شوند در چنین شرایطی تنها کافیست در پنل CDN خود یک A رکورد ایجاد نمایند.

اگر شما هم از سرویس توزیع محتوا کلودفلر یا ابرآروان استفاده می کنید برای رفع این مشکل می توانید راهنمای زیر را مطالعه نمایید:

حل مشکل اتصال ساب دامین به کلودفلر  حل مشکل اتصال ساب دامین به ابر آروان

سوالات متداول در خصوص ایجاد ساب دامنه در هاست

بیایید بیشتر با مفهوم ساب دامین (Subdomain) بیشتر آشنا بشیم و سوالات متداولی که در این خصوص مطرح می شوند را با هم بررسی کنیم:

  • انواع ساب دامین چیست؟
  • ساب دامنه برای هر بخش دلخواهی قابل استفاده هست به عنوان مثال برای بخش فروشگاه، بلاگ، کتابخانه، اعضا، پشتیبانی و….
  • آیا استفاده از ساب دامین مزیتی دارد؟
    بله چون علاوه بر امکان مدیریت بهتر محتوا و مجزا بودن محتوای بخش ها برای نصب انواع اسکریپت ها کاربردی هست.
  • تاثیر ساب دامین بر روی سئو چیست؟
  • نظریه های متعددی برای تاثیر ساب دامین بر دامنه اصلی وجود داره اما اصولا از ساب دامنه برای ایجاد یک بخش با محتوای مجزا از سایت استفاده میشه پس اگر قصد دارید روی بخشی از وب سایتتون به صورت تخصصی با محتوایی جدا کار کنید این قابلیت برای شما مناسبه. پس برای پاسخ به این سوال و اجرای بهترین عملکرد روی سایت اول باید نیاز سنجی سایت خودمون رو در نظر بگیریم.
  • تفاوت دامین و ساب دامین در چیست؟
    در واقع ساب دامنه زیر دامنه ای از سایت اصلی هست که با یک نقطه از دامنه اصلی جدا میشه. به عنوان مثال برای دامنه mizbanfa.net میتونیم یک ساب دامنه تحت عنوان blog.mizbanfa.net داشته باشیم.
  •  آیا ادان دامین و پارک دامین و ساب دامین تفاوتی دارند؟
    بله این ها سه مفهموم کاملا مجزا در سرویس های هاست هستند که برای آشنایی بیشتر با هر کدوم بهتره مقاله ۵۸ اصطلاح که قبل از خرید هاست باید با آن ها آشنا شوید را مطالعه کنید.
  •  ساب دامین بهتر است یا ساب فولدر؟
    ساب دامین و ساب فولدر برای درج محتوایی در کنار دامنه اصلی کاربرد دارند اما با توجه به نوع نیاز باید یکی را انتخاب کرد که چند تفاوت تکنیکی کوچک دارن نحوه آدرس دهی اون ها رو میشه یکی از تفاوت های مشخص این دو مورد ذکر کرد. از لحاظ تکنیکی نمیشه یکی رو بر دیگری ارجعیت داد و در نهایت نیاز سایت، پایه اصلی برای انتخاب یکی از این دو گزینه هست. یکی از مزیت های ساب دامنه این هست که امکان نصب و راه اندازی یک cms مجزا در کنار سیستم مدیریت محتوای اصلی رو دارید.
  •  آیا در تعداد ساب دامنه هایی که ایجاد میکنیم محدودیت داریم؟
    در هاست های میزبان فا از لحاظ فنی محدودیت خاصی بر تعداد ساب دامین و ساب فولدرهایی که کاربر ایجاد میکنه اعمال نشده.
  • میتوانیم روی ساب دامین اسکریپت متفاوتی نصب کنیم؟
    پاسخ بله است، ساب دامین را با هدف درج یک محتوای جدا از دامنه اصلی تعریف میکنیم. ساب دامنه برای کاربرانی که قصد دارند یک اسکریپت متفاوت روی هاست خودشون داشته باشند کارایی داره.
  • ساختار ساب دامنه به چه شکل است؟
    ساب دامنه یک حالت پیشوند مانند داره و در واقع نام دلخواه شما همراه با یک نقطه در کنار دامنه اصلی قرار میگیره به عنوان مثال blog.mizbanfa.net میتونه یک ساب دامنه برای دامنه mizbanfa.net باشه.
  •  چطور ساب دامین را مدیریت کنیم؟
    بعد از ایجاد ساب دامنه در کنترل پنل، یک دایرکتوری با نام انتخابی در هاست شما ایجاد میشه که با مراجعه به دایرکتوری مذکور میتونید محتوای خودتون رو مدیریت کنید.
  • دایرکتوری مربوط به ساب دامینی که ساختم در کدام قسمت هاست قرار دارد؟
    همون طور که در این مقاله ذکر شد، پوشه ای به نام ساب دامین public_html قرار می گیره.

در مقاله آموزش ایجاد ساب دامین در دایرکت ادمین تلاش بر این بود که که تمام مباحث مربوط به ساخت ساب دامنه روی هاست دایرکت ادمین، نحوه مدیریت ساب دومین و حذف ساب دامنه ایجاد شده در هاست را به طور کامل تشریح کنیم که پس از آن قادر باشید بدون نیاز به خرید دامنه جدید نسبت به راه اندازی سایت روی ساب دامین هاست اقدام کنید. در صورت وجود سوال یا ابهام نظرات خودتون را با ما به اشتراک بذارید.

آموزش رایگان دایرکت ادمین

4.5/5 - (16 امتیاز)

محدثه اسماعیلی

سالهاست که با وردپرس کار می کند و پس از آن به کسب اطلاعات در ابعادی وسیع تر پرداخت و توانست در حوزه هایی چون دیجیتال مارکتینگ، سئو و تولید محتوای اصولی مطابق با الگوریتم های روز گام بردارد. او اکنون به تیم تحریریه میزبان فا کمک رسانی میکند.

‫۳۰ دیدگاه ها

  1. سلام خسته نباشید . اگه بخوام این کارو به صورت خودکار با اسکریپت نویسی انجام بدم به چه شکله؟ به عنوان مثال با ثبت نام کردن کاربر داخل سایتم یک ساب دامین با نام کاربریش ساخته بشه ؟

    1. سلام روزبخیر؛
      عملکرد برخی وب سایت ها برای فعالیت کاربران دقیقا به همین شکل هستش. اما پیش از شروع کار یک چک لیست فنی از هاستتون تهیه کنید و ببینید هاست شما چه تعداد ساب دامین ارائه میکنه. اصولا روی مقدار 50 تنظیم شده.
      در خصوص ساخت ساب دامین به صورت خودکار باید با یک شخص متخصص در خصوص اسکریپت نویسی مشورت داشته باشید.

  2. سلام بر مهندسین میزبان فا
    من از چند ساب فولدر برای سایتم میخام استفاده کنم اما به یک مشکل خوردم که مطالب داخل ساب فولدرم ایندکس نمیشه و الان دو ماهی هست که مطلب گذاشتم.
    البته خود ساب فولدرم و سایتم و مطالب خود سایتم ایندکس شده.
    بعد از مدتی داخل سایت اصلیم مطلب گذاشتم و اون سریع ایندکس شد اما هنوز مطالب داخل ساب فولدرم ایندکس نشده.
    ایا از نظر گوگل ساب فولدر مشکلی داره و مطالبش ایندکس نمیشه؟
    اگر ایندکس میشه باید چیکار کنم تا ایندکس بشه؟

    1. سلام و احترام؛
      بررسی کنید وردپرسی که روی این ساب فولدر نصب شده حالت نوایندکس نداره؟
      از بخش تنظیمات به قسمت خواندن مراجعه کنید و ببینید گزینه “نمایش به موتورهای جستجو” در حالت فعال قرار داره یا خیر؟

      1. سلام من هم مشکل ایشون رو دارم. مطالب خوب هست ولی ایندکس نمیشه در سابفولدر نو ایندکس هم نیست

  3. سلام من ساب دامین را حذف کردم ولی نمیدونستم باید دایرکت هاش رو هم حذف کنم و بطور کامل پاک نشده ، ممکنه راهنمایی کنید چطوری میتونم کامل پاکش کنم؟ تشکر از شما

    1. سلام روزبخیر؛
      زمانی که ساب دامینی ایجاد می کنید یک پوشه دقیقا با همین نام در هاستتون ایجاد میشه پس تنها کافیه اسم ساب دامین رو سرچ کنید تا به دایرکتور یهای مربوطه هدایت بشید.

  4. سلام و عرض ادب؛
    خانم مهندس بنده در خصوص انتخاب ساب دامین یا ساب فولدر به عنوان گزینه‌های موجود برای زبان دوم سایت سوال دارم.
    با توجه به اینکه فکر میکنم با انتخاب ساب دامین زبان دوم سایت جدای از زبان اصلی اون از گوگل امتیاز میگیره، میخوام ببینم پیشنهاد شما برای زبان دوم سایت چیه؟..زبان دوم رو روی ساب دامین بیاریم یا ساب فولدر؟
    با سپاس فراوان

  5. سلام
    وقت بخیر
    من میخوام از ساب دامین به عنوان یک دامنه مجزا استفاده کنم تو یه هاست مجزا امکانش هست ؟

    1. سلام و احترام؛
      بله امکانش هست.
      مثل هاست دانلود.
      آموزش اتصال ساب دامین به هاست دانلود رو مطالعه و روی هاست مورد نظرتون پیاده سازی کنید.

  6. سلام
    متشکرم ولی دایرکتوری ساخته شده ولی ارور This site can’t be reached subdomain here s server IP address could not be found. رو داره مشکل چیه؟ تو ارور لاگ هم
    این وجود داره
    ممنونم

    1. سلام روزبخیر؛
      منظورتون ساب دامین هست یا ساب فولدر؟ چون این ارور به ساب دامین اشاره داره.
      دو مورد رو بررسی کنید:
      آیا نیم سرور هاستتون روی دامنه ست و نشر شده؟
      ایا از کلودپروتکشن هایی مثل ابر اروان یا کلود فلر استفاده می کنید؟

  7. سلام وقت بخیر ..سوالی داشتم ..من برای سایت موزیکم که با ورد پرس طراحی شده نیاز دارم به هاست دانلود ..سوال من اینه اول باید ساب دامین درست کنم بعد باید ادرس ساب دامین به هاست دانلودم بدم ؟؟ بعد ساب دامین باید به ورد پرسم متصل کنم ؟؟ ممنون میشم راهنماییم کنید با تشکر

  8. سلام ممنون بابت مطلب مفیدتون
    سئوالی که برای من مطرحه اینه که :
    میخوام چندین ساب دامین از سایت اصلی داشته باشم که همگی از ساختار سایت اصلی پیروی کنن، بدون اینکه نیاز باشه پوشه های تکراری روی هاستم ایجاد کنم.
    لطفا راهنمایی بفرمایید.

  9. سلام وقت بخیر
    سایتی داریم که با فروشگاه ساز ساخته شده است و الان میخواهیم که یک ساب دامین روی آن پارک کنیم
    منتها فروشگاه ساز دسترسی هاست به ما نمی دهد، آیا راهی است؟

  10. چگونه می توان محدودیت ساخت زیردامین را در دایرکت ادمین جدید غیرفعال کرد؟

    1. سلام روزبخیر؛
      این محدودیت ها و سطح دسترسی ها از سمت مدیر سرور اعمال می شوند. شما تنها امکان ساخت ادان دامین به تعداد مشخص شده از سمت هاستینگ را دارید.
      در تعداد ساب دامین ها محدودیت های کمتری اعمال می گردد ولی و این مورد نیز باز به سیاست هاستینگ شما بستگی دارد.

  11. سلام وقت بخیر.
    من بعد از تعریف ساب دامین زمانی که آدرس ساب دامین را وارد میکنم تا وارد سایت بشم با این پیام روبه رو میشم
    This is a placeholder for the subdomain plannerce
    علتش چیه و چطور وارد سایت ساب دامین بشم.

  12. سلام و درود
    بنده میخوام فایل بکاپ سایت رو توی ساب دامین بازگردانی کنم ، همچین چیزی ممکنه ؟ به چه شکل؟ میشه روی دامین اصلی بازگردانی کنم و همه اطلاعات رو در پوشه ساب دامین کپی کنم؟

    1. سلام و احترام دوست عزیز؛
      بله امکان بازگردانی بکاپ در مسیرهای دلخواه وجود دارد فقط باید به چند نکته دقت داشته باشید:
      فایل بکاپ را در مسیر مورد نظر اکسترکت کنید.
      حتما آن را در حالت نوایندکس قرار دهید (به دلیل عدم ایجاد محتوای تکراری)
      آدرس دهی های سایت را از طریق دیتابیس اصلاح کنید.

  13. سلام خانم اسماعیلی میدونم جاش اینجا نیست
    ولی میشه لطف کنید یه آموزش 0 تا 100 راه اندازی، کانفیگ دایرکت ادمین همراه با امنیت… معرفی کنید؟
    منظورم اینه که وقتی یه سرور میخرم چجوری خودم 0 تا 100ش رو برای هاستینگ سایت خودم تنظیم کنم؟
    میدونم مباحثش خیلی زیاده و سخت.. ولی بلخره باید از یه جایی شروع کنم (اطلاعرسانی ایمیل ندارید در کامنت، اگر لطف کنید پاسختون ایمیل کنین ممنون میشم)
    (آموزش های زیادی توی نت دیدم با جزیئات کامل نبودن)
    پیشاپیش هم از پاسختون سپاسگزارم

    1. سلام و احترام دوست عزیز؛
      بکسری مباحث مرتبط با سرور قبلا نگارش و منتشر شده است اما با توجه به اینکه در حال حاضر میزبان فا علاوه بر ارائه هاست در زمینه ارائه سرور اختصاصی و مجازی یز فعالیت دارد به زودی در این زمینه اقدام خواهد شد.

  14. میدونین فرق یه کشور پیشرفته و عقب مونده در چیه؟اینکه اونا به هم کمک میکنن تا بقیه رو بالا بکشن اما اینا زیراب همو میزنن تا بقیه رو بکشن پایین.کاری که شما میکنید اونم از مبتدی تا پیشرفته اونم رایگان واقعا قابل تقدیره.پیروز باشید

    1. سلام و احترام دوست عزیز؛
      سپاس از محبتتان. خرسندیم راهنمای آموزشی مفید بوده و باعث افتخار است که دوستان، بلاگ میزبان فا را به عنوان مرجع آموزش انتخاب کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *