گوگل سرچ کنسول

آموزش کامل رفع خطاهای گوگل وبمستر

امکان مشاهده و رفع خطاهای گوگل وبمستر یکی از قابلیت های بسیار کاربردی کنسول جدید گوگل است. بعد از نصب گوگل سرچ کنسول و ثبت سایت در کنسول گوگل می توانید با استفاده از بخش coverage آن اقدام به مشاهده و رفع خطاهای موجود نمایید. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع خطاهای گوگل وبمستر و نحوه کار با گوگل سرچ کنسول به منظور رفع این خطاها، آشنا کنیم. پس اگر به دنبال کسب آموزش کامل گوگل سرچ کنسول هستید، مقالات گام به گام پایگاه دانش میزبان فا را دنبال کنید.

آموزش کامل رفع خطاهای گوگل وبمستر

موضوعاتی که در این مقاله مورد بررسی قرار خواهند گرفت:

انواع خطاهای گوگل وبمستر تولزرفع خطاهای گوگل وبمستر از طریق بخش coverage

یکی از مهم ترین مزیت هایی که سرچ کنسول گوگل برای صاحبان وب سایت ها دارد این است که با ارائه اطلاعاتی ارزشمند در زمینه سئو و رفع خطاهای گوگل وبمستر به آنها کمک می کنند. در واقع search console google به شما می گوید که کدام یک از صفحات وب سایتتان عملکرد خوبی را دارند و کدام یک از آنها نیاز به بهبود دارند. اما وبمستر تولز تنها به ارائه اطلاعات درباره نکات مثبت و منفی وب سایت اکتفا نمی کند و روش رفع مشکلات و خطاهای موجود را نیز به شما آموزش می دهد.

در سرچ کنسول جدید گوگل این امکان وجود دارد که:

  • این اطلاعات را به صورت عمیق تر و برجسته تر مشاهده نمایید.
  • این قسمت را می توانید با نام گزارش coverage در پیشخوان گوگل سرچ کنسول مشاهده نمایید.
  • در این بخش می توانید لیست تمام صفحاتی که توسط گوگل crawl و ایندکس شده اند را مشاهده نمایید.
  • علاوه بر آن جزئیات مربوط به هر یک از آنها و خطاهایی که در هنگام ایندکس شدن اتفاق افتاده است نیز نشان داده می شود.
در مقاله ۷ علت ایندکس نشدن سایت در گوگل بررسی کردیم که چه مواردی باعث مانع ایندکس شدن محتوا هستند، حالا قصد داریم بررسی کنیم که هر کدام از این موارد در سرچ کنسول گوگل تحت چه عنوانی نمایش داده می شوند و چطور می توانیم آن ها را رفع کنیم.

در بخش coverage سرچ کنسول شما با 4 وضعیت مختلف رو به رو می شوید. در واقع اطلاعات مربوط به هر یک از این موارد به طور دقیق و با جزئیات قرار گرفت است که برای رفع خطاهای گوگل وبمستر می توان از آنها استفاده نمود. در ادامه به معرفی هر یک از این قست ها و انواع خطاهای موجود در آنها خواهیم پرداخت.

در صورت تمایل به آشنایی بیشتر با بش coverage وبمستر تولز می توانید مقاله آموزش بخش coverage سرچ کنسول جدید گوگل را مطالعه نمایید.

خب حالا برای اینکه شما هم وضعیت سایتتان را بررسی نمایید مراحل زیر را دنبال کنید تا ببینید چه تعداد صفحه ایندکس شده و نشده، ارور و اعلان دارید. 🙂

سپس بر اساس توضیحاتی که در ادامه ذکر می شود، اقدام نمایید و گزارشات خود را تحلیل کنید. در این قسمت 4 حالت کلی وجود دارد که عبارتند از:

  1. Error: صفحات این قسمت ایندکس نشده و فرآیند ایندکس با خطا رو به رو شده است.
  2. Warnng: صفحه مورد نظر ایندکس شده است اما خطایی وجود دارد که نیاز است آن را رفع نمایید.
  3. Valid: صفحه مورد نظر ایندکس شده است.
  4. Excluded: صفجات قرار گرفته در این بخش به خواست و اختیار صاحب دامنه ایندکس نشده است.

آموزش کامل رفع خطاهای گوگل وبمستر

1. بخش error سرچ کنسول گوگل

همان طور که پیش تر ذکر شد در قسمت coverage با 4 حالت کلی مواجه می شویم که یکی از آن ها eeror نام دارد.

آموزش کامل رفع خطاهای گوگل وبمستر

در این قسمت سرچ کنسول گوگل می توانید تعداد لینک هایی که در هنگام ایندکس شدن با مشکل رو به رو شده اند را مشاهده نمایید. URL های قرار گرفته در این بخش با خطاهایی جدی رو به رو هستند که باید برای رفع خطاهای گوگل وبمستر در این قسمت اقدام نمایید. در ادامه انواع خطاهایی که در این بخش قرار می گیرند را به شما معرفی خواهیم کرد.

بخش ارور سرچ کنسول گوگل

همان طور که در تصیویر بالا مشاهده می کنید این بخش شامل چندین ستون به شرح زیر است:

    • در ستون status می بینیم که این ها، ارورهای بخش coverage  هستند.
    • ستون validation یا اعتبار سنجی را داریم.
      validation یا اعتبارسنجی سرچ کنسول گوگل
    • در ستون Trend روند این خطا را میبنییم.
    • ستون Pages تعداد کل صفحاتی که مشمول این ارور هستند.
    • در ستون type از بخش error، نوع ارور نمایش داده شده که شامل موارد زیر هستند و در ادامه به شرح مفصل تمام ارورها خواهیم پرداخت.
      1. server error
      2. redirect error
      3. submitted URL blocked by robots.txt
      4. Submitted URL marked noindex
      5. Submitted URL seems to be a Soft 404
      6. Submitted URL returns unauthorized request 401
      7. Submitted URL not found 404
      8. Submitted URL has crawl issue

1. server error

این خطا که با عنوان خطای 500 نیز شناخته می شود به این معنا است که سروری که دامنه شما روی آن قرار گرفته است در هنگام دریافت درخواست صفحه مورد نظر خطای 500 را نشان می دهد. در چنین شرایطی مشکلی در سرور شما وجود دارد که از دسترسی گوگل به صفحه مورد نظر جلوگیری می شود.

به منظور رفع خطاهای گوگل وبمستر در ابتدا بهتر است لینک مورد نظر را بررسی کنید و ببینید که آیا صفحه بارگذاری می شود یا نه. اگر صفحه بدون هیچ مشکلی بارگذاری شد، پس احتمالا مشکل مرتفع شده است. اما اگر همچنان مشکل باقی مانده بود، باید این مشکل را از طریق سرویس ارائه دهنده خدمات میزبانی وب خود بررسی نمایید.

2. redirect error

خطای ریدایرکت می تواند بنا به دلایل زیادی روی دهد. برخی از آنها عبارتند از:

  • زنجیر ریدایرکت بیش از اندازه طولانی است.
  • وجود حلقه ریدایرکت
  • URL ریدایرکت شده از حداکثر طول مجاز بیشتر است.
  • در زنجیر ریدایرکت URL بد یا خالی وجود دارد.

رفع خطای redirected در fetch as google سرچ کنسول گوگل با درست کردن حلقه های ریدایرکت صورت می گیرد. ربات های گوگل باید روزانه صفحات زیادی را crawl کنند. به همین دلیل اگر ریدارکت های زیاد مواجه شود، در زمینه crawl و ایندکس کردن محتواهای این صفحات دچار مشکل می شود.

برای پیگیری بیشتر پیشنهاد می کنیم مباحث مربوط به ریدایرکت را مطالعه نمایید.

3. submitted URL blocked by robots.txt

زمانی با این خطا رو به رو می شوید که صفحه مورد نظر خود را برای ایندکس کردن ثبت کرده اید اما URL آن صفحه در فایل robots.txt بلاک شده است. فایل robots.txt یک فایل متنی است که میزان دسترسی crawler ها را به صفحات یک وب سایت تعیین می کند. اگر در این فایل دسترسی به یک صفحه مشخص بلاک شود، آنگاه با خطای بالا رو به رو می شوید.

به منظور رفع این خطا باید وارد فایل robots.txt خود شده و کدهایی که از ایندکس شدن سایت یا صفحات آن جلوگیری می کنند را حذف نمایید.

به منظور کسب آموزش بیشتر درباره فایل robots.txt می توانید مقاله آموزش ساخت فایل robots.txt برای وردپرس و بهینه سازی آن را مطالعه نمایید.

4. Submitted URL marked noindex

زمانی که شما اقدام به ایندکس کردن یک صفحه مشخص می کنید اما این فرآیند توسط یک دستورالعمل noindex بلاک شده است با این خطا مواجه می شوید. این دستورالعمل معمولا از طریق یک متا تگ یا هدر HTTP برای یک صفحه قرار می گیرد.

برای بررسی وضعیت ایندکس یک صفحه می توانید به ابزار URL inspection سرچ کنسول گوگل مراجعه نمایید. آدرس مربوطه را در فیلد وارد کرده و وضعیت آن را بررسی کنید.

آموزش ابزار URL inspection گوگل سرچ کنسول

در راستای رفع خطاهای گوگل وبمستر در صورتی که می خواهید URL تعیین شده ایندکس شود، باید دستورالعمل noindex تعیین شده را حذف نمایید. چرا که این دستورالعمل دقیقا مثل این است که به گوگل بگویید می خواهم صفحه ایندکس شود اما نمی خواهم خزنده های گوگل آن را crawl کنند. به منظور حذف متا تگ یا HTTP Header می توانید از طریق CMS سایت خود اقدام کرده یا مستقیما به بخش های کدنویسی سایت بروید و تگ noindex را حذف کنید.

رفع انواع خطاهای گوگل وبمستر5. Submitted URL seems to be a Soft 404

هنگامی که شما URL یک صفحه که دارای خطای Soft 404 است را ایندکس می کنید، در بخش error سرچ کنسول گوگل با Submitted URL seems to be a Soft 404 مواجه می شوید. soft 404 یکی از ارورهای پیچیده گوگل است که شناخت دقیق آن می تواند کمی دشوار باشد. به منظور رفع این ارور با توجه به نوع صفحه می توانید به این شکل اقدام کنید که:

  • اگر صفحه مورد نظر دیگر وجود ندارد، باید تعیین کنید که می خواهید این صفحه کد 404 یا 410 را نشان دهد.

اما…

  • اگر صفحه مورد نظر وجود دارد و تنها جا به جا شده است، باید از ریدایرکت 301 استفاده کنید.

6. Submitted URL returns unauthorized request 401

جالب است بدانید که برخی صفحات به دلیل نیاز به ثبت نام یا وارد کردن پسورد اجازه crawl را ندارد، در نتیجه در چنین مواقعی با این ارور رو به رو می شوید. به عنوان مثال ممکن است استفاده از صفحاتی از وب سایت شما ملزم به ثبت نام کاربر در سایتتان باشد.

برای از بین بردن این ارور در فرآیند رفع خطاهای گوگل وبمستر باید نیاز به ثبت نام یا وارد کردن پسورد برای ورود به صفحات را بردارید. همچنین می توانید با تایید هویت ربات های گوگل دسترسی به صفحات مورد نظر را برای آنها فراهم کنید.

7. Submitted URL not found 404

هر زمان که شما صفحه ای را از سایت خود حذف می کنید اما سایت مپ خود را به روز رسانی نمی کنید، این خطا به نمایش گذاشته می شود. خزنده های سایت نمی توانند URL صفحه را پیدا کنند که بتوانند آن را ایندکس نمایند. به منظور رفع این خطا باید به صورت منظم نقشه سایت خود را آپدیت کنید.

در صورت تمایل به آشنایی بیشتر با نقشه سایت می توانید مقاله نقشه سایت چیست را مطالعه نمایید.

8. Submitted URL has crawl issue

هر زمان که شما لینکی را ثبت می کنید اما به دلیلی جز دلایل عنوان شده امکان ایندکس شدن را ندارد، این خطا نمایش داده می شود. برای رفع این خطا باید لینک مورد نظر را در URL inspection جستجو نمایید تا ببینید که تحلیل گوگل از خطای موجود چیست و چه راه حلی را برای رفع آن به شما ارائه می دهد. سپس طبق آن اقدام نمایید.

2. بخش warning گوگل سرچ کنسول

در هنگام تلاش برای رفع خطاهای گوگل وبمستر باید بدانید که صفحاتی که در این دسته بندی قرار می گیرند، به توجه شما نیاز دارند.

آموزش کامل رفع خطاهای گوگل وبمستر

تفاوت error و warnings در میزان شدت و اهمیت آنهاست. صفحاتی که در دسته warning قرار می گیرند، ممکن است ایندکس شده باشند یا اینکه در حین ایندکس شدن دچار مشکل شده اند. به همین دلیل بهتر است ارورهایی که در این بخش نشان داده می شوند را حتما بررسی نمایید.

بخش warning سرچ کنسول گوگل

در این قسمت یک نوع اخطار تحت عنوان Indexed, though blocked by robots.txt مشاهده می شود.

Indexed, though blocked by robots.txt

معمولا در این حالت صفحات با وجود بلاک شدن در فایل robots.txt ایندکس شده اند. چرا که وقتی به چنین صفحه ای لینک داده شده باشد، گوگل نمی تواند دستور بلاک شدن در فایل robots.txt را در نظر بگیرد. به همین دلیل نیز در سرچ کنسول گوگل این خطا در دسته warning قرار می گیرد.

در واقع گوگل نمی تواند اطمینان حاصل کند که شما خودتان تصمیم به بلاک شدن این صفحه داشته اید یا این اتفاق اشتباها رخ داده است. پس با قرار دادن URL مورد نظر در این قسمت تلاش می کند تا توجه شما را به آن جلب کند.

اگر شما تصمیم دارید که صفحه را بلاک کنید، نمی توانید تنها به فایل robots.txt اتکا کنید. در این صورت می بایست با استفاده از یک تگ noindex یا کد auth دسترسی به صفحه موجود را محدود کنید. اگر هم تصمیم به بلاک کردن آن صفحه ندارید، تنها کاری که باید انجام دهید، به روز رسانی فایل robots.txt است.

3. بخش valid کنسول گوگل

سرچ کنسول گوگل برای URL هایی که ایندکس شده اند نیز قسمتی را تعیین کرده است. این بخش با نام Valid شناخته می شود.

آموزش کامل رفع خطاهای گوگل وبمستر

معمولا تصور بر این است که لینک های قرار گرفته در این قسمت دیگر مشکلی از نظر ایندکس شدن ندارند. اما گوگل برای بهتر کردن این لینک ها نیز پیشنهاداتی را برای شما خواهد داشت که برای رفع خطاهای گوگل وبمستر باید به آنها نیز توجه داشت. برخی از آن را در ادامه توضیح خواهیم داد.

بخش valid ایندکس شدن سرچ کنسول گوگل

همواره در ستون type این قسمت، با دو مورد مواجه می شویم:

  1. Submitted and indexed
  2. Indexed, not submitted in sitemap

1. Submitted and indexed

زمانی که با این پیغام رو به رو شدید، باید بدانید که URL ثبت شده بدون هیچ مشکلی ایندکس شده است. در واقع این حالت را می توان ایده آل ترین حالت ممکن دانست. لینک های قرار گرفته در این بخش هیچگونه مشکل یا خطایی ندارند و به راحتی ایندکس شده اند.

2. Indexed, not submitted in sitemap

این URL توسط گوگل شناسایی و ایندکس شده است. اما لینک مورد نظر در نقشه سایت وجود ندارد. به همین دلیل گوگل با نشان دادن این پیغام به شما پیشنهاد می دهد که سایت مپ خود را به روز رسانی کنید و لینک مورد نظر را در آن قرار دهید. اگر به دنبال رفع خطاهای گوگل وبمستر هستید، حتما sitemap خود را به روز رسانی کنید.

4. بخش Excluded سرچ کنسول گوگل

صفحاتی که در این دست قرار می گیرند، معمولا ایندکس نشده اند و گوگل نیز بر این باور است که این اتفاق به خواست مالک دامنه افتاده است.

آموزش کامل رفع خطاهای گوگل وبمستر

URL های آن را می توانیم به دو دسته اصلی تقسیم کنیم:

  • صفحاتی که صراحتا به گوگل گفته اید آنها را ایندکس نکند.
  • صفحاتی که شما قصد ایندکس کردن آنها را داشته اید اما به دلیل تکراری بودن یا هر دلیل دیگری به نظر گوگل ارزش کافی برای ایندکس شدن را ندارد.

بخش excluded گوگل سرچ کنسول

در این قسمت typeهای زیر را داریم:

  1. Excluded by ‘noindex’ tag
  2. Blocked by page removal tool
  3. Blocked by robots.txt
  4. Blocked due to unauthorized request 401
  5. Crawl anomaly
  6. Crawled – currently not indexed
  7. Discovered – currently not indexed
  8. Alternate page with proper canonical tag
  9. Duplicate without user-selected canonical
  10. Duplicate, Google chose different canonical than user
  11. Not found 404
  12. Page removed because of legal complaint
  13. Page with redirect
  14. Soft 404
  15. Duplicate, submitted URL not selected as canonical

1. Excluded by ‘noindex’ tag

زمانی که گوگل تلاش می کند تا لینکی را ایندکس کند اما با تگ noindex رو به رو می شود، نمی تواند URL مورد نظر را ایندکس نماید:

  1. اگر خودتان چنین قصدی را داشته اید که بهتان تبریک می گوییم. چون هدفی که داشته اید بدون مشکل به نتیجه رسیده است.
  2. اما اگر قصد داشتید که صفحه مورد نظر ایندکس شود و به دنبال رفع خطاهای گوگل وبمستر هستید، باید تگ noindex را برداشته و برای ایندکس شدن لینک اقدام کنید.

2. Blocked by page removal tool

در این حالت صفحه توسط یک درخواست حذف URL بلاک شده است. اگر مالکیت شما در سرچ کنسول گوگل تایید شده است، می توانید از ابزار حذف URL استفاده کنید تا متوجه شوید چه کسی درخواست حذف URL را ارسال کرده است. در نظر داشته باشید که این درخواست تنها برای حدود 90 روز معتبر است. بعد از این مدت حتی اگر شما درخواست ایندکس دوباره ای را نیز ارسال نکنید، باز هم ربات های گوگل برای ایندکس کردن این URL برمی گردند. اگر نمی خواهید این صفحه ایندکس شود، از تگ noindex استفاده کنید.

رفع خطاهای وبمستر تولز گوگل3. Blocked by robots.txt

در این حالت ربات گوگل توسط فایل robots.txt بلاک شده است. اما باید توجه داشته باشید که بلاک شدن در این فایل تضمینی برای ایندکس نشدن صفحه مرتبط با آن URL نخواهد بود. چرا که اگر گوگل اطلاعات دیگری درباره آن صفحه پیدا کند، آن را ایندکس می کند. در چنین شرایطی باید از تگ noindex استفاده شود.

4. Blocked due to unauthorized request 401

در چنین حالتی ربات گوگل توسط یک درخواست برای مجوز بلاک شده است. اگر به دنبال رفع خطاهای گوگل وبمستر هستید پس در این خصوص باید به گوگل اجازه دسترسی صفحات وب سایت خود را بدهید.

5. Crawl anomaly

این اتفاق زمانی به وقوع می پیوندد که مشکلی در خصوص fetch کردن لینک مورد نظر وجود داشته باشد

  • مشکل موجود می تواند توسط سرور شما به وجود آمده باشد.
  • یا اینکه صفحه ای که اقدام به fetch کردن آن نموده اید، بخشی از یک زنجیر ریدایرکت باشد.
  • شاید هم صفحه مورد نظر به صفحه ای که خطای 404 را نشان می دهد ریدایرکت شده است.
  • حتی ممکن است خود آن صفحه دیگر وجود نداشته باشد که گوگل بخواهد آن را ایندکس کند.

در این حالت کاری که باید انجام دهید این است که از ابزار URL inspection استفاده کنید تا ببینید که با چه نوع مشکلی مواجه می شوید. سپس طبق راه حل ارائه شده اقدام کنید.

6. Crawled – currently not indexed

این اعلان مربوط به وقتی است که که صفحه ای crawl شده اما ایندکس نشده. پس در زمان تلاش برای رفع خطاهای گوگل وبمستر، با این خطا رو به رو می شوید. این URL می تواند در آینده ایندکس شود یا شاید امکان ایندکس شدن را نداشته باشد. زمانی که این خطا روی داد، نیازی به تلاش برای ایندکس کردن آن نیست. چرا که گوگل این کار را انجام می دهد.

انواع خطا گوگل سرچ کنسول

7. Discovered – currently not indexed

صفحه توسط گوگل شناسایی شده اما هنوز آن را crawl نکرده است. معمولا این اتفاق زمانی رخ می دهد که گوگل اقدام به crawl کردن صفحه کرده است اما به دلیل بارگذاری بیش از حد وب سایت موفق نشده این کار را انجام دهد. در چنین شرایطی گوگل در زمانی دیگر دوباره برای خزیدن در لینک انتخابی اقدام خواهد کرد.

8. Alternate page with proper canonical tag

هر زمان که صفحه ای توسط گوگل تکراری شناخت شود، با این خطا مواجه می شوید. این صفحه به طور دقیق به یک صفحه کانونیکال اشاره دارد، به همین دلیل شما نمی توانید کاری انجام دهید.

9. Duplicate without user-selected canonical

صفحه دارای نسخه های تکراری است اما هیچ یک از آنها به عنوان صفحه کانونیکال مشخص نشده اند. شما باید به طور دقیق مشخص کنید که صفحه کانونیکال شما کدام است و آن را به گوگل نشان دهید. بدین ترتیب می توانید در مسیر رفع خطاهای گوگل وبمستر عملکرد موفقیت آمیزی را داشته باشید.

10. Duplicate, Google chose different canonical than user

هنگامی که شما صفحه ای را به عنوان صفحه کانونیکال انتخاب می کنید که با مورد انتخابی گوگل یکی نیست، این خطا نمایش داده می شود. در چنین شرایطی گوگل صفحه انتخابی خود را ایندکس می کند.

خطاای سرچ کنسول گوگل

11. Not found 404

زمانی که درخواستی ارسال می شود اما ارور 404 را می بینیم! در واقع گوگل نمی تواند برای این URL یک درخواست صریح یا یک نقشه سایت پیدا کند. معمولا صفحات این چنینی به عنوان یک لینک از وب سایت دیگری شناخته می شوند یا اینکه صفحه پیش تر وجود داشته اما اکنون حذف شده است. هیچ راهی برای اینکه به گوگل بگویید که این URL را به طور کامل فراموش کند وجود ندارد. معمولا ربات گوگل هر از چند گاهی به سراغ این لینک آمده و تلاش می کند تا آن را ایندکس کند. ارور 404 در صورتی که به خواست خودتان نشان داده می شود از نظر گوگل ایرادی ندارد. اما اگر صفحه اشتباها این خطا را نشان می دهد، بهتر است از ریدایرکت 301 برای انتقال آن صفحه به یک صفحه جدید استفاد کنید.

12. Page removed because of legal complaint

لینک به دلیل یک شکایت حقوقی از لیست ایندکس گوگل حذف شده است. این یکی دیگر از خطاهایی است که هنگام تلاش برای رفع خطاهای گوگل وبمستر ممکن است با آن مواجه شوید.

13. Page with redirect

منظور از این پیغام این است که URL ریدایرکت شده است. به همین دلیل به لیست ایندکس گوگل اضافه نشده است.

14. Soft 404

در مسیر رفع خطاهای گوگل وبمستر ممکن است با این خطا رو به رو شوید. در این حالت صفحه به صفحه ای دیگر برگرداننده می شود که به اعتقاد سرچ کنسول گوگل آن صفحه همان ارور soft 404 است. منظور از این پیغام این است که کاربر با پیام «یافت نشد» به جای کد 404 رو به رو می شود.

15. Duplicate, submitted URL not selected as canonical

در این حالت لینکی که مشخص شده است یکی از URL های تکراری که صفحه کانونیکال آنها مشخص نشده می باشد. حال شما از گوگل صراحتا می خواهید که  این صفحه را ایندکس کند اما از آنجایی که این صفحه تکراری می باشد، گوگل بر این باور است که بهترین گزینه برای صفحه کانونیکال نیست، پس آن را ایندکس نمی کند. به جای آن لینکی که تصور می کند صفحه کانونیکال مناسب است را ایندکس می کند. باید در نظر داشته باشید که گوگل تنها صفحه کانونیکال را ایندکس می کند و صفحات تکراری آن دیگر ایندکس نخواهند شد.

یکی از بهترین امکاناتی که سرچ کنسول گوگل در اختیار افراد قرار داده است، امکان دریافت بازخورد از سمت گوگل برای URL های یک سایت در زمان crawl و ایندکس کردن آنهاست. شما با استفاده از اطلاعات قرار گرفته در این بازخورد می توانید درک بهتری را درباره لینک های وب سایت خود داشته باشید و در راستای بهینه سازی آنها تلاش کنید. در این مقاله از پایگاه دانش میزبان فا تلاش بر این بوده است تا شما را با انواع خطاها و روش رفع خطاهای گوگل وبمستر آشنا کنیم.

3.7/5 - (3 امتیاز)

درناز خیبرگیر

چند سالی است که کار ترجمه را دنبال کرده و اکنون در زمینه تولید محتوا فعالیت می کند. او در حال حاضر به تیم تحریریه میزبان فا پیوسته است.

‫۲۶ دیدگاه ها

    1. با سلام دوست عزیز
      شما می توانید به کمک لینک زیر اطلاعات لازم درباره خطای عنوان شده مشاهده نمایید. در نظر داشته باشید که در باکسی که در زیر خطای پیش آمده قرار گرفته است، می توانید جزئیات مربوط به دلیل خطای پیش آمده را به شکلی دقیق تر مشاهده نمایید.
      https://mizbanfa.net/blog/google-search-console/url-inspection-tool/#url1
      موفق و پیروز باشید

  1. سلام تشکر از اموزش خوبتون
    چطوری می تونم خطای Page with redirect رو رفع کنم

    1. با سلام دوست عزیز
      ممنون از ابراز محبت شما. خطای ریدایرکت می تواند بنا به دلایل زیادی روی دهد. برخی از آنها عبارتند از:

      1. زنجیر ریدایرکت بیش از اندازه طولانی است.
      2. وجود حلقه ریدایرکت
      3. URL ریدایرکت شده از حداکثر طول مجاز بیشتر است.
      4. در زنجیر ریدایرکت URL بد یا خالی وجود دارد.
      رفع خطای redirected در fetch as google سرچ کنسول گوگل با درست کردن حلقه های ریدایرکت صورت می گیرد. ربات های گوگل باید روزانه صفحات زیادی را crawl کنند. به همین دلیل اگر ریدارکت های زیاد مواجه شود، در زمینه crawl و ایندکس کردن محتواهای این صفحات دچار مشکل می شود. بعد از نمایش ارور توضیحا مربوط به نحوه رفع آن نیز در پایین صفحه به شما نمایش داده می شود. در چنین حالتی شما باید با توجه به دستورالعمل ارائه شده پیش بروید چرا که حقیقتا نمی توان یک فرآیند یکسان را به همه معرفی کرد.

      موفق و پیروز باشید

  2. سلام و عرض ادب ممنون از مقاله مفیدتون ببخشید در گزینه دوم که توضیح دادین 2. Indexed, not submitted in sitemap
    چطوری باید سایت مپ رو بروزرسانی کنیم؟

  3. سلام
    سایت من 137 ارور میده که 105 تای آنSubmitted URL seems to be a Soft 404 این خطاست جالبه وقتی روی لینک کلیک میکنم صفحه وجود داره و برام باز میشه از خود همون سرچ کنسولم میزنم باز میشه باید چیکار کنم؟؟

    1. با سلام دوست عزیز
      وضعیت validation لینک هایی که دارای ارور soft 404 هستند به چه شکل است؟ اگر اعتبارسنجی لینک های عنوان شده در حال N/A است، این معنا را دارد که ارورها رفع شده اند. در غیر این صورت مشکل صفحات عنوان شدن نیاز به بررسی دقیق تری خواهد داشت.
      موفق و پیروز باشید

  4. سلام
    در قسمت Coverage
    Server error (5xx)
    چندین ارور داریم، وقتی روی لینک ارور ها میزینم مطالب در یک پست بایگانی نمایش داده میشه! دلیل این ارور چی هست؟

    1. با سلام دوست عزیز
      ارور عنوان شده به سرور هاستینگ شما مرتبط است و ممکن است تاکنون رفع شده باشد. اگر می خواهید مطمئن شوید که خطای مورد نظر رفع شده است یا نه باید وضعیت Validation آن را بررسی کنید. گاهاً اعتبارسنجی خطاهای موجود بدون ارسال درخواست توسط خود گوگل بررسی شده است. مطالعه مقاله validation یا اعتبارسنجی سرچ کنسول گوگل می تواند برای شما مفید واقع شود.
      موفق و پیروز باشید

  5. سلام و درود
    بنده سایتم رو از http به https تغییر دادم و بعدش افزونه one click ssl رو نصب کردم تا تمام لینک ها ریدایرکت بشن
    اما متاسفانه الان داخل کنسول وقتی url محصولاتم رو میزنم ارور Google chose different canonical than user رو داره و با https ایندکس نشده
    میخواستم ببینم چیکار باید بکنم
    ممنون از سایت خوبتون

    1. با سلام دوست عزیز
      با تشکر از ابراز محبت شما. این ارور نشان دهنده این موضوع است که گوگل صفحه دیگری را به عنوان صفحه اصلی از نمونه های تکراری شناخته است و شما امکان تغییر آن را ندارید چرا که انتخاب صفحه اصلی در میان نسخه های کانونیکال برعهده خود گوگل است.
      موفق و پیروز باشید

  6. سلام روز بخیر ببخشید من با این ارور Submitted URL marked noindex مواجه شدم که شما گفتید که بخاطر وجود noindex در صفحات یا کل سایت هستش ولی من تما صفحات رو مشاهده می‌کنم و no وجود ندار روی index و حتی در robot هم no نیست چطور مشکل رو حل کنم

    1. با سلام دوست عزیز
      به طور معمول با استفاده از متا تگ یا هدر HTTP شما می توانید تگ noindex را مورد استفاده قرار داده باشید. این پیغام به صورت کد در متا تگ یا هدر http قابل مشاهده خواهد بود. به منظور حذف متا تگ یا HTTP Header می توانید از طریق CMS سایت خود اقدام کرده یا مستقیما به بخش های کدنویسی سایت بروید و تگ noindex را حذف کنید. به طور قطع در یکی از فایل های اصلی وب سایت شما این کد وجود دارد، تنها کاری که می توانید انجام دهید بررسی دقیق آنها و پیدا کردن کد عنوان شده است.
      موفق و پیروز باشید

  7. سلام
    در قسمت Coverage
    Crawled – currently not indexed حدودا 2000 تا نو ایندکس دار not indexed دارم لیست چک میکنم بیشترش به صورت تگ هست و در اخر بهش feed اضافه شده ایا این مشکلی ایجاد میکنه ؟
    در قسمت Alternative page with proper canonical tag حدودا 800 تا از این خطاها دارم به صورت sitename.com/page/42/?DA و چند اسم دیگه sa ma na که بیشتر این هم برای پیج هست ایا راه حلی هست اینها برطرف کنم ؟

    1. با سلام دوست عزیز
      وضعیت validation یا اعتبارسنجی سرچ کنسول گوگل برای این ارورها از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر این ارورها در وضعیت اعتبارسنجی N/A یا Passed قرار داشته باشد یعنی خطاهای فوق رفع شده است و جای نگرانی وجود ندارد. در غیر این صورت باید مشکلات موجود را رفع کرده و با بخش validaion اقدام به ثبت آنها در سرچ کنسول نمایید.
      موفق و پیروز باشید

      1. سلام بله همشون در وضعیت N/A قرار دارن . یه سوال دیگه دارم اینکه از افزونه sitemap رو نصب کردم توی سرچ کنسول نقشه ساختم وقتی که سایت مپ دیدم که توش url مربوط به پست ها رو قرار نداده در صورتی که تیک پست ها رو تو تنظیمات زدم . ممنون میشم راهنمایی کنید

        1. با سلام دوست عزیز
          بسیار عالی، پس مشکلی در خصوص لینک های فوق وجود ندارد. شما می توانید از مقاله آموزش ساخت سایت مپ در وردپرس و مقاله آموزش ثبت سایت مپ در گوگل وبمستر برای شناخت بهتره افزونه فوق و نحوه معرفی آن به گوگل استفاده نمایید.
          موفق و پیروز باشید

          1. بله ممنونم ازتون . من از افزونه سایت مپ گوگل استفاده میکنم بجز پست ها تموم موارد توی وبمستر نمایش میده . ولی از سایت مپ یواست استفاده میکنم همه چیز اوکیه نمیدونم دلیلش چی میتونه باشه خیلی ها جدیدا توی گروه ها فروم ها دیدم به این مشکل بر خوردن اما هیچ راهی براش پیدا نشده . شما کدام ترجیح میدین سایت مپ یواست رو یا سایت مپ گوگل رو؟

            1. با سلام دوست عزیز
              به طور کلی افزونه Google XML Sitemaps و یواست سئو در حال حاضر جزء نمونه هایی هستند که در زمینه معرفی نقشه سایت به گوگل عملکرد مناسبی را داشته اند. در خصوص مشکل پیش آمده، در حال حاضر نمی توانم پاسخ دقیقی ارائه کنم و نیاز به بررسی بیشتر است. اما در خصوص قسمت آخر سوالتان باید گفت که تفاوتی در زمینه عملکرد این دو افزونه در بحث نقشه سایت مشاهده نشده است اما اگر شما از طریق افزونه یوآت سئو پیش بروید، دیگر نیازی به نصب یک افزونه جداگانه برای نقشه سایت نیستید و این موضوع می تواند برای شما پوئن مثبتی به شمار برود.
              موفق و پیروز باشید

  8. سلام
    من نمیدونم هر وقت کامنت میذارم چرا کسی جواب نمیده
    چند بار برا شما کامنت گذاشتم جواب ندادین حالا تو این پوست نه. کاری ندارم.
    می‌خواستم بپرسم که آیا بیشتر ارور ‌ها و بخاطر تبدیل http به https رخ میده مثلاً noindex ؟
    به این دلیل می‌گم مثلاً من در قسمت Discovered – currently not indexed میرم می‌بینم که آدرس 1 وجود داره بعد میرم قسمت Excluded by ‘noindex’ tag اینجام میبینم آدرس 1 وجود داره در حالی که آدرس 1 اولی با https ولی دومی با http هستش بخاطر همینه؟
    منظور از 1 یک مثال هستش شما فکر کنید یه آدرس یه صفحه است.
    و اینکه من ریدایرکت رو هم انجام دادم و لینک‌ها ریدایرکت میشن.
    اگه میشه پاسخ رو همینجا بذارید و به ایمیل نفرستید ممنون

    1. با سلام دوست عزیز
      با توجه به حجم بالای کامنت های دریافتی گاهاً ممکن است پاسخ دهی به کامنت ها با وقفه مواجه شود و ازین بابت از شما عذرخواهی میکنم. اما در خصوص سوال مطرح شده می توان اینگونه گفت که برای خطاهای سرچ کنسول دلایلی مختلفی را می توان بیان کرد و استفاده از پروتکل Https تنها یکی از دلایل آن است. زمانی که شما در ابتدا با پروتکل http صفحات مختلف وب سایت خود را ایندکس می کنید، بعد از تغییر به Https گوگل وبمستر آنها را به عنوان نسخه های کنونیکال در نظر می گیرد و تنها امکان ایندکس کردن یکی از آنها را دارد. به همین دلیل است که شما در هنگام تلاش برای ایندکس کردن نسخه https صفحات با خطای Noindex مواجه می شوید. مطالعه مدیریت صفحات canonical وب سایت می تواند برای شما مفید واقع شود.
      موفق و پیروز باشید

  9. سلام وقت بخیر دو سه ماهی هست که لینک جدیدی در گوگل وبمستر ثبت نکرده ام امروز که میخوام لینک جدید وارد کنم با این اردر مواجه میشم Quota Exceeded
    Sorry–we couldn’t process this request because you’ve exceeded your daily quota. Please try submitting this again tomorrow.

    در صورتیکه هیچ لینکی وارد نکردم که حد نصاب روزانه رو رد کرده باشه لطفا راهنمایی کنید.

    1. با سلام دوست عزیز
      این خطا معولا زمانی نمایش داده می شود که شما حد نصاب روزانه خود را رد کرده باشید. حال این احتمال وجود دارد که باگی رخ داده باشد و بعد از گذشت زمان این مشکل مرتفع شود. در نتیجه بهتر است که کمی صبر کرده و دوباره امتحان کنید.
      موفق و پیروز باشید

  10. وقت شما بخیر
    حدود یکماه است که صفحه محصولم ایندکس نمیشه و تو شرایط Discovered – currently not indexed هست. باید چه کار کنم؟

  11. سلام وقت بخیر من گوگل کنسولم یک مشکلی دارد و این است که من در همین coverage فقط دو بخش valid و Excluded دارم و اون دو بخش دیگر یعنی error و warning رو ندارم با اینکه سایت مپ بیشتر از یک ماه هست معرفی کردم نمیدونم چرا این دو بخش نشان نمی دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *